Homepagina » Buitenland » Grote Reset: Zo ziet de toekomst eruit als de elites hun zin krijgen
grote reset
Foto: World Economic Forum CC BY-SA 2.0

Grote Reset: Zo ziet de toekomst eruit als de elites hun zin krijgen

De elites willen niet terug naar normaal. Zij hebben na het coronavirus een ‘Grote Reset’ gepland staan, schrijft de Ierse journalist Graham Dockery voor RT. De Grote Reset is een ambitieus plan dat in mei werd onthuld door de Britse prins Charles en Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF). Verschillende wereldleiders hebben zich aangesloten bij het plan door de term ‘Build Back Better’ te gebruiken. Hoe ziet het ‘nieuwe normaal’ eruit?

Vaccinatiepaspoorten voor iedereen

Zelfs het WEF heeft erkend dat het verstrekken van vaccinatiepaspoorten of -certificaten ‘controversieel’ is. Toch spelen veel overheden met het idee. Groot-Brittannië denkt na over een digitaal ‘vrijheidspaspoort’ waarmee je toegang krijgt tot openbare plekken. Ierland en Israël willen beperkingen opleggen aan ongevaccineerde mensen. In Frankrijk krijgen ongevaccineerden mogelijk geen toegang tot het openbaar vervoer.

“Bereid je nu voor op een gezondheidspaspoort,” schreef de Britse oud-premier Tony Blair afgelopen week. “Ik weet dat veel mensen ertegen zijn, maar het gaat hoe dan ook gebeuren. Het is de enige manier om de wereld te laten functioneren zonder lockdowns.”

Overheden hoeven burgers niet eens te dwingen om een haastig ontwikkeld vaccin met tal van bijwerkingen te nemen. De luchtvaartindustrie heeft al gezegd dat je moet kunnen aantonen dat je ingeënt bent om het komende jaar te kunnen vliegen. Prijsstunter Ryanair heeft er zelfs een slogan voor bedacht: ‘Jab & go!’ oftewel prikken en gaan!

Digitale ID-kaarten en sociale kredietscore

Vanaf vandaag kunnen nieuwe identiteitskaarten worden aangevraagd. De nieuwe kaarten hebben een chip waarmee je kunt inloggen bij overheidsdiensten via DigiD. De functie is toegevoegd om de gegevens van mensen ‘zo goed mogelijk te beschermen’.

Vlak voor Kerst lanceerde het WEF een ambitieus plan om een digitale identiteitsapp te creëren waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot gezondheids- en financiële diensten, reizen, winkels en de overheid.


Het Internationaal Monetair Fonds gaat nog een stap verder en heeft voorgesteld dat algoritmes gebaseerd op kunstmatige intelligentie gebruikt kunnen worden om social mediaberichten van mensen te scannen en aan de hand daarvan hun kredietscore te bepalen.

Deel je veel antivaccinatieberichten op Facebook? Sorry vriend, geen lening voor jou.

Feodale stelsel

Voorstanders van de Grote Reset pleiten voor meer gelijkheid, maar als de huidige trend zich doorzet, doet onze economie steeds meer denken aan het feodale stelsel van de middeleeuwen, waarbij een kleine groep miljardairs aan de top staat en de rest van de bevolking onderaan bungelt.

Lockdowns zijn verwoestend voor het midden- en kleinbedrijf. In San Francisco is bijvoorbeeld de helft van alle kleine bedrijven definitief gesloten. In New Orleans ging 45 procent van de kleine bedrijven op de fles. Het beeld is overal hetzelfde.

De miljardairs doen het daarentegen spectaculair goed. Zij schreven sinds het begin van de pandemie bijna een biljoen dollar bij op hun rekening. Het fortuin van de 12 rijkste Amerikanen – waaronder Facebookbaas Mark Zuckerberg en vaccinevangelist Bill Gates – groeide met maar liefst 40 procent.

Aangezien er vooralsnog geen einde lijkt te komen aan de lockdowns, zijn er geen aanwijzingen dat deze trend binnenkort verbroken zal worden.

Dit sluit goed aan op de wereld die het WEF voor ogen heeft. In een video stelt de organisatie dat de gemiddelde persoon rond het jaar 2030 ‘niets bezit en blij is’. Goederen en diensten huur je van corporaties en worden per drone afgeleverd.

