Homepagina » Buitenland » Ze draaien er niet langer omheen: premier Trudeau zinspeelt op ‘Great Reset’
great reset
Foto: Eóin Noonan/Collision via Sportsfile - Collision Conf CC BY 2.0

Ze draaien er niet langer omheen: premier Trudeau zinspeelt op ‘Great Reset’

De ‘Great Reset’ was trending op Twitter nadat de Canadese premier Justin Trudeau had gezegd dat de coronapandemie ‘gelegenheid biedt tot een reset’. Hij deed deze uitspraak tijdens een videoconferentie van de VN in september, maar er is nu pas ruchtbaarheid aan gegeven.

“Beter terugbouwen betekent dat we de meest kwetsbaren steunen terwijl we ons blijven richten op de 2030 Agenda voor duurzame ontwikkeling en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen,” zei Trudeau. “Deze pandemie biedt gelegenheid tot een reset. Dit is onze kans om economische systemen vorm te geven die rekening houden met wereldwijde uitdagingen zoals extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.”

Veel Twittergebruikers schreven dat de ‘Great Reset’ een ‘complottheorie’ is, terwijl het een bestaande agenda is die wordt nagestreefd door het World Economic Forum en diverse financiële elites en ngo’s.

Of zoals de voormalige Australische senator Cory Bernardi zei: “De ‘Great Reset’ is simpelweg een andere naam voor de centralisatie van macht en de Nieuwe Wereldorde.”

Nooit meer terug naar normaal?

Bernardi merkte op dat de coronapandemie eenzelfde soort onderdrukking mogelijk maakt waar de technocraten de mensheid eerder aan wilden blootstellen, zogenaamd om klimaatverandering te bestrijden. Denk daarbij aan het stilleggen van de economie, het terugdringen van de brandstofconsumptie en het vliegverkeer, en het inperken van vrijheden.

Globalist Klaus Schwab van het World Economic Forum zei eerder dat de wereld ‘nooit’ terug zal keren naar normaal, ook al gaf hij toe dat het coronavirus ‘geen nieuwe, existentiële bedreiging vormt’.

Premier Mark Rutte schreef maandag op Twitter dat ‘Canada één van de belangrijkste bondgenoten van Nederland is en dat het goed is om met regelmaat met elkaar in gesprek te blijven’. Hij voegde toe dat hij zojuist telefonisch had gesproken met premier Trudeau over de coronacrisis en ‘onze trans-Atlantische samenwerking’.


[Zero Hedge via Summit News]

4.8 26 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
5 maanden geleden

Volgens mij is hij een zoon van Fidel Castro

OptimaForma
OptimaForma
5 maanden geleden

Het vervelende hiervan voor ons Europeanen is dat Canada zo’n beetje het enige realistische emigratieland is mocht het hier mis gaan. Nu Canada maar ook Australië compleet fascistoïde landen blijken te zijn met fakeliberalisme zit je hier in Europa zo goed als opgesloten, is er geen enkel alternatief. Oost Europa is tricky en Amerika is een derde wereld land waar je niet eens schoon drinkwater hebt. Waar kan ik heen? Nergens meer. En hier wil je dus ook niet meer zijn. Ik niet in ieder geval

exegese
exegese
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

@Optima Forma,er zal geen plek op aarde te vinden zijn waar je je zou kunnen onttrekken aan de dictatuur zoals gepland. De enige redding mogelijk zal van ons allen moeten komen. Zo lang wij ons bang laten maken met helemaal niets, zoals de corona-hoax, zo lang wij onszelf massaal blijven onderschatten zoals ons dat van kinds af aan ingeprent is, zo lang wij blijven denken dat wij afhankelijk zijn van discutabele lieden die zich zelf op sluwe wijze boven ons hebben weten te stellen, zo lang wij niet durven te geloven in ons eigen kunnen zullen we nooit op eigen benen kunnen staan. Sta op en weiger mee te werken aan de eigen ondergang. Massale burgerlijke ongehoorzaamheid is onze enige redding, daar staat het schuim der aarde machteloos tegenover. De massa is oppermachtig mits ze hun eigen kracht leren kennen.Waren we allemaal boeren dan zag het er al lang anders uit in Nederland.

Beppy
Beppy
Reactie op  exegese
5 maanden geleden

U heeft gelijk – het kan niet – zo’n klein groepje mensen – beslissingen nemen over de hele wereld – wat denken ze? Net zo stom als de democraten in de US. Houdt op, pak het aan Nederlanders! Europeanen, Amerikanen, Asiaten – vergeet de Chinezen – is al anders gebleken!

