Great ResetBuitenland

Hoe de oorlog tussen Israël en Hamas de Great Reset voorwaarts stuwt

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Na een gecoördineerde aanval door Hamas vanuit de Gazastrook op Israël is een oorlog uitgebroken in de Gazastrook. Deze oorlog stuwt de Great Reset voorwaarts, schrijft Kit Knightly voor OffGuardian.

Censuur

Sinds het uitbreken van de oorlog gaan er steeds meer stemmen op om de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. Censuur is een belangrijk onderdeel van de Great Reset.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Eurocommissaris Thierry Breton maande X, TikTok en Meta tot het bestrijden van ‘online nepnieuws’ over de opleving van het geweld tussen Hamas en Israël. Hij droeg het voormalige Twitter op om snel ‘illegale berichten’ te verwijderen. Breton, verantwoordelijk voor digitale zaken, dreigde met fikse boetes.

TikTok ondernam meteen actie bij het bestrijden van ‘nepnieuws’ en ‘haatzaaiende berichten’ rond het conflict. De Eurocommissaris zei dat TikTok beter onderscheid moet aanbrengen tussen ‘betrouwbare nieuwsbronnen’ en ‘terroristische propaganda’.

Gezichtsherkenningssoftware

Voor de ‘verrassingsaanval’ noemde Amnesty International de gezichtsherkenningstechnologie die Israël inzet om Palestijnen in de gaten te houden ‘geautomatiseerde apartheid’. Volgens een rapport van de mensenrechtenorganisatie wordt de bewegingsvrijheid van Palestijnen door deze technologie in hoge mate ingeperkt.

Onderzoekers baseerden hun conclusies op zowel getuigenissen van Palestijnen als die van voormalige Israëlische militairen.

Israël gebruikt de technologie naar verluidt om doden en gewonden te identificeren. De Jerusalem Post noemde het een ‘tool om Israël te helpen herstellen van de oorlog tegen Hamas’.

Drie dagen voor de ‘verrassingsaanval’ zag de Zweedse overheid zich ‘gedwongen’ om de technologie vaker te gebruiken in verband met ‘bendegeweld’.

In Groot-Brittannië heeft de overheid plannen aangekondigd om iedere bestaande paspoortfoto te uploaden naar een gezichtsherkenningsprogramma.

Tijdens een pro-Palestijnse mars in Londen mochten betogers hun gezicht niet bedekken om hun identiteit te verbergen.

Diezelfde Britse overheid verplichtte mensen een mondkapje te dragen tegen corona.

Verdeeldheid zaaien onder de alternatieve media

De onafhankelijke media zorgden ervoor dat steeds meer mensen niet langer meegingen in het coronanarratief. Sindsdien wordt alles op alles gezet om het bereik van de alternatieve media te beperken, onder meer door de financiering af te kappen en verdeeldheid te zaaien.

De verzetsbeweging die tijdens corona was ontstaan, werd na de Russische inval in Oekraïne verdeeld in twee kampen. Na de ‘oorlog’ tussen Israël en Hamas ontstonden er weer twee andere kampen.

Mensen zijn niet langer tegen de globalisten, maar verdedigen de ‘goede globalisten’ nu tegen de slechte.

Het bondgenootschap van coronacritici is uit elkaar gevallen. Velen van hen zijn alweer vergeten dat Israël voorop liep met vaccineren en als eerste land de ‘groene pas’ introduceerde.

De ‘multipolaire wereld’

Tijdens de ‘pandemie’ werd eens te meer duidelijk dat de wereldelite nergens zetelt. Er ontstaat een nieuw narratief, namelijk dat het afbrokkelende Amerikaanse rijk ‘globalisme’ is en dat Rusland, China, Iran en hun bondgenoten de oppositie vormen. De pandemie maakte echter duidelijk dat de wereldelites allemaal hetzelfde script volgen. Door de oorlogen die daarna uitbraken, zijn veel mensen dat weer vergeten.

Zoals je kunt zien helpt de ‘verrassingsaanval’ van Hamas om de doelstellingen van het establishment te bespoedigen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bezorgde burger
bezorgde burger
7 maanden geleden

Gewoon geen sociale gebruiken, accounts verwijderen en nooit meer herinstalleren. Neem ze hun macht weg, heel simpel. We hebben altijd zonder die onzin gekunt.

Nog niet!
Nog niet!
7 maanden geleden

Alles volgens plan. Agenda 2030.
Als Israel de mensen in Gasa vernietigen dan vernietigen zij zichzelf ook.
Ietsje later.
De bevolking van Israel moet snel Netanyahu afzetten en de oorlog beëindigen.
Anders wordt de hel niet te overzien voor iedereen!
Behalve voor de Great Reset “mensen”.

Betaal contant!
Betaal contant!
7 maanden geleden

Het is een grote zwendel
Crises en oorlog ontketenen om zo vrijheidsbeperkende maatregelen te nemen en de te implementeren in wetgeving.
Het is zo duidelijk, wie dit nu nog niet ziet…
Tuig is het, crimineel tuig. Het laagste van het laagste soort en o wat vinden ze zichzelf sjiek, slim, ontwikkeld en verheven.

Researcher
Researcher
7 maanden geleden

Klopt Volledig !

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x