Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”
"Hennepthee van Nederlandse bodem heeft medicinale werking"

VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”

Hennep is op vele fronten bezig aan een comeback. Niet als drug, maar als duurzaam gewas voor toepassingen op het gebied van textiel, bouw en voeding.

Als het aan onderneemster Esther Molenwijk ligt komt daar deze zomer een nieuw product bij: hennepthee. Het bedrijf Dun Agro in Oude Pekela gaat de bladeren voor de thee leveren. Het bedrijf Dutch Harvest gaat er vervolgens hennepthee van maken.

Tijdens de oogst van vezelhennep zag Molenwijk dat het blad op de grond werd achtergelaten. En dat terwijl het belangrijke medicinale eigenschappen heeft. Er zit een bestanddeel in dat onder meer een gunstige werking heeft op het zenuwstelsel. Op 14 juli is een crowdfundingcampagne gestart om het productieproces van de thee te financieren.

De thee wordt gemaakt van vezelhennep, een plant met een zeer laag THC-gehalte. Daardoor heeft de plant geen psychoactief effect. Hennep wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en heeft weinig water nodig. Door de diepe wortels verbetert de plant de bodemstructuur.

Naast een kop ‘earl grey’ of groene thee, kun je dus binnenkort ook een kop hennepthee zetten. De smaak zit tussen die van groene thee en kamillethee in. Wil je zelf je steentje bijdragen aan het slagen van deze campagne? Dat kan door dit artikel te delen op Facebook.

[DvhN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Fantastisch initiatief, laten we hopen dat dit meewerkt om dit meest waardevolle gewas ooit in ere te herstellen. Het zou iedereen en het milieu ten goede komen.

  26 likes
 2. alles is voor-r-aad;...

  Buiten dat reinigt dit gewas ook nog eens de lucht.

  19 likes
 3. Ik vraag me toch wel af wie er op hennepthee zonder psychoactief effect zit te wachten!? Lekker zal het niet zijn en om nu geregeld een smerige bak thee te gaan drinken alleen omdat het een beetje gezond is…

  Ik zie dan toch liever oa projecten die proberen het als alternatief voor zaken die er grootschalig beter op worden zoals: alt voor katoen, alt voor papier, alt voor koren ed.

  5 likes
  • Ik vraag me toch wel af wie er op hennepthee zonder psychoactief effect zit te wachten!?

   Ik, en velen met mij ! Wetende wat canabinoïden voor je kunnen doen en of ze er iets lekkers van hebben kunnen maken zal moeten blijken toch ? Beter dan onze verslavende koffie met zijn nadelige werking op onze gezondheid.

   7 likes
   • Ja maar dan wordt het dus zo’n gezondheidsproduct (nauwelijks want juist thc (en wellicht ook cbd) zit er heel gering in en lost ook nog eens heel slecht op in water) en dus niet iets dat je voor de lekker drinkt waar water met een smaakje natuurlijk wel voor bedoeld is. En ik weet niet of je wel eens wiet thee of op andere manier oraal in aanraking bent gekomen met de hennep plant, zo ja dan weet je dat het behoorlijk smerig smaakt en het ook erg lastig is om die geur en smaak te camoufleren. En het blijft sowieso nogal scherp van smaak dus dan moet je ook nog eens houden van pittige kruidenthee. Misschien een beter idee om die restbladeren te verwerken tot voedingssupplement pillen?

    3 likes
 4. klaarblijkelijk hebben ze iets gevonden om het lekker te laten smaken, bovendien zijn er manieren om THC (die er in dit geval weinig op zit) en dus ook CBD los te krijgen van de hennepbladeren. Ik zou niet bij voorbaat willen roepen dat het allemaal niet smaakt voordat ik het geprobeerd heb.

  Hoe wietthee te maken waar je wel knetter stoned van wordt ?

  http://nl.wikihow.com/Wietthee-maken

  1 likes
  • Klaarblijkelijk? Kijk eens goed naar die mensen die het mogen uitproberen, je verbaast je iedere keer na de gezichtsuitdrukkingen gezien te hebben dat ze er iets positiefs over te zeggen hebben. Denk dat ze heel wat meer mensen hebben laten proeven en enkel die mensen die uit beleefdheid gaan vertellen dat ze het niet smerig vinden erin gelaten.

   Ik maak trouwens liever (witte, dan kun je beter zien wanneer het is opgelost) hasjchocola als ik lekker stoned wil worden maar zelfs daarbij is de hennep smaak en geur ook nog steeds vrij duidelijk aanwezig maar verder wel goed te doen. En wat mij betreft tevens de beste manier om dit mooie natuurproduct te nuttigen (natuurlijk wel met mate). Gewoon puur natuur door de maag, geen gedoe met verbranden en dus doorgaans + tabak of verdampen waarbij overigens 40% verloren gaat als het al niet meer is. Zo ben je zeg maar een hele dag zoet van maar ±0,133g (uitgaande vd betere hasj). Nee thee recepten heb ik niet nodig, blijft vrij smerig ook met allerhande toevoegingen. Als je het perse in drinkbare vorm wilt doen kun je nog beter naar melk met een lekker smaakje uitwijken ipv dat je aan zoiets als thee boter/vet moet gaan toevoegen omdat thc zo slecht oplost in water.

   2 likes
 5. Het jonge blad smaakt zoals spinazie.
  Heerlijk als groente!

  1 likes
  • Dan moet het denk ik wel heel jong zijn want die penetrante geur zit er toch al vroeg aan hoor (plantje van 30cm iig al) en aangezien je zo’n 70% van het proeven met je neus doet… En natuurlijk niet van toepassing op de bladeren zoals in het filmpje. Lijkt me iig ook verbouw technisch geen handige vorm voor consumptie. Dan liever gewoon hennepbrood als vorm van niet psychoactieve nuttiging van hennep.

   2 likes
 6. hennepthee? bah.. Ik heb hennepthee gebrouwd van de bladeren van een aangewaaide plant in de tuin, nou echt, het smaakt en ruikt naar spinazie en het heeft een mooi kleurtje maar verder… ik zou er nog geen stuiver voor over hebben..

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Stofjes in groene thee, tomaten en wortelen ...

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Bij oudere muizen die THC, het werkzame ...