Homepagina » Binnenland » Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen
Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen

Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen

Rusland heeft donderdag in Den Haag 15 getuigen opgevoerd die duidelijk moesten maken dat er op 7 april in de Syrische stad Douma geen gifgasaanval heeft plaatsgevonden.

Meerdere mannen zeiden dat er geen aanval met chemische wapens is geweest en dat er geen slachtoffers waren. Meerdere getuigen gaven aan dat zij als arts in het ziekenhuis van Douma, nabij Damascus, werkten.

Eén van hen is Muvaffak Nasrim. Hij zei dat er die dag verschillende mensen waren binnengebracht met ademhalingsproblemen omdat ze stof en rook hadden ingeademd tijdens een luchtaanval.

Geen sporen

“Sommigen begonnen ‘chemisch wapen’ te schreeuwen en als gevolg daarvan werden mensen bang en ontstond er chaos,” zegt Nasrim in dit fragment.

“Maar er zijn geen sporen gevonden van chemische wapens,” vervolgde hij.

Ook Halil al-Jaish was op de dag van de vermeende aanval in het ziekenhuis aanwezig. Hij benadrukte dat de patiënten die last hadden van ademhalingsproblemen, rook en stof hadden binnengekregen.

“Ze waren niet vergiftigd met chemische wapens,” benadrukt Jaish in dit filmpje.

In elkaar gedraaid

Volgens Rusland berusten de berichten over de gifgasaanval op een leugen. De Syrische organisatie Witte Helmen heeft een video met veronderstelde slachtoffers in elkaar gedraaid. En Rusland zal dat bewijzen, klonk het.

Onder de opgevoerde getuigen was de elfjarige jongen Hassan Diab. Hij was in de video huilend te zien. “In het ziekenhuis gooiden ze water over mij heen,” zei hij donderdag. “Ik weet niet waarom.”

Zijn vader, Omar Diab, zegt in deze video: “In het ziekenhuis begonnen onbekenden water over mijn kinderen heen te gieten, zonder toestemming.”

Later kwam hij tot de ontdekking dat aanval ‘nep’ was. “Mijn gezin en ik verkeren in goede gezondheid.”

Vuur

De 15 Syriërs hebben zich van tevoren tegenover diplomaten van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) geuit. Die stelt momenteel een onderzoek in in Douma.

Rusland is een nauwe bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.

Westerse landen boycotten het gebeuren in Den Haag. De Britse ambassadeur Peter Wilson sprak van een ‘show’ waarmee Moskou het werk van de OPCW wil ondergraven.

De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin zei dat de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk met vuur spelen door dit soort provocaties te organiseren.

Heterdaad

“Dit is heel gevaarlijk en we moeten dit soort confrontaties vermijden,” zei hij.

Sjoelgin voegde toe dat de nep-gifgasaanval overeenkomsten vertoont met de valse vlag-aanval op Gleiwitz door de nazi’s voor het begin van de Tweede Wereldoorlog.

“We hebben ze op heterdaad betrapt, onze westerse collega’s, omdat nu is bewezen dat ze liegen tegen zichzelf en tegen de wereldgemeenschap,” aldus de ambassadeur.

Foto: YouTube/Ruptly

[Belga]


Vond je dit interessant? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. De Russen liegen alles aan elkaar, je kunt ze niet vertrouwen.
  Het zou mij niet verbazen als deze 15 “getuigen” zijn gekocht.
  In zake de MH-17 doen de Russen ook alsof ze goed meewerken met de onderzoeken, maar voor wie goed oplet en tussen de regels doorleest weet wel beter.
  Er komt veel nep-nieuws uit Rusland.
  Ook het verhaal dat 71 van 105 kruisraketten uit de lucht zijn geschoten door Syrische luchtafweer is nepnieuws uit de koker van Rusland.

