Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”
"Hennepthee van Nederlandse bodem heeft medicinale werking"

VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”

Hennep is op vele fronten bezig aan een comeback. Niet als drug, maar als duurzaam gewas voor toepassingen op het gebied van textiel, bouw en voeding.

Als het aan onderneemster Esther Molenwijk ligt komt daar deze zomer een nieuw product bij: hennepthee. Het bedrijf Dun Agro in Oude Pekela gaat de bladeren voor de thee leveren. Het bedrijf Dutch Harvest gaat er vervolgens hennepthee van maken.

Tijdens de oogst van vezelhennep zag Molenwijk dat het blad op de grond werd achtergelaten. En dat terwijl het belangrijke medicinale eigenschappen heeft. Er zit een bestanddeel in dat onder meer een gunstige werking heeft op het zenuwstelsel. Op 14 juli is een crowdfundingcampagne gestart om het productieproces van de thee te financieren.

De thee wordt gemaakt van vezelhennep, een plant met een zeer laag THC-gehalte. Daardoor heeft de plant geen psychoactief effect. Hennep wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en heeft weinig water nodig. Door de diepe wortels verbetert de plant de bodemstructuur.

Naast een kop ‘earl grey’ of groene thee, kun je dus binnenkort ook een kop hennepthee zetten. De smaak zit tussen die van groene thee en kamillethee in. Wil je zelf je steentje bijdragen aan het slagen van deze campagne? Dat kan door dit artikel te delen op Facebook.

[DvhN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Fantastisch initiatief, laten we hopen dat dit meewerkt om dit meest waardevolle gewas ooit in ere te herstellen. Het zou iedereen en het milieu ten goede komen.

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
6 jaren geleden

Buiten dat reinigt dit gewas ook nog eens de lucht.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Ik vraag me toch wel af wie er op hennepthee zonder psychoactief effect zit te wachten!? Lekker zal het niet zijn en om nu geregeld een smerige bak thee te gaan drinken alleen omdat het een beetje gezond is…

Ik zie dan toch liever oa projecten die proberen het als alternatief voor zaken die er grootschalig beter op worden zoals: alt voor katoen, alt voor papier, alt voor koren ed.

exegese
exegese
6 jaren geleden

klaarblijkelijk hebben ze iets gevonden om het lekker te laten smaken, bovendien zijn er manieren om THC (die er in dit geval weinig op zit) en dus ook CBD los te krijgen van de hennepbladeren. Ik zou niet bij voorbaat willen roepen dat het allemaal niet smaakt voordat ik het geprobeerd heb.

Hoe wietthee te maken waar je wel knetter stoned van wordt ?

http://nl.wikihow.com/Wietthee-maken

x

Check Also

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Stofjes in groene thee, tomaten en wortelen ...

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Bij oudere muizen die THC, het werkzame ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x