Homepagina » Buitenland » De mainstream media bepaalden wat de Amerikanen moesten denken, maar dat had een averechtse uitwerking
De mainstream media bepaalden wat de Amerikanen moesten denken, maar dat had een averechtse uitwerking

De mainstream media bepaalden wat de Amerikanen moesten denken, maar dat had een averechtse uitwerking

Volgens de mainstream media ging Hillary Clinton de verkiezingen winnen en was zij de enige kandidaat die kón winnen.

Lori Harfenist gaat in het programma The Resident dieper in op de extreem partijdige verslaggeving. Uit iedere peiling bleek dat Hillary zou winnen.

Newsweek moest zelfs een special over de Amerikaanse verkiezingen verwijderen uit alle krantenwinkels.

Blunder

Op de cover van het magazine stond namelijk Hillary Clinton afgebeeld met als titel ‘Madam President’.

Newsweek had op voorhand twee verschillende edities gemaakt, maar uiteindelijk werd enkel de versie met Clinton gedrukt en verscheept.

Talkshows nodigden talloze beroemdheden uit die op tv hun steun uitspraken voor Hillary Clinton. De media speelden daar gretig op in omdat beroemdheden veel fans hebben.

Gemarginaliseerd

De media deden het lijken alsof de gehele beschaafde wereld op Clinton stemde en dat er in één of ander gehucht nog een klein laagopgeleid clubje was dat voor Trump koos.

De mainstream media slaagden er zelfs in om Clinton te promoten terwijl ze het over Trump hadden. Het woord ‘Trump’ kwam op CNN bijna nooit in beeld.

Zijn aanhangers werden afgeschilderd als racisten en masochisten, terwijl het in feite mensen waren die werden gemarginaliseerd door de media.

Niet laten vertellen

Het kwam voor velen dan ook als een schok dat Trump staat na staat op zijn naam schreef. Dat komt omdat Trump-stemmers echt bestaan.

De meesten van hen zijn gewone mensen die zich niet door de media laten vertellen wat ze moeten voelen en denken.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Robin schreef:

  Het was overduidelijk dat de gehele westerse media Pro Hillary was, echt om misselijk van te worden.
  Maar volgens mij was deze uitkomst het plan. En Hillary de show.
  Iedereen denkt dat Trump voor verandering gaat zorgen, maar de overeenkomt tusssen Clinton en Trump zegt anders.
  Israël bepaald welke koers Amerika vaart, ongeacht de verkiezingsuitslag en Trump is de volgende handpop.

  10 likes
  • Faith schreef:

   Amerika is geen corporate staat meer. Dat wil zeggen dat bijv. firma Tesla hun geclaimde gestolen vrije energie uit handen moeten geven. Dat is niet van hun.
   Als de wereld eenmaal op vrije energie leeft gaat alles veranderen en kunnen banken ook opgedoekt worden.
   Ze leefden van olie, wat niet meer nodig is, oorlog, wat niet meer lukt, en geld, wat er niet meer is want hun petrodollar is niet meer waard.
   Ik zie de desastreuze rol van Israel dus niet. Het wachten is op de arrestaties van de satankliek.

   3 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Een ding staat vast ! We zijn allemaal misleid want we hebben met ons allen alleen maar een duister vermoeden over de mate van de misdaad die hier speelt. Het treurige is dat het nooit anders is geweest en het banale is dat wij de mensen er tot in lengte van dagen in zullen trappen. De poppetjes doen er niet toe maar als je meer wilt weten (slecht voor je gezondheid ) Lees je dan in : De Khazaren. Illuminatie. Rothschild Khazarian Maffia. Nazie Zionisme Israël etc.

   1 likes
  • Wim schreef:

   Je hinkt op twee gedachten. Ja is ja en nee is nee.

   1 likes
 • Geertje schreef:

  Wat een klets verhaal…
  Alle democratische staten aan de west- en oostkust van de VS zouden dus een bedreiging zijn.
  Stelletje naïevelingen, natuurlijk is Clinton net zo tricky, maar wat zijn die Republikeinen? En wat is/doet Trump? Midden Amerika, de bible belt van de VS, de achtergebleven dorpse gebieden, is niet wat het Amerikaanse volk voorstelt. ‘Het volk heeft het establishment weggestemd’…alsof de Republikeinen geen establishment zijn, (die zijn nog erger….het heeft in de geschiedenis wel gebleken onder wie de meeste ellende plaats heeft gevonden, wie is er debet aan alle ellende momenteel in het Midden-Oosten?)
  Vergeten te tellen zeker, uiteindelijk hebben de Democraten nog steeds de meeste stemmen gekregen, het oneerlijke systeem van kiesmannen in de VS heeft bepaald dat mijnheer Trump president is geworden.
  Ga vooral door met dromen…..het is gewoon een ander ras/reptielen wat nu aan de macht is….en het Amerikaanse volk heeft volgens de AANTALLEN NIET voor Trump gekozen.

  6 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   “Vergeten te tellen zeker, uiteindelijk hebben de Democraten nog steeds de meeste stemmen gekregen, het oneerlijke systeem van kiesmannen in de VS heeft bepaald dat mijnheer Trump president is geworden.”

   Helemaal gelijk! Trump heeft gewonnen dankzij het kromme systeem van de kiesmannen. Op dit moment van schrijven staat Clinton steeds verder voor, nu met 566.434 stemmen…

   Uiteindelijk is maar 55.4% komen stemmen, waarvan 26.3% op Trump en 26.5% op Clinton.

   2 likes
   • Phlipinus schreef:

    Het klopt wat je zegt, maar langs de andere kant, gezien het zeer kleine verschil tussen beide kandidaten, kun je wel stellen dat Amerika nog nooit (nooit) zo verdeelt is geweest als nu en dat is wel een unicum.

    Uiteindelijk maakt het ook niet uit wie gewonnen of verloren heeft, gezien je als president toch niet veel te zeggen hebt (behalve een vetorecht), je moet in de pas lopen van de partij waar je bij aangesloten bent en zij bepalen uiteindelijk de grote lijnen van het beleid.
    Dat beleid word dan weer betaald/aangestuurd door de grote bedrijven en banken, want zij zijn uiteindelijk ook de grootste en echte machtshebbers.
    Dat is niet alleen in Amerika het geval, maar overal in de wereld, want het volk heeft niets te zeggen, vooral als men zou weten dat je alleen maar kunt stemmen op slecht, slechter, slechts!!

    Daarom moeten mensen wereldwijd de straat op komen en eisen dat er weer aan burger politiek word gedaan, politiek door en voor de burgers…geen politiek meer voor de bedrijven, banken en die politieke elites.
    Zolang dat niet gebeurt/veranderd, zal het er nooit beter op worden, integendeel zelfs, ongeacht wie er gekozen/verkozen word!!

    2 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Ik heb hier al eerder voorgesteld om met de komende verkiezingen juist wél naar het stemlokaal te gaan, maar niet te gaan stemmen. Gewoon je stempas inleveren, je stembiljet in ontvangst nemen en mee naar huis nemen. Dan geef je de politiek ook geen mandaat, en dat kan je a.d.h.v. je stembiljet aantonen. De reacties daarop waren zeer lauw, als er al op gereageerd werd. Lijkt mij dus dat veel van de niet stemmers zelf nog niet wakker zijn…

     Stel voor om de kieswet er eens op na te slaan, en de grondwet. Dan weet je de (on)mogelijkheden…

     3 likes
  • Foppe schreef:

   Afgezien van die laatste regels over reptielen en zo ben ik het volkomen met je eens. De rechtse en alternatieve sites praten steeds maar weer over links en de msm en dat die de boel manipuleren maar daar is nog niks van gebleken. Gezond verstand doet de mensheid denken dat Clinton zou winnen en niet Trump. Dan is het niet vreemd dat men daar meer over praat. Toen ik de afscheidsrede van Clinton bekeek dacht ik echt dat Amerika de verkeerde keuze gemaakt heeft. Want zo realistisch en hoopvol over de toekomst heb ik Trump niet horen praten. Die man scheld vaak, zegt dingen die hij later moet terugnemen, laat minderheden in de steek etc.. Bij de democraten heb ik dit gevoel niet. Ondanks dat sites als deze er alles aan doen om Hilary in een kwaad daglicht te stellen.

