Financieel

Er hoeft helemaal niet gekort te worden. Bekijk dit gesprek over de schijn-ellende van de pensioenfondsen

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is zeer onwenselijk als pensioenfondsen hun financiële problemen voor zich uit blijven schuiven, zei president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot in een interview met De Telegraaf.

Pensioenfondsen die in problemen verkeren, doen er volgens hem verstandig aan om binnenkort al te korten op pensioenen.

Fondsen als ABP, Zorg & Welzijn en de metaalfondsen, waar miljoenen mensen bij aangesloten zijn, zouden er zo slecht voor staan dat ze mogelijk al dit jaar moeten korten.

1500 miljard euro

“Uitstel van korten betekent dat de rekening doorschuift naar jongere generaties,” waarschuwde Knot nog.

Anno 2019 is er bij de pensioenfondsen maar liefst 1500 miljard euro in kas. Er wordt zo’n 33 miljard euro aan de pensioenfondsen afgedragen en opmerkelijk genoeg hetzelfde bedrag uitgekeerd.

Het uitkeringsbedrag groeit echter met 22 miljard langzaam naar een jaarlijkse uitkering van 55 miljard, omdat de generatie post-babyboomers nu ook met pensioen gaat.

Ruim 100 jaar

De pensioenpremies zullen daarentegen wat minder meestijgen door een beperkte inkomensverbetering.

Het gat tussen de inkomende premies en uitgekeerde pensioenen zal daarom stijgen naar maximaal 15 miljard en vervolgens weer kleiner worden.

Volgens econoom Rob de Brouwer hebben we ruim 100 jaar de tijd om die pot leeg te eten.

Schijn-ellende

Er blijft nog een groot deel over dat besteed moet worden aan de volgende generatie pensioengerechtigden.

De dekkingsgraad zal zonder ingrepen van DNB in de toekomst vanzelf steeds groter worden.

Bekijk onderstaand gesprek over de schijn-ellende van de pensioenfondsen:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
2 jaren geleden

De nationale pensioenpot snel uitkeren aan de deelnemers op basis van nominale inleg. Dit kan over een periode van 10 jaar tijd in verband met langlopende beleggingsverplichtingen bij de pensioenbedrijven. Daarna kunnen deze pensioenbedrijven worden opgeheven, weg zwarte zwanen !, en kan iedere individu zelf op een spaar/beleggingsrekening sparen naar eigen inzicht. De AOW is er al als omslagstelsel voor iedereen.
Bij het uitkeren/opheffen van de pensioenpot wordt het verplicht voor de deelnemer om daarmee eerst de hypotheek terug te brengen tot max. 50% van de woningwaarde, rest is vrij besteedbaar.

Daarnaast zou de overheid de BTW van 9% terug moeten brengen naar 0% (basisbehoeften worden dan goedkoper) en over de eerst 25K aan inkomen geen belasting meer dan kunnen de huur en zorg toeslag verdwijnen. Scheelt weer veel aan nodeloos geld rondpompen, uitvoering bij de belastingdienst en mogelijke fraude door…. we weten het wel…

Zo wordt de NL wereld weer een stukje beter.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Een aantal jaren geleden was er een video waarin werd uitgelegd dat ze met Nederlandse pensioenfondsen in Engeland aan het verdienen zijn. Nederlandse pensioengelden worden daat gebruikt om te beleggen of op andere manieren te gebruiken waardoor er enkelen zijn die kapitalen in hun zak steken. Dat zal wel in de City of London gebeuren, dat net als het Vaticaan een ministaatje is dat niet aan de wet van het land is gebonden. Dat is het financiële macht centrum van de wereld. Wie zit daar achter? De Rothschilds. Wat is Klaas Knot? Een Rothschild bankier.

Dan is er nog een ander verhaal, de EU. De pensioenfondsen zijn de enige bron waar vel geld in zit. Al het pensioengeld wordt alleen maar opgepot en is daarom zo’n enorm bedrag geworden. Het is allang bekend dat de EU op de pensioenfondsen aan het azen is. Meer EU en dus al dat geld in EU handen. Wie zit er weer achter de EU? De Rothschilds (volgens diverse mensen). De in beslagname van de Nederlandse pensioenfondsen zou de grootste roof ooit worden als de EU het opeist.
http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14420:nederlandse-pensioenpotten-vetgemest-voor-brussel&catid=9:binnenland&Itemid=22

GUARDIAN OF THE GATES OF HEAVEN
GUARDIAN OF THE GATES OF HEAVEN
2 jaren geleden

Trouwens waar zijn de verdwenen 30 miljard gulden die dhr. Lubbers uit het ABP pensioenfonds(en) gebleven?? Daar heeft de DNB dhr. Knot naar alle waarschijnlijkheid geen antwoord op!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x