Jerry
Jerry
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

Idd, corona ben ik niet zo bang voor, wel het gevoel dat je helemaal klem gezet wordt. Het makkelijkste is met de massa meedoen en trouw je vaccin nemen als dat klaar is, ook gelijk al je spiegels uit huis weghalen. Vroeger op de basischool wel eens wat geleerd over de weg van het brede pad en het smalle pad. Ik ga wel over het smalle pad, maar laat me dan ook met rust.

klaas vaak
klaas vaak
Reactie op  Jerry
5 maanden geleden

Het menselijke uit mensen halen.O.a.door vaccin Rna enz, dan ben je geen “100% mens”meer en wie heeft een hekel aan mensen?? omdat die hoger zijn dan..hij…… p.s. het gaat toch wel door maar welke keuze maak je??

Rob
Rob
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

Vluchtgedrag dus en dat verandert niets aan de situatie. Als er iets wil veranderen dan moet dat van binnenuit gebeuren. Vanuit je Zelf dus. Zo kan een land ook veranderen als het van binnenuit aangepakt wordt. Zo binnen, zo buiten. Dus moet je je eigen kracht zien te vinden om van binnenuit iets te veranderen. Als dat massaal zou gebeuren dan kun je ook het land veranderen want het is het volk die de politiek nog steeds de macht geeft. Ja, geeft want de politiek heeft alleen de macht die het volk hen geeft. Het is maar een klein groepje en het volk is de grote groep. Hoe ongelooflijk is het dan dat een enorme meerderheid de macht aan een klein groepje clowns en psychopaten geeft?

Peter
Peter
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

Tja, dat globalisme gaat je niet in de koude kleren zitten..

NADIA
NADIA
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

Ga dan naar Caraïbische eilanden, misschien is het daar veilig onder palmbomen?

Beppy
Beppy
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

Canada is nog niet verslagen – het is hier nog niet zo erg – maar de attentie is er wel.

mee 2
mee 2
Reactie op  OptimaForma
5 maanden geleden

waar kan je naar toe hm ………. wat denk je naar dip Rusland en jij leeft van wat je zaait

PREDATOR
PREDATOR
5 maanden geleden

Politicus in dikke van Dale is :”Sluw onbetrouwbaar persoon”…

exegese
exegese
5 maanden geleden

van complottheorie naar complotpraktijk.
De zogenaamde “wappies” krijgen uiteindelijk altijd gelijk !

Ertje
Ertje
5 maanden geleden

Is het erg dat er een grote reset bezig is of komt? Waarom zou men dat willen? Om macht en controle? En om geld? Wat heeft het voor zin, we gaan uiteindelijk allemaal dood en kunnen niks meenemen de dood in

Martin
Martin
Reactie op  Ertje
5 maanden geleden

Tuurlijk is dat erg als het compleet ten koste van de werkende middenklasse gaat die al hard moet werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Heb jij agenda 2030 wel eens bestudeerd. Het is in feite een soort communistisch systeem een centralisatie van de macht. Dus de machthebbers worden nog machtiger en veel rijker ten koste van onze vrijheid en financiële onafhankelijkheid.
Beetje kortzichtig om te zeggen dat kun je niet meenemen nee maar ze kunnen het leven voor de overgrote meerderheid van ons mensen wel kapot maken en verzuren zolang ons gegeven is op deze aarde.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Ertje
5 maanden geleden

Ertje, je bent een erwtje. Je leeft in een capsule en blijkbaar wil je dat ook voor de toekomst. Als je dat voor jezelf wilt, is prima. Ik denk dat het merendeel van de bevolking het niet met je opvatting eens is.

Wanneer het plan van het Wereld Economic forum doorgaat, ben je voor altijd slaaf en wordt je getransformeerd tot transhumaan. Je mag dan dingen doen, maar niet voor jezelf denken, want dat kan dan ook niet meer. De democratie is dan totaal verdwenen en jou mening telt dan niet meer. Heb je commentaar op dat systeem, dan wordt je afgevoerd. Doe je mee in dat systeem dan wordt je slaaf en onderdrukt, ter ondersteuning en verrijking van de elite. Aangezien de elite een kleine meerderheid vormt, zijn vele miljarden mensen overbodig. Dat is de inzet van deze pandemie. Alles is gecreëerd en toegestaan om het toekomstige programma er door te drukken.

De verplichte inentingen die er komen zijn er niet om mensen zogenaamd te beschermen, maar ter eliminatie van mensen.

