Homepagina » Binnenland » Tweede Kamer, kom in actie! Coronawet ‘schaft democratische rechtsstaat af’
coronawet
Foto: Otter CC BY-SA 4.0

Tweede Kamer, kom in actie! Coronawet ‘schaft democratische rechtsstaat af’

Het verzet tegen de coronawet groeit. Onderzoeker Pieter Lakeman roept de Tweede Kamer in een nieuwe column voor Café Weltschmerz op om in actie te komen. “De vraag waardoor de wereld in maart 2020 stapelgek is geworden, ligt nog steeds op tafel. Inmiddels zijn wereldwijd 400.000 personen als coronadode geadministreerd. Dat is één op de 20.000 mensen. Tijdens de Spaanse griep 100 jaar geleden was dat bijna 700 keer zoveel. In Nederland zijn zelfs minder mensen aan corona overleden dan aan de griepepidemie twee jaar geleden.”

Overigens is het nog maar de vraag of de sterfteaantallen kloppen. Zo heeft professor Karol Sikora, een voormalige adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), gezegd dat het Britse dodental in werkelijkheid de helft lager is.

Lakeman gaat verder: “Corona is geen ernstige ziekte. Dat moeten zelfs de door amateurs beheerste Nederlandse regering en het RIVM wel begrijpen. De regering weigert excuses aan te bieden voor de massale vernietiging van banen, bedrijven, carrières, voor de aangerichte schade van 90 miljard euro, voor de bangmakerij, voor het beperken van de persoonlijke vrijheden en voor het buiten werking stellen van het parlement.”

Bekijk de videocolumn hieronder:

Brandbrief

Een groep verontruste Nederlanders heeft daarnaast een brandbrief aan de Tweede Kamer gestuurd over de coronawet. Enkele belangrijke passages uit die brief:

In plaats van de bevolking na maanden van grote onzekerheid uitzicht te bieden op een terugkeer naar de normaliteit, heeft onze regering nu de Tijdelijke wet COVID-19 aan uw Kamer voorgelegd. Deze wet maakt de onzekerheid en rechteloosheid van een samenleving met de kolderieke en onmenselijke omgangsvormen van het ‘nieuwe normaal’ permanent.

Als Kamerlid zult u ongetwijfeld de laatste ontwikkelingen op de voet volgen. Met de huidige wetenschappelijke inzichten kan er geen rechtvaardiging gevonden worden voor een voortduren van enige maatregel. Het kan u niet ontgaan zijn dat het virus vergelijkbaar is met een matige griepgolf. Bovendien is de epidemie thans voorbij.

Met de Tijdelijke wet COVID-19 wordt dan ook geen virus bestreden maar de democratische rechtsstaat afgeschaft. Een regering die tracht een wet met deze strekking door de Kamer te loodsen, is ons vertrouwen niet waard. Zij verliest daarmee niets minder dan het democratische mandaat.

Een petitie tegen de coronawet is al zo’n 150.000 keer ondertekend. U kunt hier tekenen.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Trix
Trix
4 maanden geleden

Wanneer snappen we nou het es..

Die hele lock down is nooit voor het virus geweest.
Maar voor de financiele meltdown.

1 grote scam , de grootste in de geschiedenis

Megan
Megan
Reactie op  Trix
4 maanden geleden

Gelukkig worden steeds meer mensen wakker.

Willem
Willem
Reactie op  Megan
4 maanden geleden

Dat hoor en lees ik al 20/25 jaar Megan maar het is nooit gelukt om de bevolking “wakker” te krijgen, trouwens hier wordt gevraagd aan de veroorzaker (de 2e kamer) om het door hen aangerichte op te lossen, slaat nergens op natuurlijk.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Zalig zijn de simpelen der geest. Alsof de wereldeconomie nog niet voldoende ingestort is.
Complot denken geeft gelukkig blijk van realiteitszin. Het is een geuzennaam die steeds breder met trots gedragen wordt.
Wat steevast weggezet wordt als complotdenken, blijken achteraf altijd weer (complot) feiten.
Als het puur op complotdenken berust …waarom draait de propaganda machine alsof het oorlogstijd is? Waarom treedt er steeds sneller en ingrijpender censuur in?

