Binnenland

Het is gewoon waanzin wat we aan het doen zijn. Baudet reageert op ‘meelijwekkende’ demonstratie van klimaatspijbelaars

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Donderdag verzamelden duizenden klimaatspijbelaars zich op het Malieveld in Den Haag om actie te voeren voor een beter klimaat.

Op hetzelfde moment werd in de Tweede Kamer het rapport ‘Global Warming of 1.5 ºC’ van het klimaatpanel IPCC besproken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Last man standing was FvD-leider Thierry Baudet die – terwijl zijn collega’s al lang waren vertrokken – de wetenschappers het hemd van het lijf vroeg.

Gewoon niet waar

“De visie zoals die wordt voorgeschoteld – dus dat het klimaat tot 1900 volstrekt constant en stabiel was en dat de temperatuur na de vondst van fossiele brandstoffen is gaan stijgen – is gewoon niet waar,” zegt Baudet tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer.

Het Kamerlid wijst erop dat er tussen 1400 en 1800 een Kleine IJstijd was en dat er daarvoor een warmere periode was, ook wel de middeleeuwse warme periode genoemd.

“Het fluctueert dus en dat komt door een heleboel factoren,” constateert Baudet.

We hebben te maken met een zeer complex systeem – het mondiale klimaat – waarin wolken, vulkanen, El Nino’s, de zon en tal van andere factoren een rol spelen, aldus het Kamerlid.

Meelijwekkend

Volgens hem kan er geen link worden gelegd tussen een hogere concentratie CO2 in de atmosfeer en een temperatuurstijging op aarde.

“Niet alleen is het wetenschappelijk gezien gebaseerd op drijfzand, maar ook politiek gezien belachelijk wat we aan het doen zijn,” klinkt het.

De klimaatmars afgelopen donderdag is volgens Baudet het gevolg van foute voorlichting op school en een eenzijdig verhaal in de media.

“Dat is gewoon deerniswekkend om te zien,” zegt hij. “Meelijwekkend, treurig.”

Angstverhalen

“Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt als je heel eenzijdige informatie tot je hebt gekregen,” vervolgt hij.

“Als je voortdurend angstverhalen hoort is het misschien niet raar dat je erin gaat geloven,” aldus Baudet.

Hij denkt juist dat het belangrijk is om de hele werkelijkheid te zien.

“Alles moet weg, alles moet kapot om deze absurde doelstelling te halen, namelijk een koolstofvrije economie.”

Waanzin

“Wij zijn nu bezig om iets absurds, onhaalbaars, onbetaalbaars te doen op basis van een volstrekt speculatieve hypothese over hoe het klimaat zou kunnen functioneren.”

“En één ding weten we zeker: de rest van de wereld gaat sowieso niet doen wat wij doen.”

“Alles wat wij bereiken met deze zelfkastijding, een volledige vernietiging van de economie en samenleving, wordt teniet gedaan door vijf dagen uitstoot in China.”

“Het is gewoon waanzin wat we aan het doen zijn,” besluit Baudet.

[Lissauer.com]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Je kunt van Baudet vinden wat je wilt, de man heeft echter volledig gelijk op nagenoeg alle vlakken. Steeds meer mensen zijn daar nu achter en dat gaat hem heel veel stemmen opleveren. Ben benieuwd hoe die gewetenloze bedriegers en ophitsers aan de linker flank dat op gaan lossen. Pimfortuynen zou wel heel doorzichtig worden. Dat zou veel te link worden.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Enigzins off topic, maar gaat mee in het verlengde van de waanzin. Het monetaire systeem gaat hand-in-hand met het waanzinsklimaatbeheersingssysteem.

https://www.telegraaf.nl/financieel/3130153/column-centrale-banken-maken-er-een-puinhoop-van

Het heeft er alle schijn van dat Nederland/Europa nog heel zwaar gaan lijden en heel rare tijden gaan beleven bij een volgende crisis die zal omslaan in de grootste depressie aller tijden.

De zionistisch geleide centrale banken en de zionistisch gecontroleerde politici hebben er geen potje van gemaakt, maar liggen strak en georkestreerd op ramkoers en wil men uit chaos en ellende een nieuwe wereld orde scheppen. De regie en macht ligt nog steeds bij de nazi zionisten. Die lachen het gojim recht in de smoel uit. Hun gedachte is: “opdat de varkens mogen branden in de aardse hel!”. Ook daarom laat men MO moordenaars los in de straten die het gojim van harte heeft verwelkomt. Het gojim doet mee in de eigen ondergang,net zoals in de huidige zieligheidsopwekkende klimaatvarkenskindertjesprotest….

De kunstmatig aangewakkerde depressie aller tijden is onderweg, tenminste dat zegt het weldenkende verstand… Waarom denkt men dat de koningshuizen reeds zich voorbereiden en huizen kopen in bijv. Argentinië? En waarom zijn de puissant rijken de voorraadkelders aan het vullen met miljarden?

Er is nog niets veranderd in positieve zin, de kunstmatige crisis van 2008 is nog steeds aan het woekeren. Bewust!

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ja het is ook waanzin wat er gebeurd in het kader van onwetenheid , valse argumenten, misbruik maken van,angst zaaien” maar kennelijk levert het wat op…..
Intussen gaat planeet aarde haar eigen gang, die stoort zich niet aan de mens, alleen mensen hebben oogkleppen op…
Bovendien zijn we egoïstisch , als het hier -40 grd zou worden ligt het land ogenblikkelijk plat dan functioneert er niks meer…. Maar gelukkig zijn die Amerikanen en Canadezen uit ander hout gesneden ……

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 jaren geleden

Wikipedia:
Het doel van de Hitlerjugend was de totale omvorming, indoctrinatie en gelijkschakeling van de jeugd om hen geschikt te maken voor de doeleinden die de nazi’s nastreefden.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x