Archeologie

Ligt Atlantis op Sardinië? “Mythische beschaving weggevaagd door enorme vloedgolf als gevolg van komeetinslag”

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen zeggen dat de verloren stad Atlantis niet op de bodem van de oceaan ligt, maar voor de kust van Italië op het eiland Sardinië. Herodotus en Aristoteles dachten dat Plato’s beschrijving van een land voorbij de zeestraat tussen Sicilië en Tunesië, dat werd verzwolgen door de golven, een verwijzing was naar dat eiland.

Schrijver en journalist Sergio Frau deed 10 jaar lang onderzoek naar het eiland. Hij vermoedt dat Sardinië 3200 jaar geleden is getroffen door een vloedgolf. Ligt Atlantis verborgen op Sardinië?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vloedgolven

Stefano Tinti, een expert op het gebied van vloedgolven die het eiland onlangs met Frau en een tiental andere experts heeft bezocht, zegt dat er in de afgelopen 2500 jaar 350 vloedgolven zijn geweest in het Middellandse Zeegebied. Eén daarvan verklaart mogelijk waarom bepaalde megalithische gebouwen op Sardinië verborgen liggen onder een dikke laag aarde.

Frau legt uit dat op het eiland tenminste 20.000 nuraghi – forten met torens – kunnen worden gevonden, die dateren van de 12e tot de 16e eeuw voor Christus. In het zuiden liggen alle bouwwerken op minder dan 500 meter boven zeeniveau begraven onder een laag modder. Bij opgravingen in dit gebied zijn potten, bekers, olielampen, messen, naalden en boogpunten gevonden. Ook troffen archeologen goud, zilver, amber en juwelen aan.

Komeetinslag

Tinti merkt op dat de aardbeving in 2003 in Algerije een schokgolf veroorzaakte die een uur later Sardinië bereikte. Hij zegt dat alleen een komeetinslag vlak bij de kust en in een specifieke richting een muur van water van 500 meter hoog kan hebben veroorzaakt.

De Britse krant The Guardian meldt dat onderzoekers onder het wateroppervlak kunnen zoeken naar bewijs voor zo’n inslag, denk aan bijvoorbeeld fragmenten van de komeet. Men wil ook graag te weten komen waar de nuraghi in eerste instantie voor dienden. Later werden ze gebruikt om de maan te aanbidden. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PIETJE
PIETJE
8 jaren geleden

Ik heb meer als 10 jaar op sardinie gewoond en heb alleen maar nuraghis gROETJES EN VEEL PLEZIER !

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x