Homepagina » Het Complot » VIDEO: 9/11 Truth Movement eindelijk serieus genomen
VIDEO: 9/11 Truth Movement eindelijk serieus genomen

VIDEO: 9/11 Truth Movement eindelijk serieus genomen

Architect Richard Gage mocht op C-SPAN (het Amerikaanse Politiek24) vertellen waarom hij en andere bouwkundigen en architecten niets geloven van de officiële uitleg over het instorten van het World Trade Center. En dan met name toren 7, die niet door vliegtuigen is geraakt.

Het lijkt erop dat een serieus onderzoek naar de gebeurtenissen op 11 september 2001 een stap dichterbij is. Na de aanslagen waren er gelijk twijfels over de vrije val van de Twin Towers. Bouwkundig gezien zou een toren niet op een dergelijke manier moeten instorten, laat staan dat twee wolkenkrabbers in korte tijd na elkaar omlaag komen. Vervolgens stortte ook nog eens WTC7 in.

Richard Gage besloot namens ‘Architects & Engineers for 9/11 Truth’ onderzoek te doen, zonder gelijk te roepen dat het een inside job was. Hij pakt het mysterie van 9/11 aan door zich met name te richten op de achilleshiel van de officiële uitleg: WTC7.

Kritische kanttekeningen bij 9/11 raakten al snel verstrikt in de wereld van complottheorieën, waardoor journalisten huiverden er aandacht aan te besteden. Ondertussen bleven vragen over bijvoorbeeld WTC7 onbeantwoord.

Politici en journalisten durven vaak niet te twijfelen aan het verhaal van de autoriteiten, bang om weggezet te worden als complotdenker. Eerder bleef het al stil tijdens de verwezenlijking van het Project for the New American Century (PNAC), waarvan leden goed waren vertegenwoordigd in de regeringen onder George W. Bush.

Het PNAC wordt door velen als omstreden gezien omdat het project militaire en economische overheersing van land, ruimte en cyberspace door de VS lijkt voor te staan, ofwel Amerikaanse wereldzakenoverheersing (Pax Americana). Hierbij past de term ‘the New American Century’, gebaseerd op het idee dat de 20e eeuw de Amerikaanse Eeuw was.

Analisten debatteren of de Irakoorlog, die in maart 2003 onder de codenaam Operation Iraqi Freedom is begonnen, de eerste belangrijke stap naar het uitvoeren van deze doelstelling is. Onder de oprichters van PNAC bevonden zich onder meer oud-vicepresident Dick Cheney, oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld, oud-presidentieel adviseur Paul Wolfowitz en Jeb Bush, oud-gouverneur van de staat Florida.

Terwijl privacyschendende wetten werden doorgedrukt en illegale oorlogen werden gevoerd, begonnen verontruste burgers zelf met speurwerk. De documentaire ‘Loose Change’ uit 2005 is daar een goed voorbeeld van.

[Revu]


Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. Bla. Bla. De grote fout die de architecten maakte met de WTC torens is elke vloer vast te maken op L vormen. Als 1 of meer falen, dan is het klap.. klap.. klap.. omdat elke L vorm berekend is op 1 à 2 vloeren, maar is niet berekend op x vloeren die naar beneden vallen. Hitte heeft een aantal L vormen verzwakt en heeft zo een cascade veroorzaakt.

  5 likes
  • Tuurlijk, Hader !

   8 likes
    • Tja, de link die je geeft is ook iemand’s opinie, daarom is het 9/11 verhaal een gebed zonder eind, dat 1600 + engineers nog steeds niet snappen wat er die ene dag in september 2011 is gebeurd geeft toch wel te denken of het zijn allemaal mafkezen , hoge gebouwen die anderhalve dag in de fik hebben gestaan zijn nog nooit naar beneden gekomen, laat staan 45 minuten en een uurtje.
     Zoals de engineers zelf aangeven, We do not build them that way !!

     WTC7 had drie brandjes waarvan twee al uit waren en jawel, daar komen 47 verdiepingen in wat, 7 seconden ?? naar beneden zonder een ander gebouw mee te nemen, en daar zat de bunker in van de burgemeester van New York, altijd veilig zo’n bunker, geen vliegtuig te bekennen en drie fikkies, en hoppa , daar gaat je bunker met seperaat luchtwegsysteem en de meest geavanceerde snufjes om iedereen in leven te houden en doe er dan ook nog het hoofdkantoor van de CIA van NY erbij, lekker veilig, geen stalen balk is geraakt of gesmolten maar de L vormen lieten los , maar alleen maar bij deze gebouwen uiteraard, nergens anders ter wereld is dit ooit gebeurd, maar de uitleg is natuurlijk, ze waren allen slecht gebouwd, daar kan ik echt niks mee, sorry !!, dan zeg ik ook, bla bla bla !!!

     Maar goed, ieder z’n eigen geloof en daarom blijft dit een soort Kennedy moord conspiracy theory onderwerp.

     8 likes
     • Noem een ander hoog gebouw waarin een vliegtuig met 300 Km/uur (structurele beschadiging) is ingevlogen die overeind is gebleven? We praten hier niet over een afdeling die in de brand is gevlogen. Structurele delen van het WTC zijn beschadigd. Het gebouw is hierop niet berekend. Een brand van deze omvang kan metaal niet smelten dat staat buiten twijfel, maar het wel verzwakken en breken. Als 1 of meerdere vloeren het dan begeven, dan… Als je dat niet begrijpt… so be it.

      2 likes
  • Kerosine bereikt niet de temperatuur dat ijzer gaat smelten.

   6 likes
  • tuurlijk, en die storten dan perfect kaarsrecht in elkaar…
   als je naar die programma’s kijkt op natgeo zijn ze maanden bezig om een simpel 20 etages hoog gebouw perfect te laten instorten, controlled demolition noemt dat dan, en jij beweert dan dat dat ook kan met zulke hoge gebouwen, uit zichzelf en wtc 7 zelfs zonder hulp van een vliegtuig… das dus driemaal..op een paar uur tijd..what a coincidence 😉

   5 likes
  • @Hader. Eindelijk eens iemand die met goede argumenten een duidelijk tegenwicht bied aan al die complotdenkers. Laten er daar eens meer van opstaan, je ziet hier alleen maar meelopers die allemaal het zelfde liedje blaten.

   5 likes
  • Jij hebt duidelijk niet eens de moeite genomen om de aangedragen video’s in dit bericht volledig te bekijken.

   3 likes
  • Weleens van weerstand en angular momentum gehoord? Vrije val snelheid is onmogelijk zonder explosieven. En dan hebben we het nog geeneens over de thermite die aangetroffen is in het stof.. Bevestigd door drie labs. Er zijn genoeg precedenten voor dit soort branden in dit type gebouwen. En nog nooit is er een door brand neergehaald. wtc 7 is niet geraakt door een heel vliegtuig alleen een deel van de motor.. Als je iets wil weerleggen verdiep je er eerst in ipv van het complotstigma te plakken op mensen.

   1 likes
  • In de snelheid van de zwaarte kracht ….ja hoor droom verder

   0 likes
  • Hader, natuurkunde gemist? elke klap.klap etc. veroorzaakt een enorme vertraging naar de grond.

   0 likes
 2. Huisheks nee je denkt niet verkeerd,
  maar dan moet eerst iedereen zien wat er gebeurd is,
  De vliegtuigen waren niet echt !
  En de torens storten niet in maar veranderden voor het grootste gedeelte tot stof !
  ( zie Dr Judy Wood Where did the towers go ? )

  1 likes
  • Zou ook op moeten gaan voor de “vliegramp “in de Oekraïne…………..pffffft, iedereen weet dat dat ook nep is, maar ja, zullen we dat dan ook maar op 500 jaar na dato zetten ?
   De daders worden toch niet gepakt. En iedereen WEET dat het NIET de Russen waren.
   Poetin heeft met zijn sancties Nederland goed bij de ballen trouwens.
   En terecht ; eigen schuld, dikke bult. Moeten we maar niet achter de USA aan waggelen….
   Is de 2de ramp een economische ???

