BinnenlandCorona

Tweede Kamer, kom in actie! Coronawet ‘schaft democratische rechtsstaat af’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het verzet tegen de coronawet groeit. Onderzoeker Pieter Lakeman roept de Tweede Kamer in een nieuwe column voor Café Weltschmerz op om in actie te komen. “De vraag waardoor de wereld in maart 2020 stapelgek is geworden, ligt nog steeds op tafel. Inmiddels zijn wereldwijd 400.000 personen als coronadode geadministreerd. Dat is één op de 20.000 mensen. Tijdens de Spaanse griep 100 jaar geleden was dat bijna 700 keer zoveel. In Nederland zijn zelfs minder mensen aan corona overleden dan aan de griepepidemie twee jaar geleden.”

Overigens is het nog maar de vraag of de sterfteaantallen kloppen. Zo heeft professor Karol Sikora, een voormalige adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), gezegd dat het Britse dodental in werkelijkheid de helft lager is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lakeman gaat verder: “Corona is geen ernstige ziekte. Dat moeten zelfs de door amateurs beheerste Nederlandse regering en het RIVM wel begrijpen. De regering weigert excuses aan te bieden voor de massale vernietiging van banen, bedrijven, carrières, voor de aangerichte schade van 90 miljard euro, voor de bangmakerij, voor het beperken van de persoonlijke vrijheden en voor het buiten werking stellen van het parlement.”

Bekijk de videocolumn hieronder:

Brandbrief

Een groep verontruste Nederlanders heeft daarnaast een brandbrief aan de Tweede Kamer gestuurd over de coronawet. Enkele belangrijke passages uit die brief:

In plaats van de bevolking na maanden van grote onzekerheid uitzicht te bieden op een terugkeer naar de normaliteit, heeft onze regering nu de Tijdelijke wet COVID-19 aan uw Kamer voorgelegd. Deze wet maakt de onzekerheid en rechteloosheid van een samenleving met de kolderieke en onmenselijke omgangsvormen van het ‘nieuwe normaal’ permanent.

Als Kamerlid zult u ongetwijfeld de laatste ontwikkelingen op de voet volgen. Met de huidige wetenschappelijke inzichten kan er geen rechtvaardiging gevonden worden voor een voortduren van enige maatregel. Het kan u niet ontgaan zijn dat het virus vergelijkbaar is met een matige griepgolf. Bovendien is de epidemie thans voorbij.

Met de Tijdelijke wet COVID-19 wordt dan ook geen virus bestreden maar de democratische rechtsstaat afgeschaft. Een regering die tracht een wet met deze strekking door de Kamer te loodsen, is ons vertrouwen niet waard. Zij verliest daarmee niets minder dan het democratische mandaat.

Een petitie tegen de coronawet is al zo’n 150.000 keer ondertekend. U kunt hier tekenen.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Trix
Trix
3 jaren geleden

Wanneer snappen we nou het es..

Die hele lock down is nooit voor het virus geweest.
Maar voor de financiele meltdown.

1 grote scam , de grootste in de geschiedenis

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

De leden van De Tweede Kamer die het verbieden om HCQ toe te passen in de eerstelijns hoef je geen wonderen van te verwachten.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

#QuarantineGovernment , voordat het te laat is!

Pietka
Pietka
3 jaren geleden

We Worden gewoon gegijzeld
Onze kinderen mogen pas weer naar school met vaccin
Wij mogen pas reizen met vaccin En vaccin certificaat
Misschien is het nu weer wat versoepeld maar ze blijven maar zeiken op NOS en BNR over de tweede golf deze herfst / winter zal die tweede golf er komen en dan is het patat
Wij waren stout omdat wij ons niet aan de regels hielden en als straf moeten we dan allen aan de Vaccin , en dat zal makkelijk gaan als de nieuwe wetten worden aangenomen welkom in Facistisch Nederland
1984 in wording
Mensen AUB de petitie tekenen tegen deze wet !

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x