Homepagina » Archeologie » Overtreffen de verloren piramides die van Gizeh?
Overtreffen de verloren piramides die van Gizeh?

Overtreffen de verloren piramides die van Gizeh?

Het lijkt er sterk op dat een amateurarcheoloog daadwerkelijk verloren piramides heeft gevonden in de woestijn van Egypte.

Afgelopen jaar ontdekte Angela Micol de structuren op ruim 8000 kilometer van de woestijn met behulp van Google Earth. Tijdens een expeditie zijn nu openingen en schachten gevonden in het gebied.

“Bovendien staan deze formaties op verschillende oude en zeldzame kaarten weergegeven als piramides,” vertelde Micol aan Discovery News. Het gaat om twee piramidecomplexen. Het ene complex bevindt zich op enkele kilometers van de stad Abu Sidhum in Opper-Egypte en bestaat uit vier vreemdgevormde heuvels.

Oude kaarten

Het tweede complex ligt bijna 150 kilometer noordelijker in het Egyptische gouvernement Fajoem en wordt gekenmerkt door een heuvel met vier zijden van 45 meter lang en drie kleinere heuvels die op één lijn zijn uitgelijnd.

Gerenommeerde geologen en archeologen reageerden in eerste instantie sceptisch toen Micol haar werk publiceerde. Ze deden de anomalieën af als natuurlijke rotsformaties.

Nadat het stof was neergedaald nam een Egyptisch echtpaar contact met haar op. Het stel liet weten over belangrijke historische referenties naar de complexen te beschikken.

Het echtpaar, voormalig ambassadeur bij het Sultanaat Oman Medhat Kamal El-Kady en oud-adviseur van de Egyptische president Haidy Farouk Abdel-Hamid, verzamelen kaarten, oude documenten, boeken en zeldzame manuscripten.

Volgens het echtpaar staan de formaties in Fajoem en nabij Abu Sidhum op verschillende oude kaarten weergegeven als piramidecomplexen. Naast 34 oude kaarten beschikt het stel nog over 12 oude documenten waarin wetenschappers de piramides beschrijven.

Damnatio memoriae

“Dit zouden wel eens de grootste piramides ooit kunnen zijn,” zeiden ze. “We overdrijven niet als we zeggen dat deze vondst de Piramides van Gizeh zou kunnen overtreffen.”

Volgens de oude papieren zijn de piramides in Fajoem bewust begraven tijdens een damnatio memoriae, in een poging ze uit de collectieve herinnering weg te nemen.

“Onder die heuvels gaat zeker een oude vindplaats schuil,” zei expeditieleider Mohamed Aly Soliman. “Het gebied eromheen is vlak. De heuvels zijn anders: je vindt overal aardewerk en zeeschelpen. Farao’s maakten hun graftombes onder meer van zeeschelpen. In piramides dienden ze als ventilatie. Zelfs de blokken steen waar piramides mee zijn gebouwd, bestaan voor 40 procent uit zeeschelpen.”

Daarnaast bleek dat de heuvels metaal bevatten. Toen de archeologen met een metaaldetector aan het zoeken waren stuitten ze op een ondergrondse tunnel.

Vanwege de onrust en economische malaise in Egypte hebben archeologen het er niet gemakkelijk. Niemand van de Egyptische academische gemeenschap bleek op dit moment geïnteresseerd in de twee complexen.

Meer informatie: satafoundation.org

Bron: Discovery.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nancy. schreef:

  Geen intresse ? is ook niet meer nodig de makers zijn er al ,t heeft zn dienst gedaan !!

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  Schitterend en nu hopen dat er geen autoriteiten zijn, die het gevondene claimen. En dat ALLE gevonden voorwerpen worden getoond.Van Gizeh weet ik dat daarover de waarheid niet wordt verteld.Ik geloof namelijk meer de theorie van Von Däniken zie de vimeo link: http://vimeo.com/64834148

  0 likes
 • Evolva schreef:

  wat zou ik graag eens naar het verleden willen gaan. En de geschiedenis in volle glorie kunnen bezoeken.
  Iemand toevallig een tijdmachine voor mij? 🙂

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  Persoonlijk denk ik dat ze het nu beter even kunnen laten rusten tot betere tijden zijn aangebroken. Er is daar de laatste tijd al zoveel vernield…

  0 likes
 • ST schreef:

  Zoo… lekker wijf. Mooie vondst.

  0 likes
 • Frank schreef:

  [quote name=”Evolva”]wat zou ik graag eens naar het verleden willen gaan. En de geschiedenis in volle glorie kunnen bezoeken.
  Iemand toevallig een tijdmachine voor mij? :)[/quote]
  Hmmmmm….Zou Doctor Who die Tardis nog hebben?

  0 likes
 • Patricia Duits schreef:

  Zou het daarom ook zo onrustig zijn in Egypte ??!!!!
  Net zoals de graanschuren daar bijna leeg zijn, dat daar meer aan de hand is spreekt boekdelen.

  0 likes
 • Boon schreef:

  [quote name=”Frank”][quote name=”Evolva”]wat zou ik graag eens naar het verleden willen gaan. En de geschiedenis in volle glorie kunnen bezoeken.
  Iemand toevallig een tijdmachine voor mij? :)[/quote]
  Hmmmmm….Zou Doctor Who die Tardis nog hebben?[/quote]
  Nee, heeft ie op E-bay gezet.
  Hij reist nu door het heelal en de tijd met een 2e hands exemplaar van The Hitchhiker,s Guide To The Galaxy dat ie voor een zacht prijsje op Amazon op de kop heeft weten te tikken….

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >