Binnenland

GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ineengeslagen. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam waarschuwden Marijnissen, Klaver en Asscher het kabinet. Geen belastingverlaging voor multinationals, maar geld investeren in leraren, betaalbaren huizen, zorg en klimaat. Luistert het kabinet niet, dan stemmen de partijen niet in met de belastingplannen voor 2021.

De partijen willen graag met elkaar samenwerken, maar fuseren is nog een brug te ver.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Weten SP en PvdA wel met wie ze in zee gaan?

Vertrouwelijke informatie

Mark de Hollander heeft op Twitter een krantenartikel uit 2008 van de Volkskrant gedeeld, over het activismeverleden van GroenLinks.

De Wageningse ex-wethouder en -locoburgemeester Jack Bogers (GroenLinks) werd veroordeeld omdat hij vlak na de moord op Pim Fortuyn vertrouwelijke informatie doorgaf aan de vrienden van Volkert van der G.

Na de moord belde Bogers direct zijn vriend Sjoerd van der Wouw, collega van Van der G. bij het Milieu-Offensief, om hem in te lichten.

Hij frustreerde op deze manier het werk van justitie.

Inbreken bij de overheid

Al eerder gaf de Wageningse bestuurder blijkt van zijn sympathieën voor het linkse actiewezen.

In 2008 bekende Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) daarnaast dat hij in 1985 had ingebroken in het ministerie van Economische Zaken, waarbij plannen voor een nieuwe kerncentrale waren gevonden en vervolgens gepubliceerd.

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek dat de achterban van de partij ‘geen enkel probleem heeft met zijn actieverleden’.

GroenLinks heeft verder ‘innige banden’ met maatschappelijke organisaties.

Activismeverleden

Duyvendaks partner Mirjam de Rijk was voorzitter van GroenLinks, Eerste Kamerlid en directeur van de Stichting Natuur en Milieu.

Oud-Eerste Kamerlid Britta Bohler was voorzitter van Greenpeace.

Peer de Rijk, zwager van Duyvendak, schreef voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.

Marijke Vos, voormalig Eerste Kamerlid en wethouder in Amsterdam, werkte net als Duyvendak bij Milieudefensie.

Enzovoorts, enzovoorts.

Femke Halsema liet destijds weten dat het activismeverleden voor meer partijen (PvdA, SP) en de media geldt.

Wat dat betreft hebben ze elkaar dus gevonden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Extremisten en activisten zijn het, die van het echte leven erbarmelijk weinig weten. Zij leven in hun eigen bubbel, ze nemen beslissingen, trekken conclusies en trekken zich niets aan van wat echte democratie eigenlijk zou moeten zijn. Nergens naar gevraagd, nergens over gestemd en een snotneus als Jesse Klaver die niet eens deel uit maakt van de regeringscoalitie bepaalt goeddeels het klimaatbeleid van ons land. En nog denken mensen dat ze moeten stemmen.
We hebben nooit iets te kiezen gehad. Stemmen is namelijk niet kiezen, maar het aan een wildvreemde zetbaas over laten. “Wij, simpele werkers en belastingbetalers zouden van die dingen geen verstand hebben”. Laat je niet piepelen door dat meedogenloze gespuis. Het zijn bedriegers, allemaal.

Mammon
Mammon
4 jaren geleden

Het enige antwoord wat dit Globaal Links Terreur Netwerk zal begrijpen is een nieuwe
“Nacht van de lange messen”

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Inderdaad als je het artikel zo lees, is er GEEN andere uitleg mogelijk, dan simpelweg te concluderen, dat de club van Feras een gevaarlijke club is, niet wars van een doeltreffende oplossing.

Welk doel zij voorstaan is duidelijk, het monddood maken van anders denkenden, hun hoofddoel de versnelde omvolking helpt hun hierbij.

't Roode Vaan
't Roode Vaan
4 jaren geleden

PvdA, SP en GroenLinks hebben een volksfront gesloten om grote ondernemingen en puissant rijke Nederlanders te dwingen eindelijk ook belasting te betalen.
Daardoor zal de belastingdruk afnemen voor mensen met een lager inkomen.
Uiteraard moet dit bestreden worden door activisten van deze partijen in een kwaad daglicht te stellen, terwijl men niet anders doet dan op te komen voor de belangen van de arbeidersklasse en tegen het grootkapitaal.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x