Gezondheid

VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hennep is op vele fronten bezig aan een comeback. Niet als drug, maar als duurzaam gewas voor toepassingen op het gebied van textiel, bouw en voeding.

Als het aan onderneemster Esther Molenwijk ligt komt daar deze zomer een nieuw product bij: hennepthee. Het bedrijf Dun Agro in Oude Pekela gaat de bladeren voor de thee leveren. Het bedrijf Dutch Harvest gaat er vervolgens hennepthee van maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens de oogst van vezelhennep zag Molenwijk dat het blad op de grond werd achtergelaten. En dat terwijl het belangrijke medicinale eigenschappen heeft. Er zit een bestanddeel in dat onder meer een gunstige werking heeft op het zenuwstelsel. Op 14 juli is een crowdfundingcampagne gestart om het productieproces van de thee te financieren.

De thee wordt gemaakt van vezelhennep, een plant met een zeer laag THC-gehalte. Daardoor heeft de plant geen psychoactief effect. Hennep wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en heeft weinig water nodig. Door de diepe wortels verbetert de plant de bodemstructuur.

Naast een kop ‘earl grey’ of groene thee, kun je dus binnenkort ook een kop hennepthee zetten. De smaak zit tussen die van groene thee en kamillethee in. Wil je zelf je steentje bijdragen aan het slagen van deze campagne? Dat kan door dit artikel te delen op Facebook.

[DvhN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Fantastisch initiatief, laten we hopen dat dit meewerkt om dit meest waardevolle gewas ooit in ere te herstellen. Het zou iedereen en het milieu ten goede komen.

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
8 jaren geleden

Buiten dat reinigt dit gewas ook nog eens de lucht.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Ik vraag me toch wel af wie er op hennepthee zonder psychoactief effect zit te wachten!? Lekker zal het niet zijn en om nu geregeld een smerige bak thee te gaan drinken alleen omdat het een beetje gezond is…

Ik zie dan toch liever oa projecten die proberen het als alternatief voor zaken die er grootschalig beter op worden zoals: alt voor katoen, alt voor papier, alt voor koren ed.

exegese
exegese
8 jaren geleden

klaarblijkelijk hebben ze iets gevonden om het lekker te laten smaken, bovendien zijn er manieren om THC (die er in dit geval weinig op zit) en dus ook CBD los te krijgen van de hennepbladeren. Ik zou niet bij voorbaat willen roepen dat het allemaal niet smaakt voordat ik het geprobeerd heb.

Hoe wietthee te maken waar je wel knetter stoned van wordt ?

http://nl.wikihow.com/Wietthee-maken

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x