   De christenen hebben gewonnen in Amerika, Trump draait alles weer om wat Obama voor elkaar gekregen heeft, en dan maar blijven beweren dat Amerika nu beter af is en dat Clinton een satanist is? Ik begrijp die alternatieve sites niet. Hebben ze hun gezonde verstand soms aan de kapstok gehangen voordat ze gingen typen?

   Hopelijk valt Trump uiteindelijk toch mee, maar het feit dat zijn Republikeinen ook in het senaat aan de macht zijn doet mij hieraan twijfelen :S

   1 likes
 • Jelle schreef:

  Binnen 3 maanden komen er nieuwe verkiezingen in Amerika.
  Let Let op. dit is waar .Er is meer tussen hemel een aarde

  7 likes
 • Rose schreef:

  De hele Amerikaanse verkiezingen is net als in Nederland een grote fraude.

  Het zal niet veel verschillen of het nu Clinton is of Trump ze staan beide in dienst van de NWO.

  We zijn misschien even ontsnapt aan een WW3 maar de NWO of neocons…. hoe je ze ook noemen wil maar deze evil personen zullen doorgaan met een groot deel van de mensheid uit te roeien via verarmt voedsel , Big Pharma, vaccinaties, drinkwater met fluoride , luchtvervuiling, oorlogen etc etc.

  Zij die overleven zullen hun slaven zijn. …. dank globalisering !!

  De geweldloze revolutie moet doorgaan. We moeten mensen blijven overtuigen hoe ze door de media en onze politici gemanipuleerd worden.

  We hebben daarvoor meer mensen als Karel van Wolferen nodig !

  Kijk niet alleen naar de warmonger’s van Amerika. Ook ons eigen land is zwaar ziek !!
  De media , de vakbonden , de regeringen, Justitie ….. zijn allemaal in dienst van de schaduwregering die geleid wordt door : de BV Oranje, de banken , de multinationals en nog enkele elite.

  Stemmen is een zoethoudertje om u het idee te geven iets te zeggen te hebben. Democratie bestaat al vele decennia niet meer. De EU is daar een geweldig voorbeeld van evenals de referendums .
  Nadat de stembureaus gesloten zijn gaan u stembiljetten direct bij het grofvuil en bepaalt de schaduwregering wat er in dit verkloten land gaat gebeuren!!!

  Ik stuur om die reden al vele jaren mijn stembiljet terug met deze mededeling en zet een groot rood kruis over mijn stembiljet met ongeldig erop.

  Ik ga weer stemmen als het volk het weer voor het zeggen heeft.

  Ice land is ons grote voorbeeld . Bankiers in de gevangenis, het hele vermogen van het Koningshuis confisqueren wegens fraude en vervolgen. Justitie vervangen voor een volkstribunaal. IMF, NATO, VN, Wereldbank etc etc allemaal uitbannen…. weg met die verkrachters van landen.
  Hehe en nog sneller uit die illegale EU dictatuur.

  Alleen wij, het volk kunnen dit samen regelen !!

  6 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Dan kan je wachten tot dat je een ons weegt… Het volluk zal het nooit voor het zeggen hebben. Waar je voor moet zorgen is dat je niet tot het volluk hoort maar mens wordt… Waarom ? Omdat volluk een scheldwoord is van de zogenaamde elite dat denkt mensen namen te kunnen geven om ze te vernederen. Een voorbeeld is de lamstraal Timmermans die vindt dat je het volluk niet als kinderen moet behandelen. Dus dubbelop beledigend. Deze beroeps oplichter en huilebalk mag voor mij… ( Komt niet door de moderatie !)

