Homepagina » Binnenland » Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen
Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen

Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen

Rusland heeft donderdag in Den Haag 15 getuigen opgevoerd die duidelijk moesten maken dat er op 7 april in de Syrische stad Douma geen gifgasaanval heeft plaatsgevonden.

Meerdere mannen zeiden dat er geen aanval met chemische wapens is geweest en dat er geen slachtoffers waren. Meerdere getuigen gaven aan dat zij als arts in het ziekenhuis van Douma, nabij Damascus, werkten.

Eén van hen is Muvaffak Nasrim. Hij zei dat er die dag verschillende mensen waren binnengebracht met ademhalingsproblemen omdat ze stof en rook hadden ingeademd tijdens een luchtaanval.

Geen sporen

“Sommigen begonnen ‘chemisch wapen’ te schreeuwen en als gevolg daarvan werden mensen bang en ontstond er chaos,” zegt Nasrim in dit fragment.

“Maar er zijn geen sporen gevonden van chemische wapens,” vervolgde hij.

Ook Halil al-Jaish was op de dag van de vermeende aanval in het ziekenhuis aanwezig. Hij benadrukte dat de patiënten die last hadden van ademhalingsproblemen, rook en stof hadden binnengekregen.

“Ze waren niet vergiftigd met chemische wapens,” benadrukt Jaish in dit filmpje.

In elkaar gedraaid

Volgens Rusland berusten de berichten over de gifgasaanval op een leugen. De Syrische organisatie Witte Helmen heeft een video met veronderstelde slachtoffers in elkaar gedraaid. En Rusland zal dat bewijzen, klonk het.

Onder de opgevoerde getuigen was de elfjarige jongen Hassan Diab. Hij was in de video huilend te zien. “In het ziekenhuis gooiden ze water over mij heen,” zei hij donderdag. “Ik weet niet waarom.”

Zijn vader, Omar Diab, zegt in deze video: “In het ziekenhuis begonnen onbekenden water over mijn kinderen heen te gieten, zonder toestemming.”

Later kwam hij tot de ontdekking dat aanval ‘nep’ was. “Mijn gezin en ik verkeren in goede gezondheid.”

Vuur

De 15 Syriërs hebben zich van tevoren tegenover diplomaten van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) geuit. Die stelt momenteel een onderzoek in in Douma.

Rusland is een nauwe bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.

Westerse landen boycotten het gebeuren in Den Haag. De Britse ambassadeur Peter Wilson sprak van een ‘show’ waarmee Moskou het werk van de OPCW wil ondergraven.

De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin zei dat de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk met vuur spelen door dit soort provocaties te organiseren.

Heterdaad

“Dit is heel gevaarlijk en we moeten dit soort confrontaties vermijden,” zei hij.

Sjoelgin voegde toe dat de nep-gifgasaanval overeenkomsten vertoont met de valse vlag-aanval op Gleiwitz door de nazi’s voor het begin van de Tweede Wereldoorlog.

“We hebben ze op heterdaad betrapt, onze westerse collega’s, omdat nu is bewezen dat ze liegen tegen zichzelf en tegen de wereldgemeenschap,” aldus de ambassadeur.

Foto: YouTube/Ruptly

[Belga]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
2 jaren geleden

Dit is een heel sterk punt van de Russen, hier zal door het westen de USA en de Navo wel weer heel
wat bij elkaar gelogen worden om de werkelijkheid te verdoezelen .
Net als in de sport, er zal zeker wel eens een Russische sporter doping gebruikt hebben, dan is alles en iedereen in rep en roer met verbanningen e.d Maar als Karsten Kroon doping heeft gebruikt dan
hoor je daar helemaal geen enkele reactie op en wordt het als gewoon ervaren dat het voor de
westerse en U S A sporters niet van toepassing is

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Marten
2 jaren geleden

Marten,

Tja, zoiets verzin je niet. Met het Eurovisie songfestival, en voor mij totaal niet interessant, wist de euro bende het ook al zo ver te brengen dat de Oekraïne het moest winnen om geopolitieke redenen. Waar de Europese bevolking in zoverre gekozen had dat Rusland de beste song had, draaide de zogenaamde vakjury het om en won de Oekraïne. Hollywood acteur, Clint Eastwood, had er zo bij gekund om de rest van het verhaal aan elkaar te lappen.

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Goed om te horen dat Rusland zich er weer mee bemoeid, en niet onterecht. Sla de malloten maar van je af. Laat dit vooral een les wezen voor corporatisme want ze gingen hun boekje ver te buiten. Sinds internet de wereld des te meer verenigd heeft, de wereld om ons heen is veranderd, sloeg de vorm van nep nieuws ook meer toe in de vorm dat we nu anderen beschuldigen van nep nieuws, en dan ben je niet goed bezig.

En het zat al fout voor internet begon. In een tijd dat de verhalen al rond suisde dat er iets ernstig mis is met onze democratie en wat veel leed heeft veroorzaakt in de rest van de wereld. Ik ken deze verhalen ook. Als de M.S.M. mij wat ruimte geeft om dit te vertellen dan kan ik dat ook.

Dan kan ik zo een verhaal vertellen over onze democratie waarvan velen nog steeds als een slaaf worden behandeld op deze wereld.

René van Zalk
René van Zalk
2 jaren geleden

De Russen liegen alles aan elkaar, je kunt ze niet vertrouwen.
Het zou mij niet verbazen als deze 15 “getuigen” zijn gekocht.
In zake de MH-17 doen de Russen ook alsof ze goed meewerken met de onderzoeken, maar voor wie goed oplet en tussen de regels doorleest weet wel beter.
Er komt veel nep-nieuws uit Rusland.
Ook het verhaal dat 71 van 105 kruisraketten uit de lucht zijn geschoten door Syrische luchtafweer is nepnieuws uit de koker van Rusland.

salvar
salvar
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

ben jij een elite jong????

weg met ons
weg met ons
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

@salvar

We leven in wereld waarin men voor een paar stuiverlingen nog zijn eigen kind durft te verraden en opofferen, kijk maar naar de pgb handel zodra een kind wordt gediagnosticeerd met iets onzinnigs door ome dokter dan heeft men beet over de rug van zijn eigen vlees en bloed. Voor de baas happen is dan nog een makkie, als honden erop uitgestuurd worden door de vette varkens van ons EU rijk om te bijten doen ze zelfs pro deo. Dat ze daarmee een onderdeel zijn van een opvoering richting WOIII interesseert ze niet eens, die zijn slechts afgericht om te bijten en niet om na te denken.

Philip
Philip
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

Oh, is dat het zelfde nieuws van de gevestigde media en politici (Westen) die met hoog en laag beweerden dat Irak Massavernietigingswapens had, dat er iemand getuige was hoe men daar baby’s op de grond gooiden….thans was die dame in kwestie nooit in Irak geweest en de andere bewijzen waren geen bewijzen (die zijn er nooit geweest maar zijn wel gefabriceerd door de westerse orde)
Het Westen dat democratie verkondigt met bommen gooien op onschuldige mensen, het Westen dat zelfs legitieme regeringen afzet omdat ze niet in het gareel lopen zoals het Westen Eist.

Weet je wat het Westen is, een machine dat deert op oorlogen en wel altijd zorgt voor een vijand, om hun wapens te verkopen (triljarden omzet) en om mensen bang te maken, zodat ze meer en meer rechten opgeven en dat allemaal onder het mom van veiligheid, onder het mom van democratie !!

Wees eens wat minder naïef, meer nog, wees wat minder hypocriet…….het is makkelijk met het vingertje wijzen naar anderen terwijl je zelf (het Westen) geen haar beter is, ze zijn zelfs nog erger.

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

Wat een B.S van een trol zeg. BINNEN het UUR “wisten” de V.S en G.B. dat Rusland het had gedaan.

OVSE waarnemers waren ter plaatse en zijn nooit gehoord. Volgens hen waren er tenminste 2 SU-25 vliegtuigen in de lucht. Een Duitse piloot heeft al in juli 2014 gedegen onderzoek uitgevoerd.
Ook volgens hem is aan te tonen dat het neerhalen van de MH17 door toedoen was van 30 mm geschut en NIET van een BUK raket.

https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/

https://www.globalresearch.ca/evidence-is-now-conclusive-two-ukrainian-government-fighter-jets-shot-down-malaysian-airlines-mh17-it-was-not-a-buk-surface-to-air-missile/5394814

De Nederlandse regering o.l.v. (onderste steen moet boven komen) – pinokkio – Rutte, heeft een geheimhoudingsverklaring moeten onderteken om überhaubt mee te mogen spelen.

