Het Complot

Immer betrouwbare en onbevooroordeelde NOS komt met filmpje over complotten. Dit is de waarheid over de waarheid over de waarheid

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen de mainstream media en het volk gaapt een bijna onoverbrugbaar ravijn. Elk jaar wordt in de media bij de herdenking van bijvoorbeeld de aanslagen in New York of de eerste maanlanding vooral de nadruk gelegd op het ontkrachten van complottheorieën.

Dat terwijl de overgrote meerderheid van de bevolking inmiddels niet meer gelooft in de officiële verhalen over deze wereldveranderende gebeurtenissen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Al van jongs af aan krijg je elke dag sprookjesverhalen voorgeschoteld die je op den duur ook daadwerkelijk gaat geloven. En nee, ik heb het hier niet over Sinterklaas of de Kerstman.

Grote irritatie

Vroeger kon men mensen onder de duim houden door dissidenten op de brandstapel te gooien, te vierendelen of gewoon hele bevolkingsgroepen uit te moorden.

Vandaag de dag is men vooral afhankelijk van hersenspoeling en indoctrinatie. Dit ging een hele tijd goed, maar sinds de komst van internet beginnen steeds meer mensen vragen te stellen.

Dit tot grote irritatie van het establishment, dat geen kritische burgers wil. Zo merken clubs van docenten geschiedenis en maatschappijleer dat middelbare scholieren vaak twijfelen aan wat de overheid of media over een bepaalde gebeurtenis zeggen.

Als ik terugdenk aan de middelbare school, dan waren de geschiedenislessen voor mij niet veel meer dan een eindeloze stroom propaganda over de Tweede Wereldoorlog.

Moeite

Leraren merken dat steeds meer jongeren denken dat Amerika zelf achter de aanslagen op 11 september zit of dat de eerste maanlanding niet is gebeurd.

De docentenclubs willen dat leraren het hier in de klas over gaan hebben.

Docent maatschappijleer Halil Karaaslan krijgt regelmatig leerlingen aan zijn bureau over complottheorieën. Hij merkt dat sommige docenten daar moeite mee hebben.

“Jongeren halen hun informatie vooral van YouTube en alternatieve media,” zegt hij. “Als een docent dan met traditionele bronnen komt, diskwalificeert een leerling dat direct door te zeggen dat de bronnen die de leraar gebruikt van beïnvloedde media zijn.”

Best wel gevaarlijk

Vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer Joris Kurk wil dat complottheorieën al in de onderbouw worden besproken.

De immer betrouwbare en onbevooroordeelde NOS heeft nu een video gemaakt over complotten getiteld ‘de waarheid over de waarheid’.

De strekking van het filmpje: geloven in complottheorieën is best wel gevaarlijk.

Toch wel knap dat alleen journalisten de waarheid in pacht hebben en kennelijk expert zijn in alles. Zij moeten dan wel heel erg slim zijn.

Vertrouwen

Journalisten weten alles beter dan wij gewone stervelingen. Even googlen en ze zijn een deskundige op het gebied van complottheorieën. Waren wij gewone burgers maar zo intelligent.

Ik bedoel; als de overheid zegt dat het zo is, dan moet het wel zo zijn gebeurd. Mensen die voor de overheid werken, liegen immers nooit. Zij zetten zich altijd 100 procent in voor het volk en houden er nooit een dubbele agenda op na.

Omgekeerde wereld dus, net als de vele berichten die dagelijks via de media de wereld in worden geslingerd.

Mensen zien dat, zo blijkt uit het feit dat het vertrouwen in de media en politiek maar blijft kelderen.

Wetenschappelijk bewijs

Inmiddels zijn er meer dan genoeg complottheorieën die worden ondersteund met wetenschappelijk bewijs.

Zo bewezen twee politicologen in 2014 op basis van wetenschappelijk onderzoek dat de Verenigde Staten geen democratie, maar een oligarchie zijn.

Een wetenschapper van de Universiteit van Ottawa publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat Oekraïense scherpschutters op demonstranten hebben geschoten met als doel president Janoekovitsj de schuld te geven en zijn positie onhoudbaar te maken.

Volgens hem waren de sluipschutters onderdeel van een valse vlag-operatie.

Beter je huiswerk doen

Twee economen onderzochten 28 generaties Britten en kwamen tot de conclusie dat de rijkste 1%, de elite, al tenminste 800 jaar aan de macht is in Groot-Brittannië en dat je daar niet tussenkomt tenzij je een bepaalde achternaam hebt.

Wetenschappers hebben ook bewijs geleverd dat de meeste oorlogen draaien om olie. Landen mengen zich meestal alleen in een conflict om toegang te krijgen tot olievoorraden, aldus hun studie in het Journal of Conflict Resolution.

En wetenschappers van de Yale School of Medicine en het Penn State College of Medicine hebben een zorgwekkende relatie ontdekt tussen vaccinaties en hersenaandoeningen bij kinderen.

Dus NOS, beter je huiswerk doen!

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jur
Jur
4 jaren geleden

NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland:
https://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

Zegt mij genoeg.

Jur
Jur
4 jaren geleden

The Hidden History of the Incredibly Evil Khazarian Mafia (Updated)
Secret History of Khazarian Mafia and its evil plan to hijack the whole world now revealed for first time.
https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

Dit zou iedereen moeten hebben gelezen.

Klaassen
Klaassen
4 jaren geleden

U wordt dagelijks met overheids complotten om de oren gesmeten, u moet in complotten geloven zolang ze maar door de overheid bedacht of uitgevoerd zijn, bijvoorbeeld: het complot van 19 Hi-jackers die met boxcutters ( kleine scherpe mesjes om dozen te openen ) in opdracht van een ongeschoolde man met baard in een grot in Afghanistan, 4 vliegtuigen kapen om in een doel te laten vliegen, een heel precies werkje ,want de 7 jaar durende piloten-opleiding hadden ze niet nodig een paar vlieglessen in een 2 pers. Chessna was voldoende, dat kan makkelijk joh… en omdat Irak en Saddam Hussein er niks mee te maken hadden en er geen enkele Irakese kaper bij zat ,vallen we Irak aan oke,maar ? .. maar ? …nee ,niet zeuren joh Hussein heeft vernietiging wapens hele zware misschien wel atoom-bommen ! oke we doen mee.Na een jaar bombarderen 100.000 doden en gewonden land in puin/ herstel duurt :(volgens de VN )30 jaar . en ? die gevaarlijke wapens meneer Bush ?… eehhh nee niks gevonden..goed verstopt. ha-ha-lachte hij. Obama: Osama Bin Laden is opgepakt en gedood ,neeh geen foto’s nee we hebben z,n lichaam op zee gedropt ja joh, uit respect voor moslim geloof geen foto’s en het hele team wat daar bij die arrestatie betrokken was is later helaas omgekomen ( helicopter crash ) onder zeer verdachte omstandigheden , ja joh ,kan gebeuren ( die praten niet meer ha-ha-) 3 opvarenden van het schip waarvan Osama een zeemansgraf zou hebben gekregen, wisten nergens van, hebben geen begrafenis gezien ,niks .de rest van de bemanning kreeg te horen geen interviews te geven, of met de pers of anderen te praten op last van ontslag op staande voet. ja joh, wie dit niet geloofd of vragen stelt is gek joh een complot denker. niet naar luisteen die zijn gewoon raar. !

Bewust
Bewust
4 jaren geleden

Leuke woordspeling , ik herhaal :

NOS = Nederlandse Omroep Stichting
of
Novo Ordo Seclorum = Nieuwe Wereld Orde

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x