
Mensen doen kunstmatige zoetstoffen in hun drankjes om diabetes te voorkomen, maar in plaats daarvan kunnen deze stoffen de kans op diabetes al na 14 dagen vergroten.
Zoetstoffen, zoals sucralose en aspartaam, kunnen van invloed zijn op de manier waarop ons lichaam omgaat met suiker (of glucose) in het bloed.
Ze blijken ook de glucosewaarden na een maaltijd te doen toenemen, wat inhoudt dat het lichaam meer insuline moet produceren om de glucose af te breken.
Veertien dagen
En dat is het begin van een cyclus die kan leiden tot diabetes type 2, zeggen onderzoekers van de Adelaide Medical School.
Dit proces kan al veertien dagen na het gebruik van de zoetstoffen in gang gezet worden, zo ontdekten de onderzoekers.
Ze gaven 27 gezonde vrijwilligers een hoge dosis sucralose – die vaak onder de naam Splenda wordt verkocht, het equivalent van 1,5 liter light frisdrank – of een placebo.
Eerder onderzoek
Aan het eind van de twee weken durende test, zagen ze bij mensen die zoetstoffen toegediend kregen zowel een verandering in hun glucose-absorptie als in hun bloedglucose- en insulinewaarden.
Deze bevindingen zijn in overeenstemming met eerder onderzoek waaruit bleek dat zoetstoffen de bacteriën in de darm veranderen en dat het vermogen van het lichaam om glucose af te breken vermindert.
Mensen doen kunstmatige zoetstoffen in hun drankjes om diabetes te voorkomen, maar in plaats daarvan kunnen deze stoffen de kans op diabetes al na 14 dagen vergroten.
Hoe maf wil je het hebben ? En dit is al veel langer bekend, en nog steeds is de hype van suikervrije producten in volle gang. Iets wat zo gevaarlijk is voor de volksgezondheid zou met onmiddellijke ingang verboden moeten worden. In plaats daarvan staat hennep op de lijst van verboden middelen, de meest waardevolle plant die de mens ooit gekend heeft of zal kennen. Ik hoop dat de mensheid dit soort waanzin zeer binnenkort voorgoed zal verbannen te samen met het uitschot wat dit bedenkt voor de mensen.
Die rotzooi zit tegenwoordig in heel veel producten.
Mag dat zomaar allemaal?
Ach ja ,als het dat is…….maar?
[…] Bron: Ninefornews.nl […]
Tsja, de vrouwen moesten zonodig buitenshuis gaan werken toch. De fabrikanten hebben vervolgens hun kans gegrepen om de rol als bereider van het voedsel thuis over te nemen en ons voedsel samen te stellen en er rotzooi in te stoppen.