Homepagina » Mens en Dier » Felle kritiek op propagandafilm Sigrid Kaag: hier zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden
kaag
Foto: Global Entrepreneurship Summit CC0

Felle kritiek op propagandafilm Sigrid Kaag: hier zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden

Zondag zond de VPRO de documentaire ‘Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof’ uit. De documentaire raakte de laatste tijd in opspraak, maar de omroep benadrukte dat ‘de journalisten die werkzaam zijn voor de VPRO geen verlengstuk van de politiek zijn’.

Tegenstanders vonden dat de film zo vlak voor de verkiezingen niet op de publieke omroep uitgezonden zou moeten worden. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld. PVV-Kamerlid Martin Bosma vond de documentaire ‘een uur durende reclamespot’ voor Kaag.

Eerder liet NPO-voorzitter en D66’er Shula Rijxman weten niet in te grijpen. “Mij is verzekerd dat het een zuiver journalistiek product is,” zei ze.

In de documentaire verneemt Kaag op een gegeven moment dat FVD er goed voorstaat in de peilingen. “Dit is toch verschrikkelijk,” zegt de D66-minister. “Wie zijn die mensen die daar op stemmen?”

“Klimaatontkenners,” antwoordt haar assistent Duane van Diest.

Forum voor Democratie schrijft in een reactie: “Dit is het elitarisme dat in 2019 keihard werd afgestraft door de kiezer. Kaag is een internationale bureaucraat zonder enige binding met haar land en haar mensen. Het zijn dit soort mensen die klimaatakkoorden tekenen, immigratie aanzwengelen en ons nu in lockdown houden.”

Dedain

“Zelfs na Janmaat, Fortuyn en Wilders snappen de boven ons gestelden maar niet dat een groot deel van Nederland massa-immigratie, cultuurrelativisme, EU-centralisering, afbraak van democratie en islamisering zat is,” voegt journalist Mattijs Glas toe.

Ook opmerkelijk: de documentaire die over Richard de Mos, lijsttrekker van Code Oranje, wordt gemaakt, mocht van de NPO níet vlak voor de verkiezingen worden uitgezonden. “Nu op diezelfde NPO vlak voor de verkiezingen een docu over Kaag. Ondertussen het dedain over mensen die op andere partijen stemmen: ‘wie zijn die mensen?’,” zegt De Mos.

Hieronder zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden:

4.7 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
4 maanden geleden

Zucht…. als je dan toch weer die kriebels voelt om je zogenaamde stem te geven aan een partij, dan daag ik je bij deze uit om te stemmen op een NIEUWE PARTIJ.

Geef ze een kans, niet dat ik denk dat het lang goed zal gaan, maar hey ons land is tot op het bot verdeeld en uitgehold, wat kunnen ze nog slechter doen, dan hoe het nu gaat….?

Ik zeg geef dan die stem aan mensen die nog niet bevlekt zijn met het haagsche virus en dus voorlopig goed zouden moeten kunnen functioneren… Want hoe langer ze daar werken des te corrupter zijn ze op zoek naar een escape richting een goed betaald baantje in een bestuur of bij een bank of een commissie hier en daar…

Ik zou sowieso voor een partij gaan, die zichzelf opheft of laat vervangen bij het niet naleven van hun beloftes, dus echt gekozen mensen vanuit het volk en door het volk.

Frans
Frans
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

“die nog niet bevlekt zijn met het haagsche virus”

Die krijgen geen kans, spreek uit ervaring.
Net als hier.
Die worden meestal het liefst met wortel en al uitgeroeid voordat die enig gevaar gaan vormen voor de zittende kliek, of ze worden naast de maatschappij geplaatst.

Ik had een stelling tijdens een sollicitatie bij het FvD, over water in het vlees, en hoeveel CO2 er eerst de lucht in moest om het vlees boven de 100 graden celcius te krijgen.
Daarna nooit meer iets gehoord.
Ga ervan uit dat er weer iemand de delete knop gaat drukken, dus moeite nemen word al snel onder het tapijt geveegd, he admin ?

Geoffrey
Geoffrey
Reactie op  Frans
4 maanden geleden

Hey Frans, als ik je woorden mag samenvatten: “Macht corrumpeert!”

Het maakt niet uit of het om de macht gaat op macro niveau of micro niveau it’s all the same. Daarom voelen wij ons ook machteloos, maar dat ben je niet man. Je bent zeker niet de enige die outkast is in deze maatschappij.

Zie het maar zo, dat mensen zoals jij en ik grondleggers worden van de parallelle wereld waar wij in gedwongen worden en dat wordt tegelijkertijd de grootste bevrijding ooit.

We willen allemaal terug naar het oude normaal, maar dat oude normaal was al abnormaal en daar wil ik helemaal niet naar terug. Ik wil een wereld waarbij we terug gaan naar oude ambachten, familiewaarden etc. en nee ik ben geen opa die terug verlangd naar zijn jeugd 😉

We zijn elke gevoel van saamorigheid kwijt geraakt en dat gaat al generaties zo en nu staan wij op een splitsing, die dit keer definitief bepaald in welke waarheid jij wilt leven.

BTW ik heb weet niets af van jouw aanvaring met de admin en voel er ook niets voor om dat te weten, just to let you know!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Frans
3 maanden geleden

Misschien bij Kaag proberen!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

VSN, nieuwe partij van Bas Fillipini. Je weet nooit hoe het gaat op de lange termijn natuurlijk maar dit wordt mijn keus

Lies
Lies
Reactie op  Rob Bentvelzen
4 maanden geleden

Willem Engel Vrij Sociaal Nederland

Christina
Christina
4 maanden geleden

Laat ons hopen dat Baudet wint met de verkiezingen, dan heeft Nederland de opkomende tirannie op tijd afgewend. Spijtig dat wij in België zo geen intelligente politici hebben als die van FVD.

Arnie.
Arnie.
Reactie op  Christina
4 maanden geleden

Helaas gaat de FVD het niet redden als ze winnen, want dan gaan alle linkse partijen, inclusief CDA en VVD een coalitie vormen.

Nefertiti
Nefertiti
Reactie op  Arnie.
4 maanden geleden

PVV zal ook zijn aandeel aan stemmen weer krijgen dus samen met de FVD zijn dat prima politieke partijen…hopelijk blijven ze ook prima

Pieter
Pieter
Reactie op  Nefertiti
4 maanden geleden

Door een lijstverbinding kunnen ze samen de grootste partij worden en dan de formatie leiden en president leveren.
Maar ja, dan moeten ze wel laten zien dat ze samenwerken en dan heb je ook kans op meer kiezers die stemmen omdat er alleen dan een échte kans is.

Lies
Lies
Reactie op  Nefertiti
4 maanden geleden

Geert Wilders is ook voor vaccineren onlangs zei hij hoe sneller we beginnen des te sneller terug naar Normaal, FVD OF VSN daar gaan onze stemmen naar toe.

mee 2
mee 2
Reactie op  Arnie.
4 maanden geleden

dan krijg je burgeroorlog maar dat krijgen we zo wie zo

Ruud
Ruud
Reactie op  mee 2
4 maanden geleden

Stemmen heeft geen enkel nut met deze klote regering.
Baudet en Wilders is ook 1 pot nat.
Burgeroorlog gaat komen
Kwestie van tijd.

jaak
jaak
Reactie op  Arnie.
4 maanden geleden

Dat is net als in Belgie: de zogeheten Vivaldi-coalitie is een samenraapsel van rechtsen, linksen, groene dromers, christendemocraten, alles zonder meerderheid in het belangrijkste landsdeel, Vlaanderen, en zonder één van de winnende partijen in Vlaanderen. Het establisment, zoals men dat voorheen noemde (nu is het: ‘de elite’) beschermt altijd de eigen belangen, nationaal en in toenemende mate internationaal (‘grote ommekeer’). Altijd trappen er voldoende naïevelingen in de val. Tot de ketel overkookt, zoals in 1789, in Parijs. En zoiets komt er zeker.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  Arnie.
3 maanden geleden

Want net als in België hebben wij ook hier een cordon sanitaire 😫
En toch zijn er nog onnozelaars die denken dat we in een vrij land leven!

