Homepagina » Gezondheid » Alternatieven die werken: colloïdaal zilver
Alternatieven die werken: colloïdaal zilver

Alternatieven die werken: colloïdaal zilver

Terwijl antibiotica steeds meer aan effectiviteit inboeten, komt er stilaan meer en meer bewijs voor de bacteriedodende eigenschappen van colloïdaal zilver. In het besef dat antibiotica hun belofte niet hebben waargemaakt zijn de wetenschappers op zoek gegaan naar een veilig alternatief. Metaalzilver, zo wisten onze voorvaderen reeds, is een effectief middel voor het bestrijden van infecties en is bovendien veilig en goedkoop. Kortom, eerherstel voor een eeuwenoud geneesmiddel.

Sinds de oudheid wordt zilver gebruikt voor het zuiveren van water. De eerste wetenschappelijke documenten over het belang van zilver als bacteriedodend middel zijn echter nog geen 250 jaar oud. Pas in de achttiende eeuw werd de rol van zilver nauwkeurig bestudeerd, terwijl bijvoorbeeld de Feniciërs al in 400 voor Christus vaten van zilver maakten voor het bewaren van water, wijn en azijn. Amerikaanse pioniers deden zilveren en koperen munten in vaten om het water schoon te houden.

Aan het begin van de twintigste eeuw is een aanzienlijk aantal rapporten over het gebruik van colloïdaal zilver bij verscheidene ziekten in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was zilver een bekend bacterie- en schimmeldodend middel, dat zowel intraveneus als intramusculair werd toegediend, terwijl het ook plaatselijk en oraal, als ingrediënt van gorgeldrank en oogdruppels werd gebruikt ter bestrijding van ongeveer 650 soorten bacteriën en schimmels.

De naoorlogse uitbreiding van het aantal farmaceutische middelen, met name de introductie van antibiotica, heeft ervoor gezorgd dat zilver uit de gratie raakte. In de VS wordt colloïdaal zilver echter door de Food and Drug Administration (FDA) geclassificeerd als een medicijn van voor 1938. Terwijl gebruik ervan nog steeds is toegestaan zolang het op dezelfde manier en voor dezelfde doeleinden wordt gebruikt als in 1938 en het op aloude wijze wordt geproduceerd.

Desalniettemin begon zilver in de jaren zeventig aan een comeback. In samenwerking met biochemicus Dr. Harry Margraf deed Dr. Carl Moyer van de University of Washington onderzoek naar betere behandelmethoden voor brandwondenslachtoffers. Aanvankelijk gebruikten zij zilvernitraat, maar zij vonden dit te corrosief en pijnlijk. Vervolgens verdunden zij het tot een oplossing en stelden vast dat deze concentratie dodelijk is voor de bacterie Pseudonomas aeruginosa en ervoor zorgde dat wonden konden genezen.

Bovendien was er geen sprake van de ontwikkeling van bacteriële resistentie. Deze herontdekking leidde tot het toenemende gebruik van zilverionen bij de behandeling van brandwonden en andere verwondingen. Volgend op uitbraken van legionella in Engeland in de jaren tachtig, bleek zilver uiteindelijk effectief bij de behandeling ervan. Experimenten wezen uit, dat zelfs bij lagere watertemperaturen, ionisatie van zacht water met zilver- en koperionen effectief was tegen bacteriën. Zilver wordt nu gebruikt in moderne waterzuiveringssystemen. Diverse luchtvaartmaatschappijen gebruikten zilverwaterfilters en NASA gebruikt een zilversysteem voor de spaceshuttle.

In de jaren negentig werd verder onderzoek gedaan in verschillende centra in de VS. Dr. Margaret Bayer uit Philadelphia toonde middels laboratoriumtesten aan, dat de groei en verspreiding van de bacterie Borrelia burgedorferi, de veroorzaker van de ziekte van Lyme, meetbaar trager verliepen of zelfs stopten door colloïdaal zilver.

Aan de Temple University School of Medicine in Philadelphia, werden onder leiding van microbioloog Dr. Hellen Buckley laboratoriumproeven gedaan, waaruit bleek dat de groei van verscheidene varianten van Candida albicans (stammen van schimmel) en een aantal van Cryptococcus neoformans tot stilstand kan worden gebracht door een zeer kleine dosis colloïdaal zilver. In enkele gerapporteerde gevallen was het moeilijk vast te stellen welke resultaten precies werden bereikt, aangezien deze niet in wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd.

Colloïdaal zilver mag worden gegorgeld en als oog- en oordruppels worden gebruikt. Het mag vaginaal en anaal worden gebruikt. Men kan het inhaleren voor de neus en longen, het mag direct worden toegepast bij snij- en schaafwonden en op open wonden, ter behandeling van wratten en eczeem en als gezichtsspoeling bij acne en andere aangezichtsirritaties.

Colloïdaal zilver kan ook worden gebruikt om water te zuiveren, mag als stoelgang bevorderend middel worden genomen, in water vermengd, bij de maaltijd. Het kan ook worden gebruikt voor dieren en planten als een antibioticum, anti-virus en fungicide. Voor oraal gebruik verkrijgt men de beste resultaten als de vloeistof een paar minuten onder de tong wordt gehouden alvorens door te slikken.

Enkele toepassingen van colloïdaal zilver

Al jaren wordt colloïdaal zilver ingezet voor:

Behandeling van brandwonden, voor oog-, oor-, neus- en keelinfectie, vaginale- en urineweginfecties. Andere toepassingen zijn bij de behandeling van acne, aids, allergieën, amandelontsteking, bloedvergiftiging, buikgriep, buikloop, candidiasis, chronische vermoeidheid, darmontsteking, conjunctivitis, dermatitis, diabetes, difterie, dysenterie, eczeem, etterende zweertjes, fibrositis, gastritis, gordelroos, herpes, hepatitis, hersenvliesontsteking, hoornvliesbeschadigingen, huidkanker, impetigo, kalknagels, kinderziekten, kinkhoest, kwetsuren, Legionella pneumophila, lepra, leukemie, lupus, Lyme, maagzuur (chronisch te veel), maagzweren, malaria, ontstekingen in algemeen, parasieten, prostaatvergroting, psoriasis, reuma, rhinopharyngitis, ringworm, roodvonk, rosacea, Salmonella, schildklierproblemen, schimmelinfecties, stafylocokken-infectie, streptocokken-infectie, steenpuisten, syfilis, tandplak, tonsillitis, tbc, virusinfecties, voetschimmel, wratten.

Wat doet colloïdaal zilver niet?

Het werkt niet in op andere medicijnen en maakt de maag niet van streek, in feite bevordert het de spijsvertering. Het prikt niet in de ogen. Artikelen in medische tijdschriften en andere rapporten van de laatste honderd jaar vermelden geen enkel neveneffect of bijverschijnsel van orale of intraveneuze toediening van colloïdaal zilver bij mens of dier. Het is met goede resultaten toegepast onder de meest veeleisende omstandigheden wat betreft de gezondheid. Het laat ook de goede bacteriën in de darmen die we zo nodig hebben voor onze weerstand in leven.

Kwaliteit

Colloïdaal zilver is een product dat aan hoge eisen dient te voldoen. Het is dan ook, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, onmogelijk dit zelf thuis te maken. Zelfgemaakt colloïdaal zilver bestaat uit, afhankelijk van de methode die gebruikt wordt, tussen de 80 tot 100% ionisch zilver, dat men vaak onterecht colloïdaal zilver noemt. Vaak wil men ook hoge concentraties maken, tussen de 50 PPM en 500 PPM, omdat men denkt dat dit geconcentreerder is en daardoor beter werkt. Als klap op de vuurpijl voegt men soms keukenzout toe om de productie te versnellen.

Het probleem dat daardoor ontstaat is dat het keukenzout (dat natriumchloride [NaCl] is), een verbinding aangaat waardoor zilverchloride gevormd wordt. Dit gebeurt omdat het ionisch zilver direct reageert met het chloor van het keukenzout. Zo’n zelfgemaakt brouwsel is echter een totaal ander product dan het in een hightech-fabriek geproduceerde échte colloïdaal (atomisch) zilver.

Sinds kort is NineForNews Webshop overgestapt op een nieuwe leverancier van colloïdaal zilver die voor kwaliteit staat en werkt volgens het kwaliteitzorgsysteem ISO9001. Omdat het hier om de gezondheid gaat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een keuring uitgevoerd en heeft het Hazard Analysis and Critical Control Points (HACPP) van de leverancier goedgekeurd. Alle gebruikte grondstoffen worden geleverd met een certificaat van analyse.

