Homepagina » Mens en Dier » Hugo de Jonge maakt zich niet populair: ‘Wat een haatcampagne, dit is zo fout’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Hugo de Jonge maakt zich niet populair: ‘Wat een haatcampagne, dit is zo fout’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid maakt zich niet populair. Zijn recente uitlatingen maken veel los bij mensen. Onlangs schreef hij op Instagram dat het vaccin ‘ons voor een groot deel uit de crisis heeft geholpen’.

“Toch zijn we nog niet op een punt waarop álles weer mogelijk is,” aldus de minister. “De echte viruswaarheid is deze: had iedereen zich laten prikken, dan had het overgrote deel van de honderden coronapatiënten in de ziekenhuizen er niet gelegen.”

“Nog een harde viruswaarheid: had iedereen zich laten vaccineren, dan hadden we nu alles weer kunnen doen. Zonder coronatoegangsbewijs. Zonder nachtsluiting. Zonder verhitte discussies ook,” schreef De Jonge.

Ik ben gewoon flabbergasted

“Maar feit is dat een te grote groep mensen nog niet is beschermd door ofwel het vaccin, ofwel doordat zij eerder corona hebben gehad,” beweerde de minister.

Twitteraar Madeline schrijft in een bericht dat massaal wordt geliket: “Ik lees dit nu voor het eerst. Ik ben gewoon flabbergasted. Haatzaaierij van de bovenste plank. Wat een haatcampagne. Dit is zo fout.”

Dit is zo misdadig!

Velen zijn het met haar eens. “Die man moet gewoon opgepakt worden voor opruiing,” reageert Erik. “Dit is zo misdadig! Wat een leugens en bewust verdeeldheid creëren,” schrijft Suzanne. Sander zegt: “Dit is een narcist. Dat is duidelijk.” En Monique voegt toe: “Wat een verschrikking is deze man, en dan druk ik mij zacht uit.”

Advocaat Bart Maes waarschuwde De Jonge nadat hij het bericht op Instagram had gezet: “Als je niet stopt met het verspreiden van nepinfo, dan vraag ik echt een verbod aan de rechter met dwangsom.”

4.8 88 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
2 maanden geleden

Op herhaling :
Was deze eikel maar nooit verwekt of geboren!
Bah, wat een onmens.

Loire
Loire
2 maanden geleden

Tja, Hugo liegt vanaf het begin af aan, vast een cursusje gevolgd bij Klaus hoe dat moet of bij beroepsleugenaar Mark in de leer geweest. Zo weinig kritische mensen (vooral in reacties op krantenartikelen, bijv over dat van Bennie Jolink). Ze gaan totaal voorbij aan de werkelijkheid (aantal doden, bijwerkingen van vaccins, lobby farmaceutische industrie of te wel tunnelvisie) en het niet zien van doel redeneren door het WEF, de belangenverstrengelingen, alles wat al zo vaak genoemd is.

ik ik
ik ik
2 maanden geleden

Hugo: “Willen wij meer of minder gevaccineerden?”

Ron
Ron
2 maanden geleden

Ga gewoon 2 jaar terug en politici hadden zo een onzin uitgekraamd. Hoelang zou je minister zijn. Of stel een moslim fundamentalist gebruikte zulke woorden? Hij zou opgepakt worden voor terrorisme niet?

x

Check Also

australi

Australië: geen levensreddende operaties meer voor ongevaccineerden

Ziekenhuizen in de Australische deelstaat Queensland voeren ...

slovenië

Hoogste rechtbank Slovenië verklaart vaccinatieplicht ongrondwettelijk: ‘Langzaamaan stort het kaartenhuis ineen’

De Sloveense overheid wilde het coronavaccin verplicht ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

153
0
We lezen graag je reactie!x