Binnenland

Grapperhaus bevestigt: avondklok-wet kan ook worden ingezet om Nederlanders overdag op te sluiten

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de spoedwet van het kabinet over de avondklok. 45 van de 58 aanwezige senatoren stemden voor. Senatoren waren in het debat over de wet zeer kritisch, maar uiteindelijk was een meerderheid dus wel voor de wet.

Tijdens het debat in de Eerste Kamer bevestigde demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat de nieuwe wet ook kan worden ingezet om de bewegingsvrijheid overdag in te perken. “Het gaat om het beperken van het vertoeven in de open lucht zoals dat heet. Het is niet in het wetsvoorstel beperkt tot de avonduren,” zei Grapperhaus. Hij voegde eraan toe dat het ‘verre van de bedoeling is’ om 24-uurs beperkingen op te leggen.

“Dit is toch wel iets om even bij stil te staan. Nu de Eerste Kamer de spoedwet er ook doorheen heeft gejast, mag dit kabinet de Nederlandse bevolking 24 uur per dag dwingen om binnen te blijven!” reageert journalist Joost Niemoller.

Onbegrijpelijk

Journalist Annelies Strikker voegt toe: “Grapperhaus zegt dus dat de spoedwet ook gebruikt kan worden om het vertoeven in de openbare ruimte OVERDAG te verbieden. Alsnog stemmen 45 van de 58 senatoren ermee in. Onbegrijpelijk.”

PVV-senator Alexander van Hattem diende tevergeefs een motie in: “Dit is onacceptabel en moet voorkomen worden.” Politiek commentator Sywert van Lienden verzucht: “Een tragische vergissing, dit wetsvoorstel.”

4.4 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
256 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
1 jaar geleden

Verschrikkelijk! En dat allemaal om een virus te onderdrukken! Nou, volgens mij zijn ze daar in Den Haag aan het doorslaan! Ze zijn allemaal overspannen! Hun gezonde verstand is aangetast door het virus!

Robert
Robert
1 jaar geleden

dit is het punt dat ik de wet niet langer in. acht neem… kom me maar halen!

Kobus
Kobus
1 jaar geleden

Zo worden we als makke schapen beetje bij beetje naar hetslachthuis gebracht haha

CBS
CBS
1 jaar geleden

On-voor-stel-baar, het wordt nog steeds gekker.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

256
0
We lezen graag je reactie!x