Ik vind het bewonderenswaardig met alles wat er vandaag de dag bekend is èn de met veel moeite weggemoffelde bewijzen en getuigenissen die boven water zijn gekomen, dat er klaarblijkelijk uithoeken zijn die van nieuws en andere berichtgeving verstoken blijven.
Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel. Vroeg of laat…altijd!

Rob
Rob
Reactie op  Trix
4 maanden geleden

Inderdaad Trix. Het is allang bekend dat de hele wereldeconomie en het banken systeem op instorten stond. Wat ze nu aan het doen zijn is een gecontroleerde instorting. Maar als dat het enige was dan was dat nog niet eens zo erg want de economie en het banken systeem zijn onderdeel van de heersende wereldmacht. Het is altijd een systeem geweest dat alle welvaart steeds meer heeft overgeheveld naar een kleine groep top bankiers en oligarchen. Maar nu schijnen die topfiguren zelf niets meer te hebben. De V.S. is failliet en de machthebbers hebben geen bezit meer. Dat zit nu in een wereld trust en ze hebben daar geen toegang meer toe. Ze laten dan nu de boel doelgericht instorten en proberen een nieuw digitaal fiancieel systeem op te zetten om de macht te houden. De mens moet aan dat systeem gekoppeld worden en technologie met een 24 /7/365 controle systeem worden. Door de lockdown stort de boel versneld in en worden vrijheden beperkt. Onze politici voeren die agenda in eigen land uit. Dat is ook de reden dat Rutte zegt dat alleen vaccinaties iets kunnen veranderen. BS natuurlijk. Gaat gaat om de NWO agenda. Depopulatie en de rest onder totale controle, dat is het doel. Maar of ze dat uiteindelijk ook gaat lukken…. Er komt veel aan het daglicht en de signalen van weerstand nemen toe.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Trix
4 maanden geleden

Niet teveel luisteren naar de doemdenkers die overal een complot zien. Ja, complotten bestaan, maar wie durft het risico aan van een volledige instorting van de wereldeconomie? De superrijken weten ook wel dat als de economie volledig instort, hun geld waardeloos wordt. De massa gaat niet luisteren naar een elite die niets te bieden heeft.

Rob
Rob
Reactie op  Sjazon
4 maanden geleden

Geld is al heel lang alleen maar gebruikt als schuld systeem. Da is in feite dus nooit iets waard geweest. Daarmee hebben de superrijken alleen wel veel materieel bezit naar zich toegetrokken en zelfs een groot deel van het land. Er waren een tijd geleden zelfs berichten waarin werd geschreven dat de top van de macht op deze wereld claimde dat deze planeet van hun is en de mens hier geen bestaansrecht heeft. Als de mens hier geen bestaansrecht heeft, wie of wat zijn zij dan?

freddy
freddy
Reactie op  Sjazon
4 maanden geleden

helemaal mee eens, Sjazon. “ZE” zijn niet eens in staat om de wereldeconomie in te laten storten, omdat ze daarvoor a. de macht niet hebben, deze b. daar veel te complex voor is, en c. er in zo’n situatie (crash) er veel te veel tegenmachinaties in werking treden waardoor deze zich herstelt. zo zijn de beurzen weer hersteld, zijn er noodfondsen opgesteld en komt de economie deels vanzelf weer op gang. er wordt hier veel gepraat over allerlei orkestraties ed. ik geloof daar niks van. ten eerste zijn niet alle rijken geïnteresseerd in supermacht, ten tweede is het systeem daarvoor te eigenwijs, ongrijpbaar en onbeheersbaar. het systeem test zichzelf en zorgt eens in de zoveel tijd voor een crisis oid om zichzelf weer te resetten.veranderingen in het systeem worden eigenlijk alleen door langzame historische processen in gang gezet en die veranderen het eigenlijk nauwelijks, veranderen eigenlijk alleen het uiterlijk ervan, niet de intrinsieke vorm ervan, of de inhoud ervan.
overigens maak ik me geen zorgen over de afschaffing van de rechtstaat door de coronawet. er zijn genoeg partijen in de tweede kamer die zich zorgen maken en nu al protesteren, die hoef je niet meer wakker te maken.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

De leden van De Tweede Kamer die het verbieden om HCQ toe te passen in de eerstelijns hoef je geen wonderen van te verwachten.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  ProAsfalt
4 maanden geleden