   8 likes
   • @Huisheks. Wil je dit ook even tegen de nabestaanden zeggen, dat het allemaal nep is, er is helemaal geen vliegtuig neergehaald, en er zijn geen mensen omgekomen, allemaal poppenkast toch?. Wat een simple zielen zeg die achter elk komplot aan waggelen. (om het even in je Eigen beeldspraak te houden)

    4 likes
    • Zeg niet dat huisheks gelijk heeft maar zie jou ook alleen maar zeuren. Ga je nog iets inhoudelijk weerleggen?

     0 likes
     • @Ferrimassi. Omdat daar niet serieus op ingegaan kan worden, je kan onzin toch niet serieus weerleggen? Je kan toch niet zeggen dat het allemaal nep is en niet gebeurt? Dit is ook nog eens grievend voor de nabestaanden. Wat zijn ze nu dan in Hilversum aan het onderzoeken? is dit ook een onderdeel van “Het Complot” of…. neem jij alles maar voor waarheid aan wat hier wordt geroepen?

      1 likes
   • Als we dan nu eindelijk eens energie onafhankelijk worden net als Denemarken bv (of liever nog via geheim gehouden technologieën om energie op te wekken). Wat dat betreft zijn die sancties wellicht een goede motivatie voor wat positieve verandering. Zonder overheid hadden we dat zelf allang geregeld trouwens.

    2 likes
  • Kees, hoe kom je erbij dat de vliegtuigen niet echt zijn? Baseer je dat op de video van Simon Shack of heb je daar andere bronnen voor?

   Ter info: http://youtu.be/gORu-68SHpE

   2 likes
 3. Hallo Mark,
  heb je de hele video afgekeken? aan het eind er van zie je hoe fragiel een vliegtuig eigenlijk is !
  dat zien we nu ook weer met de MH17 hoe dun het is
  Het is fysiek onmogelijk om een een vliegtuig een zo massief gebouw te laten invliegen.
  De wanden van de torens waren opgebouwd uit 6 cm dik staal ! het lijkt glas maar is het niet.
  kijk maar naar de constructie op de video
  hooguit de motoren hadden naar binnen kunnen slaan
  en de rest zou verwrongen en verspetterd langs de gevel naar beneden zijn gevallen
  met andere woorden het waren geen vliegtuigen.
  wie het gedaan hebben is vers 2.

  3 likes
  • Het kan wel uit 6 cm staal bestaan, maar besef je wel welke impact een “fragiel” toestel met 300 Km/hr doet met dat staal? Het is geen stuiterbal… Het gaat er dwars doorheen!

   4 likes
   • Een vliegtuig moet zo licht mogelijk blijven natuurlijk. Dus zo massief als jij denkt dat een vliegtuig is, is alvast niet het geval. Het is eerder vergelijkbaar met een leeg blikje frisdrank welke je met 300km/u tegen een aantal stalen palen aan laat klappen. Daarnaast is 300km/u ook helemaal niet zo hard hoor. Neem nu in de ruimte waar kleine objecten zoals micrometeorieten wel gevaarlijk zijn. Die vliegen dan ook rond met snelheden boven de 30.000km/u. Dat is wel ff wat anders dan die relatieve muggenscheet waarmee dat “vliegtuig” naar binnen vloog.

    Dan heb je nog de getuigenverklaringen van niet aan Fox gerelateerde mensen die het niet over een vliegtuig hadden.

    Dan heb je nog de tekenfilm physics van het hele gebeuren.

    Dan heb je nog de anomalieen in het videomateriaal zoals de neus van het vliegtuig die even aan de andere kant vh gebouw verschijnt. Samen met het feit dat de live stream niet live was maar enkele minuten vertraagd uitgezonden werd, genoeg tijd om een vliegtuig plaatje over een raket te plakken met de juiste apparatuur.

    Dan heb je nog de vliegtuig brokstukken die nergens te meer bekennen zijn (als in verdwenen bewijsstukken) evenals de zwarte dozen.

    4 likes
   • Achter de stalen wand-constructie liggen liggen ook de diverse verdiepingen met gewapende betonvloeren, op het filmpje van de impact gaan de vleugels erin als een mes in een slagroomtaart.

