Homepagina » Propaganda » ‘Kwaliteitskranten’ keihard betrapt. Kijk hier hoe onze media grote hoeveelheden nepnieuws maken en verspreiden
'Kwaliteitskranten' vallen keihard door de mand. Kijk hier hoe onze media grote hoeveelheden nepnieuws fabriceerden

‘Kwaliteitskranten’ keihard betrapt. Kijk hier hoe onze media grote hoeveelheden nepnieuws maken en verspreiden

De mainstream media concludeerden dat het verhoor van voormalig FBI-baas James Comey afgelopen week ‘een gevaar voor president Trump’ is.

Dat het verhoor ook vernietigend was voor de reputatie van de journalisten zelf, kreeg bijna geen aandacht.

Maar weinig kranten hadden aandacht voor de manier waarop Comey uithaalde naar Amerikaanse media en journalisten.

Verzonnen

De media verspreidden allerlei verhalen over samenwerking tussen de Russen en het campagneteam van Trump tijdens de verkiezingen. Bewijs daarvoor ontbreekt nog altijd.

De verhalen werden geschreven op basis van anonieme bronnen, die het zogenaamde bewijs lekten naar de New York Times en de Washington Post.

De artikelen die deze kranten erover publiceerden bleken van begin tot eind verzonnen. Omdat ze niet werden gecorrigeerd, bleef dit nepnieuws maandenlang circuleren.

Onzinverhalen

Ook artikelen over Comeys persconferentie naar aanleiding van de e-mails van Hillary Clinton noemde hij onzin. Onze media verspreidden hier een jaar lang nepnieuws over.

Comey kreeg vooral kromme tenen van de stukken over de samenzwering tussen Trump en Rusland. Steeds bleken journalisten van ‘kwaliteitskranten’ er helemaal naast te zitten.

En de Nederlandse media penden al deze onzinverhalen braaf over.

Bont

CNN maakte het wel heel bont. Voorafgaand aan het verhoor meldde de zender dat Comey Trump zou tegenspreken. Het gevolg was dat CNN een rectificatie moest plaatsen.

Op basis van onbetrouwbare bronnen hebben journalisten nepnieuws gemaakt en gepubliceerd, aldus presentator van RTL Z Roderick Veelo.

“De gretigheid om Trump te kunnen beschadigen wint het van de heilige opdracht de waarheid te achterhalen,” voegt hij toe.

[RTL Z]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. De New York Times en de Washington Post hebben voor mij geen enkele nieuwswaarde meer en dat geld voor meer zogenaamde westerse kwaliteitskranten als the Times, Bild,.. als het over internationale conflictsituaties gaat waar westerse oligarchen en commerciële banken op Wall Street hun belangen weer in blijken te hebben. Omtrent dergelijke onderwerpen is de onderzoeksjournalistiek van de kwaliteitskranten verkracht en vermoord.

  Om even bij de positieven te blijven. Het betere werk komt vandaag de dag van personen die opvallend genoeg geen westerse journalistieke opleiding hebben gevolgd. Niet aangesloten zijn bij een grote krant of mainstream media als CNN tot aan het NOS journaal, en onafhankelijk opereren.

  Een recent en interessant interview met Poetin vind je hier. Deel 1 van de in totaal 4 delen;

  http://sorendreier.com/oliver-stone-the-putin-interviews-part-1/

  11 likes
 2. Voor het ultieme nieuws; aartsengel Michael.

  2 likes
 3. De gecontroleerde media zijn een wapen in WO3 tegen de westerse beschaving:

  Meer over de propaganda-oorlog, via onze dagbladen:
  “op de site van het voor dat doel opgerichte MediaLab [De Persgroep] voorbeelden hoe artikels en advertenties doelbewust worden vermengd.
  De Persgroep investeert volop in digitale innovatie, in 2014 ging €19 miljoen.
  Strategisch speerpunt is om in de komende jaren te transformeren van uitgever tot ‘content brand’.
  Met journalisten in de rol van copywriters.
  Lees meer: https://www.apache.be/2016/03/17/hoe-de-persgroep-zijn-journalistieke-ziel-verkoopt/

  Kortom; doorgeven, ompakken en veelvuldig herhalen van fake-news is nu het business model.

