Archeologie

Ligt Atlantis op Sardinië? “Mythische beschaving weggevaagd door enorme vloedgolf als gevolg van komeetinslag”

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen zeggen dat de verloren stad Atlantis niet op de bodem van de oceaan ligt, maar voor de kust van Italië op het eiland Sardinië. Herodotus en Aristoteles dachten dat Plato’s beschrijving van een land voorbij de zeestraat tussen Sicilië en Tunesië, dat werd verzwolgen door de golven, een verwijzing was naar dat eiland.

Schrijver en journalist Sergio Frau deed 10 jaar lang onderzoek naar het eiland. Hij vermoedt dat Sardinië 3200 jaar geleden is getroffen door een vloedgolf. Ligt Atlantis verborgen op Sardinië?

Vloedgolven

Stefano Tinti, een expert op het gebied van vloedgolven die het eiland onlangs met Frau en een tiental andere experts heeft bezocht, zegt dat er in de afgelopen 2500 jaar 350 vloedgolven zijn geweest in het Middellandse Zeegebied. Eén daarvan verklaart mogelijk waarom bepaalde megalithische gebouwen op Sardinië verborgen liggen onder een dikke laag aarde.

Frau legt uit dat op het eiland tenminste 20.000 nuraghi – forten met torens – kunnen worden gevonden, die dateren van de 12e tot de 16e eeuw voor Christus. In het zuiden liggen alle bouwwerken op minder dan 500 meter boven zeeniveau begraven onder een laag modder. Bij opgravingen in dit gebied zijn potten, bekers, olielampen, messen, naalden en boogpunten gevonden. Ook troffen archeologen goud, zilver, amber en juwelen aan.

Komeetinslag

Tinti merkt op dat de aardbeving in 2003 in Algerije een schokgolf veroorzaakte die een uur later Sardinië bereikte. Hij zegt dat alleen een komeetinslag vlak bij de kust en in een specifieke richting een muur van water van 500 meter hoog kan hebben veroorzaakt.

De Britse krant The Guardian meldt dat onderzoekers onder het wateroppervlak kunnen zoeken naar bewijs voor zo’n inslag, denk aan bijvoorbeeld fragmenten van de komeet. Men wil ook graag te weten komen waar de nuraghi in eerste instantie voor dienden. Later werden ze gebruikt om de maan te aanbidden. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PIETJE
PIETJE
7 jaren geleden

Ik heb meer als 10 jaar op sardinie gewoond en heb alleen maar nuraghis gROETJES EN VEEL PLEZIER !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x