Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: Marokko in de ban van ‘uit de lucht vallende wolken’
VIDEO: Marokko in de ban van 'uit de lucht vallende wolken'

VIDEO: Marokko in de ban van ‘uit de lucht vallende wolken’

Op internet gaat momenteel een filmpje rond waarin te zien is hoe een vreemde schuimachtige substantie zich door de Marokkaanse regio Doukala-Abda verspreidt. De maker van het filmpje reageert vol verbazing.

Op de sociale media is het filmpje inmiddels vele honderdduizenden keren bekeken. In de video is te zien hoe grote vlokken van het raadselachtige goedje over de grond rollen. De cameraman zegt dat hij nog nooit eerder zoiets heeft gezien en gelooft dat het wolken zijn die uit de lucht zijn gevallen. “Ik heb nog nooit wolken gezien die op de grond vallen,” zei hij. “Dit is vreemd.”

Sommigen menen dat ze het gevolg zijn van chemtrails. Anderen denken dat het echte wolken zijn die op de grond zijn gevallen. Dan is er nog een groep die stelt dat het gewoon zeeschuim is dat door de wind aan wal is geblazen, aangezien de regio aan de Atlantische Oceaan grenst.

Eén iemand reageerde op YouTube dat de substantie mogelijk ‘kunstmatig schuim is, dat gemaakt is om in de lucht te zweven en op wolken lijkt’. “Ik denk dat het iets te maken heeft met chemtrails,” zei iemand anders.

Op de sociale netwerken wordt druk gespeculeerd over de rare witte substantie. Experts hebben nog niet kunnen vaststellen wat het precies is. Klimatoloog Said Karrouk vertelde aan de Huffington Post: “Dit is schuim dat ontstaat bij vervuiling en zeker geen wolk.”

Kijk en oordeel zelf:

[Morocco World News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Dat is zeep schuim!

  12 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Ik zie geen uit de lucht vallende wolken. Wel zie ik schuim dat af en toe door de wind omhoog geblazen wordt.
  We hebben toch allemaal weleens afgewassen? Dan weten we ook allemaal hoe schuim er uit ziet en dat schuim makkelijk weg te blazen is, dus ook door de wind.
  Zodra iemand dit filmpje aandraagt als gevolg van chemtrails, zullen ze hard uitgelachen worden door de niet gelovigen [en terecht in dit geval].

  9 likes
  • ikzelfzelf schreef:

   Ik bedoel dus dat er in dit filmpje geen enkel bewijs is te zien dat het hier om wolken gaat die uit de lucht komen vallen.
   Je wordt duidelijk in de maling genomen door die filmmaker.

   2 likes
 • exegese schreef:

  Experts hebben nog niet kunnen vaststellen wat het precies is.

  Dat is wat ik er nog het raarst aan vind. Hebben ze in Marokko geen laboratoria waar ze de exacte samenstelling van de stof gewoon kunnen analyseren ?

  11 likes
 • lucas schreef:

  Misschien een nieuw experiment met andere metalen of troep die ze over de mensen heen sproeien, het ziet er niet echt natuurlijk uit.

  11 likes
 • Marcel schreef:

  Allah’s baard ? Ook die man moet zo nu en dan even zijn baard trimmen

  3 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Schuimparty..

  Nee, even zonder gekkigheid. Ik zou in ieder geval uit de buurt blijven. Dat is alles behalve ‘wolk’.

  5 likes
 • Vandaahl schreef:

  Dit is toch wel duidelijk? Dit krijg je als je een schuimparty machine in de openlucht laat blazen…..meestal worden die dingen binnen gebruikt bij vette feesten en is het Schuim Party time! Ik denk dat de filmer met een maatje ergens buiten in the middle of nothing zo’n apparaat een half uur heeft laten blazen en daarna al die uit elkaar gevallen “wolkjes” is gaan filmen……….verzin er een mooie theorie omheen en tadaaaaaaa…..:-)

  4 likes
 • Paul schreef:

  Gefilmd in een kustgebied waar onder bepaalde omstandigheden veel zeeschuim ontstaat.
  Hier een ander voorbeeld:
  https://www.youtube.com/watch?v=-dvEmroCHXs

  4 likes
 • Rick schreef:

  Als je het filmpje goed vekijkt zie je dat het schuim van zee komt ipv uit de lucht, dit is ook wel eens in Nederlamd gebeurd,niets nieuws is gewoon zee schuim.

  3 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Hoe ruikt het?

  2 likes
 • StefanZ schreef:

  Lijkt mij ook zeeschuim…
  Niets bijzonders dus…./

  2 likes
 • corbison schreef:

  Dit gebeurt zeker in het Rif Gebergte waar de weet teelt floreert , ik en wc eend zeggen stoppen met blowen dan gaat deze fata morgana van zelf over

  1 likes
 • schuumke schreef:

  Uhu zeeschuim is het sowieso niet dat word veroorzaakt door plankton en in samenstelling met het zeezout zal het nooit zo wit kleuren maar lichtelijk bruin,de samenstelling zal nooit zo groot kunnen zijn ivm met de afbraak van het schuim door het zeezout en krijg je kleine baaltjes,dit is duidelijk opzettelijk geproduceerd of het chemisch is zal moeten blijken

  1 likes
 • Roy schreef:

  Iets dergelijks is in India ook al eens voorgekomen, daar kwam het door een combinatie van afwasmiddel, urine en uitwerpselen.

  http://www.huffingtonpost.com/2015/05/04/varthur-lake-urine_n_7206196.html

  0 likes
 • Danny schreef:

  Hand in de la 🙂

  0 likes
 • Orlando schreef:

  Als je eiwit (rauw ei) mixt dan ontstaat er ook een soort van witte schuim, maar ik denk niet dat ze dit doen (of misschien is dit goed, wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit).

  0 likes
 • x

  Check Also

  marokkaanse

  Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

  Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

  Man filmt vliegtuig dat 'chemtrails achterlaat in lucht boven Colorado'. Dan verschijnt opeens dit vreemde, cirkelvormige object in beeld

  Man filmt vliegtuig dat ‘chemtrails achterlaat’ in lucht boven Colorado. Dan verschijnt opeens dit vreemde, cirkelvormige object in beeld

  Er zijn beelden opgedoken van een vreemd, ...

  >