Het wonder zit hem in de massa die het bedrog inziet.
Wanneer die massa in aantal het kantelpunt bereikt, kunnen de timmerlieden het schavot bouwen.
In mijn overtuiging zijn we dat kantelpunt aardig genaderd.
En … die politici weten van hun noodlot.
Dat besef, dat maakt het nu zo lastig.
Ze hebben nauwelijks iets te verliezen.
De politici zijn veel te ver gegaan in het benadelen van het volk.
Dus gaan ze door tot het bittere eind. Steeds feller.
Tegen beter weten in, want ze verliezen.
Ze gaan ten onder.
Tot de dood ons scheidt.
Ze veroorzaken hun eigen ondergang.
Kijk toe, en zie het zich voltrekken.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Herman de Graaf
4 maanden geleden

Ik zou zeggen ze wilden toch zo graag af van de grondwet, laten we als eerste de wetteloosheid op hen toepassen die dit veroorzaakt hebben of de andere kant op keken.
De guillotine is de enige straf die past.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Herman de Graaf
4 maanden geleden

Weer dezelfde sleetse tactieken.
Het is steeds een wederkerend patroon dat vroeg of laat weer opduikt.
Problem- Action- Solution.
Na 9/11 ging o.a. de Patriot Act in.
In 2017 is de sleepwet ingegaan, ondanks groot verzet, in navolging op de War on terror.

Alhoewel er eerder een gekleurde Amerikaan door de politie om het leven is gebracht, is dit de eerste keer dat er mondiaal langdurig verontwaardiging en n.b. een beeldenstorm is ontketend.
Waar was die verontwaardiging alle voorgaande k dat er een afro amerikaan om het leven kwam door buitenproportioneel politie geweld?
De schijnheilige minister Rutte, “we moeten terug naar de VOC mentaliteit” vind de rassenkwestie ineens ook ‘erg’.
Terwijl iedere randdebiel, met name celebreties ook hun nietszeggende duit in de zak doen en oproepen tot verzet en chaos. Waarom doen ze dat zelf lekker niet?
Waarom nu?
Waarom uitgerekend nu?
Ineens is het overweldigende Corona nieuws praktisch uitgedoofd.
Het is zo triest er zit een aan/ uit knop op de emotie van de mens…en nog triester is dat deze op afstand geactiveerd kan worden.

We werden ontmoedigd om in opstand te komen tegen de Lockdown.We werden gevangen gezet in onze eigen huizen.
Men mocht niet op bezoek bij zijn zieke en stervende ouders.Waar bleef de massale verontwaardiging toen? Reken er maar op dat de eenzame isolatie de ziekte verergerd heeft en naar alle wasrschijnlijkheid sneller het sterfproces in gang heeft gezet.
Maar de hele wereld wordt nu wel aangemoedigd zich tegen de rassenongelijkheid, de slavernij en zwarte piet te verzetten.
Beste mensen we worden bezig gehouden, tegen elkaar opgezet en onze aandacht wordt gevestigd op zaken die bewust geëncenceerd zijn.Trap er toch niet in.
Eerst de chaos en dan komen ze met de oplossing.
Ouderen en zwakken eenzaam laten sterven is een misdaad tegen de mensheid en inhumaan.
Het is volkerenmoord om de zwakkeren uit de weg te ruimen en hun nabestaanden getraumatiseerd achter te laten.
p.s.
In de hele stad ( A’ dam) zie je de 5G masten op grote straathoeken triomfantelijk boven de gebouwen uittorenen. Allemaal toen wij binnen gehouden werden want voor deze Coronaklucht stond er slechts eentje op het Leidse Plein.
Na de sleepwet hebben we nu 5G sleepnetten.
Is het niet raar dat mensen met een muilkorf/ mondkapje op mogen demonstreren?
Je zou toch denken dat dat gezichtsidentificatie bemoeilijkt…. de reden waarom de boerka destijds verboden werd.
5G fungeert als sleepnet, en aangezien iedereen met een gsm loopt, worden mensen, dusook demonstranten, geidentificeerd aan de hand van hun gsm.

Onderteken allen de petitie , dit kan ook anoniem.
Beter voorkomen dan niet meer te genezen.
Net als destijds met de sleepwet die er ondanks het gehouden referendum gekomen is.