Het colloïdaal zilver dat NineForNews Webshop levert komt uit voornoemde high-tech fabriek en heeft een deeltjesgrootte van slecht 0,65 nanometer, dat zijn 8 tot 9 zilveratomen, dat staat voor een extreem hoge effectiviteit en kwaliteit. Naast colloïdaal zilver levert de webshop ook colloïdaal goud, platina, zink, iridium en koper van de, technisch, hoogst realiseerbare kwaliteit.

Kijk hier voor colloïdaal zilver en andere colloïdaal producten in de webwinkel van NineForNews en maak gebruik van de speciale aanbieding voor augustus.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
6 jaren geleden

Persoonlijk geloof ik meer in het uitbalanceren en verhogen van je algemene weerstand. Alle bacteriën (slechte en goede) om zeep helpen, lijkt mij een slechte zaak.
Feit dat het spulletje water kan desinfecteren wil nog niet zeggen dat het het moet innemen.

Carlijn
Carlijn
Reactie op  koekje
6 jaren geleden

Het is altijd zo grappig dat men de woorden ‘geloof’ en ‘feit’ in hetzelfde commentaar gebruikt.

Rob
Rob
6 jaren geleden

Het is een goed alternatief maar verwacht niet direct resultaat zoals een antibioticum. Het werkt op langere termijn wellicht iets. Maar weerstand van je lichaam is het beste remedie, geen stress, en gezonde voeding.

Gr. Rob

koekje
koekje
Reactie op  Rob
6 jaren geleden

Lees over Antoine Bechamp de weggehoonde tegenspeler van Louis Pasteur hier: http://www.whale.to/v/bechamp1.html
De duitse en franse wiki kan ook, de engelse laat het afweten?!

luus
luus
6 jaren geleden
9forNews
9forNews
Reactie op  luus
6 jaren geleden

Grappig hoe snel sommige sites erbij zijn om informatie neer te sabelen. Kijk voor meer informatie in de webshop bij het colloïdaal zilver. Meerdere informatieve artikelen, óók over Agyria en hoe dit ontstaat.

luus
luus
Reactie op  9forNews
6 jaren geleden

Allereerst Dank voor het plaatsen van de eerdere reactie.

Ik heb me er aardig in verdiept en er zijn talloze bronnen die het ontstaan van deze stoornis wijten aan coll. zilver.
Ik schrijf op een schrijverssite en lees dagelijks jullie artikelen. Wat geplaatst is is op persoonlijke titel; laat dat svp helder zijn.
Vele artikelen hier heb ik op een positieve wijze verder uitgewerkt dus brengt deze site mij inspiratie. Waarvoor mijn dank.

Wat mij echter steekt voor een site als ninefornews is het volgende.
De website toont een slogan: Vrij en onafhankelijk. Hoe kan ik dit reclameartikel dan interpreteren? Oke ik snap julllie moeten draaien, ik snap dat jullie geloven in wat jullie willen verkopen, maar toch; het blijft promo en het predikaat onafhankelijk past dan niet echt.
Maak dan een mooie bol link naar het boek van de ontdekker van de bosnische piramiden of zo denk ik dan…

9forNews
9forNews
Reactie op  luus
6 jaren geleden

De informatie in het artikel is onafhankelijk, gebaseerd op meerdere bronnen. We hebben er slechts onderaan een link naar de colloïdale producten in onze shop onder gezet. Zoals je al zegt, ook wij moeten draaien. Wij zijn niet afhankelijk van, noch worden we gesponsord door, externe partijen. Wij bepalen zelf wat er aan nieuws geplaatst wordt en zijn daarbij aan niemand verantwoording verschuldigd, dus vrij en onafhankelijk.

Even terugkomend op het colloïdaal zilver: Agyria wordt veroorzaakt bij gebruikt van ionisch zilver, in de volksmond wordt dat ‘colloïdaal’ genoemd, dit is het echter niet. Met echt colloïdaal atomisch zilver (onze deeltjesgrootte is 0,65 nanometer, met 8 à 9 atomen), is het onmogelijk om Agyria te krijgen. Zoals gezegd, lees de informatie bij de zilverproducten. We kunnen je voorzien van uitgebreide informatie en onderzoeken, even een mailtje met een infoverzoek is voldoende.

polleke
polleke
Reactie op  9forNews
6 jaren geleden

Vrij en onafhankelijk, niemand verantwoording verschuldigd en zelf bepalen welk nieuws gebracht wordt. Daarom blijf ik fan van de site. Je hoeft niet met alles akkoord te gaan, maar de zgn mainstreammedia heeft al lang geleden zijn geloofwaardigheid verloren.
Vandaar: meer en nog heel lang aub.

