Gezondheid

Helende hennep: het ideale volksmedicijn

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wernard Bruining, voorzitter van de Stichting Mediwiet, noemt cannabis het ideale volksmedicijn en is ervan overtuigd dat cannabis de wereld kan verbeteren en levens kan redden.

Bruining pleit voor een nieuwe kijk op industriële hennep met een laag THC-gehalte. Hij ziet het als ideale basis voor de milieuvriendelijke, groene maatschappij van morgen. Hennep kan in ieder klimaat geteeld worden, ook op gronden die normaal gesproken te arm, te droog of juist te nat zijn voor reguliere gewassen.

De teelt van hennep vergt geen kunstmest, insecticiden of onkruidbestrijdingsmiddelen. De lange wortels maken het gewas minder gevoelig voor droogte, ze maken de grond luchtiger en voorkomen erosie. Omdat het blad na de oogst achterblijft en zo het land weer bemest, heeft het gewas geen dure, milieuvervuilende kunstmest nodig.

Alle essentiële aminozuren

Hennepolie kan worden gebruikt voor schone biobrandstof, biologisch afbreekbaar plastic, cosmetica en als voedingssupplement dat alle essentiële aminozuren bevat die een mens nodig heeft om gezond te blijven. De vezel kan gebruikt worden voor de productie van kleding, isolatiemateriaal en papier. Hennep neemt per hectare het meeste CO2 op.

Bruining heeft een methode ontwikkeld om cannabis als medicijn te gebruiken zonder dat je er high van wordt. Hij leerde dat medicijnen slechts bij de helft van de mensen goed werken. Bij de overige 50 procent werken ze minder of helemaal niet.

Mediwietolie

Hij bedacht dat mediwietolie een belangrijke aanvulling kan vormen op bestaande medicinale technieken. Cannabisolie is niet een echt medicijn, maar geeft in veel gevallen wel direct verlichting. Bruining past dit via zijn stichting toe bij mensen die lijden aan onder meer slapeloosheid, chronische pijn, epilepsie, hoofdpijn of migraine, glaucoom, ziekte van Lyme, MS, Parkinson, reuma en kanker.

In onderstaande video legt Bruining uit dat het verbod op cannabis onterecht tot stand is gekomen en hoe je zelf mediwietolie kunt maken. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Boekentip: Helende hennep

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x