  16 likes
 2. Goed om te horen dat Rusland zich er weer mee bemoeid, en niet onterecht. Sla de malloten maar van je af. Laat dit vooral een les wezen voor corporatisme want ze gingen hun boekje ver te buiten. Sinds internet de wereld des te meer verenigd heeft, de wereld om ons heen is veranderd, sloeg de vorm van nep nieuws ook meer toe in de vorm dat we nu anderen beschuldigen van nep nieuws, en dan ben je niet goed bezig.

  En het zat al fout voor internet begon. In een tijd dat de verhalen al rond suisde dat er iets ernstig mis is met onze democratie en wat veel leed heeft veroorzaakt in de rest van de wereld. Ik ken deze verhalen ook. Als de M.S.M. mij wat ruimte geeft om dit te vertellen dan kan ik dat ook.

  Dan kan ik zo een verhaal vertellen over onze democratie waarvan velen nog steeds als een slaaf worden behandeld op deze wereld.

  47 likes
 3. Wat een poppenkast! Als er allemaal niets aan de hand zou zijn dan hadden de Russen toch ook direct een onderzoek kunnen laten uitvoeren? Dan hadden ze toch ook geen veto hoeven uitspreken? Maar ach, wat maakt het ook uit. Mensen zijn nou eenmaal kuddedieren. Aan goedgelovige meelopers heeft Putin vooralsnog geen gebrek.

  10 likes
  • @Peter

   Je hoeft niet voor wie dan ook maar te zijn, het gaat erom wie de vrede kan bewaren en de weg wil zoeken naar het stoppen met oorlog in de wereld en wie daarna elkaar de hand schudt en als gezond en weldenkende mensen willen bouwen aan een wereld waarin ééns en voor altijd men gaat samenwerken, innoveren met zaken die ons vooruit helpen en vooral kunstmatig aangewakkerde oorlogen, ziektes en crisissen tot het verleden laten behoren.

   Maar weet je, denk er maar eens goed over na wie in dit verhaal de grootste belangen nastreeft en dat ook altijd heeft gedaan. Wie heeft er in de wereld over de afgelopen honderd jaar er voor gezorgd dat miljoenen, maar dan ook werkelijk miljoenen mensen hebben moeten lijden en zijn afgemaakt.

   Wij zouden kunnen leven in een wereld die geen honger, ziekte, ellende of armoede zou kennen, zodra het westerse verdienmodel, de macht willen hebben over alles en deze wordt omgegooid en degene die wapens produceren, medicijnen maken voor belachelijk veel geld en daarbij ziektes veroorzaken of bedenken om de vraag zo groot mogelijk te krijgen en echt duurzame energie zouden produceren (waterstof!!) dan zou er een gouden tijd kunnen aanbreken, voor iedereen.

   Oorlog is business door mensen opgezet die over lijken gaan. En of de mensen die over lijken gaan nu in het Westen of in Oosten wonen, het moet finaal afgelopen zijn. En een land wat wordt aangevallen door VS/SA/ISR/EU gefinancierde proxy legers het recht heeft zichzelf en zijn bevolking te verdedigen en te doen wat nodig is om de vijand eruit te schoppen kun je niet verlangen dat ze de perfectie nastreven of bezitten zoals het Westen dat schijnbaar wel kan en heeft. Het geslijmbal, het retekruipen, en het eenzijdige, het subjectieve leeglopen van mensen m.b.t. de VS moordenaars en zijn kompanen in de EU hebben net zoveel bloed aan de handen.

   Dat de Russen de Syriërs helpen is legitiem en heeft Rusland het volste recht om daar te zijn en te onderzoeken wat ze denken dat nodig is. Mochten ze net zulke gefingeerde verhalen en spelletjes spelen zoals het Westen, dan kun je met recht zeggen dat ze van het Westen toch nog iets hebben geleerd.

   9 likes
   • Rusland is de tweede wapenexporteur van de wereld terwijl het economisch gezien slechts het twaalfde land van de wereld is. Zelfs de Benelux is economisch gezien groter. Do I need to say more..? Ga zelf eens nadenken ipv RT na te praten!

