Homepagina » Financieel » Goldman Sachs is de federale regering
goldman29348742987242

Goldman Sachs is de federale regering

Langzaam wordt duidelijk dat Goldman Sachs de economische en financiële overheidsorganen controleert.

In oktober 2008 onthulde de New York Times reeds hoe kopstukken van de zakenbank vrijwel alle financiële posities binnen de regering hebben ingevuld. De bank wordt ook wel ‘Government Sachs’ genoemd.

De Amerikaanse oud-minister van Financiën Henry Paulson kwam van Goldman en zo ook zijn assistent Neel Kashkari. Toen de ‘kredietcrisis’ volop woedde werd hij aangesteld als interimhoofd van het Departement voor Financiële Stabiliteit en beheerde daarmee het budget van 700 miljard dollar dat met de Emergency Economic Stabilization Act werd vrijgemaakt om de Amerikaanse banksector te ondersteunen.

Kashkari werkte bovendien als ingenieur voor de wapenproducent Northrop Grumman. Hij kende Paulson nog uit de tijd dat hij voor het filiaal van Goldman Sachs in San Francisco werkte toen Paulson daar algemeen directeur was.

Oud-directeur van Goldman San Francisco Henry Paulson werd gerekruteerd door oud-stafchef van het Witte Huis en oud-bestuurslid van… Goldman Sachs Josh Bolten. De bank is tijdens de kredietcrisis meerdere malen uitgekocht door de ‘federale regering’.

Oud-staatssecretaris van Financiën onder Bush Reuben Jeffrey III werd in 1997 directeur van het kantoor van Goldman Sachs in Parijs. Na 9/11 werd Jeffrey speciaal adviseur voor Bush, waarna Goldman deze verantwoordelijkheid overnam.

Oud-bestuursvoorzitter van de Federal Reserve Bank of New York Stephen Friedman komt van Goldman Sachs. President van de Federal Reserve Bank of New York William C. Dudley was 10 jaar lang hoofdeconoom van Goldman Sachs. En oud-hoofd van een belangrijke component van het Federal Rerserve System, het Federal Open Market Committee, E. Gerald Corrigan is directeur van het Office of the Chairman van Goldman Sachs.

Robert Rubin was de Amerikaanse minister van Financiën onder Clinton. Hij was 26 jaar werkzaam voor Goldman Sachs en tussen 1990 en 1992 mede-bestuursvoorzitter van de investeringsbank. Hij is de huidige vicepresident van de Council on Foreign Relations.

Oud-directeur van Goldman Sachs Jon Corzine was tot 2010 gouverneur van New Jersey. Oud-stafchef van het Witte Huis onder Obama, Rahm Emanuel, werkte naast Wasserstein Perella ook voor Goldman.

Staatssecretaris van Financiën Robert Hormats, de opvolger van Reuben Jeffrey III, was vicepresident van Goldman Sachs International. Adjunct-directeur van de Amerikaanse Nationale Economische Raad (NEC) Diana Farrell werkte voor Goldman Sachs in New York en is tevens lid van de Council on Foreign Relations.

De Amerikaanse ambassadeur voor Duitsland Philip Murphy was tussen 1993 en 1997 directeur van het filiaal van Goldman Sachs in Frankfurt. Tussen 1997 en 1999 was Murphy president van Goldman Sachs Azië.

Stafchef van het ministerie van Financiën onder Obama, Mark Patterson, is tevens lobbyist voor Goldman Sachs. Bestuurslid van de Security and Exchange Commission (SEC) Adam Storch was voorheen de vicepresident van de Business Intelligence Group (BIG) van Goldman Sachs. Ook de stafleden van het Witte Huis Alexander Lasry, Sonal Shah en Gregory Craig komen van Goldman.

Voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onder Obama, Gary Gensler, was in totaal 18 jaar werkzaam voor Goldman Sachs.

Wordt het beeld enigszins duidelijk? De economische politiek wordt gecontroleerd door ‘Government Sachs’.

Columnist van MarketWatch Paul Farrell zei letterlijk dat Goldman ‘de wereld regeert’. Republikeinen of Democraten? Het maakt niet zo veel uit. Goldman Sachs blijft haar spel spelen totdat men zich realiseert wat er werkelijk gaande is.

Via: Abovetopsecret.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

peiling

Peiling: bijna 60% Amerikaanse artsen WEIGERT coronaprik

Uit een peiling van de Association of ...

conings

Grote vraagtekens bij vondst Jürgen Conings: ‘Dus die supergetrainde speurhonden hebben een lijk gemist?’

In het Dilserbos in België is het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x