Gezondheid

Atlete die na haar derde Gardasil-vaccin in rolstoel belandde sleept Merck voor de rechter. Dit werd er gezegd

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jennifer Robi, een 24-jarige voormalig atlete, zit al sinds haar zestiende in een rolstoel. Na haar derde Gardasil-vaccin kreeg ze erg last van onwillekeurige spiertrekkingen, posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom (POTS) en vele andere symptomen.

Ze besloot de maker van het vaccin, Merck, voor de rechter te slepen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Haar advocaten stelden in de rechtbank dat Merck fraude had gepleegd tijdens de klinische onderzoeken en Jennifer (en vele andere meisjes) niet had gewaarschuwd over de risico’s van het vaccin.

Continu uitgeput

Eén van de advocaten gaf een 50 minuten durende presentatie over de manier waarop de hulpstof AAHS in Gardasil het immuunsysteem van de ontvanger overstimuleert, wat leidt tot auto-immuunaandoeningen.

Bij Jennifer leidde dit tot schade aan diverse organen.

Slachtoffers zoals Jennifer zijn continu uitgeput omdat hun lichaam op meerdere fronten probeert de ziekte te bestrijden.

De advocaat merkte op dat vaccinmakers hulpstoffen met aluminium in vaccins stoppen om een immuunreactie uit te lokken.

Nooit getest

Hoe giftiger de hulpstof, hoe langer iemand immuun is.

De meeste vaccins bieden slechts vijf tot 10 jaar bescherming. Omdat de mensen achter Gardasil levenslange bescherming beloofden, was er een extreem giftige hulpstof nodig.

De advocaat legde uit dat Merck weigert om de samenstelling van AAHS te onthullen en monsters op te sturen naar onafhankelijke wetenschappers.

AAHS is nog nooit getest op veiligheid door toezichthouders of Merck zelf, klonk het.

1000 keer groter

Daarnaast gaf Robert F. Kennedy Jr. een presentatie over de manier waarop Merck toezichthouders misleidt tijdens klinisch onderzoek.

Uit gegevens van Merck blijkt dat de kans op een auto-immuunziekte na dit vaccin 1000 keer groter is dan de kans om te sterven aan baarmoederhalskanker, aldus Kennedy.

De advocaten van Merck verklaarden dat de hulpstof veilig is.

Donderdag stonden de partijen voor het laatst tegenover elkaar in de rechtbank. Wordt vervolgd.

[CE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thomas
Thomas
5 jaren geleden

Logica.
Hoe verklaren jullie de andere meiden geen POTS krijgen na het Gardasil-vaccin???

Een atlete.
Sporten direct na het prikken is een risico voor allerlei ondenkbare ziektes. Mag niets uit de prikken van BMR, Griepprik of Gardasil-vaccin.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Tsja @Thomas, niet elk lichaam reageert hetzelfde. Nagenoeg geen enkel lichaam is identiek aan het andere en is in zeker zin uniek te noemen. Maar de frequentie dat er iets mis gaat na een Gardasil-vaccin is we heel erg hoog. Dat weten ze bij Merck naar nu blijkt ook donders goed. Quote : Uit gegevens van Merck blijkt dat de kans op een auto-immuunziekte na dit vaccin 1000 keer groter is dan de kans om te sterven aan baarmoederhalskanker, aldus Kennedy.

Thomas
Thomas
5 jaren geleden

@eksegese, dat POTS is niet te genezen idd MS, Parkinson en ALS heb ik een test gedaan waar wel een mogelijkheid heeft. Maar wel binnen 3 maanden na de diagnose.

Matt
Matt
5 jaren geleden

Als dit soort big pharma bedrijven zo zeker van hun zaak zijn dan waren ze ook niet te beroerd om een verklaring te tekenen dat zij de verantwoordelijkheid en dus ook de kosten dragen mocht er toch iets fout gaan.
Nu gebeurd precies het tegenover gestelde: big pharma bedrijven kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor door hun veroorzaakte lichamelijke schade of zelfs een dodelijke afloop door hun ‘genees’ middel.
Het feit dat zij de wetgevers in grote delen van de wereld deze regel van niet aansprakelijkheid hebben kunnen laten doorvoeren geeft aan hoe machtig hun lobby is, maar geeft tevens ook dat ze dus donders goed weten dat hun producten niet zo heel veilig zijn als ze willen laten doorschemeren.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x