Klimaat

De voorstanders van de Grote Reset willen tegen 2030 wereldwijd koolstofbelasting gaan heffen, waarbij burgers af en toe nog een stukje vlees eten als ‘traktatie’, met het oog op het milieu. Wereldleiders hameren vaak op een koolstofvrije toekomst, koste wat kost.

Volgens het WEF zullen we de echte verandering pas rond 2030 gaan voelen. Dan ‘raken als gevolg van klimaatverandering een miljard mensen ontheemd, met een ongekende vluchtelingenstroom tot gevolg’. En dus moeten we – volgens de voorstanders van de Grote Reset – ‘beter ons best doen om vluchtelingen te verwelkomen en te integreren’.

Censuur

Als je kritiek uit op de plannen van het WEF, dan ben je een complotdenker en word je gecensureerd door social media. Silicon Valley bepaalt in toenemende mate waar we het over mogen hebben. In 2020 censureerde Twitter de democratisch gekozen president van de Verenigde Staten. Daarnaast blokkeerde het sociale medium de pagina van een krant die schadelijke informatie over diens tegenstander had gepubliceerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat de vrijheid van meningsuiting steeds meer wordt beperkt.

[RT]
4.5 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
4 maanden geleden

Snel weg met dat crapuul,eerst de Euro om zeep,en dan een eind aan het globalisme ,alles wordt geregisseerd door miljardairs en centrale banken,laten ze zichzelf maar bedruipen die banken .

hans
hans
Reactie op  Peter
4 maanden geleden

als er straks geen contant geld meer is, gaat bij een bankencrisis iedereen automatisch mee betalen om de banken er bovenop te helpen ,ze boeken het gewoon van je rekening ,dus ze bedruipen zich met het geld van de klant. en zie dan maar eens je geld teruggestort te krijgen. en de” ouwe sok” helpt ook niet meer want alle contant geld is WAARDELOOS geworden.

Lies
Lies
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Ruilhandel

hans
hans
Reactie op  Lies
4 maanden geleden

die kant zal het in het begin wel opgaan,maar ik vrees dat de voedselvoorziening tegen die tijd ook gecontroleerd wordt.

mee 2
mee 2
Reactie op  hans
4 maanden geleden

dat is niet te controleren omdat we dan dip in burgeroorlog zitten. Mens zal niet pikken al die opleggingen van overheid

Pieter
Pieter
Reactie op  mee 2
4 maanden geleden

Iedereen loopt nu ook gewoon met zo’n mondvodje op. Vanwaar dat vertrouwen?

Verrekijker
Verrekijker
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Alles wordt gecontroleerd. Controle wordt het nieuwe normaal. Je gaat niet meer de gevangenis in, nee, je wordt opgesloten in je eigen huis.
De reden dat gas wordt afgesloten is opdat de ontevredenen geen explosies veroorzaken thuis.

hans
hans
Reactie op  Verrekijker
4 maanden geleden

zo had ik het nog niet bekeken ,maar ik schuif uw mening zeker niet zomaar aan de kant. maar vaak is het zo dat we hem later weer eens tegenkomen ,dus bedankt, verrekijker en blijf ver kijken. [toekomst]

mee 2
mee 2
Reactie op  Lies
4 maanden geleden

ja natuurlijk ruilhandel

Nemo
Nemo
Reactie op  mee 2
4 maanden geleden

MOETEN systeem bedenken om driehoeksruil en meerdere ruilen aan elkaar te koppelen.
Ik noem het de RUILCIRKEL. Meerdere RUILCIRKELS zijn dan voldoende om de weg van goederen en diensten tussen elkaar (de mensen) mogelijk te maken.
Geld onnodig. Banken kunnen weg, Miljardairs kunnen ook WEG! Idem dit kabinet Foetsie. OPHOKKEN in TREDMOLENS waar ze 12 u per dag groene stroom moeten opwekken!!!!

Johan
Johan
Reactie op  Lies
4 maanden geleden

Ga in crypto geld en koop met je toekomstige waardeloze euros . Ethereum, Bitcoin of zelfs digitaal goud (PAXG). Bescherm je spaargeld tegen de komende “crash” en hyper inflatie (waarom denk je dat de prijs van bitcoin zo enorm stijgt…. omdat de mensen die beseffen wat er aan zit te komen, massaal overstappen.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Johan
4 maanden geleden

Beste Johan; denk je echt dat je daarmee van deze elite afkomt?

