Binnenland

Opnieuw lopen we aan tegen de corrupte VVD-kliek. Baudet confronteert premier Rutte met leugens

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is veel ophef geweest over een regeringsmaatregel die in geen enkel verkiezingsprogramma stond. Rutte III schaft de dividendbelasting af, met als gevolg dat Britse aandeelhouders van enkele grote bedrijven een cadeautje van 1,4 miljard euro per jaar krijgen.

Het is een lastig te verteren beslissing want de btw op basislevensmiddelen gaat tegelijkertijd omhoog van zes naar negen procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de Tweede Kamer werd premier Rutte aan de tand gevoeld over geheime memo’s rond de afschaffing van de dividendbelasting.

Al maanden

De afgelopen maanden verklaarde Rutte altijd dat hij niets wist over deze documenten, maar onlangs bleken ze wel degelijk te bestaan. Sterker nog: verschillende regeringsleden waren er al maanden van op de hoogte.

De premier verklaarde in de Tweede Kamer dat hij een ‘fout’ heeft gemaakt. Vrijwel de gehele oppositie diende daarop een motie van afkeuring in tegen Rutte, die het kabinet overleefde.

Tijdens het debat over de memo’s liet Kamerlid Thierry Baudet (Forum voor Democratie) een geluidsopname horen van de stem van Rutte.

“Voorzitter, het is volstrekt helder: liegen kan niet en is een zonde,” zegt hij in de opname naar aanleiding van de leugen van oud-minister Zijlstra over diens ontmoeting met Poetin.

Liegen

Rutte blijkt zelf ook te liegen, aldus Baudet. “Nu is bekend geworden dat Rutte toch weer heeft gelogen, dit keer over memo’s die er niet en daarna toch weer wel bleken te zijn.”

Hij merkt op dat alle deskundigen met klem adviseerden tegen de afschaffing van de dividendbelasting, omdat dat ‘een grote generieke maatregel is voor een klein specifiek probleem’.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers sprak van ‘ontwikkelingshulp aan Britse aandeelhouders’. Ondertussen schiet de Nederlandse bevolking er niets mee op.

De Nederlandse belastingbetaler betaalt de ‘rondjes’ waarmee Rutte internationale vriendjes probeert te kopen, zei Baudet.

Liever geheim

En dit terwijl de belastingbetaler ook al 50 procent meer btw moet betalen voor dagelijkse boodschappen, de enorme kosten van de obsessie met klimaatdoelen moet ophoesten en de zorgpremies stijgen, klonk het.

Het feit dat de adviseurs tegen deze maatregel waren, dat er geen enkel economisch argument voor is en dat het alleen maar tot internationale reputatieschade leidt, dat alles hou je dan liever geheim.

“Alleen een economische onbenul zou ieder jaar 1,4 miljard euro cadeau willen geven aan een paar Britse aandeelhouders van Unilever en Shell,” zei Baudet.

In plaats van 1000 euro voor elke werkende Nederlander die Rutte ons ooit beloofde, moeten we nu 5000 gaan betalen, vervolgde hij.

Intuinen

“Ongelooflijk dat er nog steeds ondernemers zijn die op de VVD stemmen en hier telkens weer intuinen.”

“Opnieuw lopen we aan tegen de corrupte VVD-kliek, die versmolten lijkt te zijn met het grootbedrijf en zorgverzekeraars,” stelde hij vast.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff sprak eerder lovend over de ‘stervoetballers van de VVD die op PSV-niveau kunnen besturen’.

“Ik zie eerder een paar geblesseerde bankzitters van FC Knudde,” besloot Baudet. “Het is tijd voor een rode kaart.”

Bekijk de video hieronder:

Foto: YouTube/Forum voor Democratie

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
6 jaren geleden

Baudet, Wierd Duk, Putin, Fox News, Daily Mail… Hoe extreem rechts wil je het hebben.

eindhoven
eindhoven
6 jaren geleden

die gasten deden aan liegen toen ze net konden praten, die weten niet beter,voor hun is dat normaal.

RayOfLight
RayOfLight
6 jaren geleden

Terwijl de trekpoppetjes in Den Haag mooi weerspelen wordt het Nederlandse volk al jaren uitgezogen. Maakt ook niet echt uit wat je stemt de uitkomst staat altijd vast. Achter de schermen hebben de jezuiten het hier voor het zeggen en deze worden dan weer door het koningshuis gesteund.

Rutte gaat straks weer gewoon naar de bilderbergjes om een nieuwe set commando’s te ontvangen. Wat er dan gebeuren gaat mag het gewone volk niet weten. Is dat vrijheid , Democracy of gewoon dictatuur ?

cleopatra
cleopatra
6 jaren geleden

Afschieten of het schavot op

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x