Great ResetBuitenland

Geheim EU-document: Duitse economie op rand van afgrond

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

De Duitse economie staat er niet goed voor. Vele banen zouden verloren kunnen gaan. Dat blijkt althans uit een geheim EU-document, waar krant Bild de hand op heeft weten te leggen.

Uit een geheim rapport van de Europese Commissie blijkt dat de energiecrisis Europese bedrijven veel harder raakt dan Amerikaanse en Chinese. Politici houden de schone schijn op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Een peiling van de Europese Rondetafel van Industrie laat zien dat 34 procent van de directeuren van plan is om hun investeringen in bestaande bedrijven terug te schroeven of te pauzeren. Maar liefst 15 procent wil helemaal niet meer investeren. Eén op de twee (!) directeuren stopt met het bedrijf.

Tekort

Bijna één op de vier bedrijven overweegt om werk uit te besteden. Het zou goedkoper zijn, zelfs als honderden of duizenden banen verloren gaan.

Het gebrek aan investeringen zal de concurrentiepositie van Duitsland op de lange termijn aantasten. Het verlagen van energieprijzen kan een oplossing zijn. Uit een rapport van topconsultants bij McKinsey blijkt echter dat Duitsland in 2025 geconfronteerd zou kunnen worden met een tekort van vier gigawatt en zelfs 30 gigawatt rond 2030!

Great Reset

“De Great Reset is in volle gang, maar de massa slaapt nog steeds. Arm Europa,” schrijft jurist Jeroen Pols in een reactie. Financieel expert Ab Flipse voegt hieraan toe: “Hier lees je waar ik al negen maanden voor waarschuw in woord en geschrift, op radio en tv. Europa stort als een kaartenhuis in elkaar. Arm volk.”


5 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andre
Andre
1 jaar geleden

Zo geheim is het niet want wie wil er überhaupt nog investeren in een land die je inveseteringen opblazen. Duitsland is het vazal staatje van de US want Xi zit bij Putin en Duitsland moet zichzelf weer voor schut zetten om een delegatie naar Taiwan te sturen om Xi te pesten. Het is zelfs zo beroerd in Duitsland dat er geen aannemer nog een windmolentje durft te bouwen. Zzzzzzzzzze greeet reset.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

‘We hebben de spankracht’ zei Timmerfrans nog. Vergeet het maar.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ik kan mijn ogen nauwelijks geloven bij het lezen van dit artikel.

Het GROTE Duitsland, dat na de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog als Wirtschaftswunder als een feniks herrees, staat nu aan de rand van de afgrond.

En laten WIJ ons met z’n allen absoluut geen illusies maken, dat het hier alleen om Duitsland zou gaan. Wij, als belangrijke handelspartner van Duitsland, zullen meegezogen worden in de downfall.

Dit alles is een georkestreerd scenario, jarenlang voorbereid, en wij naderen nu met z’n allen de finale.

Wij kunnen bijna iedere dag lezen over hoe de situatie is in Frankrijk. Daar staan zij, of misschien is het al zover, aan het begin van een burgeroorlog. En als je dan leest, dat het gaat om een verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar, dan denk je bij jezelf: Waar hebben zij het over? Hier in Nederland is die leeftijd al een poosje opgetrokken naar, ik dacht, 67 jaar en is stijgende.
Het allerliefste willen “ze” natuurlijk, dat je dood en begraven bent, voordat je überhaupt die leeftijd bereikt.

En WAAROM? Een heel simpel antwoord: er IS helemaal geen pensioengeld meer. Een dergelijke situatie zal ongetwijfeld ook in Frankrijk het geval zijn.

Maar goed. Wat mij verbaast, is dat de Duitsers dit hele gebeuren zo lijdzaam ondergaan.
Eerst hebben zij gezien, hoe in 2015 het land volstroomde met gelukszoekers, die zij nota bene met vlaggetjes, bloemen en gezang verwelkomden en NU staat hun hele bestaansrecht op het spel.

Het enige antwoord dat ik hierop zou kunnen bedenken, is, dat het grootste deel van de Duitse bevolking hun spirit hebben verloren en als makke schapen richting de slachtbank gaan.

Trouwens: in Nederland is er natuurlijk een vergelijkbare situatie.

Mijn moeder zei jaren geleden al: Wij leven in interessante tijden.

Helaas: IK vind het helemaal niet zo interessant meer. Ik vind het terrifying!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Terug naar TESLA FREE ENERGY.. alle probleem is dan opgelost !! EN UIT DE EU .terug naar onze soeverein. DE EU IS DE KWAADDOENER! Vergelijk de EU als een kwaadaardige tumur die ALLES vernietigt !!

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x