Homepagina » Buitenland » De slager van… Bagdad! Amerikaans congreslid slaat enorme flater met uitspraken over Syrische president Assad
De slager van... Bagdad! Amerikaans congreslid slaat enorme flater met uitspraken over Syrische president Assad

De slager van… Bagdad! Amerikaans congreslid slaat enorme flater met uitspraken over Syrische president Assad

Een Amerikaans congreslid heeft een enorme flater geslagen. Adam Kinzinger noemde de Syrische president Bashar Assad op CNN ‘de slager van Bagdad’.

Het fragment laat mooi zien dat politici (en media) vaak maar wat roepen en zelf totaal niet weten waar ze het over hebben.

In een interview met de zender haalde Kinzinger uit naar zijn collega Tulsi Gabbard, vanwege haar ontmoeting met Assad in 2017.

Tegen militair ingrijpen zijn is één ding, maar een ontmoeting hebben met de slager van Bagdad is iets heel anders, zei hij.

Veroordelen

Bagdad is natuurlijk gelegen in Irak, niet in Syrië, maar dat leek niets uit te maken.

CNN-presentatrice Sarah Elizabeth Cupp leek Gabbard zelf ook maar wat graag te willen veroordelen. Ze suggereerde dat het vrouwelijke congreslid ‘propaganda van Assad en de Russen napraat’.

Gabbard stelde deze week dat de VS de kant van de terroristen heeft gekozen en Al Qaida beschermt in Syrië.

Gestationeerd

Kinzinger pleitte tijdens het interview voor Amerikaanse militaire interventie in Syrië om anti-Assad-strijdgroepen in de provincie Idlib te beschermen.

Idlib is voor 70 procent in handen van de aan Al Qaida gelinkte groep Hayat Tahrir al-Sham, die eerder bekendstond als het al-Nusra Front.

Ironisch genoeg was Kinzinger in Irak gestationeerd toen hij bij de luchtmacht zat.


Foto: Elisfkc Wikimedia Commons

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  volgens mij zijn zijn hersens verpulverd of er rammelt een erwt in zijn lege hersenpan.

  het is toch lachen met die amerikanen want,vraag maar eens in amerika waar nederland lig dat wijzen ze spanje aan.

  15 likes
 • eksegese schreef:

  Amerika steunt daarentegen wel Israël, een land zo moordzuchtig, racistisch, fascistisch als een land of regering maar kan zijn. Elke kritiek of commentaar wordt teniet gedaan door de antisemitisme kaart te spelen en we zijn weer terug bij af en Israhel kan weer verder gaan waar het mee bezig was. Een schril contrast met wat zich in Syrië af mag spelen. Israhel regeert de wereld door de slachtofferrol volledig uit te buiten. Een slachtofferrol op basis van de holocaust die steeds wankeler wordt door mensen die op zoek zijn naar de echte waarheid, maar ook zij worden steevast afgeschilderd en tegengewerkt als smerige antisemieten, antisemitisme wat zelfs bij wet verboden is. Ze hebben het goed voor elkaar, dat moet ik hen laten.

  14 likes
 • Gezinusk schreef:

  Dit alles is een voortvloeisel van PNAC, Soros etc…

  https://www.youtube.com/watch?v=rBWMokRu51s

  6 likes
 • formidabele schreef:

  Die amerikanen weten inderdaad niks van geschiedenis af,als het maar geld oplevert roepen ze maar iets?

  7 likes
 • redice schreef:

  Amerikanen zijn nu eenmaal achterlijke idioten. De gemiddelde amerikaan kan zelfs europa niet eens aanduiden op de wereldkaart…

  3 likes
 • Van de steene Mario schreef:

  Ik vind het echt beu dat de meeste mensen koud laat wat daar gebeurt.En na de aanslagen nog minder interesse.En weet dat het zich allemaal gaat herhalen.Ik persoonlijk heb in het westen geen aanslagen gezien van Tahrir al chaam of al nusra,die worden door het volk van Syrië aanvaard liever hen dan assad en putin,geef ze een kans om zich te bewijzen in Syrië Chaam,dan is er een mogelijke opvolging voor assad en zijn regime dat eigenlijk Iraanse ideologie aangaat geen Souni maar shiieten zijn het.

  0 likes
 • x

  Check Also

  intimidatie

  Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

  Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  >