Gezondheid

Alternatieven die werken: colloïdaal zilver

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl antibiotica steeds meer aan effectiviteit inboeten, komt er stilaan meer en meer bewijs voor de bacteriedodende eigenschappen van colloïdaal zilver. In het besef dat antibiotica hun belofte niet hebben waargemaakt zijn de wetenschappers op zoek gegaan naar een veilig alternatief. Metaalzilver, zo wisten onze voorvaderen reeds, is een effectief middel voor het bestrijden van infecties en is bovendien veilig en goedkoop. Kortom, eerherstel voor een eeuwenoud geneesmiddel.

Sinds de oudheid wordt zilver gebruikt voor het zuiveren van water. De eerste wetenschappelijke documenten over het belang van zilver als bacteriedodend middel zijn echter nog geen 250 jaar oud. Pas in de achttiende eeuw werd de rol van zilver nauwkeurig bestudeerd, terwijl bijvoorbeeld de Feniciërs al in 400 voor Christus vaten van zilver maakten voor het bewaren van water, wijn en azijn. Amerikaanse pioniers deden zilveren en koperen munten in vaten om het water schoon te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Aan het begin van de twintigste eeuw is een aanzienlijk aantal rapporten over het gebruik van colloïdaal zilver bij verscheidene ziekten in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was zilver een bekend bacterie- en schimmeldodend middel, dat zowel intraveneus als intramusculair werd toegediend, terwijl het ook plaatselijk en oraal, als ingrediënt van gorgeldrank en oogdruppels werd gebruikt ter bestrijding van ongeveer 650 soorten bacteriën en schimmels.

De naoorlogse uitbreiding van het aantal farmaceutische middelen, met name de introductie van antibiotica, heeft ervoor gezorgd dat zilver uit de gratie raakte. In de VS wordt colloïdaal zilver echter door de Food and Drug Administration (FDA) geclassificeerd als een medicijn van voor 1938. Terwijl gebruik ervan nog steeds is toegestaan zolang het op dezelfde manier en voor dezelfde doeleinden wordt gebruikt als in 1938 en het op aloude wijze wordt geproduceerd.

Desalniettemin begon zilver in de jaren zeventig aan een comeback. In samenwerking met biochemicus Dr. Harry Margraf deed Dr. Carl Moyer van de University of Washington onderzoek naar betere behandelmethoden voor brandwondenslachtoffers. Aanvankelijk gebruikten zij zilvernitraat, maar zij vonden dit te corrosief en pijnlijk. Vervolgens verdunden zij het tot een oplossing en stelden vast dat deze concentratie dodelijk is voor de bacterie Pseudonomas aeruginosa en ervoor zorgde dat wonden konden genezen.

Bovendien was er geen sprake van de ontwikkeling van bacteriële resistentie. Deze herontdekking leidde tot het toenemende gebruik van zilverionen bij de behandeling van brandwonden en andere verwondingen. Volgend op uitbraken van legionella in Engeland in de jaren tachtig, bleek zilver uiteindelijk effectief bij de behandeling ervan. Experimenten wezen uit, dat zelfs bij lagere watertemperaturen, ionisatie van zacht water met zilver- en koperionen effectief was tegen bacteriën. Zilver wordt nu gebruikt in moderne waterzuiveringssystemen. Diverse luchtvaartmaatschappijen gebruikten zilverwaterfilters en NASA gebruikt een zilversysteem voor de spaceshuttle.

In de jaren negentig werd verder onderzoek gedaan in verschillende centra in de VS. Dr. Margaret Bayer uit Philadelphia toonde middels laboratoriumtesten aan, dat de groei en verspreiding van de bacterie Borrelia burgedorferi, de veroorzaker van de ziekte van Lyme, meetbaar trager verliepen of zelfs stopten door colloïdaal zilver.

Aan de Temple University School of Medicine in Philadelphia, werden onder leiding van microbioloog Dr. Hellen Buckley laboratoriumproeven gedaan, waaruit bleek dat de groei van verscheidene varianten van Candida albicans (stammen van schimmel) en een aantal van Cryptococcus neoformans tot stilstand kan worden gebracht door een zeer kleine dosis colloïdaal zilver. In enkele gerapporteerde gevallen was het moeilijk vast te stellen welke resultaten precies werden bereikt, aangezien deze niet in wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd.

Colloïdaal zilver mag worden gegorgeld en als oog- en oordruppels worden gebruikt. Het mag vaginaal en anaal worden gebruikt. Men kan het inhaleren voor de neus en longen, het mag direct worden toegepast bij snij- en schaafwonden en op open wonden, ter behandeling van wratten en eczeem en als gezichtsspoeling bij acne en andere aangezichtsirritaties.

Colloïdaal zilver kan ook worden gebruikt om water te zuiveren, mag als stoelgang bevorderend middel worden genomen, in water vermengd, bij de maaltijd. Het kan ook worden gebruikt voor dieren en planten als een antibioticum, anti-virus en fungicide. Voor oraal gebruik verkrijgt men de beste resultaten als de vloeistof een paar minuten onder de tong wordt gehouden alvorens door te slikken.

