Homepagina » Mens en Dier » Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert
kaag
Foto: Sigrid Kaag (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor een land waar we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen, schreef D66 vanochtend op social media. Gisteren zei lijsttrekker Sigrid Kaag nog dat ze meer vrijheid wil voor gevaccineerden. Hoe valt dat te rijmen?


D66 wil dat ingeënte mensen meer vrijheden krijgen en daarom moet er een vaccinatiebewijs worden ingevoerd, aldus Kaag in een online toespraak op het partijcongres. Ze vindt het niet terecht dat mensen die gevaccineerd zijn, moeten ‘wachten met leven’ totdat iedereen gevaccineerd is.

Kijk:


Verschillende Europese landen zijn ook voorstander van zo’n vaccinatiepaspoort. De Nederlandse Gezondheidsraad is kritisch en vindt het alleen een optie als alle andere opties zijn afgevallen.

Arts Matthijs Schoemacher reageert ook kritisch. “Onze toekomstige premier Kaag, dat vindt ze tenminste zelf, wil ons allemaal opzadelen met een vaccinatie- en testbewijs. Dat lost alles op. Als ze zelf uit de politiek zou verdwijnen, zou dat heel wat meer oplossen,” zegt hij.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De plannen van D66 sluiten vrijwel naadloos aan op die van het World Economic Forum, dat de wereldbevolking warm maakt voor een vaccinatiepaspoort door middel van filmpjes en artikelen. Het is dan ook niet vreemd dat de demissionaire minister in de raad van toezicht van het WEF zit. “Ik ben lid van een stroom van denkers bij het World Economic Forum,” zei Kaag tijdens een recente zoom-vergadering.

kaag

Symbool van de SDGs (CC0)

Het ging op een gegeven moment ook over de Reset. Ze zei in dat verband: “Ik ben de minister die SDGs moet coördineren op nationaal niveau.” Deze zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld als de nieuwe ontwikkelingsagenda voor 2030. Het speldje dat wereldleiders dragen die zich openlijk uitspreken over Build Back Better en de Grote Reset is het symbool van de SDGs.

De Grote Reset en SDGs zijn nauw met elkaar verweven. Elsevier Magazine schrijft: “De grote herstart gaat om vernieuwing van verscheidene systemen. Het WEF grijpt de coronacrisis naar eigen zeggen aan om te kunnen werken aan veerkrachtige, inclusieve en duurzame economieën. Behalve in de financiële wereld, moeten er ook grote veranderingen worden doorgevoerd in andere systemen zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de energievoorziening en de aanpak van klimaatverandering. De zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties dienen hiervoor als richtlijn.”

4.8 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dirk
Dirk
6 maanden geleden

Dit behoeft verder geen betoog als u beseft wat er speelt en dat zij een van de valse profeten is.

Marianna
Marianna
6 maanden geleden

“je krijgt meer vrijheid als je je laat ketenen”,
we zien hierin toch wel een tegenstrijdige boodschap, of zien we dit niet?

Piet
Piet
6 maanden geleden

Heb je geen klachten ben je gezond word je opgesloten 24 uur.(die 24uurs klok gaat komen!)
Maar zit je in het experiment dan moet je alle “vrijheid”hebben want dat kan natuurlijk niet dat je dan opgesloten zit!waar is de logica?!?!allemaal hebben ze een hersenbeschadeging opgelopen in hun studie tijd.daarom willen ze dus van de laag opgeleiden af.

Pipojipo
Pipojipo
6 maanden geleden

Verkiezingspraatjes! Trap er niet in!!

x

Check Also

vaccinatieplicht

We schuiven steeds verder op richting totale vaccinatieplicht: ‘Onacceptabel!’

Gevaccineerden, genezen en negatief geteste mensen krijgen ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

118
0
We lezen graag je reactie!x