Straling

Straling van mobieltjes en wifi verdrievoudigt kans op miskraam. Deze bevindingen hebben verregaande consequenties

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Straling van mobiele telefoons en wifi doet de kans op een miskraam aanzienlijk toenemen, zo blijkt uit een recente studie.

Vrouwen die regelmatig blootgesteld worden aan de hoogste stralingsniveaus hebben drie keer meer kans op een miskraam dan vrouwen die enkel aan lage niveaus blootgesteld worden.

Magnetische velden van mobiele telefoons, wifi, andere draadloze apparaten en hoogspanningskabels produceren niet-ioniserende straling, en dit kan ‘schadelijke biologische effecten op de menselijke gezondheid’ hebben, stelt onderzoeker De-Kun Li van Kaiser Permanente.

Extra bevestiging

Deze bevindingen hebben verregaande consequenties en kunnen een extra bevestiging zijn voor de theorie dat mobiele telefoons kanker kunnen veroorzaken, maar Li zei dat hij dit niet kon bewijzen aan de hand van zijn kortetermijn-studie.

Een groep van 913 zwangere vrouwen werd tijdens de hele zwangerschap gevolgd.

Zij droegen gedurende 24 uur een monitoringapparaat bij zich en hielden een dagboek bij van hun activiteiten.

24 procent

Ongeveer 10 procent van de vrouwen die blootgesteld werden aan de laagste stralingsniveaus kreeg een miskraam – wat overeenkomt met het aantal miskramen in de algemene bevolking – maar van de vrouwen die blootgesteld werden aan de hoogste stralingsniveaus kreeg 24 procent een miskraam.

Gezien de korte duur van een zwangerschap gaf Li aan dat hij in dit geval wel het effect van bestraling kon meten, maar niet of de blootstelling aan deze stralen ook chronische ziekten veroorzaakt, zoals kanker en auto-immuunziekten. Daarvoor is een studie met een veel langere termijn nodig.

Het onderzoek is verschenen in Scientific Reports.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
4 jaren geleden

In belgie gaan ze nu werk maken om zo snel mogelijk 5G te introduceren…zodat je sneller kan downloaden ed.
Crimineel dat er geen enkele rekening is gehouden met de mogelijke gezondheidsrisico’s.
Woon er maar eens vlak langs, zo’n zendmast.

salvar
salvar
4 jaren geleden

even geduld ze zijn nu bezig met roken.

jolo
jolo
4 jaren geleden

Bevreemdt me in het geheel niet, op de hoogte van de fietsbrug van Den Bosch – VLijmen, staat een umts-mast en de daarbij dichtsbijstaande bomen zijn in een kort bestek van nog geen jaar, na het opzetten van deze mast, doodgegaan?

egetal
egetal
4 jaren geleden

Bescherm jezelf. De komende decennia hoef je nl NIETS te verwachten van overheden voor wat betreft electro magnetische straling en regulering behalve de online volksraadplegende wassen 5G neus. Den Haag loopt bewust aan het handje van de telecomindustrie welke eigen ‘onderzoek’ doet, natuurlijk blijkt daaruit dat er niets aan de hand is want… ‘non-ionizerend’. Den Haag doet geen eigen onderzoek ondanks de vele klachten, actiegroepen en alarmerende resultaten uit de steeds grotere aantallen onafhankelijke onderzoeken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x