Frank
Frank
4 maanden geleden

Vies levens gevaarlijk wijf. Die zet haar moeder nog in de uitverkoop. Sorry, meer kan ik er niet van maken.

Lies
Lies
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Zeer gevaarlijk wijf is voor dictatuur

Barry
Barry
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Staat ook op de loonlijst bij het WEF, samen met kameraad Rutte. Je weet wel, de club van Klaus Schwab, die het zo goed met u voor heeft.

Frank
Frank
Reactie op  Barry
4 maanden geleden

Ik weet het. Dat hele criminele zootje in Den Haag likt de kont van Schwab.

Nexit Please!
Nexit Please!
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Ik heb zojuist m’n Vpro-gids abonnement opgezegd. Met Vpro-Onrust, en Waskracht hadden ze ooit leuke, progressieve programma’s. Maar dat is verleden tijd.

Uit sympathie -want ze dreigden te verdwijnen- heb ik m’n abonnement aangehouden.

Maar néé, dit was wel de druppel die de emmer deed overlopen. Exit met dit soort papieren staatspropaganda…!!

Adriaan
Adriaan
Reactie op  Frank
3 maanden geleden

Het is echt een beqaqt “mens”. Quasi sociaal en eurofiel en islamofiel en vooral antisemiet.
Haar man Qaq was minister van Arafat

Henk R
Henk R
4 maanden geleden

Onze eigen mondiale carrièrek*t Sigrid Kaag. Bij de vpro verbaasd mij dat niks. Net als bij zondag met galbak waarvan de producent het bed deelt met Kajsa Olungren. De vpro is gewoon een verlengstuk van d66. Die man heeft wel gelijk inderdaad klimaat ontkenners, in iedergeval ik wel. Er is niets aan de hand met het klimaat en alleen maar om de great reset er door te duwen.

Perm
Perm
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

Min 50 graden in Siberië. De aarde warmt op. Ja, volgens een zooitje idioten waaronder ene Sigrid Kaag. Op transport naar Siberië en lekker laten afkoelen tot ze de ijspegels aan hun neus hebben hangen.

Coldshot
Coldshot
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

Het klimaat warmt op en koelt weer af.. Al miljarden jaren en dat zal ook zo blijven.. Domme, banggemaakte mensjes hebben daar GEEN invloed op (hoeveel geld ze ook doneren aan de rijksten op aarde)..

jaak
jaak
Reactie op  Coldshot
4 maanden geleden

Zo is het! En als de mensheid iets kan doen, is het haar aantal fel verminderen. Dan zijn de menselijke behoeften kleiner en komt er weer ruimte voor de andere bewoners van de planeet.

P.Puck
P.Puck
Reactie op  Coldshot
4 maanden geleden

Vergeet je niet dat er zoiets bestaat als geo-engineering?
Offtopic: Want voordat wij mee moeten in dat klimaat verhaal, lijkt het me goed om te weten over welk klimaat het gaat.
Wij kunnen al het goeds doen wat we zouden moeten doen, dan die vliegtuigen strepen en rasters blijven maken zijn we zinloos bezig.

Simon
Simon
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

Klimaat ontkenner is een verkeert woord. Klimaat realist is beter. De aarde warmt op door de zonne activiteit en door de hogere temperatuur komt er meer CO2 vrij uit de oceanen. Net zoals opgewarmde cola geen bubbeltjes meer heeft (is ook CO2). CO2 lost slechter op in water van hogere temperatuur (net als andere gassen zoals zuurstof). Als je water gaat koken komt de opgeloste zuurstof vrij en zie je belletjes. De bijdrage van de mens aan de CO2 in de atmosfeer is 0,1%.

jaak
jaak
Reactie op  Simon
4 maanden geleden

Simon: een taalkundige opmerking. Woorden als klimaatontkenner en klimaatrealist worden in het NL in één woord geschreven, omdat ze één begrip vormen. Jouw schrijfwijze is een anglicisme. Met excuses hoor en voor de rest akkoord.

