Homepagina » Buitenland » Syrië: Amerikaanse luchtaanval raakt gifgasdepot terreurgroep IS, honderden slachtoffers
Syrië: Amerikaanse luchtaanval raakt gifgasdepot terreurgroep IS

Syrië: Amerikaanse luchtaanval raakt gifgasdepot terreurgroep IS, honderden slachtoffers

Bij een Amerikaanse luchtaanval op Syrië is een opslagplaats van gifgas van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) getroffen, beweert het Syrische leger.

Daarbij zijn honderden mensen gedood, meldde de Syrische staatstelevisie gisteren.

Het toont volgens het leger aan dat de jihadisten van IS en groepen met banden met Al Qaida chemische wapens hebben.

Opslagplaats

De Syrische strijdkrachten stellen dat woensdag aan het einde van de middag een aanval is gedaan door de internationale coalitie tegen IS.

Doelwit was het dorp Hatla ten oosten van de stad Deir ez-Zor. Daarbij is een opslagplaats met onder meer chemische wapens ontploft, aldus het Syrische leger.

De Amerikaanse woordvoerder van de coalitie, kolonel John Dorrian, ontkent dat er woensdag aanvallen zijn uitgevoerd. Ook het Russische ministerie van Defensie zei van niets te weten.

Drones

Een woordvoerder zei gisteren dat er geen informatie beschikbaar is over zo’n aanval. Rusland zou volgens hem drones naar het gebied sturen om poolshoogte te nemen.

“Gevechtstoestellen van de Amerikaanse coalitie voerden een aanval uit op een opslagplaats van IS waar veel buitenlandse strijders aanwezig waren,” verklaarde het Syrische leger.

“Eerst was er een witte wolk zichtbaar en daarna verscheen er een gele, wat duidt op de aanwezigheid van een groot aantal giftige stoffen.”

Burgers

Volgens de Syrische Generale Staf doodde de coalitie vele honderden mensen, waaronder burgers. Honderden anderen zijn vergiftigd als gevolg van de aanval op het depot.

“Dit bevestigt dat terroristen van IS en al-Nusra chemische wapens bezitten en in staat zijn die te gebruiken, verkrijgen en te vervoeren,” klonk het nog.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Van mij mag Assad gifgasbommen gooien op alles wat tracht syrië kapot te maken en aan te vallen. Want wat is het verschil tussen een lading bommen en een lading gifgas? Dat de vijand met gifgas simpeler is uit te roeien als ongedierte? En de vijand zich moeilijk kan verdedigen tegen gifgas? Deze hele drukte om gifgas en Assad zijn frustraties van de US/ISR/SA die het land niet daar kunnen krijgen waar men wil.

  Of bovenstaand verhaal iets betekent?
  Wat zou het, ik persoonlijk vind Assad nogal te braaf in deze oorlog tegen zijn vijanden optreden en niet echt dictator-achtig, van mij mogen de vijanden van Syrië de meest gruwelijke dood vinden en in alle hoeken en gaten worden afgemaakt, het ongedierte verdient niet beter en wat men uitdeelt hoort men net zo hard terug te krijgen of harder zelfs.

  Overigens, word nu al aardig Trump moe met zijn gedreig en de wereld sturen richting een WOIII, ook Trump en zijn aanhang verdienen het om afgemaakt te worden, opsluiten is net even te humaan voor zulks nazi tuig. Begrijp goed voor men dit alles te erg vindt, maar wat denkt men dat een WOIII voor verschrikkelijks met ons gaat doen? Na het gedreig van Trump en zijn smerige liegcampagne heb ik met deze nazi, zio ratten helemaal afgedaan. Vies en laag moorddadig tuig verdient het zelf om te worden afgemaakt voor ze ons afmaken. En dit alles is niet de schuld van Putin of Assad, maar van de westerse imperialistische moordmachinerie!

  15 likes
 • Richard schreef:

  Ik word hier heel verdrietig van.

  8 likes
 • Freduardo schreef:

  Waar komt dit bericht vandaan?
  Is het te verifiëren?

  3 likes
 • Freduardo schreef:

  Op deze site is er niets over te vinden; http://syria.liveuamap.com
  En die zijn meestal vrij goed op de hoogte.

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Net vandaag gaven blijheid Rutte, en kliek eromheen, aanleiding de leugens door te prikken. Zie o.a. dit:

  17 March, when an airstrike hit a house in al-Jadida neighborhood in western Mosul.
  At least 200 people, according to different estimates, are reported to have been killed by the US-led Coalition.
  And US Lieutenant General Stephen Townsend has confirmed publicly a role of US warplanes in this deadly raid.

  Britain Confirms Involvement in West Mosul Bombing of Civilians
  US-led coalition airstrikes against western Mosul killed a large number of civilians in recent weeks, and there is increasing reason to believe that British warplanes were involved in the operation, with the Royal Air Force (RAF) confirming that their planes were active in Mosul at the time. http://uprootedpalestinians.blogspot.it/2017/03/uk-admits-involvement-in-genocide-of.html

  Richie “US Is Murdering Civilians In Mosul, Like It’s Going Out Of Style & The Media Is SIlent!” Chris Woods: “hundreds of death, every week, by allied bombing.
  https://youtu.be/1csGdLmvSS4

  U.S. Investigating Mosul Strikes Said to Have Killed Up to 200 Civilians
  By TIM ARANGO and HELENE COOPERMARCH 24, 2017
  Scores of residents are reported to have been killed by coalition airstrikes in the area this month. Credit Felipe Dana/Associated Press

  More than 1,400 civilians have been killed in coalition actions in Syria, according to Chris Woods, director of Airwars, which monitors civilian casualties caused by international airstrikes in Iraq, Syria and Libya.
  Read DW’s entire interview with Airwars Director Chris Woods

  Syrian “Moderate Rebels” Massacre Shiite Civilians In Aleppo
  Saturday, April 15, 2017 Take a hard look at what the “moderate rebels” did this morning in Syria:
  This video won’t outrage anyone in the west because it was perpetrated by the sectarian terrorists they support in #Syria https://twitter.com/IraqiSecurity/status/853252230845169664
  http://www.occidentaldissent.com/2017/04/15/syrian-moderate-rebels-massacre-shiite-civilians-in-aleppo/

  These Western backed ‘moderate rebels’ are sieging Syrian towns holding civilians hostage,Syrian GOV bargained release, rebels killed them

  Feiten doen er niet toe voor de Westerse regeringsleiders terroristen;
  ‘the (horror) show must go on’; ‘killing for a living’:
  ‘Britain prepares for war: RAF set to send more of its Tornado fleet within striking distance of Syria after ISIS airstrikes vote’ Monday, Apr 17th 2017 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3341240/Britain-prepares-war-Typhoons-launch-RAF-moves-jets-Syria-ahead-ISIS-airstrikes-vote.html

  Britain carries out first Syria airstrikes after MPs approve… Britain has carried out its first airstrikes in Syria, hours after MPs voted overwhelmingly to authorise military action. [??!]
  https://www.theguardian.com/world/2015/dec/02/syria-airstrikes-mps-approve-uk-action-against-isis-after-marathon-debate

  After Canada (February 2016), Denmark is the second member of the so called “coalition against ISIS” withdrawing its participation in airstrikes in Syria and Iraq,
  http://www.theanalystreport.net/2016/12/07/the-decision-of-denmark-to-withdraw-from-airstrikes-in-syria-and-iraq/

  Ik zeg: kappen met de ‘killing’.
  Ondertussen echter:
  YEMEN: “Saudis, Emiratis and USA are Inflicting a War of Genocide Against the Houthis ~ Prof….

  2 likes
 • cnk guy schreef:

  What a mess, the US needs to get out of Syria. If the Russians want it let them have it!
  http://freedomnews.today/

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >