Homepagina » Binnenland » GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.
groenlinks
Foto: GroenLinks CC BY 3.0 Wikimedia Commons

GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ineengeslagen. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam waarschuwden Marijnissen, Klaver en Asscher het kabinet. Geen belastingverlaging voor multinationals, maar geld investeren in leraren, betaalbaren huizen, zorg en klimaat. Luistert het kabinet niet, dan stemmen de partijen niet in met de belastingplannen voor 2021.

De partijen willen graag met elkaar samenwerken, maar fuseren is nog een brug te ver.

Weten SP en PvdA wel met wie ze in zee gaan?

Vertrouwelijke informatie

Mark de Hollander heeft op Twitter een krantenartikel uit 2008 van de Volkskrant gedeeld, over het activismeverleden van GroenLinks.

De Wageningse ex-wethouder en -locoburgemeester Jack Bogers (GroenLinks) werd veroordeeld omdat hij vlak na de moord op Pim Fortuyn vertrouwelijke informatie doorgaf aan de vrienden van Volkert van der G.

Na de moord belde Bogers direct zijn vriend Sjoerd van der Wouw, collega van Van der G. bij het Milieu-Offensief, om hem in te lichten.

Hij frustreerde op deze manier het werk van justitie.

Inbreken bij de overheid

Al eerder gaf de Wageningse bestuurder blijkt van zijn sympathieën voor het linkse actiewezen.

In 2008 bekende Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) daarnaast dat hij in 1985 had ingebroken in het ministerie van Economische Zaken, waarbij plannen voor een nieuwe kerncentrale waren gevonden en vervolgens gepubliceerd.

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek dat de achterban van de partij ‘geen enkel probleem heeft met zijn actieverleden’.

GroenLinks heeft verder ‘innige banden’ met maatschappelijke organisaties.

Activismeverleden

Duyvendaks partner Mirjam de Rijk was voorzitter van GroenLinks, Eerste Kamerlid en directeur van de Stichting Natuur en Milieu.

Oud-Eerste Kamerlid Britta Bohler was voorzitter van Greenpeace.

Peer de Rijk, zwager van Duyvendak, schreef voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.

Marijke Vos, voormalig Eerste Kamerlid en wethouder in Amsterdam, werkte net als Duyvendak bij Milieudefensie.

Enzovoorts, enzovoorts.

Femke Halsema liet destijds weten dat het activismeverleden voor meer partijen (PvdA, SP) en de media geldt.

Wat dat betreft hebben ze elkaar dus gevonden.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 maanden geleden

Extremisten en activisten zijn het, die van het echte leven erbarmelijk weinig weten. Zij leven in hun eigen bubbel, ze nemen beslissingen, trekken conclusies en trekken zich niets aan van wat echte democratie eigenlijk zou moeten zijn. Nergens naar gevraagd, nergens over gestemd en een snotneus als Jesse Klaver die niet eens deel uit maakt van de regeringscoalitie bepaalt goeddeels het klimaatbeleid van ons land. En nog denken mensen dat ze moeten stemmen.
We hebben nooit iets te kiezen gehad. Stemmen is namelijk niet kiezen, maar het aan een wildvreemde zetbaas over laten. “Wij, simpele werkers en belastingbetalers zouden van die dingen geen verstand hebben”. Laat je niet piepelen door dat meedogenloze gespuis. Het zijn bedriegers, allemaal.

vladi
vladi
Reactie op  exegese
7 maanden geleden

jesse klaver? ( kopieerd obama)
je bedoeld yessar faras?
2 namen,2 paspoorten ( net als barry soetero)

wat verwacht men?

fff

Mammon
Mammon
7 maanden geleden

Het enige antwoord wat dit Globaal Links Terreur Netwerk zal begrijpen is een nieuwe
“Nacht van de lange messen”

H.J.
H.J.
7 maanden geleden

Inderdaad als je het artikel zo lees, is er GEEN andere uitleg mogelijk, dan simpelweg te concluderen, dat de club van Feras een gevaarlijke club is, niet wars van een doeltreffende oplossing.

Welk doel zij voorstaan is duidelijk, het monddood maken van anders denkenden, hun hoofddoel de versnelde omvolking helpt hun hierbij.

't Roode Vaan
't Roode Vaan
7 maanden geleden

PvdA, SP en GroenLinks hebben een volksfront gesloten om grote ondernemingen en puissant rijke Nederlanders te dwingen eindelijk ook belasting te betalen.
Daardoor zal de belastingdruk afnemen voor mensen met een lager inkomen.
Uiteraard moet dit bestreden worden door activisten van deze partijen in een kwaad daglicht te stellen, terwijl men niet anders doet dan op te komen voor de belangen van de arbeidersklasse en tegen het grootkapitaal.

rayoflight
rayoflight
7 maanden geleden

lijkt me dat de stemming grimmiger word. als GL haar zin niet krijgt word het vals. Argumenten hebben ze niet. Wel de macht. Bedreigingen en meer bedreigingen. GL geen democratische partij dat is duidelijk. Nu nog geholpen door de globalisten maar lijkt me dat het einde nabij is. Nuttige idioten zijn het meer niet.

Rob
Rob
7 maanden geleden

Dus er zijn drie partijen die een activisten verleden hebben en die willen eventueel fuseren. Van Groenlinks en PvdA weten we dat het Bilderberg partijen zijn. Samen met de SP willen ze dan een soort front gaan vormen? Yeah right. Het gedraai in circus Binnenhof kent geen grenzen. Het zal natuurlijk nog steeds alleen maar gaan om stemmen te winnen. Eigen belang voorop. Politiek in zijn geheel is verdeel en heers tactiek dus nooit te vertrouwen. Maar mensen lopen als een hamster in het hamsterwiel zelf ook nog steeds een circuskunstje uit te voeren. Stap uit dat hamsterwiel en doe er niet meer aan mee.

Willem
Willem
7 maanden geleden

En ze zullen het zo weer doen , deze mensen gaan over lijken !!

Henk Azie
Henk Azie
7 maanden geleden

Groenlinks is net een religieuze secte die hun geloof op een onderdeel van de bijbel baseren, maar het grote plaatje niet willen zien. Ik zie als een PVV op links, de PVV Loopt weer te brullen ‘stop de islamisering’ maar dat kan alleen als we uit het verdrag van Straatsburg stappen…..maar daar hebben ze het niet over. GL wil alles steeds groener en meer vluchtelingen, dit gaat ten koste van de Nederlandse samenleving. Allebei de partijen zijn gewoon drammers.

frans
frans
7 maanden geleden

Op weg naar 2 partijen stelsel? Allen zijn zij Amerika georienteerd. Zijn zij voor JSF’s. En zijn zij voor oorlog.
En zijn zij voor verdeel en heers politiek.
Trump moet nog harder roepen; Rot op Europa!!! Dan worden wij vrij.

Shadow1100
Shadow1100
7 maanden geleden

De “gele Hesjes” is inderdaad een groep van ontevreden burgers.
Deze mensen demonstreren netjes en tonen hun spandoeken.
Het extreem radicale linksche anti-ALLES Antifa-tuig, oftewel Black  Bloc (google maar) is verantwoordelijk voor de oproer, brandstichting, vernieling, openlijke geweldpleging, zwaar geweld tegen de politie enzovoort. Dit schorrie-morrie treedt op in heel Europa en wordt per dag betaald door George Soros. Ze zijn duidelijk te herkennen aan hun altijd zwarte kleding met petje, capuchon, gezichtsbedekking en ze hebben een rugzakje met proviand bij zich.
Ze zijn getraind en treden georganiseerd op in groepsverband.
Met de top in Hamburg hebben ze voor miljoenen schade aangericht en vele politiemensen verwond.
Maar ja, dat is links geweld en daar mag niets over gezegd of geschreven worden. Ik ben toch niet de enige die dit ziet?

https://www.thelocal.fr/20180502/who-are-the-paris-black-bloc-rioters-and-how-can-france-stop-them

https://nl.sott.net/article/3971-George-Soros-betaalt-Anti-Trump-demonstratie-in-Den-Haag

x

Check Also

greenpeace

Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

rutte

De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput

In de kinderopvang-affaire is van duizenden ouders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x