Homepagina » Binnenland » Universiteit indoctrineert studenten met ‘linkse bagger’. Docenten steken ‘gevaarlijke grens over’
universiteit

Universiteit indoctrineert studenten met ‘linkse bagger’. Docenten steken ‘gevaarlijke grens over’

Filosofiestudenten van de Universiteit Utrecht kregen tijdens een tentamen een bizarre vraag voorgeschoteld.

De studenten kregen de opdracht om een viertal zinnen in de taal van de propositielogica te vertalen.

Het ging om de volgende vier zinnen: In tegenstelling tot Theo Hiddema is Thierry Baudet verzot op twitteren. De ideeën van Baudet zijn niet alleen hyperboreaal maar ook nog eens volkomen van de pot gerukt. De leider van het FvD verzet zich uitsluitend tegen de dikastocratie als hem dat voordeel zou kunnen opleveren. Ondanks dat Natalie Righton geen dierbare vriendin is van Thierry wordt ze wel ernstig door hem lastiggevallen.

Gevaarlijke grens

De studentenraadsfractie De Vrije Student heeft docenten gevraagd de vraag terug te trekken omdat ‘ze hiermee openlijk de aanval openen op een politieke partij’.

De docenten ‘steken een gevaarlijke grens over’.

De Vrije Student adviseert de docenten in het vervolg niet meer ‘hun mening door te drukken in een tentamen’.

Eén van de betrokken docenten zegt vanuit zijn ivoren toren dat hij deze reactie ‘irrelevant’ vindt.

Hij ziet geen reden de vraag terug te trekken of excuses aan te bieden. Ook het faculteitsbestuur Geesteswetenschappen ziet geen aanleiding voor maatregelen.

Massaal boycotten die opleiding.

Linkse indoctrinatie

In Nijmegen is het niet veel beter. Ene ‘J.’ laat op de website van Ongehoord Nederland! weten dat studenten rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit linkse indoctrinatie ondergaan.

Zo zei een professor genaamd Roel Schutgens volgens J. dat je ‘een slechte jurist bent als je op de PVV stemt’.

“Vaak wordt er gerefereerd aan Trump of Wilders als slecht en een schande. Landen als Rusland en China zijn steevast ‘foute landen’ (bijvoorbeeld gezegd door professor Paul Bovend’Eert),” aldus de student.

De universiteit verspreidt volgens de student ook klimaatpropaganda.

“Ze willen dus bepaalde opvattingen opdringen aan studenten. Ik dacht dat we in een vrij land waren, maar ik word onder druk gezet om bepaalde meningen niet te hebben. Mij krijgen ze nooit tot een andere mening met hun indoctrinatie, maar het blijft onprettig en erg onprofessioneel aanvoelen wat er hier gebeurt,” zegt J.

[DUB, Ongehoord Nederland]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • André schreef:

  Nederland is gewoon een extreem-links land op bestuurlijk niveau. Iemand die daar nog aan twijfelt moet bij zichzelf te rade gaan.

  22 likes
  • Henk Azie schreef:

   Dat komt omdat het onderwijzend personeel al jaren links georienteerd zijn. In mijn schooljeugd waren dat meestal docenten Nederlands. Er is niets mis met het woord sociaal, maar het socialisme heeft het woord een uiterst bedenkelijke klank gegeven.

   7 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Nederland is bezet gebied.
  Het zijn niet de allochtonen of de niet-Nederlanders.
  Nee, het zijn landgenoten die hun medelanders willen dicteren en beperken.
  Op on-democratische wijze, met intellectuele domheid.
  Dat we onszelf nog kunnen bevrijden van de onderdrukkers is me wel duidelijk.
  Zo is het altijd gegaan.
  Maar hoe langer deze toestand duurt, des te harder zal de confrontatie zijn.

  15 likes
 • Rob schreef:

  Er is momenteel een ooolog gaande die zijn weerga niet kent. Die oorlog dringt door tot in het onderwijs. Niet alleen het hoger onderwijs maar ook in het basisonderwijs. Het is een oorlog tegen het leven zelf, menselijk (realistisch) denken en handelen. Het onderwijs leert je niets, daar wordt alleen maar van alles opgedrongen en dat is niet nieuw. Een visie op het leven is nooit het leven zelf geweest. Als je een bepaalde kijk OP het leven hebt dan sta je boven het leven. Dat is het geconditioneerde ego dat dan oordelen, overtuigingen, voorwaarden, verwachtingen en meer bevat. Geen enkel vak is het leven zelf maar zo’n kijk OP het leven.

