Homepagina » Gezondheid » Alternatieven die werken: colloïdaal zilver
Alternatieven die werken: colloïdaal zilver

Alternatieven die werken: colloïdaal zilver

Terwijl antibiotica steeds meer aan effectiviteit inboeten, komt er stilaan meer en meer bewijs voor de bacteriedodende eigenschappen van colloïdaal zilver. In het besef dat antibiotica hun belofte niet hebben waargemaakt zijn de wetenschappers op zoek gegaan naar een veilig alternatief. Metaalzilver, zo wisten onze voorvaderen reeds, is een effectief middel voor het bestrijden van infecties en is bovendien veilig en goedkoop. Kortom, eerherstel voor een eeuwenoud geneesmiddel.

Sinds de oudheid wordt zilver gebruikt voor het zuiveren van water. De eerste wetenschappelijke documenten over het belang van zilver als bacteriedodend middel zijn echter nog geen 250 jaar oud. Pas in de achttiende eeuw werd de rol van zilver nauwkeurig bestudeerd, terwijl bijvoorbeeld de Feniciërs al in 400 voor Christus vaten van zilver maakten voor het bewaren van water, wijn en azijn. Amerikaanse pioniers deden zilveren en koperen munten in vaten om het water schoon te houden.

Aan het begin van de twintigste eeuw is een aanzienlijk aantal rapporten over het gebruik van colloïdaal zilver bij verscheidene ziekten in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was zilver een bekend bacterie- en schimmeldodend middel, dat zowel intraveneus als intramusculair werd toegediend, terwijl het ook plaatselijk en oraal, als ingrediënt van gorgeldrank en oogdruppels werd gebruikt ter bestrijding van ongeveer 650 soorten bacteriën en schimmels.

De naoorlogse uitbreiding van het aantal farmaceutische middelen, met name de introductie van antibiotica, heeft ervoor gezorgd dat zilver uit de gratie raakte. In de VS wordt colloïdaal zilver echter door de Food and Drug Administration (FDA) geclassificeerd als een medicijn van voor 1938. Terwijl gebruik ervan nog steeds is toegestaan zolang het op dezelfde manier en voor dezelfde doeleinden wordt gebruikt als in 1938 en het op aloude wijze wordt geproduceerd.

Desalniettemin begon zilver in de jaren zeventig aan een comeback. In samenwerking met biochemicus Dr. Harry Margraf deed Dr. Carl Moyer van de University of Washington onderzoek naar betere behandelmethoden voor brandwondenslachtoffers. Aanvankelijk gebruikten zij zilvernitraat, maar zij vonden dit te corrosief en pijnlijk. Vervolgens verdunden zij het tot een oplossing en stelden vast dat deze concentratie dodelijk is voor de bacterie Pseudonomas aeruginosa en ervoor zorgde dat wonden konden genezen.

Bovendien was er geen sprake van de ontwikkeling van bacteriële resistentie. Deze herontdekking leidde tot het toenemende gebruik van zilverionen bij de behandeling van brandwonden en andere verwondingen. Volgend op uitbraken van legionella in Engeland in de jaren tachtig, bleek zilver uiteindelijk effectief bij de behandeling ervan. Experimenten wezen uit, dat zelfs bij lagere watertemperaturen, ionisatie van zacht water met zilver- en koperionen effectief was tegen bacteriën. Zilver wordt nu gebruikt in moderne waterzuiveringssystemen. Diverse luchtvaartmaatschappijen gebruikten zilverwaterfilters en NASA gebruikt een zilversysteem voor de spaceshuttle.

In de jaren negentig werd verder onderzoek gedaan in verschillende centra in de VS. Dr. Margaret Bayer uit Philadelphia toonde middels laboratoriumtesten aan, dat de groei en verspreiding van de bacterie Borrelia burgedorferi, de veroorzaker van de ziekte van Lyme, meetbaar trager verliepen of zelfs stopten door colloïdaal zilver.

Aan de Temple University School of Medicine in Philadelphia, werden onder leiding van microbioloog Dr. Hellen Buckley laboratoriumproeven gedaan, waaruit bleek dat de groei van verscheidene varianten van Candida albicans (stammen van schimmel) en een aantal van Cryptococcus neoformans tot stilstand kan worden gebracht door een zeer kleine dosis colloïdaal zilver. In enkele gerapporteerde gevallen was het moeilijk vast te stellen welke resultaten precies werden bereikt, aangezien deze niet in wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd.

Colloïdaal zilver mag worden gegorgeld en als oog- en oordruppels worden gebruikt. Het mag vaginaal en anaal worden gebruikt. Men kan het inhaleren voor de neus en longen, het mag direct worden toegepast bij snij- en schaafwonden en op open wonden, ter behandeling van wratten en eczeem en als gezichtsspoeling bij acne en andere aangezichtsirritaties.

Colloïdaal zilver kan ook worden gebruikt om water te zuiveren, mag als stoelgang bevorderend middel worden genomen, in water vermengd, bij de maaltijd. Het kan ook worden gebruikt voor dieren en planten als een antibioticum, anti-virus en fungicide. Voor oraal gebruik verkrijgt men de beste resultaten als de vloeistof een paar minuten onder de tong wordt gehouden alvorens door te slikken.

Enkele toepassingen van colloïdaal zilver

Al jaren wordt colloïdaal zilver ingezet voor:

Behandeling van brandwonden, voor oog-, oor-, neus- en keelinfectie, vaginale- en urineweginfecties. Andere toepassingen zijn bij de behandeling van acne, aids, allergieën, amandelontsteking, bloedvergiftiging, buikgriep, buikloop, candidiasis, chronische vermoeidheid, darmontsteking, conjunctivitis, dermatitis, diabetes, difterie, dysenterie, eczeem, etterende zweertjes, fibrositis, gastritis, gordelroos, herpes, hepatitis, hersenvliesontsteking, hoornvliesbeschadigingen, huidkanker, impetigo, kalknagels, kinderziekten, kinkhoest, kwetsuren, Legionella pneumophila, lepra, leukemie, lupus, Lyme, maagzuur (chronisch te veel), maagzweren, malaria, ontstekingen in algemeen, parasieten, prostaatvergroting, psoriasis, reuma, rhinopharyngitis, ringworm, roodvonk, rosacea, Salmonella, schildklierproblemen, schimmelinfecties, stafylocokken-infectie, streptocokken-infectie, steenpuisten, syfilis, tandplak, tonsillitis, tbc, virusinfecties, voetschimmel, wratten.

Wat doet colloïdaal zilver niet?

Het werkt niet in op andere medicijnen en maakt de maag niet van streek, in feite bevordert het de spijsvertering. Het prikt niet in de ogen. Artikelen in medische tijdschriften en andere rapporten van de laatste honderd jaar vermelden geen enkel neveneffect of bijverschijnsel van orale of intraveneuze toediening van colloïdaal zilver bij mens of dier. Het is met goede resultaten toegepast onder de meest veeleisende omstandigheden wat betreft de gezondheid. Het laat ook de goede bacteriën in de darmen die we zo nodig hebben voor onze weerstand in leven.

Kwaliteit

Colloïdaal zilver is een product dat aan hoge eisen dient te voldoen. Het is dan ook, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, onmogelijk dit zelf thuis te maken. Zelfgemaakt colloïdaal zilver bestaat uit, afhankelijk van de methode die gebruikt wordt, tussen de 80 tot 100% ionisch zilver, dat men vaak onterecht colloïdaal zilver noemt. Vaak wil men ook hoge concentraties maken, tussen de 50 PPM en 500 PPM, omdat men denkt dat dit geconcentreerder is en daardoor beter werkt. Als klap op de vuurpijl voegt men soms keukenzout toe om de productie te versnellen.

Het probleem dat daardoor ontstaat is dat het keukenzout (dat natriumchloride [NaCl] is), een verbinding aangaat waardoor zilverchloride gevormd wordt. Dit gebeurt omdat het ionisch zilver direct reageert met het chloor van het keukenzout. Zo’n zelfgemaakt brouwsel is echter een totaal ander product dan het in een hightech-fabriek geproduceerde échte colloïdaal (atomisch) zilver.