   1 likes
 • exegese schreef:

  En nou zijn ze p*slink over het eerlijk verloop van een democratische verkiezing. Democratie is klaarblijkelijk alleen geldig is als het overeenkomt met de politieke correcte opvatting van de linkse kliek.
  De kliek die werkelijk alles naar de filistijnen helpt en de wereld in de afgrond duwt met oorlogen, leugens die de volksgezondheid aan tasten en het volk leegzuigt met hun gelegaliseerde diefstal die belasting heet. Het geld wordt aan alle kanten met bakken over de balk gesmeten, in verkeerde zakken gestopt of in geldverslindende en zinloze oorlogen gepompt. Nu dat dreigt te stoppen zijn ze echt p*s en p*slink. Wiki-leaks says it all. Crooked Hillary for God’s sake is history. Of Trump deugt zal binnenkort blijken als hij mag blijven leven.

  7 likes
 • exegese schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens @Rose. Alleen wij, het volk kunnen dit samen regelen !!
  Maar de omslag zal niet als een donderslag bij heldere hemel plaatsvinden, het besef is groeiende en beetje bij beetje zullen mensen in gaan zien welke weg ingeslagen zal moeten worden. Alle slachtoffers van het verrotte systeem ten spijt zal het tijd nodig hebben om te bezinken in het bewustzijn van mensen, er is echter onmiskenbaar grote verandering te bespeuren. De Cabal verzet zich uit alle macht, ze trekken alles uit de kast en zullen trachten de mensheid in aantal terug te dringen en volledig te controleren. Het gaat ze echter niet lukken !

  0 likes
  • Elise49 schreef:

   De satellieten/zendmasten enz. moeten uit de lucht worden gehaald. Wifi(netwerk) enz. zorgt er al voor dat de mens/het levende steeds zwakker wordt. Radiofrequentie. Hierdoor ontstaan ziektes zoals zweren, kanker enz., blokt het zonlicht enz. Het web moet weg. Ik zie internet/data als het rag/web van een spin(zwarte weduwe) die haar eigen kinderen(mensen/al het levende) opeet. Dit vind ik nog gevaarlijker dan de bloedlijnen. Zonder het web hadden de banken nooit zoveel macht kunnen bezitten. Het contante geld systeem was feitelijk al in de jaren 80 failliet. Koningshuizen bv. worden ook aangestuurd door mensen/organisaties achter de schermen. Zo had elke koning of koningin/machthebber een rechterhand(lees geschiedenis). Richteren werden deze mensen genoemd. Daar komt ons woordje rechter vandaan. Deze personen zijn de hoogpriesters. Die hebben weer een eigen bloedlijn/stammen. Zij maken de dienst uit op onze wereld. Zij bezitten alle kennis. De kennis van de 12 tabletten. Die tabletten schijnen dus ooit een keer gestolen te zijn.(of dit waar is dat weet ik niet). Maar goed, die kennis wordt dus uitgestrooid op de scholen/universiteiten/geloofsinstituten/boeken enz. En zo gaat de mens dus zichzelf vernietigen.
   Elke satelliet heeft zijn eigen functie. Zo heb je een communicatie satelliet(controleert de mens). Een weer satelliet(controleert het weer).enz. Je zou ze zo in de lijn van de agendapunten(NWO) kunnen plaatsen. Een wiel/stuur(zwarte zon?), die alles overneemt.
   De Duitse Trump organisatie(weet niet of dit dezelfde familie is, maar ik denk van wel?) doet aan laser technieken. Een machtig wapen. Het kan alles vernietigen, maar ook die blokken maken bij de piramides enz. als dit verder uitgewerkt gaat worden. Zwitserland(Cern/godsdeeltje) wordt ook wel gezien als de nieuwe jacobsladder. De trap waar de kosmonauten(waar alle oude culturen over spreken) weer naar beneden komen om hun kennis van de 12 tabletten weer door te geven. Niet voor niks staat daar het beeld van Shiva. En zo is de cirkel van tijdperken weer rond.

