Homepagina » Universum » Veroorzaakt Nibiru volgende maand apocalyptische aardbevingen? De mensen achter deze site denken van wel
Veroorzaakt Nibiru volgende maand apocalyptische aardbevingen? De mensen achter deze site denken van wel

Veroorzaakt Nibiru volgende maand apocalyptische aardbevingen? De mensen achter deze site denken van wel

Complottheoretici zijn er nog steeds van overtuigd dat de mysterieuze planeet Nibiru op ramkoers met de aarde ligt. Dat schrijft de Daily Mail.

Nibiru zou in eerste instantie op 23 september aankomen, zo claimde althans een christelijke numeroloog.

De voorspelling trok zo veel aandacht dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zich gedwongen zag een reactie te geven.

Zwaartekracht

Complottheoretici claimen nu dat de komst van Nibiru op 19 november zal leiden tot een reeks verwoestende aardbevingen op aarde.

Nibiru, soms ook wel Planeet X genoemd, zou aan de rand van ons zonnestelsel staan en in 3600 jaar om de zon draaien.

Gedacht wordt dat de zwaartekracht van Nibiru honderden jaren geleden de omloopbaan van andere planeten in het zonnestelsel verstoord heeft.

Ieder moment

De complottheoretici claimen dat de volgende passage ieder moment kan plaatsvinden en kan leiden tot apocalytische weerpatronen.

De laatste geruchten zijn afkomstig van Planetxnews.com. Een team complotdenkers achter de site heeft onderzoek gedaan naar het toenemende aantal aardbevingen en vulkaanuitbarstingen de afgelopen maanden.

Zij claimen dat ze zijn veroorzaakt door de aantrekkingskracht van Nibiru en dat ze vaker voorkomen omdat de planeet steeds dichterbij komt.

Piek

“De seismische activiteit bereikt in de laatste twee weken van november en december 2017 een piek,” claimde schrijver Terral Croft tegenover de Express.

Hij voorspelt dat op 19 november een aantal verwoestende aardbevingen zullen plaatsvinden.

In september liet de NASA in een verklaring weten dat de planeet Nibiru niet bestaat en ‘een hoax’ is.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sjaak afhaak schreef:

  Mensen. Trap er toch niet steeds in. Nibudinges bestaat gewoonweg niet. Duizenden malen debunked, geen enkel bewijs tot heden geleverd. Pure bangmakerij en verkooppraatjes voor video’s en boeken.

  18 likes
 • StefanZ schreef:

  Hadden we dat verhaal al niet een paar keer gehoord? Als de datum steeds een paar maanden opschuift, heb je over 500000 jaar misschien wel eens gelijk…. en dan zeggen “zie je wel. ik wist het !!!”

  19 likes
 • Maarten V schreef:

  En daar gaan we weer met meneer de planeet Niburu die ons moet doen daveren. Flauwekul. En raar genoeg blijven de believers er zich aan vast houden. Als het deze maand niet is, dan moet het wel de volgende maand zijn. En als het die niet is… de volgende. Want het staat gecodeerd in de bijbel. Wat een flauwekul. Als je de woorden en de zinnen in de bijbel achterstevoren leest dan lees je wellicht duivelse verzen.

  Ja. De wetenschappers zijn er grotendeels over eens dat er een negende planeet ergens ver achteraan het zonnestelsel zou kunnen zijn, maar de “invloed” op onze aarde is biljarden keren kleiner dan de invloed van Mars en Neptunus op ons planeetje. Onze maan zelfs heeft een triljarden keren meer invloed dan “Mars” op onze aarde ─ en deze (natuurlijke) satelliet veroorzaakt bijvoorbeeld onze eb en vloed van de zeeën hier op aarde ─.

  offtopic ─ Ach… misschien gaat de “Europese Unie” verdwijnen waar op sommige “boze” doemdenkers in de artikels, elders hier op de website, op hopen?). Dat zou plausibeler zijn (1 kans op de duizend, zeg maar) ─.

  6 likes
  • Pascal schreef:

   Dan mag u mij vertellen hoe een PLANEET die maar 10 keer groter is als de aarde en in de verste regionen van ons zonnestelsel is , Ons zonnestelsel doet kantelen ??????