Dat is de inzet van deze pandemie, die nooit geen pandemie, maar wel als excuus wordt gebruikt, om het ultieme doel van de elite van de wereld te realiseren. Dat is niet menselijk, maar bij de beesten af. Voor mensen die kinderen en kleinkinderen hebben, staat er dus veel meer op het spel.

Je hebt nog heel wat huiswerk te doen en veel denkwerk te verrichten.

Hen
Hen
Reactie op  serieuze aangelegenheid
5 maanden geleden

Helemaal mee eens!

Jos
Jos
Reactie op  Ertje
5 maanden geleden

Ertje , het is het EGO dat die mensen dat laat doen. Macht is alleen voor mensen die die dat charisma hebben en er op uit zijn een ieder te dienen, zo zie ik dat!

Ana
Ana
Reactie op  Ertje
5 maanden geleden

Dus je vind het goed dat, het geld waar je hard voor werkt, door de elite afgepakt wordt, onder het mom dat zijn beter weten wat goed voor je is? Dat je zelf niet mag beslissen wat je met je geld en je lichaam doet, dat je alles maar moet delen met mensen die alleen hun hand ophouden, dat de elite bepaalt wat er met jouw geld, eigendommen en lichaam gebeurt? Waar is je realisme en vooral eigenwaarde? Zij ( elite) zijn niet beter dan een ander, integendeel zelfs, al gedragen ze zich wel zo en denken veel mensen “oh, ze hebben gestudeerd” of “ze zullen het goed met ons voorhebben”. Zet deze naïeve gedachten opzij! Het enige wat voor de elite telt is eigenbelang, verrijking van zichzelf en onderdrukking van anderen. Zij varen wel bij het vergroten van hun macht. Verdiep je in de geschiedenis en je zult er achter komen dat die zich op een vreselijk manier herhaalt. Kijk naar de actuele situatie in China, zij zijn bekent met onderdrukking door de leider en verering van de leider en zij er, doordat ze er al zolang mee leven, aan gewend, maar in werkelijkheid vinden ze het vreselijk. Alleen hoor je dat niet zo snel. Zij zijn bang voor represailles en als er niet snel iets gebeurt om het tij te keren, is dat ook de toekomst voor Europa. “Abre los ojos, por favor!

Geenstuffroker
Geenstuffroker
Reactie op  Ertje
5 maanden geleden

Je heb gelijk hoor. Laat ze maar lekker doemdenken. Geniet van vandaag. Meer heb je niet.

Tom Hiatt
Tom Hiatt
5 maanden geleden

The great status-quo.

Dirk
Dirk
5 maanden geleden

Laat de ontwikkelingen en de vrijheidsbeperkingen even de revue passeren met het onderstaande in gedachte. Wat komt er dan op in uw gedachte?

pierre
pierre
Reactie op  Dirk
5 maanden geleden

Een zieke beschaving!

Monique
Monique
5 maanden geleden

Rutte verdwijn, ik word je slaaf niet!

Edwin Vissers
Edwin Vissers
5 maanden geleden

https://youtu.be/L-kp9geZ6Tw
Je moet hun religie kennen ,kennis is macht ,het is net als je met een lamp op kakerlakken schijnt ,ze raken helemaal in paniek

Anita
Anita
5 maanden geleden

Dit kreeg ik te horen van een andere alternatieve site:

Een test zorgt ervoor dat ze jouw DNA verkrijgen. Dat DNA wordt door middel van het vaccin teruggespoten in jouw lichaam. Zodoende kunnen ze jouw DNA veranderen en 5/6 G zorgt ervoor dat je slaafs alle bevelen opvolgt. Daarom vermoed ik dat de EU het vaccin binnen een jaar verplicht gaat stellen. Zij zullen vermoedelijk gaan stellen dat het vaccin veilig is. De eersten zijn een jaar geleden gevaccineerd zonder bijwerkingen (de gevolgen daarvan zie je pas veel later pas), dus wat doen de weigeraars moeilijk. Er zijn thans te veel besmettingen dankzij de weigeraars. We hebben nu een economisch belang (anders gaat iedereen failliet) om het daadwerkelijk verplicht te stellen. komt dit The Great Reset niet ten goede?

Rapture Ready
Rapture Ready
Reactie op  Anita
5 maanden geleden

Er wordt over en weer heel wat gezegd, gewaarschuwd en geroepen. Veel is helder en duidelijk, terwijl anderen er los op filosoferen.
Ik zou je willen vragen om de bronnen te vermelden.

Want wat je zegt sluit aan op wat ik eerder heb gehoord, maar ik mis de (wetenschappelijke) bronnen.
Mocht je die hebben, dan graag even toevoegen.