En de inzittenden (waaronder zeer veel vooraanstaande virologen) zijn niets anders dan “collateral damage”.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/malaysia-airlines-crash-joep-lange-among-up-to-100-aids-researchers-and-activists-on-board-flight-9613821.html

https://sg.news.yahoo.com/scientist-died-mh17-brought-hiv-cure-poor-103209222.html?guccounter=1

Over de OVSE waarnemer…

https://www.wanttoknow.nl/nieuws/ovse-waarnemer-bevestigt-kogelgaten-in-mh17/

De luchtverkeersleider is tot op de dag van vandaag verdwenen…er wordt beweerd dat dit een hoax van Rusland is, maar een FEIT is dat de MH17 een alternatieve route moest volgen i.p.v. het standaard vluchtplan!
https://www.ibtimes.co.uk/malaysian-airlines-mh17-pilot-had-premonition-so-veered-off-ukraine-flight-path-1457300

Er is zoveel mis met de MSM versie. Het stinkt aan alle kanten en de beerput is nog niet eens los…

Frans2
Frans2
Reactie op  joepiedepoepie
2 jaren geleden

[ BINNEN het UUR “wisten” de V.S en G.B. dat Rusland het had gedaan. ]

Nee, ze beweerden dat Syrië het gedaan had en die is ook aangevallen, niet Rusland.

ECHTwakker!
ECHTwakker!
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

Grappemaker … , wie betaald jou maandsalaris vraag ik mij af ? waarschijnlijk van ONS belastinggeld.

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

ALs je jouw stukje msmproza 180 graden weet te draaien, zal je dichter bij de waarheid komen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

René van Zalk,

Voor wie goed oplet heeft heb jij er volgens mij weinig van begrepen. Vertel bijvoorbeeld eens wat jouw voorouders hebben meegemaakt tijdens de tweede wereldoorlog credo mien bestoan. Dan kan ik daar weer op reageren.

Rob
Rob
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

De VS en hun CIA/NASA zijn natuurlijk voor 100% `betrouwbaar` net zo `betrouwbaar` als de officiele versies van de maanlandingen, 9/11 de moord op Kennedy en Martin Luther King de Golf van Tonkin en ga zo maar door!
100% `betrouwbaar`!

Ingmar
Ingmar
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

jij geloofd zeker het nos journaal, en cnn, de wereld wordt langzaam wakker, jij bent zeker nog in winterslaap, ik zou zeggen slaap verder…..

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

De Russen voeren een “show” op? Het is in ieder geval geen Bilderberg-Rothschild-Soros-zionisten MO show.

En reken maar dat ver voor iemand riep van: “gifgas”, de camera’s al klaarstonden in het ziekenhuis om het ‘drama’ te filmen.

salvar
salvar
2 jaren geleden

dan vragen ze wat vond jij van de getuigen en dan zegt ze er wordt steeds het zelfde gezegd .
ja wat wil je dan dat ze elke keer iets anders zeggen het zijn geen rutte,s.

ze draaien en wringen zich in allerlei bochten (westen) om misschien nog iets te vinden om de leugens geloofwaardig te maken.

rob
rob
2 jaren geleden

De Mensheid speelt een spel met leugens en waarheid wat is waarheid het is vluchtig een soort gas het verdampt snel wat overblijft is dat de speculatie eentje van veronderstellingen waarin menigeen het weer voed met ander gebaseerde veronderstellingen die dan al snel een leugenachtige rondtrekkende vorm en de voedingsbodem is van speculaties, al deze zijn de bron die waarheden totaal doet verdampen wat overblijft is de chaos van de leugen De waarheid is heden ten dagen zo verduistert,en de leugen zo algemeen, dat je de waarheid alleen maar kunt vinden als je de waarheid echt liefheeft..waarschijnlijk heeft niemand de waarheid lief,,de leugen heeft men eerder lief…dan een waarheid..

Elles
Elles
2 jaren geleden

Britse Trees blijft weg?Loopt het haar nu dun door de broek na de zeepert over de Skripal zaak?

Rob
Rob
2 jaren geleden

Als het waar is wat de Russen zeggen dan is dat een hele goede reden voor de Amerikanen om dan maar meteen eens Iran goed aan te gaan vallen en plat te bombarderen om dan uiteindelijk dan maar een heel groot Israël te maken!
En natuurlijk de Nederlandse minister voor buitenlandse zaken de heer Blok zal er samen met heel Nederland zeker heel veel “begrip” voor hebben!

