Binnenland

‘Grootste desinformatieverspreider van Nederland’ Hugo de Jonge doet onderzoek naar Russische ‘desinformatie’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Hugo de Jonge laat zijn ministerie onderzoeken in welke mate het publieke debat in Nederland wordt beïnvloed door ‘desinformatie’ afkomstig van buitenlandse mogendheden zoals Rusland. Een verkenning moet voor het zomerreces klaar zijn, aldus de CDA-minister. Hij spreekt van ‘een ernstige zaak’ en zegt tegelijkertijd ‘niet verrast’ te zijn.

Diezelfde Hugo de Jonge raakte eerder 5,1 miljard euro kwijt, was wel betrokken, maar niet direct betrokken bij de deal met Sywert van Lienden en verspreidde jarenlang desinformatie over prikken waarmee je jezelf en anderen zou beschermen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Hugo de Jonge, die zich afvroeg hoe de coronamaatregelen van de NCTV geformuleerd zouden worden richting het OMT en wilde dat de gezondheidsinspectie full force op huisartsen ging jagen, gaat nu Russische inmenging in het Nederlandse publieke debat onderzoeken,” merkt huisarts Els van Veen op.

Dat wordt vast een ontzettend betrouwbaar onderzoek

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke reageert: “Hugo de Jonge en onderzoek doen. Dat wordt vast een ontzettend betrouwbaar onderzoek met als titel ‘Dansen met Poetin’.”

Emeritus hoogleraar Wouter Keller vraagt zich af waarom er geen onderzoek wordt gedaan naar linkse inmenging door de Postcode Loterij en George Soros.

“Kunnen onze zogenaamde ‘journalisten’ en AIVD ook onderzoek doen naar het geld dat onze politici hebben ontvangen van Soros, het WEF, de VN, NAVO en van de Amerikanen om propaganda en een omwenteling in Nederland uit te voeren?” vraagt Jordy Zwarts van de Nationale Bond tegen Overheidszaken, die erop wijst dat daar een levenslange gevangenisstraf op staat.

Niet ver te zoeken

“Hugo de Jonge liegt al als hij ademhaalt. Misschien wel de grootste desinformatieverspreider van Nederland,” sneert columnist Marianne Zwagerman.

Als De Jonge Russische inmenging wil blootleggen, hoeft hij overigens niet ver te zoeken. Eind 2022 schreven de media dat oud-voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden (CDA) jarenlang ‘een pion van het Kremlin’ was.

Hij is ingezet door Rusland om de westerse opinie en westerse politici te beïnvloeden, schreef NRC op basis van documenten en e-mails.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brioche
brioche
22 dagen geleden

Nog steeds niet in de gevangenis? Vreemd

Margie
Margie
22 dagen geleden

Die snuifduif moet opstappen. Vuile fantast. Maar ja,dat krijg je met dat gesnuif. Vies ventje. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Ellis
Ellis
22 dagen geleden

(VER)NEDERLAND IS EEN GROTE POPPENKAST…….BESCHAMEND

Christine
Christine
22 dagen geleden

Minister van Gezondheid, niet capabel, crimineel en leugenaar. Nu minister van Volkshuisvesting, niet capabel en gaat zich ook nog even bemoeien met zaken die behoren bij Ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar ja, als je grootheidswaanzin hebt doe je dat er natuurlijk ook nog even bij en maakt er daar ook een puinhoop van. En het kan gewoon maar doorgaan. Geen exit, zoals in het bedrijfsleven zou gebeuren.

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x