  “These records reveal a symbiotic relationship where the usual dividing lines between government and journalism have been obliterated.
  Internal Pentagon documents repeatedly refer to the military analysts as “message force multipliers” or “surrogates”

  A retired Army general who had specialized in psychological warfare,
  He urged a radically new approach to psychological operations in future wars — taking aim at not just foreign adversaries but domestic audiences, too.
  He called his approach “MindWar” — using network TV and radio “:
  http://www.nytimes.com/2008/04/20/us/20generals.html

  Newsweek Expose: NATO’s Vast Cyber Troll Brigades Unleashed:
  http://journal-neo.org/2016/10/06/newsweek-expose-nato-s-vast-cyber-troll-brigades-unleashed/

  It is a documented fact, present in the world’s most important studies on mass media.
  Here are some of them:
  http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/mind-control-theories-and-techniques-used-by-mass-media/

  Pumping out press releases :
  ‘Psychological’ spending doubles
  The fastest-growing part of the military media is “psychological operations,” where spending has doubled since 2003.

  Washington’s press is the cabin boy of the political class
  2012-08-03, The Guardian (One of the UK’s leading newspapers)
  The New York Times recently revealed that reporters are not merely working on background, they negotiate after interviews what comments may be used and send them to sources for prepublication approval.
  The sources routinely edit those quotes:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/03/washington-press-corp-cab

  The result is a totalitarian system characterized by a government turned against its own people.
  Researched and Written by Timothy M. Silver
  “I know the capacity that is there to make tyranny total in America.

  Dit gaan ook helemaal op voor de EU. vazalstaat van.

  2 likes
  • Zou je niet denken dat , als je het over manipuleren hebt, de diverse media op zichzelf , zelf ook niet gemanipuleerd word door de concurrenten ? Dit gebeurd ook door Ninefornews , of zeg ik hiermee nu een leugen ?
   Overigens , wie heeft de waarheid in pacht … iets wat dagelijks voor ons een ( veiligheids-) risico neemt om nieuws te brengen , of zij die aan de kant staan, de “”vrije”” commentatoren die het vaak beter weten als we hen moeten geloven dan wat een in het Westen nog altijd als onafhankelijkste nieuws kanalen word gezien en ervaren .

   In Nederland hebben we een commissariaat voor de media : https://www.cvdm.nl/over-het-commissariaat-voor-de-media/ en niemand is vrij van beïnvloeding , maar wie toets de zgn alternatieve media , hoe kan ik weten wie er betrouwbaar is als het zo zou zijn dat we allemaal onze methoden hebben , ik denk alleen maar even aan de reclame die ook hier op deze site word getoond . We kunnen ons ook beter met de feiten bezig houden en elk bericht persoonlijk nachecken , maar waar moet je beginnen als zo vele journalisten , onafhankelijk van elkaar vaak hetzelfde zeggen ? Dat is bij de alternatieve media wel anders , die hebben elke dag wel iets spannenst te vermelden waar je later nooit meer iets van hoort .. ik bedoel maar , is dat niet juist een echt sprookje, temeer omdat het vaak zonder harde bewijzen , als een overweldigende feit onder de nieuwsgierige jongere verspreid ? Infeite doen zij schade aan dat waar de journalisten voor willen staan , onafhankelijk van de overheden , de wereld conflicten en schandalen bekend te maken , mensen geloven niet alles , zowel het goede dat hen kan helpen als wel het kwade wat de mens kan bedreigen , in ieder geval is samenwerking op belangrijke punten , zoals onderdak en milieu van groot belang , en te gaan voor een bepaalde zekerheid in plaats van speculeren of iets klopt of niet , want het is een onschadelijke manier onze persoonlijke betrokkenheid bij allerlei problemen en ontstaande wereld situaties eens goed tegen het licht te houden . Daar in te investeren (voorlichting iin plaats van erover speculeren of iets wel helemaal klopt of niet , want dit zal mensen eerder doen neigen hier samen iets positiefs tegenover te zetten , aldus naar aanleiding van de feiten daar iets nuttigs tegen te organiseren.