Peter
Peter
2 jaren geleden

Wat een poppenkast! Als er allemaal niets aan de hand zou zijn dan hadden de Russen toch ook direct een onderzoek kunnen laten uitvoeren? Dan hadden ze toch ook geen veto hoeven uitspreken? Maar ach, wat maakt het ook uit. Mensen zijn nou eenmaal kuddedieren. Aan goedgelovige meelopers heeft Putin vooralsnog geen gebrek.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Peter
2 jaren geleden

@Peter

Je hoeft niet voor wie dan ook maar te zijn, het gaat erom wie de vrede kan bewaren en de weg wil zoeken naar het stoppen met oorlog in de wereld en wie daarna elkaar de hand schudt en als gezond en weldenkende mensen willen bouwen aan een wereld waarin ééns en voor altijd men gaat samenwerken, innoveren met zaken die ons vooruit helpen en vooral kunstmatig aangewakkerde oorlogen, ziektes en crisissen tot het verleden laten behoren.

Maar weet je, denk er maar eens goed over na wie in dit verhaal de grootste belangen nastreeft en dat ook altijd heeft gedaan. Wie heeft er in de wereld over de afgelopen honderd jaar er voor gezorgd dat miljoenen, maar dan ook werkelijk miljoenen mensen hebben moeten lijden en zijn afgemaakt.

Wij zouden kunnen leven in een wereld die geen honger, ziekte, ellende of armoede zou kennen, zodra het westerse verdienmodel, de macht willen hebben over alles en deze wordt omgegooid en degene die wapens produceren, medicijnen maken voor belachelijk veel geld en daarbij ziektes veroorzaken of bedenken om de vraag zo groot mogelijk te krijgen en echt duurzame energie zouden produceren (waterstof!!) dan zou er een gouden tijd kunnen aanbreken, voor iedereen.

Oorlog is business door mensen opgezet die over lijken gaan. En of de mensen die over lijken gaan nu in het Westen of in Oosten wonen, het moet finaal afgelopen zijn. En een land wat wordt aangevallen door VS/SA/ISR/EU gefinancierde proxy legers het recht heeft zichzelf en zijn bevolking te verdedigen en te doen wat nodig is om de vijand eruit te schoppen kun je niet verlangen dat ze de perfectie nastreven of bezitten zoals het Westen dat schijnbaar wel kan en heeft. Het geslijmbal, het retekruipen, en het eenzijdige, het subjectieve leeglopen van mensen m.b.t. de VS moordenaars en zijn kompanen in de EU hebben net zoveel bloed aan de handen.

Dat de Russen de Syriërs helpen is legitiem en heeft Rusland het volste recht om daar te zijn en te onderzoeken wat ze denken dat nodig is. Mochten ze net zulke gefingeerde verhalen en spelletjes spelen zoals het Westen, dan kun je met recht zeggen dat ze van het Westen toch nog iets hebben geleerd.

Peter
Peter
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Rusland is de tweede wapenexporteur van de wereld terwijl het economisch gezien slechts het twaalfde land van de wereld is. Zelfs de Benelux is economisch gezien groter. Do I need to say more..? Ga zelf eens nadenken ipv RT na te praten!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Peter
2 jaren geleden

@Peter

Heb ik gezegd RT na te praten? Maar als ik zou moeten kiezen, dan praat ik toch vele malen liever het Oosten na dan het Westen. De enge klauwen van het o zo brave Westen kan mij gestolen worden, want die zijn zo satanisch zoet, zijn zo nazi lief dat er de psychopatische glibberigheid ervan afdruipt. Rusland is de tweede wapenexporteur? Wie is de eerst grootste exporteur en geeft er false flag oorlogen gratis bij?….

Peter
Peter
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Had je ook al bedacht dat het Oosten slechts één nieuwsbron kent? Alle kritische geluiden worden door Putin en zijn vriendjes al jaren stelselmatig de nek om gedraaid. Twee weken geleden nog: journalist nummer zoveel die onder dubieuze omstandigheden om het leven komt omdat hij kritisch schreef over Syrië.

Eén op de vijf banen in de Russische industrie heeft te maken met de productie van oorlogstuig. Dat spul moet worden verkocht.

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x