  Jaren geleden was de Belg Jef Staes al aan het verkondigen hoe misleidend het onderwijs altijd is geweest. Hij weet niet wat er tegenwoordig zo anders is in de jonge generaties maar hij ziet wel dat er iets aan het veranderen is. Hij noemt het onderwijs dan ook een kopieermachine. Het orgineel staat voor de klas en kopieën gaan aan het einde met een papiertje de deur uit. En zo wordt je een schaap, ontdaan van je eigen passies en talenten. Jef heeft daarop een ander concept onderwijs bedacht die zou moeten helpen je eigen passies en talenten te ontwikkelen en / of ontdekken als je die nog niet zelf ziet. Maar hoe moet je die ontdekken of ontwikkelen als het grootste schaap voor de klas staat door een opleidingtot ‘hoofdschaap’. Wat er gaande is in deze tijd gaat veel verder maar zijn concept is qua leven wel interessant. Hij brengt het met een dosis humor die het erg levendig maakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=ts7v7fYUNDM

  11 likes
 • Aradhel schreef:

  Nee hoor André, dat willen ze je laten denken. Die relatief kleine groep extreem linkse gutmenschen hebben een grotere bek dan de rest van de Nederlanders. En ze hebben ook de MSM staatsvodden zoals nu.nl, achter zich. Daarom lijkt het of zij in de meerderheid zijn. Die zogenaamdenederlandse kranten, zijn allemaal opgekocht door twee Belgische magnaten. Betaald en gefinancieerd met belastinggeld van de Belgische bevolking..die kranten zijn geen Nederlandse kranten meer.

  9 likes
 • H.J. schreef:

  Ik vraag mij als oudere Nederlander af, in welke periode heeft deze Linkse ziekte zijn intrede gedaan.
  In mijn jonge jaren was het vanzelfsprekend, dat de arbeiders als zij kerkelijk waren op de KVP , AR , CHU stemde.
  Niet kerkelijke betekende stemmen voor PvdA en een handvol stemde CPN.
  De middenstand en het hogere echelon koos voor de VVD.

  Met de opkomst van de BP en D’66 en bv DS 70 en andere was/is de keus groter geworden.
  Maar de schimmigheid en de achterkamertjes politiek, in combinatie met de club van Opa Bernhard, maakte het er niet duidelijker op.
  Met de tweede politieke moord in Nederland, zag Links zijn kans schoon, de VVD en het CDA gingen aan de Bakboord zijde varen, en Links Nederland ging als een glijmiddel fungeren.

  6 likes
  • Henk Azie schreef:

   @H.J. Beste de jaren 60 waren dat. De TV programma’s waar steeds meer het randje van tolerantie en acceptatie werden verlegd. Ik heb gelachen om de Barend Servet show, maar dit soort programma’s waren in wezen inzet van loedering van een samenleving, welke een voedingsbron is van links, die dankbaar de grenzen van moraal verleggen
   onder het mom van ‘progessief denken’.

   4 likes
 • frans schreef:

  “Vaak wordt er gerefereerd aan Trump of Wilders als slecht en een schande. Landen als Rusland en China zijn steevast ‘foute landen’ (bijvoorbeeld gezegd door professor Paul Bovend’Eert),” aldus de student.
  Het moet tot ons bewustzijn doordringen dat Amerika het foute land is dat ons nu verscheurde Europa al sinds 1945 bezet houd met zijn imperialisme.
  Echt, als de VS niet verdreven wordt uit ons Europa zullen we niet vrij worden.
  Die Wilson heeft in 1917 met zijn 14 regeltjes de zogenaamde vrijheid naar de eu gebracht.
  Die had geen beter niveau dan een toenmalige schoolmeester zonder enige kennis van de Europese geschiedenis.

  4 likes
 • Margie schreef:

  Universiteit…daar wordt je niet wijzer

  3 likes
 • Agios schreef:

  De propositievraag lijkt me niet moeilijk te beantwoorden. De keuze van voorbeelden waarover de propositievraag beantwoordt moet worden, is niet anders dan communistisch-socialistische propaganda.

  2 likes
 • Jeff schreef:

  Universiteit indoctrineert ….. is altijd al zo geweest, in voor en tegenspoed. Indoctrinatie vindt al plaats als je geboren wordt, bij je ouders. En wat doen de meeste kinderen? ze verzetten zich ertegen. Op de universiteit is dat niet anders … je kan namelijk ja of nee zeggen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >