Binnenland

Kamer verwerpt motie om belasting op gas niet te verhogen: ‘Ongelooflijk, kijk goed wie tegenstemden’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Begin deze maand diende Tweede Kamerlid Tony van Dijck (PVV) een viertal moties in, onder meer om de btw op boodschappen te schrappen en de belasting op gas volgend jaar niet te verhogen. Daar is vast een grote meerderheid voor te vinden zou je zeggen.

Van Dijck wees erop dat zes op de 10 huishoudens niet of nauwelijks rond kunnen komen en dat consumenten in anderhalf jaar tijd 31 procent meer voor boodschappen zijn gaan betalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het Kamerlid voegde toe dat veel huishoudens problemen met de hoge energierekening hebben en dat de overheid de hoogste energiebelasting op gas heft van heel Europa.

Ongelooflijk

Al zijn moties werden verworpen door de Kamer. GroenLinks, Volt, de PvdA, PvdD, D66, ChristenUnie, VVD, SGP, het CDA en BBB stemden tegen het schrappen van de btw op boodschappen.

De volgende partijen stemden tegen zijn motie om de belasting op gas voor huishoudens niet te verhogen: GroenLinks, Volt, de PvdA, PvdD, D66, ChristenUnie, VVD, SGP, het CDA en JA21.

“Ongelooflijk,” reageert PVV-leider Geert Wilders. “Kijk goed wie allemaal tegenstemden.”

Vergeefse poging

Ook PVV-Kamerlid Léon de Jong deed een vergeefse poging. “Heel veel mensen kunnen de boodschappen gewoon niet meer betalen en gaan met stress naar de supermarkt. Ik zie dat mensen in de supermarkt bij de kassa spullen uit hun karretje halen omdat ze er gewoon geen geld meer voor hebben. Er moet enorm worden bezuinigd bij mensen thuis. Dat zouden we kunnen oplossen door de btw op boodschappen gewoon op 0 procent te zetten,” zei De Jong.

Ook zijn motie werd verworpen. GroenLinks, Volt, de PvdA, PvdD, D66, Omtzigt, ChristenUnie, VVD, SGP, het CDA en BBB stemden tegen.


4.9 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roze panter
Roze panter
7 maanden geleden

Goed om te weten

C.J.van der NAGEL.
C.J.van der NAGEL.
7 maanden geleden

U moet afhankelijk van de STAAT worden….dan wordt je vanzelf meegaand in de totaalcontrole die zij wensen (WEF) de techniek is er …..nu nog uw toestemming. Stem FvD of Haga de REST is landverraad.

Dubito
Dubito
7 maanden geleden

Motie van PVV? Tegen. Geen steun, geen steun, geen steun, geen steun. Wat stond er in die motie? Geen idee, maar PVV, geen steun, geen steun, geen steun. Dat is de kartel-rap.

Sardo
Sardo
7 maanden geleden

Stemmen in november staat al vast.
Links gaat regeren.
Daar zorgt de stemmachines wel voor.

De enige, juiste en betrouwbare stemming is om fysiek te gaan stemmen.
Dus met zijn allen NL plat leggen zo lang als nodig is.
Dus massaal de straat op.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x