Anita
Anita
Reactie op  Rapture Ready
5 maanden geleden

Ik heb niet echt een wetenschappelijke bron, maar in een van hun videoclips van de betreffende alternatieve site, kwam een luisteraar met dit bericht op de proppen.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Anita
5 maanden geleden
Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  Rapture Ready
5 maanden geleden

Jij vraagt om bronnen, daar vragen heel veel mensen om. Het probleem is alleen de wereldwijde censuur en veel info is via internet niet meer makkelijk te vinden of die websites worden zelfs helemaal geblokkeerd.

Enkele organisaties zijn VN, EU, WHO, World Economic Forum, World Bank Group, Bilderberg Group, Federal Reserve. Zoek naar Agenda 21, Agenda 2030, The Great Reset en natuurlijk ID2020 van Maxima. In juni is er een patent goedgekeurd voor een “cryptocurrency using body activity data”, oftewel digitaal geld via een biochip.
Een handig stappenplan is de Lockstep 2010, dan zie je precies waar we nu zitten en wat er nog gaat komen.
In China wordt al enkele jaren dit biometrisch systeem met succes gebruikt in combinatie met de Social Credit Score, het is dus al uitgebreid getest.
Klaus Schwab is de voorzitter van het World Economic Forum en heeft onlangs uitgelegd wat de Great Reset inhoud. Premier Trudeaux van Canada heeft een paar dagen geleden op de nationale TV verklaard dat de Great Reset is begonnen, Boris Johnson heeft het er ook al over gehad, net als een Australische senator. (“Building back better”, beter wederopbouwen).
Wil je video’s zien, dan kun je kijken op BitChute, Parler en Rumble.

Dit zijn enkele links:
Het vaccin, de video is van juni: https://www.bitchute.com/video/z9T8D754Uews/ , deze arts is inmiddels ontslagen.

De man die achter The Great Reset zit: Klaus Schwab – The Great Reset (the Fourth Industrial Revolution):
https://www.bitchute.com/video/hLQZpBi1Bg0P/ , dit is niet de originele toespraak, maar zijn toespraak wordt uitgelegd.
Het WEF heeft vorige week hun video waarin de Great Reset wordt gepromoot, van hun website gehaald, dit is de link naar die video: https://www.bitchute.com/video/kTNQ31tG0VAp/ . “Je bezit helemaal niets. Je bent veel gelukkiger”.

De Covi-Pass die o.a. Nederland in juni besteld heeft: https://www.quanta.im/covi-pass/ , de websites veranderen heel vaak. Eerst was het covipass.com, daarna een techbedrijf, nu is het Quanta. De Benelux-website met info in het Nederlands is inmiddels verwijderd. Op de eerste originele website was een uitgebreide video te zien met wat de Covi-Pass inhoud: Het vaccin, een biometrisch paspoort (chip of quantum-tattoo), een app en een sleutelhanger. Alles werd gekoppeld aan een wereldwijd centraal computerprogramma van Microsoft. De originele video heb ik niet meer kunnen vinden, ik heb spijt dat ik die in juni niet heb gedownload. Bill Gates heeft het er regelmatig over.
Onze eigen Maxima is bezig met ID2020, alles wat met dit biometrisch ID-paspoort te maken heeft.
Op de Youtube-pagina van het CPB stonden voor de zomer ook een paar info-filmpjes waarin het basisinkomen werd uitgelegd. Maar ook dat kanaal is inmiddels aangepast.

salvar
salvar
Reactie op  Anita
5 maanden geleden

een jaar eerder getest , hoezo was er toen al covid?
ben jij besmet dan?
een warrig verhaal?

Anita
Anita
Reactie op  salvar
5 maanden geleden

Nee, dat bedoel ik niet. Vanaf begin volgend jaar (2021) kunnen de eerste groepen gevaccineerd worden (de eventuele schadelijke gevolgen daarvan kun je wellicht jaren later opmerken). Ze zullen wellicht begin 2022 kunnen stellen dat er geen bijwerkingen zijn geconstateerd bij de gevaccineerden van 2021 (wellicht dat ze de bijwerkingen verzwijgen). De weigeraars hebben dan geen belang meer om dat vaccin te weigeren. Wellicht dat het vaccin vanaf 2022 verplicht gesteld kan worden. Nogmaals, deze hypothese hoeft helemaal niet waar te zijn. Ik vernam het ook van iemand die dat wellicht ook niet nader kan onderbouwen.

Bas
Bas
Reactie op  Anita
5 maanden geleden

In de MSM wordt al een bal opgeworpen om (wellicht) iedereen te testen

x

Check Also

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

49
0
We lezen graag je reactie!x