    7 likes
    • @Peter

     Heb ik gezegd RT na te praten? Maar als ik zou moeten kiezen, dan praat ik toch vele malen liever het Oosten na dan het Westen. De enge klauwen van het o zo brave Westen kan mij gestolen worden, want die zijn zo satanisch zoet, zijn zo nazi lief dat er de psychopatische glibberigheid ervan afdruipt. Rusland is de tweede wapenexporteur? Wie is de eerst grootste exporteur en geeft er false flag oorlogen gratis bij?….

     4 likes
     • Had je ook al bedacht dat het Oosten slechts één nieuwsbron kent? Alle kritische geluiden worden door Putin en zijn vriendjes al jaren stelselmatig de nek om gedraaid. Twee weken geleden nog: journalist nummer zoveel die onder dubieuze omstandigheden om het leven komt omdat hij kritisch schreef over Syrië.

      Eén op de vijf banen in de Russische industrie heeft te maken met de productie van oorlogstuig. Dat spul moet worden verkocht.

      4 likes
 4. De Russen voeren een “show” op? Het is in ieder geval geen Bilderberg-Rothschild-Soros-zionisten MO show.

  En reken maar dat ver voor iemand riep van: “gifgas”, de camera’s al klaarstonden in het ziekenhuis om het ‘drama’ te filmen.

  31 likes
 5. Dit is een heel sterk punt van de Russen, hier zal door het westen de USA en de Navo wel weer heel
  wat bij elkaar gelogen worden om de werkelijkheid te verdoezelen .
  Net als in de sport, er zal zeker wel eens een Russische sporter doping gebruikt hebben, dan is alles en iedereen in rep en roer met verbanningen e.d Maar als Karsten Kroon doping heeft gebruikt dan
  hoor je daar helemaal geen enkele reactie op en wordt het als gewoon ervaren dat het voor de
  westerse en U S A sporters niet van toepassing is

  23 likes
  • Marten,

   Tja, zoiets verzin je niet. Met het Eurovisie songfestival, en voor mij totaal niet interessant, wist de euro bende het ook al zo ver te brengen dat de Oekraïne het moest winnen om geopolitieke redenen. Waar de Europese bevolking in zoverre gekozen had dat Rusland de beste song had, draaide de zogenaamde vakjury het om en won de Oekraïne. Hollywood acteur, Clint Eastwood, had er zo bij gekund om de rest van het verhaal aan elkaar te lappen.

   6 likes
 6. dan vragen ze wat vond jij van de getuigen en dan zegt ze er wordt steeds het zelfde gezegd .
  ja wat wil je dan dat ze elke keer iets anders zeggen het zijn geen rutte,s.

  ze draaien en wringen zich in allerlei bochten (westen) om misschien nog iets te vinden om de leugens geloofwaardig te maken.

  8 likes
 7. De Mensheid speelt een spel met leugens en waarheid wat is waarheid het is vluchtig een soort gas het verdampt snel wat overblijft is dat de speculatie eentje van veronderstellingen waarin menigeen het weer voed met ander gebaseerde veronderstellingen die dan al snel een leugenachtige rondtrekkende vorm en de voedingsbodem is van speculaties, al deze zijn de bron die waarheden totaal doet verdampen wat overblijft is de chaos van de leugen De waarheid is heden ten dagen zo verduistert,en de leugen zo algemeen, dat je de waarheid alleen maar kunt vinden als je de waarheid echt liefheeft..waarschijnlijk heeft niemand de waarheid lief,,de leugen heeft men eerder lief…dan een waarheid..

  5 likes
 8. Als het waar is wat de Russen zeggen dan is dat een hele goede reden voor de Amerikanen om dan maar meteen eens Iran goed aan te gaan vallen en plat te bombarderen om dan uiteindelijk dan maar een heel groot Israël te maken!
  En natuurlijk de Nederlandse minister voor buitenlandse zaken de heer Blok zal er samen met heel Nederland zeker heel veel “begrip” voor hebben!

  5 likes
 9. Britse Trees blijft weg?Loopt het haar nu dun door de broek na de zeepert over de Skripal zaak?

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...