Gezondheid

‘Fluoride is vergif’ (video)

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fluor is in de vorm van fluoriden een sporenelement dat alleen essentieel wordt geacht voor de opbouw van tanden. Er bestaat discussie over de vraag of we er van nature al genoeg van binnenkrijgen of niet.

In de samenleving zijn zorgen over de effecten van fluoridegebruik en daarom wordt in Nederland en België het drinkwater niet gefluorideerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vooral in Engelssprekende landen gebeurt dat nog wel. Het gebruik van fluoride begon in de Verenigde Staten in de jaren dertig. De staal- en aluminiumindustrie zat met fluorverbindingen die als afvalstoffen vrijkwamen. De introductie van deze afvalstoffen in het milieu veroorzaakte massale vissterfte, degeneratie van gewrichten bij koeien en bij mensen hoofdpijn, buikpijn, huidklachten, pijn aan de ogen en malaise. Kinderen die water dronken uit bronnen met een hoog fluoridegehalte kregen bovendien lelijke, bruinverkleurde tanden. Men dacht dat deze tanden harder waren.

Schadelijke gevolgen

Fluorideverbindingen werden daarop massaal gebruikt in de strijd tegen cariës. Al snel constateerden wetenschappers gezondheidsproblemen bij mensen die fluoride gebruikten.

Rond 1960 besloot de Nederlandse overheid fluoride aan het drinkwater toe te voegen. Zij deed dit ‘in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot tandbederf’. Rond 1970 ontstonden er groeperingen die het nut van fluoridering niet inzagen en stelden dat er vele schadelijke gevolgen waren.

Rustig

Langzamerhand gaven steeds meer gemeenten gehoor aan de oproep van de overheid tot fluoridering van het drinkwater. Rond die tijd ontstonden er ook ‘antifluorcomités’. Na lange tijd van argumenten, discussie en voorlichtingsdagen werd in Nederland besloten geen fluoride meer toe te voegen aan drinkwater.

Volgens een columnist van de Britse krant The Guardian gebruikten de nazi’s fluoride in concentratiekampen om mensen onder de duim te houden. Een andere columnist plaatste fluoride in hetzelfde rijtje als lood en arseen.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lambertus
lambertus
10 jaren geleden

Geen makkelijker doelwit om te doordrenken dan “de mensheid”, echter wordt het steeds moeilijker om leugens verkocht te krijgen door belanghebbenden doordat mede via dit soort berichten steeds meer mensen zelf gaan nadenken en gaan beslissen……
De kentering is gaande en het bewustzijn van leugens en misleiding omwille van geld en massacontrole groeit met de dag. Het systeem brokkelt af en de meeste mensen stappen uit hun verdoofde leventje! Super!!!

Annunaki
Annunaki
10 jaren geleden

Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording!

lambertus
lambertus
10 jaren geleden

[quote name=”Annunaki”]Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording![/quote]

Ik gebruik al bijna 3 jaar geen enkele tandpasta meer maar zuiveringszout (natriumbicarbonaat).
Mijn tandarts zit sindsdien bijna zonder werk (aan mijn gebit) en mijn tanden geven bijna licht van de natuurlijke witte uitstraling….. ook kun je dit middel inzetten voor tal van andere lichamelijke doeleinden om de vitaliteit te bevorderen en te behouden!

Wees geïnformeerd!!! Al die “goedgekeurde hulpstoffen” hebben maar één doel; het verzwakken van de mens omwille van het scheppen van geld…

willy
willy
10 jaren geleden

de overheid moet ook zorgen dat de tandarts stoppen met de kinderen vol te stoppen met fluoride. ze zeggen dat het verplicht is en dat het goed voor de tanden is.
mijn kinderen krijgen het absoluut niet en wij zijn ook bezig met fluoride vrije tandpasta. het is even wennen de zoute smaak maar als je vaak genoeg gebruikt merk je niets meer van de smaak

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x