Homepagina » Buitenland » Het grootste verraad in de geschiedenis van ons land. Farage gaat los tijdens brexitdebat in Europees Parlement
Het grootste verraad in de geschiedenis van ons land. Farage gaat los tijdens brexitdebat in Europees Parlement

Het grootste verraad in de geschiedenis van ons land. Farage gaat los tijdens brexitdebat in Europees Parlement

Het ontbreekt de Britse premier May aan het lef en de visie om haar beloftes waar te maken, waaronder het terugtrekken van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Dat zei Europarlementariër Nigel Farage.

“We zijn getuige van misschien wel het grootste verraad in de geschiedenis van ons land,” zei hij.

De reden is natuurlijk de brexitdeal, aldus Farage, toevoegende dat deze deal de moderne equivalent is van het Verdrag van Versailles.

Onacceptabel

We moeten voor 39 miljard pond aan herstelbetalingen doen, maar krijgen er niets voor terug, klonk het.

Volgens Farage is er niets goeds aan dit verdrag, is het onacceptabel en heeft het niets te maken met brexit. “Het zal niet worden aangenomen.”

Het is onvermijdelijk dat we afstevenen op een verlenging van de artikel 50-procedure. “U moet zich afvragen of u dit echt wilt,” zei Farage.

Hoe dan ook

“Brexit gaat hoe dan ook gebeuren,” benadrukte hij.

Hierna richtte hij zich tot EU-president Donald Tusk: “Als u denkt dat het Britse volk van gedachten is veranderd over brexit, bent u misleid.”

Nog grotere marge

Als er nu opnieuw een referendum zou worden gehouden, zou het Leave-kamp met een nog grotere marge winnen, zei hij.

“Ik zeg tegen u allen: verwerp de verlenging en trek Groot-Brittannië terug,” besloot hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Brexit MEPs – EFDD Group – Europarl]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Het hele brexit-verhaal wordt aan ons verkocht als het zeer van de Engelsen. Het mooiste is, dat vooral Brussel ermee in z’n maag zit. In plaats van de mening van de meerderheid te respecteren, die gezegd heeft, we stappen eruit! zijn er allerlei splintergoepjes, die ineens belangen schijnen te hebben. In tussen worden we afgeleid, door och kijk nou is die traditionele Britten … order! order! die wat mij betreft gewoon terecht kunnen bij the dungen op het damrak in A’dam. Een grote poppenkast, die vooral tot doel heeft GB binnen de EU te houden. Laat iemand nou is in Londen opstaan, die de middelvinger opsteekt, richting de fascisten, zoals destijds ome Winston. Ok, de parallel gaat niet helemaal op, maar figuurlijk gezegd dan. Het probleem in Brussel neerleggen en een verenigt Engeland zijn … daar win je mee. Nu, zijn het een stelletje poesies bij elkaar. Ik had ze zo hoog zitten.

  13 likes
  • Gezinusk schreef:

   Hear hear.

   Brussel poogt de boel sinds de ongunstige uitslag van het referendum te rekken en te frustreren. Denk met de hoop dat de voorstanders van een Brexit er zo flauw van worden dat ze zeggen laat maar zitten. Ook hoopt het tegen kamp op een nieuw referendum maar slaat nergens op. Er was er een gehouden en de Engelse bevolking had duidelijk gekozen. Alleen zakelijk London en de Schotten waren massaal tegen vanwege de lucratieve miljoenen salarissen en of miljarden subsidies waar in principe de Engelse bevolking en een aantal west Europese lidstaten voor betaalde. Ik begrijp de Brexiteers om veel redenen. Out is out.

   5 likes
 • Maarten V schreef:

  Klagen en tieren kan hij als de beste, maar zelf er werk voor maken om tot de oplossing te komen. Dat is niet zijn ding.

  Hij laat het liever aan anderen over. Hij kan beter zijn mond houden of gewoon met de oplossing komen. Weliswaar een haalbare logische oplossing. Niet zomaar: ‘we gaan er uit! Gij (Europa) moet je mond houden en de nodige “alimentatie” aan bezorgen’.

  Kortom hij is een arrogante rotzak, me dunkt.

  2 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Nigel Farage is één van de weinigen in het Europese parlement die zich inzet voor het (Britse) VOLK!
   De rest is alleen maar een duurbetaalde wauwelvereniging dat er enkel en alleen zit voor eigen gewin.

   Want wáár ligt de daadwérkelijke macht binnen Europa? NIET bij het Europese “parlement”.
   De ECHTE macht, diegenen die beslissen over alle wetgevingen (ESM, Bail-ins, Bail-outs, Europese leger, Codex Alimentarius, etc, etc,), directoraten, enz, dat is de Europese Comissie.

   En WIE KIEST DE EUROPESE COMMISSIE?

   I rest my case here, welcome to the EUSSR!

   9 likes
   • Maarten V schreef:

    Hij zet zich helemaal niet in voor het Britse volk. Totaal niet. Hij laat de anderen de toestanden die hij veroorzaakt maar oplossen.

    Hijzelf komt niet eens met een haalbare plan. Alleen maar roepen en tieren tegen de anderen. Zelfs tegen zijn medestanders die hard moeizaam werk doen om zijn “droom” te doen verwezenlijken. En er helaas ook niet in slagen omdat niet alleen de tegenstanders kritisch zijn, maar ook hijzelf steeds dwarsligt.

    Opnieuw: hij wil (kan) het zelf niet oplossen. Hij laat het aan anderen over. Dat is het probleem: het uitschelden van anderen zonder zelf met een haalbare oplossing te komen. Een slechte politicus dus die roemt op populisme en kwaadsprekerij. Ondertussen verdient hij hopen geld (zowel vanuit Europese als Britse postjes die hij heeft) en gaat zijn land nog meer versplinteren.

    1 likes
 • Rinus schreef:

  Farage heeft gelijk die drankorgels daar zijn bang dat Italië Spanje Portugal Griekenland Hongarije er ook aan gaan. Heel dat Europa gelul is bullsh*t laat ze gaan werken daar in Brussel klaplopers zakkenvullers van ons geld en Verhofstad opsluiten in gesticht met die Pool Tusk. Die drankorgel oppakken en naar AA.

  9 likes
 • Rob schreef:

  Brexit wordt aan ons uitgelegd als het vertrek van Groot Briitannië uit de EU. Maar B.R. exit wordt in een groter plaatje door iemand heel anders uitgelegd: Baron Rothschild exit.
  https://www.youtube.com/watch?v=a8xLj3r3EFw

  4 likes
 • Ik gok erop dat het allemaal niet doorgaat.

  0 likes
 • Jantje schreef:

  Farage heeft de grote fout gemaakt al uit de Britse politiek te stappen voordat alles rond was.
  Nu lachen ze hem uit.

  0 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >