Homepagina » Archeologie » Bevindt de oudste piramide ter wereld zich op Antarctica? Onderzoekers doen opvallende beweringen
Bevindt de oudste piramide ter wereld zich op Antarctica? Deskundigen doen opvallende beweringen

Bevindt de oudste piramide ter wereld zich op Antarctica? Onderzoekers doen opvallende beweringen

Sommigen beweren dat er op Antarctica piramides kunnen worden gevonden. Al jaren circuleren hierover berichten in de media.

Zo zou er onder meer een piramideachtige structuur zijn te vinden bij de Shackleton-berg, die zou lijken op de Grote Piramide.

Schrijver David Childress heeft zelfs gesuggereerd dat de zogeheten Shackleton-piramide mogelijk de oudste van zijn soort is op aarde, schrijft persbureau Sputnik.

Stroom

“Als deze gigantische piramide op Antarctica een kunstmatige structuur is, zou het waarschijnlijk de oudste piramide op de planeet zijn,” zei hij.

Dr. Michael Salla zei dat het bouwwerk mogelijk onderdeel is van een ‘wereldwijd netwerk van piramides die energie opwekken en die allemaal op strategische plaatsen zijn neergezet’.

“Volgens één van de theorieën werden de piramides gebruikt om stroom op te wekken,” zei hij.

Nunatak

“Wellicht zijn de piramides op strategische plaatsen gebouwd om een staande golf te creëren en de wereld draadloos van energie te voorzien,” voegde hij toe.

Geoloog Mitch Darcy van het Duitse onderzoekscentrum voor geowetenschappen in Potsdam stelde dat de piramide in werkelijkheid een nunatak is, een blootgestelde top van een berg.

Toeval

“De toppen bestaan duidelijk uit rots en het is toeval dat deze specifieke top de vorm van een piramide heeft,” zei hij.

“Dat de bergtop de vorm van een piramide heeft, hoeft niet te betekenen dat het een door mensen gemaakt bouwwerk is,” klonk het.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Ligt deze in de buurt van de verborgen Ufo(en Ufo-basis) op Antarctica?

  1 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >