Homepagina » Gezondheid » ‘Fluoride is vergif’ (video)
Fluoride is vergif

‘Fluoride is vergif’ (video)

Fluor is in de vorm van fluoriden een sporenelement dat alleen essentieel wordt geacht voor de opbouw van tanden. Er bestaat discussie over de vraag of we er van nature al genoeg van binnenkrijgen of niet.

In de samenleving zijn zorgen over de effecten van fluoridegebruik en daarom wordt in Nederland en België het drinkwater niet gefluorideerd.

Vooral in Engelssprekende landen gebeurt dat nog wel. Het gebruik van fluoride begon in de Verenigde Staten in de jaren dertig. De staal- en aluminiumindustrie zat met fluorverbindingen die als afvalstoffen vrijkwamen. De introductie van deze afvalstoffen in het milieu veroorzaakte massale vissterfte, degeneratie van gewrichten bij koeien en bij mensen hoofdpijn, buikpijn, huidklachten, pijn aan de ogen en malaise. Kinderen die water dronken uit bronnen met een hoog fluoridegehalte kregen bovendien lelijke, bruinverkleurde tanden. Men dacht dat deze tanden harder waren.

Schadelijke gevolgen

Fluorideverbindingen werden daarop massaal gebruikt in de strijd tegen cariës. Al snel constateerden wetenschappers gezondheidsproblemen bij mensen die fluoride gebruikten.

Rond 1960 besloot de Nederlandse overheid fluoride aan het drinkwater toe te voegen. Zij deed dit ‘in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot tandbederf’. Rond 1970 ontstonden er groeperingen die het nut van fluoridering niet inzagen en stelden dat er vele schadelijke gevolgen waren.

Rustig

Langzamerhand gaven steeds meer gemeenten gehoor aan de oproep van de overheid tot fluoridering van het drinkwater. Rond die tijd ontstonden er ook ‘antifluorcomités’. Na lange tijd van argumenten, discussie en voorlichtingsdagen werd in Nederland besloten geen fluoride meer toe te voegen aan drinkwater.

Volgens een columnist van de Britse krant The Guardian gebruikten de nazi’s fluoride in concentratiekampen om mensen onder de duim te houden. Een andere columnist plaatste fluoride in hetzelfde rijtje als lood en arseen.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Geen makkelijker doelwit om te doordrenken dan “de mensheid”, echter wordt het steeds moeilijker om leugens verkocht te krijgen door belanghebbenden doordat mede via dit soort berichten steeds meer mensen zelf gaan nadenken en gaan beslissen……
  De kentering is gaande en het bewustzijn van leugens en misleiding omwille van geld en massacontrole groeit met de dag. Het systeem brokkelt af en de meeste mensen stappen uit hun verdoofde leventje! Super!!!

  0 likes
 2. Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording!

  0 likes
 3. [quote name=”Annunaki”]Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording![/quote]

  Ik gebruik al bijna 3 jaar geen enkele tandpasta meer maar zuiveringszout (natriumbicarbonaat).
  Mijn tandarts zit sindsdien bijna zonder werk (aan mijn gebit) en mijn tanden geven bijna licht van de natuurlijke witte uitstraling….. ook kun je dit middel inzetten voor tal van andere lichamelijke doeleinden om de vitaliteit te bevorderen en te behouden!

  Wees geïnformeerd!!! Al die “goedgekeurde hulpstoffen” hebben maar één doel; het verzwakken van de mens omwille van het scheppen van geld…

  0 likes
 4. de overheid moet ook zorgen dat de tandarts stoppen met de kinderen vol te stoppen met fluoride. ze zeggen dat het verplicht is en dat het goed voor de tanden is.
  mijn kinderen krijgen het absoluut niet en wij zijn ook bezig met fluoride vrije tandpasta. het is even wennen de zoute smaak maar als je vaak genoeg gebruikt merk je niets meer van de smaak

  0 likes
 5. ‘Kinderen die water dronken uit bronnen met een hoog fluoridegehalte kregen bovendien lelijke, bruinverkleurde tanden. Men dacht dat deze tanden harder waren.’

  En toen werd er aan de gebitsonvriendelijke whiteners gedacht? Geen idee hoe lang dat bestaat.

  0 likes
 6. Ook cocos-olie is goed voor je tanden en het is nog lekker ook.
  Onze zoon die altijd slechte tanden had heeft er veel baat bij.

  0 likes
 7. ”In de samenleving zijn zorgen over de effecten van fluoride gebruik en daarom wordt in Nederland en België het drinkwater niet gefluorideerd”

  Think again !!! kijk eens op onderstaande link !!

  http://www.lenntech.nl/samenstelling.htm

  0 likes
 8. Met whitningpasta had ik nog altijd gele tanden. Sinds een jaar poets ik met kokosvet en zout en heb prachtige witte tanden.
  Doordat het leidingwater vies smaakt en niet weet wat er nog meer voor rotzooi in zit ben ik al een tijdje opzoek naar een waterfilter.
  Heeft iemand ervaring met waterfilters/omgekeerde osmose instal. Hoor graag ervaringen/tips???

  0 likes
 9. [quote name=”Claire”]Met whitningpasta had ik nog altijd gele tanden. Sinds een jaar poets ik met kokosvet en zout en heb prachtige witte tanden.
  Doordat het leidingwater vies smaakt en niet weet wat er nog meer voor rotzooi in zit ben ik al een tijdje opzoek naar een waterfilter.
  Heeft iemand ervaring met waterfilters/omgekeerde osmose instal. Hoor graag ervaringen/tips???[/quote]

  Hi Claire,

  Wij hebben een omgekeerde osmose of koolstof filter thuis, weet niet meer precies welke.
  Het water smaakt heel erg lekker, maar ik lees af en toe ook dat de “goede” mineralen eruit gefilterd worden. Ben er zelf wel erg blij mee.
  Je moet wel elk jaar de filters (laten) vervangen. We hebben ook het gaia water ding op de hoodleiding zitten. Maar ik kan zelf niet goed proeven of dat groot verschil maakt.

  0 likes
 10. Claire;

  Bij ‘van Cranenbroek’ verkopen ze betaalbare kwaliteitsfilters die uit te breiden zijn (qua capaciteiten) met betaalbare wisselfilters/ -elementen. werkt ook rechtstreeks vanuit een grondwaterpuls (pomp)!!!
  Doe er allemaal jullie voordeel mee want binnenkort wordt ook het drinkwater geprivatiseerd….

  0 likes
 11. [quote name=”Annunaki”]Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording![/quote]

  Welke tandpasta gebruik je dan?
  Lijkt wel of het echt overal in zit.

  0 likes
 12. [quote name=”ReneH”][quote name=”Annunaki”]Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording![/quote]

  Welke tandpasta gebruik je dan?
  Lijkt wel of het echt overal in zit.[/quote]
  Parondtax (de blauwe tube)

  0 likes
 13. [quote name=”Alex Donkers”]
  Parondtax (de blauwe tube)[/quote]

  Ok bedankt!

  0 likes
 14. Mensen gaan we niet ontsporen ? Als je de bekken van 40 jaar geleden vergelijkt met nu dan wil niemand meer zonder Fluoride.
  Zij die het wel willen dienen zelf de tandartskosten te betalen en niet de gemeenschap.

  0 likes
 15. zo toeval bestaat niet , ik heb die dag op wikipedia willen zetten dat het gif is en het werd er binnen een minuut afgegooid door iemand die daar bovenop zit schijnbaar, ik heb er een filmpje van gemaakt op youtube, als Mrh2old en het heet fluor censuur. je kan zoiets niet op wiki zetten ze gooien het er meteen van af ik zou zeggen probeer het ook eens .
  maarja de paus gaat al de duivel uitdrijven dus wat willen we nog , alles gaat nog steeds volgens plan voor de NWO,
  dan nog nieuwe bank pasjes en daar zijn we we krijgen gewoon een chip in ons lijf >

  0 likes
 16. [quote name=”ReneH”][quote name=”Annunaki”]Ik poets me tanden nu al een jaar alleen maar met fluoride vrije tandpasta. Elke kleine stap helpt naar bewustwording![/quote]

  Welke tandpasta gebruik je dan?
  Lijkt wel of het echt overal in zit.[/quote]
  POETSEN MET BAKING SODA ? SODIUM BICARBONAAT EN DAN ER EEN LEPELTJE VAN OPLOSSEN INEEN GLAS WATER> HELPT TEGEN [email protected]>

  0 likes
 17. bedankt voor de tip

  0 likes
 18. [quote name=”Claire”]bedankt voor de tip[/quote]
  Lambert en Ne

  0 likes
 19. [quote name=”Octane”]Mensen gaan we niet ontsporen ? Als je de bekken van 40 jaar geleden vergelijkt met nu dan wil niemand meer zonder Fluoride.
  Zij die het wel willen dienen zelf de tandartskosten te betalen en niet de gemeenschap.[/quote]
  Met de hygiëne was het toen ook heel anders gesteld dan nu. Bovendien moest voor een kunstgebit betaald worden. Dat kon men toen niet en ook de tandartsverzekering was er niet. Ook nu lopen er nog velen rond met verrotte tanden en dat zal in de huidige crisis met deze kosten niet beter worden. Dat ligt dus niet aan het gebrek van fluoride.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

ronald plasterk

Ronald Plasterk legt in 1 meesterlijke tweet uit waarom we niets hebben aan windmolens

De discussie rondom het klimaat heeft alle ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.