Carolina
Carolina
Reactie op  Christgalactic
4 maanden geleden

De elite koopt nu alle Bitcoins op en omdat er maar een beperkt aantal zijn, worden we echt
SCHAAKMAT gezet.

hans
hans
Reactie op  Carolina
4 maanden geleden

ik denk dat je gelijk hebt ,maar toch blijft te overwegen of er echt een alternatief betaalcircuit onstaat,want dan zou er nog een zekere mate van loskoppeling zijn van HET systeem en ik vrees dat ze dat allang voorzien hebben

mee 2
mee 2
Reactie op  hans
4 maanden geleden

geld is geld betalen doen we toch in goud,zilver brons enz enz. Er is 10 jaar terug voorspelt hoe we gaan doen iedereen wat anders kan dan typen die gaat overleven en als je nog een volkstuin of tuin hebt dat is je enige redding anders ga je dood,Ik heb van alles gedaan en doe nog steeds hoe meer kennis ik heb hoe beter voor mij

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  mee 2
4 maanden geleden

dan zul je 24 u per dag, met een geweer, bij je bloemkooltjes moeten gaan zitten, want denk je dat iemand die langs je tuintje komt, je netjes zal vragen of ie een bloemkool mag ?

salvar
salvar
Reactie op  hans
4 maanden geleden

je mag blij zijn als je zo meteen nog wat heb.
alles letterlijk alles wordt van je afgepakt.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  hans
4 maanden geleden

daarom kopen dus nu veel mensen zilver of goud.

Johan
Johan
Reactie op  BertRoermond
4 maanden geleden

en… CRYPTO valuta, veel makkelijker te beheren dan goud en zilver en met enorm groei potentieel

hans
hans
Reactie op  Johan
4 maanden geleden

begin 2009 had ik er 423 en heb er toen 1 pizza van gekocht

Johan
Johan
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Ruil daarom nu uw Euro’s om voor “Crypto geld” zoals Ether, Bitcoin, of een van de andere digitale valuta’s. Als de euro dan klapt, schiet de prijs van uw crypto’s omhoog (= uitstekende hedge tegen Euro inflatie). Tevens kan de bank/overheid uw cryptogeld nooit/niet afpakken of confiskeren.

GeldMaaktHeelGelukkig
GeldMaaktHeelGelukkig
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Dus als je 1000 euro contant hebt, wat koop je dan?

hans
hans
Reactie op  GeldMaaktHeelGelukkig
4 maanden geleden

geen bitcoins meer want die heb ik genoeg,ik krijg het bijna niet meer omgerekend naar euro .

Henk R
Henk R
Reactie op  GeldMaaktHeelGelukkig
4 maanden geleden

Zaden voor je tuin . Een houtkachetje om het warm te houden ( heb zelf een werkplaats kacheltje voor 103€ van bol) en voor de rest wat zonnepanelen met accu maar eerlijk 1000€ houdt niet over.

rop
rop
4 maanden geleden

Nee natuurlijk niet, terug naar normaal, ze kunnen veel meer verdienen aan abnormaal.

salvar
salvar
Reactie op  rop
4 maanden geleden

zij alles en wij niets.
een gezegde , geen nagel om aan je r**t te krabben.

Nemo
Nemo
Reactie op  salvar
4 maanden geleden

DAT PIKKEN WE NIET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Frank
Frank
4 maanden geleden

Satan en Lucifer.

Norbert1982
Norbert1982
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Die is nog beter voor de mensheid, wil je zijn naam a.u.b. niet beledigen? Deze mensen zijn rioolratten 😂😂

Betsy Ramkema
Betsy Ramkema
4 maanden geleden

bidden wij dat dit allemaal niet gebeurt en denken veel over een mooiere wereld na, visualieseren het, dit wordt niet graag gezien, door degene die ons alles willen nemen.

Joep
Joep
Reactie op  Betsy Ramkema
4 maanden geleden

Bidden dat eea niet gebeurt zal helaas niet helpen.
Het staat geschreven en zal gebeuren.
Beste is om te bidden om kracht en wijsheid te mogen ontvangen om dit te doorstaan!

Veel sterkte!

Jeff
Jeff
4 maanden geleden

We stonden erbij en keken ernaar. Applaus voor jezelf!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Hier een duidelijk uitleg hoe President Trump zijn leven riskeert onze vrijheid. Hij vecht niet alleen voor de vrijheid van America maar voor elke mens op aarde !!
MILITARY INTELLIGENCE OPERATIONS HAVE EXPOSED THE CABAL’S PLAN TO TAKEOVER THE USA.
https://www.bitchute.com/video/AS3194idI9wn/

salvar
salvar
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

precies

Jannie
Jannie
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Laten we hopen dat hij de verkiezingen wint. Dat is voor de hele wereld goed.

Nemo
Nemo
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Wij hopen het maar hij is ook gewoon niet zomaar miljonair geworden geholpen door rijke “vrinden” . Ik dacht dat ie ook ‘wijlen’ menier EPPIE STEIN goed kende!

B B
B B
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Valse verkiezingen zijn fake om een burgeroorlog te creëren, het is een sluier i.v.m. de val van de dollar.

Carolina
Carolina
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Zolang WALL STREET niet zakt is er niets aan de hand. Deze loopt altijd vooruit op gebeurtenissen.

Haggis
Haggis
4 maanden geleden

Hoe voorspelbaar. Beperkte “vrijheid ” in ruil voor meerdere prikken. Gewoon chantage

P.M.
P.M.
4 maanden geleden

Hitler is niets vergeleken met wat deze omhooggeschoten parasieten met de mensheid van plan zijn.!!! Mijn bloed kookt…
Eens gevaccineerd terug vliegtuig op en meer vrijheid, beloven ja, wel mijn achterwerk is slimmer dan die omhooggeschoten parasieten.!!!

Ron
Ron
4 maanden geleden

En zie, het tweede beest komt uit de aarde en het beeld (Openbaring 13) krijgt een geest:een beeld van silicium uit Silicon Valley. Door mensen gemaakt. En de hele aarde ging het beest met verwondering achterna en zij aanbaden het beest. DE ANTICHRIST hij is dat “BEEST” dat dankzij experten uit de volkerenzee opkomt. Het is de valse profeet. om diegene die “zichzelf zal verheffen en groot maken (pharma)” (zie Dan. 11:36), als “de wetteloze” (internet)(zie 2 Thess. 2:8) “En het beest werd macht gegeven om oorlog te voeren tegen de Heiligen en om hen te overwinnen, en hem werd macht gegeven over elke stam (SV: alle geslachten), taal en volk.” (Openb. 13:7)het merkteken gecontroleerd door schermen en cameras.

hans
hans
Reactie op  Ron
4 maanden geleden

scherp RON ,ik weet dat er talloze bijbelse uitleggingen zijn ,gefundeerd op het Profetisch Woord van de apostelen en profeten. die herken ik in je artikel. maar nu komt de bekende” maar” , is USA wel zo belangrijk of maken wij dat ervan ? veel zoniet alles gaat zich afspelen in Jerusalem.

Tim
Tim
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Ja klopt heeft niks met Amerika te maken

Paris
Paris
Reactie op  Ron
4 maanden geleden

Wij zullen uiteindelijk winnen.
en zij die domme halen karma op hun nek.
ze willen dat wij ons zelf verder niet ontwikkelen .
Het zijn lege hulzen wie het laatst lacht.

Simon
Simon
Reactie op  Ron
4 maanden geleden

Silicon Valley, zat dat niet op een dikke breuklijn van wat aardkorsten? “The big one” laat al heel lang op zich wachten, misschien regelt de aarde zelf wel onze redding van de technocraten.

Nemo
Nemo
Reactie op  Ron
4 maanden geleden

JA mooi , maar nu echte actie…..

Jeroen Bruin
Jeroen Bruin
4 maanden geleden

Als je voor dit plan ,The Great Reset bent hoef je niets te doen dan gaat de uitrol gewoon verder.
Denk je dit is toch niet wat ik wil ,dan word het tijd om in opstand te komen voor dat het te laat is !

x

Check Also

cyberaanval

Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’

Enkele dagen geleden sloot het grootste oliepijpleidingbedrijf ...

grote reset

Grote Reset is ‘één van de grootste bedreigingen’ voor democratie en vrijheid

We moeten niet lacherig doen over de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

97
0
We lezen graag je reactie!x