Mens en Dier

‘Misschien moeten we het ook eens hebben over het verdienmodel van viroloog Marc Van Ranst’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim een week geleden haalde de Belgische viroloog Marc Van Ranst op social media uit naar de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Na een oproep om geld te doneren, schreef Van Ranst, adviseur van de Belgische regering: “Beste ING, beseffen jullie dat BPOC2020 via misleiding en leugenachtige praktijken geld aftroggelt van argeloze Nederlanders via jullie ING-donatiesysteem? Jullie kunnen meehelpen om deze oplichterij te stoppen.”

De commissie liet het er niet bij zitten en sleept Van Ranst voor de rechter. “Wij eisen een rectificatie van wat meneer Van Ranst op Twitter zei over de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie.” Voorzitter Pieter Kuit zei tegen de politieke nieuwswebsite PAL NWS over de viroloog: “Ik stel vast dat hij volledig ongenuanceerd als een olifant door de porseleinkast te werk gaat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Hoeveel hebben Van Ranst en zijn collega’s verdiend aan deze crisis?

Van Ranst zet ondertussen zijn kruistocht voort. Ook Blckbx.tv moest het ontgelden. Hij twitterde: “Je weet onmiddellijk welk wappievlees je de kuip hebt, want er is altijd die obligate donatieknop, zodat argeloze burgers het verdienmodelletje in stand kunnen houden.”

Flavio Pasquino van Blckbx probeerde de dialoog aan te gaan met de viroloog, maar werd geblokkeerd. “Neen, Flavio, ik kom niet naar jullie studio. Blckbx verkoopt te veel leugens en probeert artsen en wetenschappers te intimideren met tribunaal-praatjes, net als Willem Engel en die malle amateurtoneelvereniging die ‘verhoren’ acteert. Life’s too short.”


Hij beschuldigde Blckbx er verder van ‘al maandenlang wetenschappers te demoniseren’. “Dan ga ik met zulke luitjes niet aan tafel zitten.” Pasquino krijgt bijval van advocaat Michael Verstraeten. Die schrijft: “Misschien moeten we het ook eens hebben over het verdienmodel van Marc Van Ranst. Hoeveel hebben hij en zijn collega’s virologen en de aan hen verbonden vennootschappen en organisaties verdiend aan deze crisis? Nu hij het onderwerp zelf ter sprake brengt…”

Ziedaar het verdienmodel:

Ontslag

Overigens eiste de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) in 2009 – ten tijde van de Mexicaanse griep – het ontslag van viroloog Van Ranst, die toen Interministerieel Commissaris Influenza was. De BVAS zei dat hij ‘zijn fouten en zijn chaotische beheer aan het maskeren is’, berichtte de krant Le Soir.

4.6 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Reknir
Reknir
2 jaren geleden

Sinds wanneer is het verboden een vrijwillige donatie te vragen? Die dikke Van Ranst vreet schaamteloos uit de staatsruif, de wereld ondersteboven! De schaamte voorbij die Van Ranst!

Jill
Jill
2 jaren geleden

Die man is volkomen mediageil en heeft voortdurend aandacht nodig.

Chris
Chris
2 jaren geleden

Laat dat stuk onbenul toch uit het nieuws! Hij wil niet meer als veel aandacht, heeft onnoemelijk veel leed op zen kerfstok!!! Er zijn er nog altijd die geloven in zijn zo griezelige praktijken en bovenal zal hem altijd een hand boven het hoofd gehouden worden door de miezerige regering van ons Belgen en ver daarboven!! Leefden we nog enkele eeuwen terug zou hij verhangen worden!! Is zo een walgelijke egocentrische vent met onnoemelijke allures!! Bha

Rose
Rose
2 jaren geleden

MVR heeft al.miljoenen vergaard uit de coronacrisis bij Big pharma…..en dan spreken we nog maar van slechts 1 viroloog uit 1 klein landje op onze wereldbol……

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x