    0 likes
 4. Misschien komt de waarheid pas over 500 jaar naar boven. Evenals de moord op Kennedy.

  4 likes
 5. Het meest opmerkelijke aan alle bovenstaande reacties vind ik dat niemand twijfelt. Het is òf een samenzwering van de grootste soort òf het is gebeurd volgens de officiële versie. Klip en klaar. Dàt is pas vreemd. Het is een zeer complex verhaal waar huis/tuin/keuken analisten zoals wij allen onmogelijk 1-2-3 een rotsvaste conclusie uit kunnen opmaken. Verder is het ook grappig dat schimmige bronnen voor velen een stuk aanemelijker zijn dan de officiële kanalen.

  De Britse psycholoog Viren Swami heeft daar wel interresante studie van gemaakt, zoek het maar eens op. Het komt er min of meer op neer dat voor sommigen een leven zonder samenzweringen wel erg leeg is. Treurig eigenlijk hè?

  3 likes
  • @Wyrm. Het is inderdaad treurig dat mensen samenzweringen nodig hebben om zin te geven aan hun leven. Als je ziet hoe fanatiek mensen reageren, en bewijzen aandragen uit de 7e hand of zo. En de één dikt het nog verder aan als de ander, en dan gaat het een Eigen leven leiden. Het is zo simpel met de huidige computers en software, om fake filmpjes in elkaar te draaien, en zodra de complotdenker dit dan omarmen is het direct waarheid. Zielig gewoon.

   3 likes
   • @nobel

    Jammer nog steeds geen inhoud. Ben je uberhaupt bereid iets verder te kijken? Of kom je hier alleen trollen? Jij ben anders ook erg overtuigt van jezelf. wat is het verschil?

    0 likes
    • @Ferrimassi. Dat is tegenwicht geven. Ik heb jou trouwens ook nog niet kunnen betrappen op een zinvolle bijdrage die op feiten gebaseert zijn. Het moet duidelijk gemaakt worden dat mensen alleen maar na-toeteren. Het zijn alleen maar verwijzingen naar youtube filmpjes, of krantenartikelen. Hoe kan je dit dan direct als (de enige) waarheid promoveren? Natuurlijk mag ieder zijn mening geven, doe ik ook, maar ik maak er nooit de enige echte waarheid van, want die heeft niemand in pacht.

     0 likes
  • Net alsof doen of samenzweringen niet bestaan is nog veel treuriger.

   Het is heel simpel kijk naar de gevolgen van 9/11 die zijn wel heel erg conveniënt voor de regerende klasse. En dan heb je nog als die zaken die niet deugen wat echt niet van schimmige kanalen af komt. Dat maak jij er dan weer van omdat je niet in samenzweringen gelooft.

   1 likes
  • Wyrm, ik maak uit bovenstaande reacties niet op dat mensen zomaar klakkeloos iets aannemen. Er zijn genoeg mensen die zelf onderzoek hebben verricht en concluderen dat er veel niet klopt aan hetgeen ons wordt voorgeschoteld. Je kunt er mooie psychologische theorieën op na houden, maar feiten zijn feiten, dat heeft niets met psychologie te maken. Wat de politiek en multinationals doen dat zijn psychologische spelletjes die gespeeld worden via de media. En helaas nog steeds het gros van de mensen neemt dat voor waarheid aan

   1 likes
 6. sorry Hader , je hebt volkomen gelijk !
  realiseer me nu dat de impact enorm moet zijn geweest.
  vergeef me mijn domheid
  zal hier verder niet meer op terug komen,
  nogmaals excuses !

  5 likes
  • Dat siert je!

   1 likes
  • Dank je. (cynisch bedoelt of niet) Maakt me niet uit, we zijn hier om onze inzichten te delen. Alleen wil ik dat wel onderbouwd zien. Een aantal mensen denken aan controlled demolition. Men beseft niet wat dat inhoudt. “je hoort of zie wat” via welke medium maar ook. OK stel dat dat het geval is. Honderden mensen moeten dan bezig zijn om het hele gebouw te verzwakken, en overal ladingen aanbrengen. En zodanig dat de mensen die er werken het niet merken? Je gaat naar de kantine, en je ziet langs alle wanden gaten en draden lopen? Valt dat niet op? Kortom onzin. Iedereen mag een mening hebben, maar ventileer het dan wel onderbouwd zonder het op de cabal en op complotten te gooien. Het is zoals het is. Een afgrijselijke ramp die de wereld compleet heeft veranderd.

