Buitenland

Syrië: Amerikaanse luchtaanval raakt gifgasdepot terreurgroep IS, honderden slachtoffers

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een Amerikaanse luchtaanval op Syrië is een opslagplaats van gifgas van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) getroffen, beweert het Syrische leger.

Daarbij zijn honderden mensen gedood, meldde de Syrische staatstelevisie gisteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het toont volgens het leger aan dat de jihadisten van IS en groepen met banden met Al Qaida chemische wapens hebben.

Opslagplaats

De Syrische strijdkrachten stellen dat woensdag aan het einde van de middag een aanval is gedaan door de internationale coalitie tegen IS.

Doelwit was het dorp Hatla ten oosten van de stad Deir ez-Zor. Daarbij is een opslagplaats met onder meer chemische wapens ontploft, aldus het Syrische leger.

De Amerikaanse woordvoerder van de coalitie, kolonel John Dorrian, ontkent dat er woensdag aanvallen zijn uitgevoerd. Ook het Russische ministerie van Defensie zei van niets te weten.

Drones

Een woordvoerder zei gisteren dat er geen informatie beschikbaar is over zo’n aanval. Rusland zou volgens hem drones naar het gebied sturen om poolshoogte te nemen.

“Gevechtstoestellen van de Amerikaanse coalitie voerden een aanval uit op een opslagplaats van IS waar veel buitenlandse strijders aanwezig waren,” verklaarde het Syrische leger.

“Eerst was er een witte wolk zichtbaar en daarna verscheen er een gele, wat duidt op de aanwezigheid van een groot aantal giftige stoffen.”

Burgers

Volgens de Syrische Generale Staf doodde de coalitie vele honderden mensen, waaronder burgers. Honderden anderen zijn vergiftigd als gevolg van de aanval op het depot.

“Dit bevestigt dat terroristen van IS en al-Nusra chemische wapens bezitten en in staat zijn die te gebruiken, verkrijgen en te vervoeren,” klonk het nog.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
7 jaren geleden

Ik word hier heel verdrietig van.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Van mij mag Assad gifgasbommen gooien op alles wat tracht syrië kapot te maken en aan te vallen. Want wat is het verschil tussen een lading bommen en een lading gifgas? Dat de vijand met gifgas simpeler is uit te roeien als ongedierte? En de vijand zich moeilijk kan verdedigen tegen gifgas? Deze hele drukte om gifgas en Assad zijn frustraties van de US/ISR/SA die het land niet daar kunnen krijgen waar men wil.

Of bovenstaand verhaal iets betekent?
Wat zou het, ik persoonlijk vind Assad nogal te braaf in deze oorlog tegen zijn vijanden optreden en niet echt dictator-achtig, van mij mogen de vijanden van Syrië de meest gruwelijke dood vinden en in alle hoeken en gaten worden afgemaakt, het ongedierte verdient niet beter en wat men uitdeelt hoort men net zo hard terug te krijgen of harder zelfs.

Overigens, word nu al aardig Trump moe met zijn gedreig en de wereld sturen richting een WOIII, ook Trump en zijn aanhang verdienen het om afgemaakt te worden, opsluiten is net even te humaan voor zulks nazi tuig. Begrijp goed voor men dit alles te erg vindt, maar wat denkt men dat een WOIII voor verschrikkelijks met ons gaat doen? Na het gedreig van Trump en zijn smerige liegcampagne heb ik met deze nazi, zio ratten helemaal afgedaan. Vies en laag moorddadig tuig verdient het zelf om te worden afgemaakt voor ze ons afmaken. En dit alles is niet de schuld van Putin of Assad, maar van de westerse imperialistische moordmachinerie!

Freduardo
Freduardo
7 jaren geleden

Waar komt dit bericht vandaan?
Is het te verifiëren?

Freduardo
Freduardo
7 jaren geleden

Op deze site is er niets over te vinden; http://syria.liveuamap.com
En die zijn meestal vrij goed op de hoogte.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x