Arwijn
Arwijn
4 maanden geleden

#QuarantineGovernment , voordat het te laat is!

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Arwijn
4 maanden geleden

Alle voorgaande keren

Pietka
Pietka
4 maanden geleden

We Worden gewoon gegijzeld
Onze kinderen mogen pas weer naar school met vaccin
Wij mogen pas reizen met vaccin En vaccin certificaat
Misschien is het nu weer wat versoepeld maar ze blijven maar zeiken op NOS en BNR over de tweede golf deze herfst / winter zal die tweede golf er komen en dan is het patat
Wij waren stout omdat wij ons niet aan de regels hielden en als straf moeten we dan allen aan de Vaccin , en dat zal makkelijk gaan als de nieuwe wetten worden aangenomen welkom in Facistisch Nederland
1984 in wording
Mensen AUB de petitie tekenen tegen deze wet !

Jtprf
Jtprf
4 maanden geleden

Het word steeds duidelijker dat er volgens een verborgen agenda geregeerd word. De meesten van lezers alhier en op andere gelijksoortige sites weten dat al lang. Er is voor mij heen verbod op vrijheid, derhalve pas ik mij ook niet aan, aan voorschriften die een verlogen zelfzuchtige en door persoonlijke beweegredenen, en wel ideologie gestuurde personen. De gevolgen draag ik zelf maar sta er achter ook met geweld.

salvar
salvar
4 maanden geleden

als die wet er door komt moet de burger overal schijt aan krijgen.
wat willen dan iedereen een boete geven?
iedereen oppakken?
iedereen afrossen?
iedereen afschieten?
ja de bruinhemden staan al te trappelen.
laat maar komen die handel.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  salvar
4 maanden geleden

De facto leven we nu door die verankerde noodwet, die de grondwet neutraliseert, in de een juridische dictatuur waarin de burgeers geen rechten meer hebben en de overheid alle. Dit is natuurlijk de voorfase van de militaire variant. Je zag iets dergelijks ook in de jaren 30 van de vorige eeuw. Eerst pakte de nazi’s alle politieke en juridische macht, de gewone burgers merkte nog niks. Tot die ene kristalnacht in 1938, toen zag de gewone burger het ware gezicht. Uiteraard was het toen al veel te laat.

salvar
salvar
4 maanden geleden

we moeten niet zeiken maar in actie komen (incl. ik zelf) anders denken ze in den haag dat ze alles er door kunnen drukken.
ik merk wel dat steeds meer mensen schijt krijgen van het hele gedoe.

het is een licht puntje.

exegese
exegese
4 maanden geleden

Het betoog van de heer Lakeman maakt volgens mij voornamelijk zeer duidelijk dat zowel wetenschappers als ministers en regeringsleiders een andere agenda volgen dan die van volk en welzijn. Maar daar waren we al achter. Vanuit dat besef lijkt me het pleiten voor een parlementaire enquête dan ook volstrekt overbodig. Noem me een parlementaire enquête waar iets uit kwam waar de waarheid dan wel het volk uiteindelijk mee gediend was. Het is de slager die zijn eigen vlees keurt. Bovendien zijn het hun medestanders die ze onder vuur zouden moeten nemen. Kansloze missie als het om waarheidsvinding of gerechtigheid zou gaan. De massa moet die lui ALLEMAAL totaal gaan negeren en hen zo de macht ontnemen. Heel die kliek in Den Haag is medeplichtig, ZONDER UITZONDERING !

Athanasia
Athanasia
4 maanden geleden

De z.g. oppositie in de 2e kamer heeft praktisch bewezen gecontroleerde oppositie te zijn niets hadden we aan die gasten….het was ineens afgelopen met zich afzetten tegen het kabinet …tja of ze zijn afgekocht of bedreigd of gechanteerd. Normaal is het in ieder geval niet moord en brand schreeuwen om een muis en de olifant in de tent die de de tentl platwalst niet zien.

x

Check Also

grote reset

Aartsbisschop waarschuwt Trump voor Grote Reset, bedoeld om ‘mensheid te vernietigen’

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano heeft een open ...

coronavirus

Explosief interview: ‘Er sterven geen mensen meer aan het coronavirus’

Er sterven geen mensen meer aan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x