Gezondheid

Kunstmatige zoetstoffen kunnen al na 14 dagen diabetes veroorzaken. Dit onderzoek wijst het uit

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen doen kunstmatige zoetstoffen in hun drankjes om diabetes te voorkomen, maar in plaats daarvan kunnen deze stoffen de kans op diabetes al na 14 dagen vergroten.

Zoetstoffen, zoals sucralose en aspartaam, kunnen van invloed zijn op de manier waarop ons lichaam omgaat met suiker (of glucose) in het bloed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze blijken ook de glucosewaarden na een maaltijd te doen toenemen, wat inhoudt dat het lichaam meer insuline moet produceren om de glucose af te breken.

Veertien dagen

En dat is het begin van een cyclus die kan leiden tot diabetes type 2, zeggen onderzoekers van de Adelaide Medical School.

Dit proces kan al veertien dagen na het gebruik van de zoetstoffen in gang gezet worden, zo ontdekten de onderzoekers.

Ze gaven 27 gezonde vrijwilligers een hoge dosis sucralose – die vaak onder de naam Splenda wordt verkocht, het equivalent van 1,5 liter light frisdrank – of een placebo.

Eerder onderzoek

Aan het eind van de twee weken durende test, zagen ze bij mensen die zoetstoffen toegediend kregen zowel een verandering in hun glucose-absorptie als in hun bloedglucose- en insulinewaarden.

Deze bevindingen zijn in overeenstemming met eerder onderzoek waaruit bleek dat zoetstoffen de bacteriën in de darm veranderen en dat het vermogen van het lichaam om glucose af te breken vermindert.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
6 jaren geleden

Mensen doen kunstmatige zoetstoffen in hun drankjes om diabetes te voorkomen, maar in plaats daarvan kunnen deze stoffen de kans op diabetes al na 14 dagen vergroten.

Hoe maf wil je het hebben ? En dit is al veel langer bekend, en nog steeds is de hype van suikervrije producten in volle gang. Iets wat zo gevaarlijk is voor de volksgezondheid zou met onmiddellijke ingang verboden moeten worden. In plaats daarvan staat hennep op de lijst van verboden middelen, de meest waardevolle plant die de mens ooit gekend heeft of zal kennen. Ik hoop dat de mensheid dit soort waanzin zeer binnenkort voorgoed zal verbannen te samen met het uitschot wat dit bedenkt voor de mensen.

PREDATOR
PREDATOR
6 jaren geleden

Die rotzooi zit tegenwoordig in heel veel producten.
Mag dat zomaar allemaal?
Ach ja ,als het dat is…….maar?

trackback
Kunstmatige zoetstoffen kunnen al na 14 dagen diabetes veroorzaken. | Dalternative.com
6 jaren geleden

[…] Bron: Ninefornews.nl […]

Bassie
Bassie
6 jaren geleden

Tsja, de vrouwen moesten zonodig buitenshuis gaan werken toch. De fabrikanten hebben vervolgens hun kans gegrepen om de rol als bereider van het voedsel thuis over te nemen en ons voedsel samen te stellen en er rotzooi in te stoppen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x