Mens en Dier

Gewetensbezwaarde politieagent: ‘Er gaan straks doden vallen, let op mijn woorden’

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politie is niet meer te vertrouwen. Dat zijn de woorden van een gewetensbezwaarde agent die zijn verhaal heeft gedaan bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, in de hoop dat zijn verklaring zal leiden tot een onderzoek en verandering.

De agent, die al 14 jaar bij de politie werkt, zegt zich zorgen te maken over het extreme geweld en de grofheid tegen burgers die de coronamaatregelen overtreden en mensen die demonstreren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het broeit binnen de politie, onthult de agent, die anoniem wil blijven omdat zowel collega’s als de commissie worden bedreigd. “Het wantrouwen jegens elkaar is groot. Niemand vertrouwt elkaar.”

Sommige ME’ers zitten na hun dienst te janken in de kleedkamer

Dit schept volgens hem een gevaarlijk precedent. “Wanneer je elkaar niet vertrouwt, kun je niet veilig werken. Wanneer mijn collega met extreem geweld een ‘wappie’ aanhoudt en hij komt in de problemen waardoor hij mijn assistentie nodig heeft, voel ik de weerzin tegen zijn optreden. Ik twijfel dan en dat is gevaarlijk, want hij kan zomaar het onderspit delven. Wapengebruik ligt dan op de loer. Er gaan straks doden vallen, let op mijn woorden.”

De politieagent zegt verder dat het ziekteverzuim toeneemt – geregeld mist hij collega’s die al maanden thuis zitten – en dat sommige ME’ers na een coronademonstratie ‘zitten te janken’ in de kleedkamer. Zij worden niet getroost, want dan sta je al snel te boek als tegenstander of ‘wappielover’.

Ik heb sterk het gevoel dat hier langzaam maar zeker naartoe is gewerkt

“Ik schrik me rot als ik zie hoe collega’s eraan toe zijn nadat ze demonstranten hebben belaagd. En ik zeg belaagd omdat er geen ander woord voor is. Er wordt zonder enige terughoudendheid op demonstranten ingeslagen,” verklaart hij.

Volgens de agent is de politieorganisatie een schizofrene organisatie geworden. “Je moet elke dag tegen je geweten in handelen. Je doet je voor je collega’s anders voor dan je bent.” Hij zegt ook dat dit ‘al jaren aan de gang is’. “Dit is niet begonnen met de coronacrisis. Ik heb sterk het gevoel dat hier door de overheid en daarmee door de leiding van de politie langzaam maar zeker naartoe is gewerkt.”

Zelf zit de agent momenteel ziek thuis. Hij is naar eigen zeggen geestelijk opgebrand en weet niet of hij ooit weer aan het werk gaat.

Lees hier zijn volledige verklaring.

[BPOC]

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Zo boven zo beneden, ook de samenleving is schizofreen aan het worden. Ook onder burgers is het verdeeldheid troef.

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

De nazi’s zijn nooit weg geweest.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Politie van nu zijn special getraind, allemaal voor HET GROTE DOEL/AGENDA van de psychopaten.. We zijn in een heel gevaarlijke situatie beland !! We kunnen nog winnen…Als we NU niet ingrijpen dan is het te laat.

Een masker dragen, testen, in quarantaine gaan, sociale afstand nemen en het mRNA-vaccin nemen…IS COVID-19 EEN VIRUS ? WAAR IS HET BEWIJS ?

Danny
Danny
3 jaren geleden

Aan de overgang van blauw naar zwart voor wat betreft het uniform een aantal jaren geleden is duidelijk te zien dat dit reeds lange tijd geleden gepland is.
Blauw straalt “dienstbaarheid” uit. Zwart is intimiderend.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x