Nefertiti
Nefertiti
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

Wel eens gehoord van de mogelijkheid dat Atlantis onder de Noordpool zou liggen, de plaats waar de Anunnaki ooit leefden en waar vele oude geheimen nog bewaard liggen. Er schijnen verhalen rond te gaan dat de elite het ijs daar weg wil hebben om uiteraard die kennis en al die oude schatten te faciliteren. Dat zoiets veel geld kost qua geoengineering dat mag duidelijk zijn.
Zg. klimaatverandering, die zijzelf bewust veroorzaken.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

En dan sturen ze Kabouter Frans Plop die mag gaan timmeren aan de groene weg in de EU en die de zak met ‘groene cadeaus’ mag gaan uitdelen. In Hongarije en Polen komt hij niet binnen, en doet ie het toch dan hebben ze daar een groene container klaarstaan.

monique
monique
4 maanden geleden

Wie zijn die mensen die op Sigrid Kaag stemmen die voor Bill Gates werkt en in Davos spreekt over Build Back Better en ons een klimaat probleem aansmeert, waar alleen julle rijker van worden hoe durf je ons land te verraden ????

Jeroen
Jeroen
Reactie op  monique
4 maanden geleden

👊💪👍

Simon
Simon
Reactie op  monique
4 maanden geleden

Die mensen zijn de gehersenspoelde deugmensen, die van jongs af aan bezig zijn met “politiek correct” zijn, meedoen met de rest, er bij horen en vooral niet zelf nadenken.

Frits
Frits
Reactie op  monique
4 maanden geleden

De oprichter van d66 Hans van Mierlo.
Was voorstander van oa: bindend referendum,gekozen burgemeester etc.

Hij draait zich niet om in zijn graf.
De beste man ligt al jaren te tollen!

rop
rop
4 maanden geleden

Een invloedrijk iemand, wie het is, heeft altijd invloed op de samenleving, en voor een invloedrijk iemand, is de media heel belangrijk om invloed te hebben, deze invloed word weer beantwoord door de willekeurige burger, dat kan verzet zijn, of ermee eens zijn, door de burger kan deze belangrijke iemand [en er zijn vele iemands] gewoon zijn invloed doen gelden, juist door verzet van de burger kunnen ze groeien naar nog meer invloed, en ze worden zekerder en sterker erin om welk invloed ze ook willen bekrachtigen [de burger] tot een daad en een kracht te brengen, wat ze voor ogen hebben, alleen als burgers totaal geen belangstelling hebben in wat ze ook doen, vervalt hun kracht hun zekerheid en brokkelt het af, Een voorbeeld ,als met naar het toneel gaat ,bestaat dat toneel uit lachen en klappen, als het publiek [de burger die aanschouwt] en men zal geen spoor van lachen en klappen zijn ,loopt de toneel speler die het daarvan moet hebben uiteindelijk weg, van het toneel en word het onzeker voor deze toneel spel, zo is het ook met een invloedrijk iemand, de burger zelf houd dat allemaal zelf in stand en dat in hun Kracht.

King of light
King of light
4 maanden geleden

Wie zou er op Sigrid Kaag stemmen???
1 van de gevaarlijkste personen voor de Nederlandse bevolking.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  King of light
4 maanden geleden

Ik ben persoonlijk veel banger voor de genen die je niet ziet, de echte machtshebbers !

Jon
Jon
4 maanden geleden

Kaag is een blaag.
Nee echt, ik vind dit echt een naar en eng mens

Henk
Henk
Reactie op  Jon
2 maanden geleden

Het Palestijnenmoedertje kan het licht uit gaan doen bij Emocraten66

Antje
Antje
4 maanden geleden

Wel vrouwtje sigrid, dat zijn intelligente mensen die op fvd stemmen en niet op mensen zoals jij die voor de deep state zijn

Ton
Ton
4 maanden geleden

Mensen met verstand !

x

Check Also

media

‘Media en journalisten zijn heel erg de propagandamachine van het kabinet geworden’

Twee maanden geleden leek het politiek onhaalbaar. ...

vaccinatiepaspoort

Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

79
0
We lezen graag je reactie!x