Keesoe
Keesoe
Reactie op  9forNews
6 jaren geleden

Grappig dat jullie zelf reageren. Waarvoor mijn waardering. Maar wetenschappelijke bewijzen voor colloïdaal atomisch zilver zijn er echt nog niet hoor. Er zijn nog steeds veel meer wel wetenschappelijk bronnen te vinden die de heilzame werking colloïdaal zilver tegenspreken. Bij overmatig gebruik van colloïdaal atomisch zilver kan wel degelijk Agyria krijgen.

Daarbij zijn de onderzoeken die colloïdaal atomisch zilver wel denken te bbewijzen ook altijd de verkoper van colloïdaal atomisch zilver. eerst onafhankelijk onderzoek en dan kijken we verder.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  luus
6 jaren geleden

Colloïdaal zilver, is een uit de oudheid zeer goed werkend natuurlijk antibioticum om ontstekingen en dergelijke te behandelen. Je kunt het innemen of direct op de ontstoken wond aanbrengen zonder enig gevaar. Ook zeer goed voor (tand)artsen/chirurgen om hun instrumenten te steriliseren. De werking is als volgt: een bewijs dat goed en kwaad bestaat, als je chemische arts zich geen raad weet om de kwaal te genezen smeer het er maar op. Het dood uitsluitend de kwade bacteriën en zal de goede eigen lichaam-soldaten in leven laten, dit om wondgenezing sneller te laten gebeuren. Jodium dood ook de goede eigen lichaam-soldaten, daarom niet op een wond smeren of innemen. Bang om grijs te worden: Er zijn echter 2 soorten collodiaal-zilver de snel gewonnen vorm: grofere deeltjes, deze tint wat grijs. En de langzaam gewonnen vorm: de fijnste deeltjes. ook wel de gele genoemd,(dit is de beste) het is bij beide vormen nagenoeg niet zichtbaar. En ik ben nog nooit grijs ervan geworden 😉 en echt langdurig de gele gebruikt
(ingenomen) En voor luus, de site waar jij naar verwijst is door tegenstanders/artsen/handlangers van overheden gevormd om jou bang te maken, zodat je maar bij hun blijft aankloppen (zo van als jij het maar niet gebruikt!), Overheden zijn nou eenmaal gebaat dat jij afdraagt voor pensioen, en als je aan vangen toekomt voor je 65e er niet meer bent. Zij zijn de mythologische weerwolven die met zilver dient te worden bestreden. Groeten uit een goed hart.

Cecile
Cecile
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
5 jaren geleden

Hallo, ik ben benieuwd waar / welk merk je het beste kunt kopen.

enno
enno
Reactie op  luus
6 jaren geleden

Als je je aan de juiste dosering houd, zijn er geen problemen, maar ja, de witte boorden criminelen verdienen nogal veel aan medicijnen, en dit is concurrentie dus brengen ze negatieve berichten naar buiten,
ook laten ze dit middel maken door mensen die er zout bij doen, dit om het proces te versnellen, maar dan is het niet meer het middel wat het moet zijn!!!! dus denk om de hoeveelheid die je gebruikt, dan ”verkleur” je niet.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Als spreken is zilver, dan zou ik zeggen goede intenties uitspreken over je zelf.

Ernie
Ernie
6 jaren geleden

Eigenlijk zou je je bloed 1x per jaar moeten laten analyseren en de waarden in een spreadsheet zetten. Dan pas kun je zien hoe je lichaan reageert in de tijd op wat je meemaakt. Slik niet zomaar dingen om je beter te voelen en grijp al helemaal niet zomaar naar flessen vol multivitaminen. Als je basis voedingsschema goed is en je gezond bent (wat je aan je bloedanalyse kunt zien), heb je niets extra’s nodig.

Mirjam
Mirjam
3 jaren geleden

De link naar de webshop werkt niet, waar en hoe te bestellen?

Esma
Esma
Reactie op  Mirjam
3 jaren geleden

Mirjam,
Momenteel is de beste kwaliteit te koop bij 2 webwinkels:

http://www.crystal-colloidaal.nl

puucolloidaal.nl

x

Check Also

vaccinatie

Meerdere sterfgevallen na vaccinatie: Italië stelt onderzoek in naar AstraZeneca-baas

Nederland stopt tot eind maart uit voorzorg ...

vaccin

Vaccinatiewaanzin: baby’s en zwangere vrouwen als proefkonijn

De grote farmaceutische bedrijven schakelen een versnelling ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x