Homepagina » Binnenland » Het absurde Nederlandse coronabeleid: De waanzin rond het mondkapje
mondkapje

Het absurde Nederlandse coronabeleid: De waanzin rond het mondkapje

Vanaf 1 juni is het verboden om zonder mondkapje te reizen met het openbaar vervoer. Het is ook verboden om een mondkapje te dragen dat voorzien is van een CE-keurmerk en helpt tegen besmettingen. Alleen niet-medische mondkapjes die geen bescherming bieden, zijn toegestaan. Sterker nog: ze zijn verplicht.

Wie vanaf 1 juni zonder zo’n niet-medisch mondkapje met de tram, trein of bus reist, kan rekenen op een boete van 95 euro.

Waanzin

Er wordt met veel verbazing gereageerd op het besluit. Emeritus hoogleraar Kees de Lange schrijft: “Dit kabinet is gestoord. Verder bewijs overbodig. Einde van mijn gebruik van het ov.”

Bert Haandrikman zegt dat we ‘in totale idioterie terecht zijn gekomen’. “Wordt het niet tijd dat we massaal aangifte doen tegen de staat? Dit kan toch niet? Waanzin.”

Forum voor Democratie laat via Twitter weten: “Mondkapjes worden verplicht in het ov, maar mondkapjes die écht bescherming bieden, worden juist verboden. Met een goed mondkapje kun je zelfs een boete krijgen. Wie begrijpt dit nog? Waar is dit kabinet in vredesnaam mee bezig?”

Journalist Syp Wynia begrijpt er ook niets van:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos
Jos
8 maanden geleden

Zucht. Misschien mogen we straks ook niet meer uitademen en moeten we speciale onderbroeken gaan dragen.

kuus
kuus
Reactie op  Jos
8 maanden geleden

Na 8 weken geen seks passen me onderbroeken niet meer ik hoop gauw voor een oplossing dan maar een speciale onderbroek .

Mart Hoogedoorn
Mart Hoogedoorn
Reactie op  kuus
7 maanden geleden

Jos ik weet nu al wie dit gaat controleren…..homo’s en lesbiens genoeg in Den Haag

De Wilde Luizen
De Wilde Luizen
8 maanden geleden

Mondjekapjes 1,5 meter allemaal verzinsels om een vaccin af te dwingen. Zie James Corbett docu en het vervolg daarop. https://www.youtube.com/watch?time_continue=335&v=o7A_cMpKm6w&feature=emb_logo
Deel dit zoveel met familie vrienden en kennisen

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  De Wilde Luizen
8 maanden geleden

Ach die Syp ineens een beetje wakker geworden. Tja de rechten zijn al verspeeld. En jij Syp behoort tot de lange rij van bekende Nederlanders die dit fascistisch regime in het zadel heeft geholpen en waarschijnlijk ook dasr houdt. Het is wachten op de corona versie vam de Kristalnacht. Waarin de overheid even een oogje toeknijpt wanneer gevaccineerde even los mogen gaan op niet gevaccineerde. Niet omdat het noet maar omdat het kan in een moderne dictatuur. Ik voorspel binnen 2 jaar.

Gaston
Gaston
8 maanden geleden

Slechte mondkapjes dus, die zorgen juist voor een hoger besmettingsrisico dan helemaal geen mondkapje.
De overheid wil dat we geen goede mondkapjes gebruiken en wil niet dat we geen mondkapje op hebben. Ze willen dus het besmettingsrisico verhogen. Waar is die 1,5 meter maatregel dan nog voor nodig? Om de schijn op te houden?

Jos
Jos
Reactie op  Gaston
8 maanden geleden

Nee: om er zeker van te zijn dat ze in het najaar met grote blijdschap weer een nieuwe stijging in het aantal corona doden kunnen aankondigen. Om vervolgens te beweren dat alleen een massale vaccinatie de remedie tegen deze wereldwijde humanitaire ramp is.

janie
janie
Reactie op  Gaston
8 maanden geleden

Onze geachte politici vonden het immers ook prima dat het carnaval-feest doorging!!Nu uitproberen hoe snel het virus de ‘afgekeurde’ mondkapjes verslaat!!!!

JoeRi
JoeRi
8 maanden geleden

In Spanje is het vanaf de leeftijd 6 jaar nu verplicht met een muilkorf over straat te gaan, kun je het je voorstellen met die hitte je zuurstof ook nog eens word gehalveerd , verschrikkelijk, ook het aanzien van vooral de jeugd tot elkaar en meegenomen dat ze op afstand van elkaar moeten blijven , het leven nu is 1 verschrikkelijk slechte horrorfilm alleen bij een horror heb je altijd nog een einde , in de realiteit is er weinig uitzicht op perspectief, smerig psychologisch spel er word gespeeld met de burger, na al het gelieg van Rutten gisteren is er voor mij 1 ding bijgebleven: onze ouderen blijven gekooid als beesten en mogen zogenaamd blij zijn met een bezoekje van 1 persoon per dag, op 1,5m afstand, misselijkmakend, en nou zag ik zojuist in de mainstream maffia voorbij komen of ze ook nog even heel coulant afstand willen doen van hun vakantiegeld AOW om de jongeren die fantastisch werk doen tegemoet te komen, het gaat van brute mishandeling naar pure marteling, komt er ooit een einde aan deze gestoorde toestand , wel volgens de wetenschappers, als de vaccin er is , die niets gaat uithalen dus er is nogmaals geen positief perspectief, tot de burger het niet meer pikt , moet niet lang uitblijven want het kon allang en kan echt niet langer doorgaan zoals het gaat !!

jan doornbos
jan doornbos
8 maanden geleden

Nou ja, allemaal voor zover mogelijk de auto weer in. Zolang we met zijn allen niet zorgen voor een oplossing, blijven we deze ellende houden. Je hoeft niet heel erg intelligent te zijn om te snappen dat al het geneuzel over de niet bestaande opwarming van de aarde (klimaatverandering bestaat vanaf het begin van de aarde) en nu weer omtrent een “killervirus”, verhalen van geesteszieken zijn. Nee nee, dat zijn niet onze sinisters. Zij blaten “slechts” wat hen wordt opgedragen. De dienst wordt uitgemaakt door lieden niet door ons gekozen zijn. Mwa, kniesoor die daar op let. Toch?