Sinds kort is NineForNews Webshop overgestapt op een nieuwe leverancier van colloïdaal zilver die voor kwaliteit staat en werkt volgens het kwaliteitzorgsysteem ISO9001. Omdat het hier om de gezondheid gaat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een keuring uitgevoerd en heeft het Hazard Analysis and Critical Control Points (HACPP) van de leverancier goedgekeurd. Alle gebruikte grondstoffen worden geleverd met een certificaat van analyse.

Het colloïdaal zilver dat NineForNews Webshop levert komt uit voornoemde high-tech fabriek en heeft een deeltjesgrootte van slecht 0,65 nanometer, dat zijn 8 tot 9 zilveratomen, dat staat voor een extreem hoge effectiviteit en kwaliteit. Naast colloïdaal zilver levert de webshop ook colloïdaal goud, platina, zink, iridium en koper van de, technisch, hoogst realiseerbare kwaliteit.

Kijk hier voor colloïdaal zilver en andere colloïdaal producten in de webwinkel van NineForNews en maak gebruik van de speciale aanbieding voor augustus.Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

  • Grappig hoe snel sommige sites erbij zijn om informatie neer te sabelen. Kijk voor meer informatie in de webshop bij het colloïdaal zilver. Meerdere informatieve artikelen, óók over Agyria en hoe dit ontstaat.

   2 likes
   • Allereerst Dank voor het plaatsen van de eerdere reactie.

    Ik heb me er aardig in verdiept en er zijn talloze bronnen die het ontstaan van deze stoornis wijten aan coll. zilver.
    Ik schrijf op een schrijverssite en lees dagelijks jullie artikelen. Wat geplaatst is is op persoonlijke titel; laat dat svp helder zijn.
    Vele artikelen hier heb ik op een positieve wijze verder uitgewerkt dus brengt deze site mij inspiratie. Waarvoor mijn dank.

    Wat mij echter steekt voor een site als ninefornews is het volgende.
    De website toont een slogan: Vrij en onafhankelijk. Hoe kan ik dit reclameartikel dan interpreteren? Oke ik snap julllie moeten draaien, ik snap dat jullie geloven in wat jullie willen verkopen, maar toch; het blijft promo en het predikaat onafhankelijk past dan niet echt.
    Maak dan een mooie bol link naar het boek van de ontdekker van de bosnische piramiden of zo denk ik dan…

    8 likes
    • De informatie in het artikel is onafhankelijk, gebaseerd op meerdere bronnen. We hebben er slechts onderaan een link naar de colloïdale producten in onze shop onder gezet. Zoals je al zegt, ook wij moeten draaien. Wij zijn niet afhankelijk van, noch worden we gesponsord door, externe partijen. Wij bepalen zelf wat er aan nieuws geplaatst wordt en zijn daarbij aan niemand verantwoording verschuldigd, dus vrij en onafhankelijk.

     Even terugkomend op het colloïdaal zilver: Agyria wordt veroorzaakt bij gebruikt van ionisch zilver, in de volksmond wordt dat ‘colloïdaal’ genoemd, dit is het echter niet. Met echt colloïdaal atomisch zilver (onze deeltjesgrootte is 0,65 nanometer, met 8 à 9 atomen), is het onmogelijk om Agyria te krijgen. Zoals gezegd, lees de informatie bij de zilverproducten. We kunnen je voorzien van uitgebreide informatie en onderzoeken, even een mailtje met een infoverzoek is voldoende.

     2 likes
     • Grappig dat jullie zelf reageren. Waarvoor mijn waardering. Maar wetenschappelijke bewijzen voor colloïdaal atomisch zilver zijn er echt nog niet hoor. Er zijn nog steeds veel meer wel wetenschappelijk bronnen te vinden die de heilzame werking colloïdaal zilver tegenspreken. Bij overmatig gebruik van colloïdaal atomisch zilver kan wel degelijk Agyria krijgen.

      Daarbij zijn de onderzoeken die colloïdaal atomisch zilver wel denken te bbewijzen ook altijd de verkoper van colloïdaal atomisch zilver. eerst onafhankelijk onderzoek en dan kijken we verder.

