Mens en Dier

Felle kritiek op propagandafilm Sigrid Kaag: hier zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag zond de VPRO de documentaire ‘Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof’ uit. De documentaire raakte de laatste tijd in opspraak, maar de omroep benadrukte dat ‘de journalisten die werkzaam zijn voor de VPRO geen verlengstuk van de politiek zijn’.

Tegenstanders vonden dat de film zo vlak voor de verkiezingen niet op de publieke omroep uitgezonden zou moeten worden. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld. PVV-Kamerlid Martin Bosma vond de documentaire ‘een uur durende reclamespot’ voor Kaag.

Eerder liet NPO-voorzitter en D66’er Shula Rijxman weten niet in te grijpen. “Mij is verzekerd dat het een zuiver journalistiek product is,” zei ze.

In de documentaire verneemt Kaag op een gegeven moment dat FVD er goed voorstaat in de peilingen. “Dit is toch verschrikkelijk,” zegt de D66-minister. “Wie zijn die mensen die daar op stemmen?”

“Klimaatontkenners,” antwoordt haar assistent Duane van Diest.

Forum voor Democratie schrijft in een reactie: “Dit is het elitarisme dat in 2019 keihard werd afgestraft door de kiezer. Kaag is een internationale bureaucraat zonder enige binding met haar land en haar mensen. Het zijn dit soort mensen die klimaatakkoorden tekenen, immigratie aanzwengelen en ons nu in lockdown houden.”

Dedain

“Zelfs na Janmaat, Fortuyn en Wilders snappen de boven ons gestelden maar niet dat een groot deel van Nederland massa-immigratie, cultuurrelativisme, EU-centralisering, afbraak van democratie en islamisering zat is,” voegt journalist Mattijs Glas toe.

Ook opmerkelijk: de documentaire die over Richard de Mos, lijsttrekker van Code Oranje, wordt gemaakt, mocht van de NPO níet vlak voor de verkiezingen worden uitgezonden. “Nu op diezelfde NPO vlak voor de verkiezingen een docu over Kaag. Ondertussen het dedain over mensen die op andere partijen stemmen: ‘wie zijn die mensen?’,” zegt De Mos.

Hieronder zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden:

4.7 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
2 jaren geleden

Zucht…. als je dan toch weer die kriebels voelt om je zogenaamde stem te geven aan een partij, dan daag ik je bij deze uit om te stemmen op een NIEUWE PARTIJ.

Geef ze een kans, niet dat ik denk dat het lang goed zal gaan, maar hey ons land is tot op het bot verdeeld en uitgehold, wat kunnen ze nog slechter doen, dan hoe het nu gaat….?

Ik zeg geef dan die stem aan mensen die nog niet bevlekt zijn met het haagsche virus en dus voorlopig goed zouden moeten kunnen functioneren… Want hoe langer ze daar werken des te corrupter zijn ze op zoek naar een escape richting een goed betaald baantje in een bestuur of bij een bank of een commissie hier en daar…

Ik zou sowieso voor een partij gaan, die zichzelf opheft of laat vervangen bij het niet naleven van hun beloftes, dus echt gekozen mensen vanuit het volk en door het volk.

Christina
Christina
2 jaren geleden

Laat ons hopen dat Baudet wint met de verkiezingen, dan heeft Nederland de opkomende tirannie op tijd afgewend. Spijtig dat wij in België zo geen intelligente politici hebben als die van FVD.

Frank
Frank
2 jaren geleden

Vies levens gevaarlijk wijf. Die zet haar moeder nog in de uitverkoop. Sorry, meer kan ik er niet van maken.

Henk R
Henk R
2 jaren geleden

Onze eigen mondiale carrièrek*t Sigrid Kaag. Bij de vpro verbaasd mij dat niks. Net als bij zondag met galbak waarvan de producent het bed deelt met Kajsa Olungren. De vpro is gewoon een verlengstuk van d66. Die man heeft wel gelijk inderdaad klimaat ontkenners, in iedergeval ik wel. Er is niets aan de hand met het klimaat en alleen maar om de great reset er door te duwen.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x