Binnenland

Getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval in Syrië opgevoerd in Den Haag. Zo ontmaskeren ze de leugens van het Westen

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft donderdag in Den Haag 15 getuigen opgevoerd die duidelijk moesten maken dat er op 7 april in de Syrische stad Douma geen gifgasaanval heeft plaatsgevonden.

Meerdere mannen zeiden dat er geen aanval met chemische wapens is geweest en dat er geen slachtoffers waren. Meerdere getuigen gaven aan dat zij als arts in het ziekenhuis van Douma, nabij Damascus, werkten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eén van hen is Muvaffak Nasrim. Hij zei dat er die dag verschillende mensen waren binnengebracht met ademhalingsproblemen omdat ze stof en rook hadden ingeademd tijdens een luchtaanval.

Geen sporen

“Sommigen begonnen ‘chemisch wapen’ te schreeuwen en als gevolg daarvan werden mensen bang en ontstond er chaos,” zegt Nasrim in dit fragment.

“Maar er zijn geen sporen gevonden van chemische wapens,” vervolgde hij.

Ook Halil al-Jaish was op de dag van de vermeende aanval in het ziekenhuis aanwezig. Hij benadrukte dat de patiënten die last hadden van ademhalingsproblemen, rook en stof hadden binnengekregen.

“Ze waren niet vergiftigd met chemische wapens,” benadrukt Jaish in dit filmpje.

In elkaar gedraaid

Volgens Rusland berusten de berichten over de gifgasaanval op een leugen. De Syrische organisatie Witte Helmen heeft een video met veronderstelde slachtoffers in elkaar gedraaid. En Rusland zal dat bewijzen, klonk het.

Onder de opgevoerde getuigen was de elfjarige jongen Hassan Diab. Hij was in de video huilend te zien. “In het ziekenhuis gooiden ze water over mij heen,” zei hij donderdag. “Ik weet niet waarom.”

Zijn vader, Omar Diab, zegt in deze video: “In het ziekenhuis begonnen onbekenden water over mijn kinderen heen te gieten, zonder toestemming.”

Later kwam hij tot de ontdekking dat aanval ‘nep’ was. “Mijn gezin en ik verkeren in goede gezondheid.”

Vuur

De 15 Syriërs hebben zich van tevoren tegenover diplomaten van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) geuit. Die stelt momenteel een onderzoek in in Douma.

Rusland is een nauwe bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.

Westerse landen boycotten het gebeuren in Den Haag. De Britse ambassadeur Peter Wilson sprak van een ‘show’ waarmee Moskou het werk van de OPCW wil ondergraven.

De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin zei dat de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk met vuur spelen door dit soort provocaties te organiseren.

Heterdaad

“Dit is heel gevaarlijk en we moeten dit soort confrontaties vermijden,” zei hij.

Sjoelgin voegde toe dat de nep-gifgasaanval overeenkomsten vertoont met de valse vlag-aanval op Gleiwitz door de nazi’s voor het begin van de Tweede Wereldoorlog.

“We hebben ze op heterdaad betrapt, onze westerse collega’s, omdat nu is bewezen dat ze liegen tegen zichzelf en tegen de wereldgemeenschap,” aldus de ambassadeur.

Foto: YouTube/Ruptly

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
5 jaren geleden

Dit is een heel sterk punt van de Russen, hier zal door het westen de USA en de Navo wel weer heel
wat bij elkaar gelogen worden om de werkelijkheid te verdoezelen .
Net als in de sport, er zal zeker wel eens een Russische sporter doping gebruikt hebben, dan is alles en iedereen in rep en roer met verbanningen e.d Maar als Karsten Kroon doping heeft gebruikt dan
hoor je daar helemaal geen enkele reactie op en wordt het als gewoon ervaren dat het voor de
westerse en U S A sporters niet van toepassing is

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Goed om te horen dat Rusland zich er weer mee bemoeid, en niet onterecht. Sla de malloten maar van je af. Laat dit vooral een les wezen voor corporatisme want ze gingen hun boekje ver te buiten. Sinds internet de wereld des te meer verenigd heeft, de wereld om ons heen is veranderd, sloeg de vorm van nep nieuws ook meer toe in de vorm dat we nu anderen beschuldigen van nep nieuws, en dan ben je niet goed bezig.

En het zat al fout voor internet begon. In een tijd dat de verhalen al rond suisde dat er iets ernstig mis is met onze democratie en wat veel leed heeft veroorzaakt in de rest van de wereld. Ik ken deze verhalen ook. Als de M.S.M. mij wat ruimte geeft om dit te vertellen dan kan ik dat ook.

Dan kan ik zo een verhaal vertellen over onze democratie waarvan velen nog steeds als een slaaf worden behandeld op deze wereld.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

De Russen liegen alles aan elkaar, je kunt ze niet vertrouwen.
Het zou mij niet verbazen als deze 15 “getuigen” zijn gekocht.
In zake de MH-17 doen de Russen ook alsof ze goed meewerken met de onderzoeken, maar voor wie goed oplet en tussen de regels doorleest weet wel beter.
Er komt veel nep-nieuws uit Rusland.
Ook het verhaal dat 71 van 105 kruisraketten uit de lucht zijn geschoten door Syrische luchtafweer is nepnieuws uit de koker van Rusland.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

De Russen voeren een “show” op? Het is in ieder geval geen Bilderberg-Rothschild-Soros-zionisten MO show.

En reken maar dat ver voor iemand riep van: “gifgas”, de camera’s al klaarstonden in het ziekenhuis om het ‘drama’ te filmen.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x