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Het volk schreeuwde om een lockdown. Het heeft een lockdown gekregen. Alleen jammer dat politici de verkregen macht zonder bloedvergieten niet meer zullen afstaan.
Vrijheid komt te voet en gaat te paard.

Maaaarrrrr de VVD wordt met plus 20 zetels beloond in de peilingen. Net zoals een ene Adolf H. ook werd beloond.
Kennelijk heeft het volk verrekte weinig geleerd.

nou en!
nou en!
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

in de peilingen!!!!!wie betaald die zogenaamde peilbureau,s??????

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

@ProAsfalt. Blijf gewoon lekker allemaal thuis. We kunnen ook de boel omdraaien en nergens meer gebruik van maken als we met die idiote maatregelen te maken krijgen. Het is oorlog. Er wordt al gezegd dat het een totale oorlog tegen de mensheid is wat er gaande is. Speel dat spel niet meer mee. Als je alleen maar met een mondkapje mag reizen, reis dan niet. Begin er maar vast aan te wennen dat dit systeem straks sowieso een keer instort. Dan kun je ook niet meer reizen zoals dat met het huidige macht systeem gaat. Mensen reizen voornamelijk omdat ze hun eigen leven niet leven. Daarom willen ze overal heen, dingen bekijken, pretparken bezoeken en noem maar op. Dat is niet ‘je leven leven’, het is niets meer dan vermaak om je bezig te houden. Veel informatie zegt dat die hele wereld van macht en controle straks een keer gaat verdwijnen dus dan valt ook alle vermaak weg. Begin in plaats daarvan te ‘ontwennen’. Zoek de rust op in je eigen woning. Ontspan, maak het jeZelf gemakkelijk, enz. Dan wordt het straks ook niet zo’n chaos als de boel een keer instort. Thuis blijven scheelt ook een hoop geld. Laat de boel maar instorten. Als het dan toch een keer gaat gebeuren dan maar zo snel mogelijk. Beter een snelle dood dan een lange lijdensweg (van en met het huidige macht systeem). Hoe eerder het instort hoe minder tijd de heersende macht heeft. Ze hebben net zoveel tijd als het volk nog mee doet aan hun macht spel. Stoppen met meespelen is de enige manier om hen die macht te ontnemen want dan valt het spel stil. De enigen die veel te verliezen hebben zijn de heersende macht, die hebben immers het meest opgeslokt.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
8 maanden geleden

Het is ook verboden om een mondkapje te dragen dat voorzien is van een CE-keurmerk en helpt tegen besmettingen.
dit is voor boa’s aangepast aan hun intertekstueel vermogen toch zeker allen zijn gelijk.. daarnaast draag ik mijn mondkapje onder mijn boerka ha ha ha..

het kan nog sterker de daklozen in delft slapen in de nacht opvang op 85cm. uit elkaar de hele nacht.. ook nu er de 1.5 mrt. economie is en dit bij wet in de maak verboden
dus bij een klacht en hulp vraag aan de burgemeester van delft.. heeft een ambtenaar deze klacht onder zocht en ra ra wat is de bevinding is de klacht is ongegrond dus de gemeente delft doet niet mee aan de 1.5mrt. eis voor daklozen in die stad.. wel lopen deze daklozen de gehele dag door de stad en moeten deze nu wel of niet 1.5 mtr. afstand houden op de ambtelijke beslissing niet dus.. dus met deze opzak, is bij bekeuren door boa en voor de rechter komen dit de vrijbrief of beter zeg maar de kapersbrief ter vrijmens zijn.. lol om de slim zijnde ambtenaren.. die alleen aan zijn/haar salaris denkt.. de katvangers der elite en ver-raders regels en wetten..

Hoop
Hoop
8 maanden geleden

Mondkapje is slavensymbool, de mond gesnoerd. En slaven moesten ook altijd 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Ze lachen ons uit,

Marcel
Marcel
8 maanden geleden

https://www.politie.nl/themas/gezichtsbedekkende-kleding.html#alinea-title-wat-is-gezichtsbedekkende-kleding

Kan iemand mij even uitleggen hoe het met deze tegenstrijdige verboden zit? Wel of geen mondkapje op?
Echt nog erger dan kleine kinderen die pedo-satanisten in den haag…

Henk
Henk
8 maanden geleden

Ik wordt onderhand schijtziek van dat corona gebeuren , we zijn gewoon gegijzeld in ons eigen land en mondkapjes hebben geen zin . Waar in hemelnaam is deze regering mee bezig het duurt nu veel te lang allemaal . Stop toch eens met die stomme verhalen .

x

Check Also

baudet

Thierry Baudet noemt beestje bij de naam: corona, de Grote Reset

Kamerlid Henk Krol vroeg premier Rutte onlangs ...

huisarts

Huisarts roept op tot rust: ‘Speel regering niet in de kaart’

In diverse Nederlandse steden zijn gisteravond ongeregeldheden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x