CoronaBinnenland

‘Uit de laatste uitvoeringstoets van de coronaregels blijkt dat de autoriteiten al behoorlijk wanhopig worden’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Bij de Kamerbrief over het nieuwste OMT-advies zat als bijlage een uitvoeringstoets van de coronamaatregelen die worden genomen. Het gaat om een document van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

In het document staan een aantal opvallende passages. Onder het kopje ‘Uitvoering en Handhaving Rijk’ staat onder meer: ‘Cijfers over hospitalisaties maken slechts beperkt indruk op de bevolking’, ‘de politie ziet een meer structurele en georganiseerde ontwijking van de maatregelen’ en ‘de publieke discussie over de maatregelen neemt steeds meer toe’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Averechts

Als gevolg hiervan lijkt de bevolking in toenemende mate de legitimiteit van de handhaving van de overgebleven maatregelen in twijfel te trekken, constateert de NCTV. Als massaal aangekondigde acties van burgerlijke ongehoorzaamheid daadwerkelijk plaatsvinden, is hier niet op een repressieve wijze tegen op te treden, voegt de instantie toe.

Bij gebrek aan perspectief vinden nog steeds georganiseerde thuisfeesten en illegale feesten plaats. Maatregelen lijken hiermee hun medisch effect (deels) te verliezen en werken mogelijk zelfs averechts omdat er weinig of geen vormen van beheersing mogelijk zijn, schrijft de NCTV, die dit ‘vormen van non-compliance’ noemt.

Wij gaan winnen

“Het negatieve sentiment ten aanzien van de maatregelen neemt concretere uitingsvormen aan.”

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) reageert: “Uit de laatste uitvoeringstoets met betrekking tot het coronabeleid blijkt dat de autoriteiten al behoorlijk wanhopig worden. De weerstand neemt toe en wordt steeds moeilijker te onderdrukken. Verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid hebben effect! Wij gaan winnen!”

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
2 jaren geleden

Dus als je een feestje geeft ben je tegenwoordig al een terrorist.

Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo triest was.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Ik merk weinig van het zogenaamde verzet.

Bijna een ieder heeft dat wonderprikje gehad.
De burgers bleven en blijven op het kartel stemmen en dat blijkt nog steeds uit de gedraging van de massa.

Enige punt dat wellicht op te merken valt is dat de kleine minderheid harder schreeuwt waardoor het ogenschijnlijk lijkt dat het verzet toeneemt.

René
René
2 jaren geleden

in is ook hard nodig, het is je morele plicht om tegen elke ambtenaar, Boa, politieagent e.d. in discussie te gaan en fel te zijn. zeker niet af laten wimpelen met het huidige gezondheidsexcuus.

Henk
Henk
2 jaren geleden

Nu doorzetten!
En NEXIT tegen elke prijs.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x