Binnenland

Gideon van Meijeren wil debat over corruptiebeschuldigingen Van Dissel, zo reageerden de kartelpartijen

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Nadat eerder dit jaar al aan het licht kwam dat de heer Van Dissel corrupt heeft gehandeld door te rommelen met OMT-adviezen en -notulen, zijn er afgelopen week een aantal nieuwe beschuldigingen van corruptie aan zijn adres bij gekomen, zei Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD). “Zo zou hij volgens diverse media ruim zeven ton hebben ontvangen van de door de Staat gefinancierde Stichting Open Nederland.”

“Wij willen dat hier de onderste steen bovenkomt. Daarom verzoeken wij om een debat met de minister van VWS en, heel belangrijk, wij willen voorafgaand aan dat debat een overzicht van alle transacties die hebben plaatsgevonden van en naar die Stichting Open Nederland,” vervolgde Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Meijeren kreeg alleen (voorwaardelijke) steun van Wybren van Haga, de PVV en BBB. Eén voor één kwamen de kartelpartijen naar de microfoon om hun afschuw uit te spreken over het verzoek.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ondergrens

Zo zei Kamerlid Bevers: “Je hoopt elke keer dat we de ondergrens wel zo’n beetje bereikt hebben, maar het kan elke keer erger. Het zal duidelijk zijn, de VVD geeft geen steun aan dit verzoek.”

Paulusma (D66) voegde toe: “Zeker geen steun. Het is een Kamerlid onwaardig om met deze insinuaties een vraag aan de Kamer te stellen.”

Lisa Westerveld van GroenLinks zei dat bij beschuldigingen van corruptie aangifte gedaan moet worden. “Geen steun voor een debat.”

Te laag voor woorden

“Allereerst neem ik afstand van de kwalificatie in de eerste zinnen van de heer Van Meijeren. En ten tweede: geen steun,” zei Kamerlid Grinwis (ChristenUnie).

Na Van Esch (PvdD), die het debatverzoek ook niet steunde, kwam Van den Berg (CDA) aan de beurt. “Tijdens coronadebatten kwam meneer Van Meijeren met dit soort beschuldigingen. We hebben toen al duidelijk gezegd, zoals mevrouw Westerveld ook zei: als er sprake is van corruptie, moet je dat gewoon bij het Openbaar Ministerie melden. Dat soort geruchten de wereld in helpen vind ik te laag voor woorden,” zei ze.

Lekker laag

“Het is weer van een niveau, lekker laag. Geen steun,” zei Dassen (Volt). Mohandis (PvdA): “Met dit soort kwalificaties kan ik alleen maar zeggen: geen steun.”

PVV-Kamerlid Fleur Agema merkte op: “Het lijkt me toch heel eenvoudig voor de minister om een brief naar de Kamer te sturen waarin hij duidelijk maakt of de stichting Testen voor Toegang geld heeft overgemaakt aan de voorzitter van het OMT. Als dat niet zo is, kan dat direct de wereld uit geholpen worden. Als het wel zo is, kunnen we een debat voeren. Maar laten we hier niet langer mee wachten; dit gaat inmiddels de hele wereld over.”

Van Meijeren wilde nog iets zeggen over de kartelpartijen, maar werd afgekapt door voorzitter Vera Bergkamp.

Hoe anders was de situatie toen CDA-Kamerlid Derk Boswijk bezoek had gekregen van ‘boze boeren’. De Kamer eiste op stel en sprong een spoeddebat. Het bleek uiteindelijk te gaan om een oudere vrouw uit hetzelfde dorp.

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Prad
Prad
1 jaar geleden

Een terecht verzoek en als er niks aan de hand is kan het idd zo uit de wereld worden geholpen, zou iedereen belang bij hebben lijkt mij. Maar nee deze cabal sekte is zo zelfverzekerd en voelt zich zo enorm beschermd door de ‘Cabal grotere goddeloze agenda’. Wij staan nog maar aan het begin van nog veel grotere rampspoed.

Psa
Psa
1 jaar geleden

De leugen regeerd.

La Fini
La Fini
1 jaar geleden

Gideon van Meijeren Is mijn held, zeker weten.
Ik begrijp dat Gideon zíj́n ding doet, politiek bedrijven.
Maar kom op mensen, daar zit onze oplossing niet.
Sterker nog, voor de MidTerms in de vs zal de derde wereldoorlog zijn begonnen.
Uitgeroepen door de nato.
De verandering moet van ONS komen.
Vervolgens een burgertrinunaal als voorjaarsschoonmaak.
En dan zien we wel weer verder.
Klinkt toch als een plan hè?
Ik doe mee, wie nog meer?

John
John
1 jaar geleden

van dissel wordt zo in bescherming genomen, omdat hij onderdeel is van het afpakken van de vrijheid van het volk.

rutte had daartoe ooit het, blijkt nu, gore lef Abraham Kuyper te citeren. Did gaf aan dat Vrijheid, nooit iets is wat vanuit de staat komt. Vrijheid komt vanuit de wil van het volk.

En die wil is nu via angst & bedrog op duivelse wijze ondermijnd door de NL staat. Mer figuren zoals een van dissel in de hoofdrol qua misleiding en corruptie.

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x