   3 likes
   • Maarten V schreef:

    Dat kantelen is relatief. Het is niet zo dat ons stelsel plots “45graden” gaat kantelen. Het is een proces van miljoenen jaren.

    De kans dat we om ver gereden worden op een zebrapad is vele malen groter, als ik het zo cru mag zeggen.

    2 likes
    • Maarten V schreef:

     Ach. Als ik mij dan toch vergis in het relativeren van het leven. Dan zal ik het lot van de mensheid en het einde ter tijden met spijt in het hart moeten gadeslaan. Vrede zij met ons.

     1 likes
 • Timmerman schreef:

  Neil deGrasse Tyson (New York, 5 oktober 1958) is een Amerikaanse astrofysicus en wetenschapscommunicator.
  Luister wat voor antwoord de bovenstaande acteur geeft als hem de vraag gesteld wordt wat zwaartekracht is.
  Dit hele verhaal is ook niet meer dan Science Fiction over Niburu, let maar op er gebeurt niets.
  Hopelijk is dan het bewijs geleverd voor de onzin die ons aangesmeerd is en wordt .

  Neil deGrasse Tyson vs Flat Earth Asshole
  https://www.youtube.com/watch?v=sWhcDfWa-uM

  Neil deGrasse Tyson Exposed | Hollywood Actor
  https://www.youtube.com/watch?v=KcqFDUJsBE0

  10 likes
 • Derek schreef:

  Mensen als wij elkaar niet meer horen, het was me een genoegen 😉

  9 likes
 • octavium schreef:

  Kunnen we stoppen met de onzin om elke keer te melden dat Niburu eraan komt.
  Het is echt heel erg vermoeiend.
  De meeste gezonde mensen weten dat er niet opeens… poef… van de 1 op andere dag een planeet voorbij komt schieten. Zelfs al beweegt het apparaat met 100.000 km/seconde dan nog….. als je hem nu niet ziet….gaat op zijn minst nog jaren en jaren duren voordat het apparaat (als het al bestaat ook maar in de buurt komt.)
  laten we afspreken… als we hem echt kunnen zien met een huis tuin en keuken telescoop….
  dat we ons er dan pas heeeeeeeeeeeeeeel erg voorzichtig druk over gaan maken…
  Scheelt heel veel nutteloos tikwerk. Voor iedereen… ook voor mij.

  9 likes
 • nimrod14 schreef:

  23 september 10 oktober 19 november make up youre mind stelletje onheilsprofeten met al die verschoven datums komen jullie nog ongeloofwaardiger over dan jullie al waren Bij de efteling hebben ze nog vacatures vrij namelijk sprookjesvertellers kunnen jullie naast die andere attractie plaatsnemen The lying Dutchman Mark Rutte Ik geloof best in niburu maar die onzin over verwoestingen en meer apocalyptische voorspellingen die erbij gefantaseert wordt daar word je echt moe van Men fantaseert er maar op los of het een lieve lust is Een beetje minder kan ook wel Al is het allen om het verhaal Niburu nog een beetje geloofwaardig te doen overkomen

  5 likes
 • Ivanneau schreef:

  Wat de reden is van het toenemende aantal aardbevingen weet ik niet. Maar om het allemaal als flauwekul af te doen is wel erg kort door de bocht en net zo min als de Nibiru theorie nergens op gebaseerd. Statistieken liegen niet. Vanaf 224 v. Chr. tot 1900 bedroeg het aantal geregistreerde zware aardbevingen over een periode van ruim 2100 jaar 13 stuks. Aantal zware aardbevingen van >6 op de schaal van Richter vanaf het jaar 1900 tot het jaar 2000: 30. Aantal zware aardbevingen vanaf het jaar 2000 tot nu toe: 45.

  4 likes
 • rob schreef:

  Nou die verschijning ernaast kijkt wel boos …zo te zien gaat ie de aarde opeten ..

  3 likes
  • Lelie schreef:

   Volgens mij kijkt hij eerder een beetje triest. Spijtig dat de mensheid het zo ver heeft laten komen dat de aarde alleen nog gered kan worden door er eens flink aan te schudden.

   1 likes
 • Cloudy schreef:

  Heb ik net van t weekend mn klok n uur achteruit gezet, kan ik mn doomsday klok ook weer gaan aanpassen.

  Pff, wel n beetje vermoeiend hoor….

  4 likes
 • Henk groenewegen schreef:

  Zou blij zijn als niburu nou eindelijk eens komt, zijn we eindelijk van die onzinnige berichten af…….

  3 likes
 • Rikk schreef:

  Jaja, hij komt écht hoor 😀 😀

  2 likes
 • Lumi schreef:

  Ze vergissen zich met de iPhone X

  2 likes
 • Jan schreef:

  Let maar op het komt er aan kijk maar wat er gebeurt nu al in de wereld. Het heet geen niburu maar emoji komt er aan 😵 en zo ziet die eruit twee stèren en een rond mondje.

  2 likes
 • Pascal schreef:

  Er is geen 1 groot youtube kanaal zoals WSO , Planetxnews , Highertruth channel , Dave Dobs of Van Deavid Meade dat er word gezegd dat nibiru op de aarde knalt of een exacte datum geeft !!!! GEEN EEN Kanaal die er serieus onderzoek naar doet geeft een datum door want die weet niemand . Ze houden het weer / aardbevingen / vulkanen en de Stereo H1 / H2 SOHO camera’s ( Camera’s die de zon filmen ) dat zijn dingen die iedereen zelf kan bekijken en zelf conclusies trekken . Ze maken niemand bang ze willen mensen alleen maar bewust maken dat er iets aan de hand is . Zelf bij de bron kijken en luisteren niet geloven wat de mainstream kranten printen . En als je daar geen zin in hebt houd dan het kommentaar voor jezelf

  0 likes
  • Maarten V schreef:

   Misschien dat de global warming zich niet alleen in de oppervlak maar ook diep in de aarde plaats vind? ;p

   Het staat in elk geval vast dat wij mensen het risico zijn, het einde van de aarde te betekenen. Vervuiling, vergiftiging, vernieling, oorlogen, extremisme, … 🙁
   Die kans acht ik hoger dan een Niburu-catastrofe.

   1 likes
   • Pascal schreef:

    Dat klopt de aarde warmt ook van binnen op en dat komt door de aanwezigheid van iets wat bij de zon staat !!! Vandaar dat zon aktiever is geworden ( dit is data die je zelf kunt bekijken bij Nasa / JPL site ) De magnetisch veldlijnen kloppen niet , We hebben soms druk aan de donkere zijde van de aarde ( dat is normaal gesproken niet mogelijk )
    https://ccmc.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/display/RT_t.cgi
    En dan hebben we het nog niet eens alle asteroïden die ze in een jaar vinden ( en die heel dicht langs de Aarde scheren ) En de Nieuwe interstellaire Komeet !!! Waar komen die dingen in een keer vandaan ? Er is iets wat die rotzooi hier heen trekt . En het is niet de zwaartekracht waar we last van hebben / krijgen , maar het magnetisch veld van dit object .
    Vandaar dit bericht : https://obamawhitehouse.archives.gov/the-press-office/2016/10/13/executive-order-coordinating-efforts-prepare-nation-space-weather-events
    Of het nu planet X of Nibiru word genoemd het maakt niet uit er worden dingen voor ons verzwegen en verborgen gehouden door middel van chemtrails en andere technologieën .
    Als er iets groots in de wereld gaat gebeuren ( oorlog of financiële crash )is dat een voorbode en afleiding voor het gewone volk ..

    1 likes
 • Frans schreef:

  En als die niet komt wat dan?
  Wat moeten we dan met al die angst en onheilprekers.?
  Zou de vrede dan uitbreken.?
  En kunnen we met de vrede omgaan, zouden we onheil naar vrede kunnen omdenken?
  Of gaan we door met negatief nws. of reageren we met teksten die vol staan van rampspoed.
  Lastig he? Stille vredige vrede?
  Er ligt geen enkele planeet op ramkoers!
  De aarde schud, de aarde schud al het negatieve van zich af!
  Eerst opruimen! Dan vrede!

  1 likes
 • Rini schreef:

  Er gaat van de ruimte uit niks komen,we lwven niet op een bol en er zit een dome over ons heen,dus er komt niets van buiten af,niet mogelijk.
  Dus alles is bang maakerij 🙂 🙂 🙂

  1 likes
 • x

  Check Also

  ijsland

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

  Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

  gebeuren

  Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

  Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

  >