Homepagina » Mens en Dier » ‘Misschien moeten we het ook eens hebben over het verdienmodel van viroloog Marc Van Ranst’
van ranst
Foto: Marc Van Ranst (Vlaams Parlement)

‘Misschien moeten we het ook eens hebben over het verdienmodel van viroloog Marc Van Ranst’

Ruim een week geleden haalde de Belgische viroloog Marc Van Ranst op social media uit naar de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Na een oproep om geld te doneren, schreef Van Ranst, adviseur van de Belgische regering: “Beste ING, beseffen jullie dat BPOC2020 via misleiding en leugenachtige praktijken geld aftroggelt van argeloze Nederlanders via jullie ING-donatiesysteem? Jullie kunnen meehelpen om deze oplichterij te stoppen.”

De commissie liet het er niet bij zitten en sleept Van Ranst voor de rechter. “Wij eisen een rectificatie van wat meneer Van Ranst op Twitter zei over de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie.” Voorzitter Pieter Kuit zei tegen de politieke nieuwswebsite PAL NWS over de viroloog: “Ik stel vast dat hij volledig ongenuanceerd als een olifant door de porseleinkast te werk gaat.”

Hoeveel hebben Van Ranst en zijn collega’s verdiend aan deze crisis?

Van Ranst zet ondertussen zijn kruistocht voort. Ook Blckbx.tv moest het ontgelden. Hij twitterde: “Je weet onmiddellijk welk wappievlees je de kuip hebt, want er is altijd die obligate donatieknop, zodat argeloze burgers het verdienmodelletje in stand kunnen houden.”

Flavio Pasquino van Blckbx probeerde de dialoog aan te gaan met de viroloog, maar werd geblokkeerd. “Neen, Flavio, ik kom niet naar jullie studio. Blckbx verkoopt te veel leugens en probeert artsen en wetenschappers te intimideren met tribunaal-praatjes, net als Willem Engel en die malle amateurtoneelvereniging die ‘verhoren’ acteert. Life’s too short.”


Hij beschuldigde Blckbx er verder van ‘al maandenlang wetenschappers te demoniseren’. “Dan ga ik met zulke luitjes niet aan tafel zitten.” Pasquino krijgt bijval van advocaat Michael Verstraeten. Die schrijft: “Misschien moeten we het ook eens hebben over het verdienmodel van Marc Van Ranst. Hoeveel hebben hij en zijn collega’s virologen en de aan hen verbonden vennootschappen en organisaties verdiend aan deze crisis? Nu hij het onderwerp zelf ter sprake brengt…”

Ziedaar het verdienmodel:

Ontslag

Overigens eiste de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) in 2009 – ten tijde van de Mexicaanse griep – het ontslag van viroloog Van Ranst, die toen Interministerieel Commissaris Influenza was. De BVAS zei dat hij ‘zijn fouten en zijn chaotische beheer aan het maskeren is’, berichtte de krant Le Soir.

4.6 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Reknir
Reknir
2 maanden geleden

Sinds wanneer is het verboden een vrijwillige donatie te vragen? Die dikke Van Ranst vreet schaamteloos uit de staatsruif, de wereld ondersteboven! De schaamte voorbij die Van Ranst!

Jill
Jill
2 maanden geleden

Die man is volkomen mediageil en heeft voortdurend aandacht nodig.

Chris
Chris
2 maanden geleden

Laat dat stuk onbenul toch uit het nieuws! Hij wil niet meer als veel aandacht, heeft onnoemelijk veel leed op zen kerfstok!!! Er zijn er nog altijd die geloven in zijn zo griezelige praktijken en bovenal zal hem altijd een hand boven het hoofd gehouden worden door de miezerige regering van ons Belgen en ver daarboven!! Leefden we nog enkele eeuwen terug zou hij verhangen worden!! Is zo een walgelijke egocentrische vent met onnoemelijke allures!! Bha

Rose
Rose
2 maanden geleden

MVR heeft al.miljoenen vergaard uit de coronacrisis bij Big pharma…..en dan spreken we nog maar van slechts 1 viroloog uit 1 klein landje op onze wereldbol……

x

Check Also

meldpunt

Meldpunt Vaccinatie registreert 110 miskramen, Lareb wil meldingen niet aannemen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om ...

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

67
0
We lezen graag je reactie!x