   5 likes
   • Elise49 schreef:

    Zoals ik al eerder schreef dat Trump en Poetin misschien wel onder dezelfde orde valt: de ridderorde van sint andreas. Logo= een maalteken plus het kruis(christendom) maakt een wiel.
    Waar komt het eerste wiel vandaan? Uit Rusland/zuid oeral. De plaats: Sintasjka. Deel van het Androvo complex. Komt de sint(witte hoogpriester) hier vandaan?
    Het logo van de plaats nu: oblast Tsjeljabinsk is een kameel met rugzak. Het teken van een reizend volk(nomaden). Spreektaal= Proto Indo-Iraans. In dit gebied werd toen al veel gewerkt met brons ijzer enz. Grondstoffen.
    Diegene die alle kennis verspreidde waren dat de drie wijzen(hoogpriesters) uit het oosten?

    2 likes
 • Freduardo schreef:

  Trump zou ook nog wel eens de radar en satellietbeelden van het neerhalen van de MH17 vrij kunnen geven zodat we eindelijk te weten komen wie dat vliegtuig ècht heeft neergehaald.
  Ik blijf hopen op die dag.
  Dag JIT.

  5 likes
 • Marijke schreef:

  horen jullie niet bij dezelfde media, jullie vervuilen toch ook? waar komen jullie bronnen vandaan?
  hoe weet ik wat ik weet waar is?

  5 likes
 • Johan Alphons schreef:

  En nu vervolgens worden alle economen op het verkeerde been gezet door Donald Trump met zijn zakelijk instinct.

  2 likes
 • Pascal schreef:

  Niet schrikken,dat als je op een ochtend wakker word Hillary plotseling TOCH president is…..

  MANDELA-EFFECT met behulp van LHC CERN deeltjesversneller.

  2 likes
 • Jaya schreef:

  Hillery is de antichrist.

  2 likes
 • frans schreef:

  Wij zijn nu aangeland bij de snelle en vele snelle veranderingen in de komende 2 maanden.
  .Waarschijnlijk kan Trump de presidentiele kar niet trekken.
  Dat vraagt veel flexibiliteit. En die heeft hij niet. Dat is ‘m te veel.
  Er zijn nu veel protesten in amerika omdat ze trump niet willen. zo zij het.
  Het blijft spannend of meer positief ingestelden de goede president kunnen leveren.

  1 likes
 • Benhur schreef:

  De media gaat gewoon door met Trump te demoniseren en de machtige kapitaal betaald dat. Wat een onsportieve gruwelijke bende.

  1 likes
 • rob schreef:

  en zo word iedereen bespeelt, dat is het democratisch nu ,het communisme , het soldaat spelen om andere te onder drukken en meer van die idioten gedoe.. ,bespeling komt ook voor in vele culturen, geloven,de werkkring in allerlei systemen , in gezinnen, enzv,,, ja waardoor laat de mens zich niet door bespelen..zelf een schrijven van wat dan ook is bespeling het wekt iets op en de bespeling begint , e

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Is te hopen! Echter NUL garantie. Voorlopig hebben de mensen niks te vertellen, de globalisten hebben alle touwtjes in handen. Geld, leger, kerk, staat, patenten.
  We hebben ons (weer) helemaal laten foppen. Hier inzicht daarin:
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/11/11/gefopt/
  http://www.wsj.com/articles/donald-trumps-financial-advisory-team-stocked-with-wall-streeters-1478730578

  Wat deed Trump (eerst) zodra hij ‘verkozen'(rigged!!) was ?
  Hij vloog naar zijn landhuis in Schotland. waar hij ging golfen met ……
  Rupert Murdoch, ook media-magnaat
  En, hij belde met zijn grote vriend/baas, de altijd boze Bibi – en nodigde hem uit naar de VS – voor instructies?!
  Immers, al sinds de stille coup op Jackall Island is de VS een schijndemocratie. Een ZOG-regering.
  Nu vormt de casino-tycoon een kabinet met bekende zwendelaars:
  http://www.wsj.com/articles/donald-trumps-financial-advisory-team-stocked-with-wall-streeters-1478730578

  Het zal er omgaan spannen.
  Soros heeft zijn ‘Regime Change’ apparaat in de grote steden nu los gelaten om het land te destabiliseren – riots. Aanvallen op politie, winkelruiten, auto’s – zijn bekende handtekening.
  http://boinnk.nl/126413/georges-sores-gaat-er-tegenaan/

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >