Het Complot

False flag-terrorisme: een geschiedenis die bol staat van leugens en misleiding

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We leven in een tijdperk van false flags. Een goed voorbeeld van een false flag (of valse vlag-operatie) is 9/11, maar er zijn nog veel meer voorbeelden. Dat zegt historicus Richard Dolan in gesprek met UFO HUB.

Voor de mensen die niet weten wat een false flag is: een overheid, inlichtingendienst of organisatie pleegt een geweldsdaad en schuift de schuld vervolgens in de schoenen van een andere partij. Vandaag de dag zijn dat vaak de ‘terroristen’, aldus Dolan.

False flags vonden al plaats in de oudheid, maar pas de laatste 100 jaar, en dan met name na de Tweede Wereldoorlog, is het een echt fenomeen geworden. “De leider op het gebied van false flags is Amerika,” zegt Dolan. “Als false flags als sport op het programma van de Olympische Spelen zouden staan, zou Amerika goud winnen, Israël zilver en Groot-Brittannië brons.”

Ultieme wapen

Dolan, die zich al geruime tijd in de materie verdiept, ziet weinig false flags in Rusland. Hij noemt de invasie van Finland in 1940 en de onrust in Tsjetsjenië in 1999 waarna Poetin aan de macht kwam.

Waarom zoeken bepaalde overheden hun toevlucht tot false flags? “De VS is dicht bij werelddominantie,” legt Dolan uit. “Amerika en zijn bondgenoten waren in 2014 verantwoordelijk voor 85 procent van alle defensie-uitgaven ter wereld. China en Rusland bleven steken op 11 procent.”

Om over de hele wereld te heersen moet je al je rivalen uitschakelen en toegang krijgen tot alle hulpbronnen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië, zegt hij. Om een volk ervan te kunnen overtuigen dat oorlog gerechtvaardigd is, is een false flag volgens hem het ultieme wapen.

Totale controle

“Daar hoor je niets over in de mainstream media,” gaat hij verder. “Om een false flag te kunnen uitvoeren moet je namelijk totale controle over de mainstream media hebben. De VS, Groot-Brittannië en Israël hebben dat. Rusland heeft dat niet.”

Het probleem is volgens Dolan dat het volk goed van vertrouwen is. Mensen kunnen zich niet voorstellen dat hun overheid tot zoiets in staat is. “De wereld valt langzaam maar zeker in handen van een klein clubje dat volledig vertrouwt op de naïviteit en de goede wil van de mensen.”

De historicus stelt dat je false flags vaak kunt herkennen aan slogans. Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zag je opeens overal Je suis Charlie voorbij komen en na de bomaanslag tijdens de marathon in Boston in 2013 verscheen overal Boston Strong.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Walgelijk!

Lehcim
Lehcim
6 jaren geleden

Niet alleen slogans maar ook het uitschakelen van klokkeluiders, zwakke insiders zijn een kenmerk van de false flag.
Bij Charlie Hebdo werd de politie inspecteur Helric Fredou gedood (door zichzelf?)
http://www.panamza.com/250115-charlie-fredou-autopsie/
Bij 9/11 zaten de vliegtuigen vol met mederwerkers van de geheime dienst (wie een kuil graaft voor een ander)

Bij de Boston bombing, werd de huisgenoot van de dader tijdens een politie verhoor om zeep geholpen.

Het is treurig, maar de NPO mag hierover niet berichten.

Armonicus
Armonicus
6 jaren geleden

“Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zag je opeens overal Je suis Charlie voorbij komen”

Ja oftewel, Je suis CIA lie! 😉

Typhoon
Typhoon
6 jaren geleden

Pearl Harbor was ook een false flag om VS in de oorlog te betrekken.
5.000 man hebben ze opgeofferd hiervoor!

Een komende false flag is van de zilvermedaille en dat wordt een aanval van IS op IS-RA-HEL
Dan kunnen ze mooi de Golan gebergte en Syrië verder bezetten!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x