   1 likes
 4. “CNN maakte het wel heel bont. Voorafgaand aan het verhoor meldde de zender dat Comey Trump zou tegenspreken. Het gevolg was dat CNN een rectificatie moest plaatsen.”

  Volgens mij het bewijs dat de mainstream media juist eerlijk is!
  Als je een fout maakt geef je toe dat je een fout gemaakt hebt en herstel je de eer van de benadeelde door middel van een rectificatie.

  1 likes
  • Tibor hoe gek wil je het hebben?
   Ga lekker verder slapen joh…

   1 likes
  • Het bewust plaatsen van foute berichten en die wekenlang of zelfs maandenlang blijven herhalen om vervolgens een keer een excuus te maken als ze worden betrapt is niet bepaald het voorbeeld van eerlijkheid. Ze WISTEN dat het fakenews was en kozen er toch voor om dit gedurende lange tijd te blijven uitzenden.Als ze niet waren betrapt op diverse leugens zouden ze het nog steeds doen.
   Het gaat hier niet om het toegeven van een eerlijke fout die ergens doorheen is geglipt maar om keihard betrapt worden op een constante barrage van leugens.

   0 likes
 5. Yahweh en Maitreya vertellen wel het ware nieuws.

  1 likes
 6. Erop uit zijn .. Waar de situaties nog onduidelijk zijn worden er natuurlijk ook bij de nieuws check instanties fouten gemaakt , maar is dit een bewuste keuze ? want willen we als zgn alternatieve media iets bewijzen , dan zal dat onderzoek naar zogenaamd nep-nieuws , verspreid door erkende nieuws bureaus allereerst over moeten gaan , is er informatie verduistering ? En dan ook , van wie verkregen zij die (des)informaties als deze er inderdaad bij de bron zou zijn ? Want vergist u niet , het is soms helemaal niet moeilijk om een verleidelijk nieuws item te verzinnen dat door nieuwsgierigen te gretig werd opgepakt, maar te laat vervolgens niet voldoende kan worden onderbouwd, maar het gaat echt te ver om zulke imedia organisaties als nep nieuws kanalen te generaliseren – tot nu heb ik slechts enkele nieuws akkevietjes voorbij gezien die slechts een rimpel bleken , zijnde met niet noemenswaardige gevolgen voor de zgn gedupeerden – (ze , de aangeklaagden) worden er meestal toch alleen maar sterker door , en wie wil dan zon risico gaan lopen (als nieuws organisatie ??) Maar dan toch deze organisaties zo hoog aan de schandpaal te nagelen .. waar zijn jullie eigenlijk mee bezig ?? want dan laat u duidelijk zien dat u erop uit bent hen uit te schakelen om andere kanalen te bevoordelen . Ik vind die gedachte pas beangstigend …

  1 likes
 7. Al dat gezeik over Comey is maar met 1 doel (en ik snap er nog steeds geen f*ck van)… Pizzagate/pedogate onder de radar houden.

  1 likes
 8. “De heilige opdracht de waarheid te achterhalen” Nou, die opdracht wordt kennelijk al tientallen jaren genegeerd. Staats-, en EU-propaganda is een betere naam om de publicaties van MSM te omschrijven.

  0 likes
 9. De media zijn “Linkse” fascisten die oorlogen willen ontketenen om zo onschuldige kinderen te vermoorden!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...