Universum

Eén van de grootste vragen in de moderne natuurkunde opgelost? Een gewaagde nieuwe theorie over de onzichtbare 95 procent van het heelal

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wetenschapper van de Oxford-universiteit en Radboud Universiteit denkt één van de grootste vragen in de moderne natuurkunde te hebben opgelost.

Volgens de algemeen aanvaarde theorieën bestaat ongeveer vijf procent van het universum uit gewone materie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De overige 95 procent zou moeten bestaan uit donkere materie en donkere energie.

Bizarre ‘donkere vloeistof’

Jamie Farnes claimt dat donkere materie en donkere energie geen afzonderlijke fenomenen zijn, maar deel uitmaken van een bizarre ‘donkere vloeistof’ met een negatieve massa.

Een negatieve massa heeft een bijzondere eigenschap: hij stoot alle materie in zijn omgeving af.

Maar wanneer je ertegenaan zou duwen, zou de negatieve materie juist op je af snellen.

De kosmos zou op deze manier symmetrisch zijn met zowel positieve als negatieve kwaliteiten.

Oplossing

Ondanks dat het letterlijk balans brengt in het universum, sloten wetenschappers het bestaan van negatieve materie eerder uit omdat ze dachten dat dit materiaal minder dicht zou worden naarmate het universum uitdijt.

Dit staat lijnrecht tegenover waarnemingen.

Als oplossing voor dit probleem gebruikt Farnes een oude wiskundige constructie, een zogeheten ‘creation tensor’, waarin negatieve massa’s kunnen blijven ontstaan.

Farnes zegt dat zijn theorie niet in strijd is met de algemene relativiteitstheorie van Einstein, maar een uitbreiding daarvan is.

Prullenbak

De nieuwe benadering pakt twee oude ideeën in lijn met de theorie van Einstein – negatieve massa en de vorming van materie – en brengt ze samen.

De uitkomst is dat donkere materie en donkere energie kunnen worden verenigd tot een enkele stof. Zie het als een positieve massa die surft op een zee van negatieve massa.

Volgens Farnes hoeft het oude model niet gelijk de prullenbak in. “Er zijn nog ontzettend veel vraagstukken die we moeten doorlopen.”

Het nieuwe model is gepubliceerd in Astronomy and Astrophysics.

[Oxford, RU]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Hier is je oplossing: Het bestaat niet. Zwarte Materie bestaat maar voor 1 reden; om een astronomisch grote calculatie fout te vereffenen in een vooringenomen systeem van hoogspeculatie over dingen die nooit zullen kunnen bestaan.

Rob
Rob
5 jaren geleden

De kosmos is symétries met zowel positief als negatief het is een verstrengeling van energie velden om alles te vormen te scheppen te creëren te vormen, donker energie,donker materie is een stof die samenwerkt tot creatie van alles wat is,deze krachtvelden is doordrongen in alles wat is en wat komt, het dagelijkse leven en de natuur is doordrongen met deze prachtige krachtvelden met een kracht van ongelooflijke schoonheid en waaruit deze energievelden de oorzaak is van het ontstaan en de geboorten is van sterrenlicht en de fijn stoffelijke materie omzette in een vaste materie in vaste vormen wat we hemel lichamen noemen en het is de grote creator van alles wat is zowel negatief en positief geladen is tot Een Groten Creation deze twee geladen delen wat eigenlijk gewoon een Eenheid is en waarin de mens de krachten van deze velden onbewust van is geweest,en nog, een enkeling is er van bewust maar de grote massa niet die verdeeld het in goed en slecht waarin mensen beoordelen en veroordelen met een gedrag van hun voorloper of ouders waarin ze zijn gevormd in culturen en geloven en zijn opgegroeid in positief/goed en negatief/slecht wat zich uitten in vreemde en ook mooie kleedpartijen waarin ze hun gedrag en geloof de basis is van een krachtveld die met anderen krachtvelden in botsing kwamen in plaats dat ze elke cultuur geloof tot een eenheid smeden ging men dat tot tweeheid verdelen waardoor ze elkaar gingen bestrijden in mijn cultuur mijn geloof en mijn god wat natuurlijk leiden tot bloedige gevechten en nog steeds deze krachtveld vedelen in een tweeheid wat in werkelijkheid Een verstrengeling is van positief/negatief de grote creator van alles wat is en eigenlijk gewoon de kracht is van alles wat bestaat en wat men eigenlijk menselijk gezien maar Een woord voor bestaat… Liefde …waaruit alles is ontstaan en waarin alles weer terug keert en het als liefde kan zien als de vormen van de grote creator waaruit dit alles is ontstaan en dat is een licht en het verlicht dat de mens met een kennen en weten en onderzoeken het te weten kan komen hoe alles tot stand komt en waarin de mens stukje voor stukje beetje dichter naar elkaar toegroeit in Eenheid van de kosmos zelf.. die geen verdeeldheid kent alleen maar evenwicht in positief en negatief en verstrengeld is met en aan elkaar,,, DE EENHEID ZELF..het kosmische beeld en waarin de mens het kosmische kan kennen en weten dat eigenlijk alles liefde is ..zonder de verdeeldheid in goed en slecht wat zijn werkelijke afkomst is ..om daarna naar toe te groeien is de diepste wens van elk mens maar het word beperkt in geloven en gedragen en zolang men met deze gespletenheid leeft zal men ook zijn eigen pijnen creëren in woorden en daden gedachten/denken van elke dag waardoor vele het leven somber word en eigenlijk niet in evenwicht is van de kosmische liefde ..

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ Rob
Mooi gesproken / geschreven dat is ook het grote probleem van de mens, daarom leeft men in angst, en het is ook een reden dat er zoveel zieken zijn……Het evenwicht en het vertrouwen in het zelf/ bron is weg…..

nimrod4
nimrod4
5 jaren geleden

negatieve materie bestaat wel het heeft ook een naam namelijk mark rutte

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x