CoronaMens en Dier

Procureur-generaal ziet geen reden om De Jonge te vervolgen voor dood door schuld

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Kamerlid Wybren van Haga deed eind vorig jaar aangifte tegen toenmalig demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wegens onder meer discriminatie, groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie, en uitsluiting. Het OM besloot De Jonge niet te vervolgen omdat er geen strafbare feiten gepleegd zouden zijn door de minister.

Van Haga liet het er niet bij zitten en verzocht de procureur-generaal bij de Hoge Raad in maart om over te gaan tot vervolging van De Jonge wegens door hem gepleegde ambtsmisdrijven. In het verzoek tot vervolging staat: hoewel ‘medische status’ niet als specifieke grond voor strafrechtelijke vervolging is neergelegd in de Nederlandse Strafwet, betekent dit niet direct dat er niet tot vervolging van De Jonge overgegaan kan worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Stille ramp

“De grondrechten zijn met voeten getreden tijdens de coronacrisis. Er is gespeeld met mensenlevens,” aldus Van Haga. De Onderzoeksraad voor Veiligheid schrijft in een rapport dat zich een ‘stille ramp’ heeft voltrokken in verpleeghuizen.

“Door het onder de verantwoordelijkheid van Hugo de Jonge tot stand gekomen en uitgevoerde beleid, hebben talloze kwetsbare bewoners in verpleeghuizen het leven gelaten. BVNL vindt dit onacceptabel. Daarom is bij de procureur-generaal tevens het verzoek tot vervolging van Hugo de Jonge voor dood door schuld neergelegd,” lichtte Van Haga toe.

Geen aanknopingspunten

De procureur-generaal bij de Hoge Raad laat weten geen aanknopingspunten voor een strafrechtelijk opsporingsonderzoek te zien na de aangiften van het Kamerlid tegen de oud-coronaminister.

Volgens de procureur-generaal heeft De Jonge zich niet schuldig gemaakt aan een ambtsdelict of in strijd met de Grondwet gehandeld. De sterfgevallen in de verpleeghuizen kunnen De Jonge niet worden toegerekend, vindt de procureur-generaal.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Verrassend

Joan
Joan
1 jaar geleden

Volgens de procureur-generaal heeft De Jonge zich niet schuldig gemaakt aan een ambtsdelict of in strijd met de Grondwet gehandeld. De sterfgevallen in de verpleeghuizen kunnen De Jonge niet worden toegerekend, vindt de procureur-generaal.

Er zijn geen kleinigheden, geen uitglijders, maar misdaden!
De onruststokerij, de ontmanteling van grondrechten en het staatsgeweld van de afgelopen tweeënhalf jaar kunnen ongetwijfeld als zodanig worden omschreven en moeten ook worden bestraft. Deze Corona-misdaden en de daders ervan.
Een terugkeer naar de sociale vrede is alleen mogelijk als de daders ter verantwoording worden geroepen voor hun daden.

En daar vallen dan ook dit soort Hoge Raad leden onder. Zoals nu weer duidelijk wordt.

De corrupte zieke NL overheid gedraagt zich als Mafia tegen het eigen volk. Wat een volk van een land….dat dit pikt.

Spooky
Spooky
1 jaar geleden

En zo komen ze weg met het uitmoorden van de bevolking.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Een grote poppenkast is het, meer niet.

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x