Enkele toepassingen van colloïdaal zilver

Al jaren wordt colloïdaal zilver ingezet voor:

Behandeling van brandwonden, voor oog-, oor-, neus- en keelinfectie, vaginale- en urineweginfecties. Andere toepassingen zijn bij de behandeling van acne, aids, allergieën, amandelontsteking, bloedvergiftiging, buikgriep, buikloop, candidiasis, chronische vermoeidheid, darmontsteking, conjunctivitis, dermatitis, diabetes, difterie, dysenterie, eczeem, etterende zweertjes, fibrositis, gastritis, gordelroos, herpes, hepatitis, hersenvliesontsteking, hoornvliesbeschadigingen, huidkanker, impetigo, kalknagels, kinderziekten, kinkhoest, kwetsuren, Legionella pneumophila, lepra, leukemie, lupus, Lyme, maagzuur (chronisch te veel), maagzweren, malaria, ontstekingen in algemeen, parasieten, prostaatvergroting, psoriasis, reuma, rhinopharyngitis, ringworm, roodvonk, rosacea, Salmonella, schildklierproblemen, schimmelinfecties, stafylocokken-infectie, streptocokken-infectie, steenpuisten, syfilis, tandplak, tonsillitis, tbc, virusinfecties, voetschimmel, wratten.

Wat doet colloïdaal zilver niet?

Het werkt niet in op andere medicijnen en maakt de maag niet van streek, in feite bevordert het de spijsvertering. Het prikt niet in de ogen. Artikelen in medische tijdschriften en andere rapporten van de laatste honderd jaar vermelden geen enkel neveneffect of bijverschijnsel van orale of intraveneuze toediening van colloïdaal zilver bij mens of dier. Het is met goede resultaten toegepast onder de meest veeleisende omstandigheden wat betreft de gezondheid. Het laat ook de goede bacteriën in de darmen die we zo nodig hebben voor onze weerstand in leven.

Kwaliteit

Colloïdaal zilver is een product dat aan hoge eisen dient te voldoen. Het is dan ook, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, onmogelijk dit zelf thuis te maken. Zelfgemaakt colloïdaal zilver bestaat uit, afhankelijk van de methode die gebruikt wordt, tussen de 80 tot 100% ionisch zilver, dat men vaak onterecht colloïdaal zilver noemt. Vaak wil men ook hoge concentraties maken, tussen de 50 PPM en 500 PPM, omdat men denkt dat dit geconcentreerder is en daardoor beter werkt. Als klap op de vuurpijl voegt men soms keukenzout toe om de productie te versnellen.

Het probleem dat daardoor ontstaat is dat het keukenzout (dat natriumchloride [NaCl] is), een verbinding aangaat waardoor zilverchloride gevormd wordt. Dit gebeurt omdat het ionisch zilver direct reageert met het chloor van het keukenzout. Zo’n zelfgemaakt brouwsel is echter een totaal ander product dan het in een hightech-fabriek geproduceerde échte colloïdaal (atomisch) zilver.

Sinds kort is NineForNews Webshop overgestapt op een nieuwe leverancier van colloïdaal zilver die voor kwaliteit staat en werkt volgens het kwaliteitzorgsysteem ISO9001. Omdat het hier om de gezondheid gaat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een keuring uitgevoerd en heeft het Hazard Analysis and Critical Control Points (HACPP) van de leverancier goedgekeurd. Alle gebruikte grondstoffen worden geleverd met een certificaat van analyse.

Het colloïdaal zilver dat NineForNews Webshop levert komt uit voornoemde high-tech fabriek en heeft een deeltjesgrootte van slecht 0,65 nanometer, dat zijn 8 tot 9 zilveratomen, dat staat voor een extreem hoge effectiviteit en kwaliteit. Naast colloïdaal zilver levert de webshop ook colloïdaal goud, platina, zink, iridium en koper van de, technisch, hoogst realiseerbare kwaliteit.

Kijk hier voor colloïdaal zilver en andere colloïdaal producten in de webwinkel van NineForNews en maak gebruik van de speciale aanbieding voor augustus.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
9 jaren geleden

Persoonlijk geloof ik meer in het uitbalanceren en verhogen van je algemene weerstand. Alle bacteriën (slechte en goede) om zeep helpen, lijkt mij een slechte zaak.
Feit dat het spulletje water kan desinfecteren wil nog niet zeggen dat het het moet innemen.

Rob
Rob
9 jaren geleden

Het is een goed alternatief maar verwacht niet direct resultaat zoals een antibioticum. Het werkt op langere termijn wellicht iets. Maar weerstand van je lichaam is het beste remedie, geen stress, en gezonde voeding.

Gr. Rob

luus
luus
9 jaren geleden
Wim
Wim
9 jaren geleden

Als spreken is zilver, dan zou ik zeggen goede intenties uitspreken over je zelf.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x