      7 likes
     • Vrij en onafhankelijk, niemand verantwoording verschuldigd en zelf bepalen welk nieuws gebracht wordt. Daarom blijf ik fan van de site. Je hoeft niet met alles akkoord te gaan, maar de zgn mainstreammedia heeft al lang geleden zijn geloofwaardigheid verloren.
      Vandaar: meer en nog heel lang aub.

      2 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Colloïdaal zilver, is een uit de oudheid zeer goed werkend natuurlijk antibioticum om ontstekingen en dergelijke te behandelen. Je kunt het innemen of direct op de ontstoken wond aanbrengen zonder enig gevaar. Ook zeer goed voor (tand)artsen/chirurgen om hun instrumenten te steriliseren. De werking is als volgt: een bewijs dat goed en kwaad bestaat, als je chemische arts zich geen raad weet om de kwaal te genezen smeer het er maar op. Het dood uitsluitend de kwade bacteriën en zal de goede eigen lichaam-soldaten in leven laten, dit om wondgenezing sneller te laten gebeuren. Jodium dood ook de goede eigen lichaam-soldaten, daarom niet op een wond smeren of innemen. Bang om grijs te worden: Er zijn echter 2 soorten collodiaal-zilver de snel gewonnen vorm: grofere deeltjes, deze tint wat grijs. En de langzaam gewonnen vorm: de fijnste deeltjes. ook wel de gele genoemd,(dit is de beste) het is bij beide vormen nagenoeg niet zichtbaar. En ik ben nog nooit grijs ervan geworden 😉 en echt langdurig de gele gebruikt
   (ingenomen) En voor luus, de site waar jij naar verwijst is door tegenstanders/artsen/handlangers van overheden gevormd om jou bang te maken, zodat je maar bij hun blijft aankloppen (zo van als jij het maar niet gebruikt!), Overheden zijn nou eenmaal gebaat dat jij afdraagt voor pensioen, en als je aan vangen toekomt voor je 65e er niet meer bent. Zij zijn de mythologische weerwolven die met zilver dient te worden bestreden. Groeten uit een goed hart.

   2 likes
  • Als je je aan de juiste dosering houd, zijn er geen problemen, maar ja, de witte boorden criminelen verdienen nogal veel aan medicijnen, en dit is concurrentie dus brengen ze negatieve berichten naar buiten,
   ook laten ze dit middel maken door mensen die er zout bij doen, dit om het proces te versnellen, maar dan is het niet meer het middel wat het moet zijn!!!! dus denk om de hoeveelheid die je gebruikt, dan ”verkleur” je niet.

   1 likes
 1. Persoonlijk geloof ik meer in het uitbalanceren en verhogen van je algemene weerstand. Alle bacteriën (slechte en goede) om zeep helpen, lijkt mij een slechte zaak.
  Feit dat het spulletje water kan desinfecteren wil nog niet zeggen dat het het moet innemen.

  11 likes
 2. De link naar de webshop werkt niet, waar en hoe te bestellen?

  1 likes
 3. Het is een goed alternatief maar verwacht niet direct resultaat zoals een antibioticum. Het werkt op langere termijn wellicht iets. Maar weerstand van je lichaam is het beste remedie, geen stress, en gezonde voeding.

  Gr. Rob

  2 likes
 4. Als spreken is zilver, dan zou ik zeggen goede intenties uitspreken over je zelf.

  1 likes
 5. Eigenlijk zou je je bloed 1x per jaar moeten laten analyseren en de waarden in een spreadsheet zetten. Dan pas kun je zien hoe je lichaan reageert in de tijd op wat je meemaakt. Slik niet zomaar dingen om je beter te voelen en grijp al helemaal niet zomaar naar flessen vol multivitaminen. Als je basis voedingsschema goed is en je gezond bent (wat je aan je bloedanalyse kunt zien), heb je niets extra’s nodig.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuster

We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

'Overtuigend' bewijs: emeritus professor ontdekt insect- en reptielachtige wezens op Mars. Bekijk de foto's

‘Overtuigend’ bewijs: emeritus professor ontdekt insect- en reptielachtige wezens op Mars. Bekijk de foto’s

Een gerespecteerd wetenschapper heeft gezegd dat er ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.