   0 likes
   • @hader

    Idd het amerikaanse leger zou zoiets nooit kunnen doen in een federaal gebouw… Het zou zelfs ingebouwd kunnen zijn weten wij veel. Wat ik wel weet is dat iedere 3 letter agentschap daar kantoor hield. Bewijs en motief genoeg.

    1 likes
 7. Zeer interessante uitzending van C-SPAN, goed dat ze Richard Gage en zijn verhaal een podium bieden, alhoewel er niets nieuws wordt gezegd. Het verhaal van gebouw nummer 7 is voor mij nog steeds het sluitende bewijs dat de gebeurtenissen op die dag, de datum is in onze hersenen gegraveerd, gepland waren en met militaire precisie zijn uitgevoerd.

  Het was belangrijk om een sfeer te creëren waardoor het grote publiek positief stond tegenover het aangaan van twee oorlogen en tegenover het opgeven van essentiële persoonlijke vrijheden. Daarnaast zorgde het ervoor dat Amerika zijn leidende internationale rol kon blijven uitoefenen (PNAC, zie boven) en konden zij de energievoorziening en het beheer daarvan voor de komende jaren veiligstellen. De gebeurtenissen op die dag maken deel uit van ons collectieve bewustzijn en onderbewustzijn doordat ze constant maar weer herhaald werden.

  5 likes
 8. Heeft dat nog nut dan over 500 jaar ? Het is toch de bedoeling dat de veroorzakers van dit gebeuren op het matje geroepen worden en hun terechte straf krijgen ? Of zit ik nu verkeerd te denken ?

  3 likes
  • De kapers zijn allemaal dood, zaten in het vliegtuig. Bin Laden, die in video’s heeft toegegeven het allemaal te hebben georganiseerd, is ook dood. Er valt weinig nog te straffen, tenzij jij denkt dat die kapers niets verkeerds hebben gedaan?

   2 likes
 9. Het was gewoon de mossad en die dag waren alleen Israëliërs opgepakt.
  Geen taliban in een grot.

  Je hoeft alleen maar te kijken wie er van 911 heeft geprofiteerd en je weet genoeg.
  Dat was Israël en de zionisten je weet wel die gasten die ook Nederland in hun macht hebben.
  Je weet wel die figuren die je rekening elke maand plunderen klinkt bekend.
  zelfs de president van Israël Netanyahu heeft gezegd dat 911 goed was voor Israël.

  http://www.youtube.com/watch?v=-W6LdB24-wU

  Wat wil je nog meer.

  2 likes
 10. Hallo Wyrm, het is niet klip en klaar ,dat is juist het probleem en het is zeker niet grappig . En ik ben blij
  dat je hier open naar kijkt, net zoals Ton Derksen naar Lucia de Berk keek en haar na een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad heeft gesteund in een uiteindelijke vrijspraak !
  Wat hij ook nu weer doet bij Baybasin met zijn boek : verknipt bewijs !
  In de gebeurtenissen van 9-11 heb ik me jaren verdiept na het lezen van het boek van Dr Judy Wood
  Where did the Towers go ?
  Ik heb geen samenzwering nodig om tot waarheidsbevinding te komen
  ik weet dat er maar 1 realiteit bestaat ,die ik graag met je wil delen !
  soms zijn dingen niet zo complex als ze lijken.

  1 likes
 11. En dan bedoel ik niet het interview met John Lear met de Camelot crew….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

politiecommissaris

Ex-politiecommissaris New York: ‘George Soros motor achter protesten VS’

Je moet wel volslagen idioot zijn om ...

wtc7

Dankzij nieuwe studie weten we 19 jaar na dato wat er echt is gebeurd met WTC7

Een groep ingenieurs en architecten eist dat ...