Homepagina » Binnenland » Het absurde Nederlandse coronabeleid: De waanzin rond het mondkapje
mondkapje

Het absurde Nederlandse coronabeleid: De waanzin rond het mondkapje

Vanaf 1 juni is het verboden om zonder mondkapje te reizen met het openbaar vervoer. Het is ook verboden om een mondkapje te dragen dat voorzien is van een CE-keurmerk en helpt tegen besmettingen. Alleen niet-medische mondkapjes die geen bescherming bieden, zijn toegestaan. Sterker nog: ze zijn verplicht.

Wie vanaf 1 juni zonder zo’n niet-medisch mondkapje met de tram, trein of bus reist, kan rekenen op een boete van 95 euro.

Waanzin

Er wordt met veel verbazing gereageerd op het besluit. Emeritus hoogleraar Kees de Lange schrijft: “Dit kabinet is gestoord. Verder bewijs overbodig. Einde van mijn gebruik van het ov.”

Bert Haandrikman zegt dat we ‘in totale idioterie terecht zijn gekomen’. “Wordt het niet tijd dat we massaal aangifte doen tegen de staat? Dit kan toch niet? Waanzin.”

Forum voor Democratie laat via Twitter weten: “Mondkapjes worden verplicht in het ov, maar mondkapjes die écht bescherming bieden, worden juist verboden. Met een goed mondkapje kun je zelfs een boete krijgen. Wie begrijpt dit nog? Waar is dit kabinet in vredesnaam mee bezig?”

Journalist Syp Wynia begrijpt er ook niets van:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ProAsfalt schreef:

  Het volk schreeuwde om een lockdown. Het heeft een lockdown gekregen. Alleen jammer dat politici de verkregen macht zonder bloedvergieten niet meer zullen afstaan.
  Vrijheid komt te voet en gaat te paard.

  Maaaarrrrr de VVD wordt met plus 20 zetels beloond in de peilingen. Net zoals een ene Adolf H. ook werd beloond.
  Kennelijk heeft het volk verrekte weinig geleerd.

  59 likes
  • Rob schreef:

   @ProAsfalt. Blijf gewoon lekker allemaal thuis. We kunnen ook de boel omdraaien en nergens meer gebruik van maken als we met die idiote maatregelen te maken krijgen. Het is oorlog. Er wordt al gezegd dat het een totale oorlog tegen de mensheid is wat er gaande is. Speel dat spel niet meer mee. Als je alleen maar met een mondkapje mag reizen, reis dan niet. Begin er maar vast aan te wennen dat dit systeem straks sowieso een keer instort. Dan kun je ook niet meer reizen zoals dat met het huidige macht systeem gaat. Mensen reizen voornamelijk omdat ze hun eigen leven niet leven. Daarom willen ze overal heen, dingen bekijken, pretparken bezoeken en noem maar op. Dat is niet ‘je leven leven’, het is niets meer dan vermaak om je bezig te houden. Veel informatie zegt dat die hele wereld van macht en controle straks een keer gaat verdwijnen dus dan valt ook alle vermaak weg. Begin in plaats daarvan te ‘ontwennen’. Zoek de rust op in je eigen woning. Ontspan, maak het jeZelf gemakkelijk, enz. Dan wordt het straks ook niet zo’n chaos als de boel een keer instort. Thuis blijven scheelt ook een hoop geld. Laat de boel maar instorten. Als het dan toch een keer gaat gebeuren dan maar zo snel mogelijk. Beter een snelle dood dan een lange lijdensweg (van en met het huidige macht systeem). Hoe eerder het instort hoe minder tijd de heersende macht heeft. Ze hebben net zoveel tijd als het volk nog mee doet aan hun macht spel. Stoppen met meespelen is de enige manier om hen die macht te ontnemen want dan valt het spel stil. De enigen die veel te verliezen hebben zijn de heersende macht, die hebben immers het meest opgeslokt.

   35 likes
  • nou en! schreef:

   in de peilingen!!!!!wie betaald die zogenaamde peilbureau,s??????

   14 likes
 • De Wilde Luizen schreef:

  Mondjekapjes 1,5 meter allemaal verzinsels om een vaccin af te dwingen. Zie James Corbett docu en het vervolg daarop. https://www.youtube.com/watch?time_continue=335&v=o7A_cMpKm6w&feature=emb_logo
  Deel dit zoveel met familie vrienden en kennisen

  49 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Ach die Syp ineens een beetje wakker geworden. Tja de rechten zijn al verspeeld. En jij Syp behoort tot de lange rij van bekende Nederlanders die dit fascistisch regime in het zadel heeft geholpen en waarschijnlijk ook dasr houdt. Het is wachten op de corona versie vam de Kristalnacht. Waarin de overheid even een oogje toeknijpt wanneer gevaccineerde even los mogen gaan op niet gevaccineerde. Niet omdat het noet maar omdat het kan in een moderne dictatuur. Ik voorspel binnen 2 jaar.

   9 likes
 • JoeRi schreef:

  In Spanje is het vanaf de leeftijd 6 jaar nu verplicht met een muilkorf over straat te gaan, kun je het je voorstellen met die hitte je zuurstof ook nog eens word gehalveerd , verschrikkelijk, ook het aanzien van vooral de jeugd tot elkaar en meegenomen dat ze op afstand van elkaar moeten blijven , het leven nu is 1 verschrikkelijk slechte horrorfilm alleen bij een horror heb je altijd nog een einde , in de realiteit is er weinig uitzicht op perspectief, smerig psychologisch spel er word gespeeld met de burger, na al het gelieg van Rutten gisteren is er voor mij 1 ding bijgebleven: onze ouderen blijven gekooid als beesten en mogen zogenaamd blij zijn met een bezoekje van 1 persoon per dag, op 1,5m afstand, misselijkmakend, en nou zag ik zojuist in de mainstream maffia voorbij komen of ze ook nog even heel coulant afstand willen doen van hun vakantiegeld AOW om de jongeren die fantastisch werk doen tegemoet te komen, het gaat van brute mishandeling naar pure marteling, komt er ooit een einde aan deze gestoorde toestand , wel volgens de wetenschappers, als de vaccin er is , die niets gaat uithalen dus er is nogmaals geen positief perspectief, tot de burger het niet meer pikt , moet niet lang uitblijven want het kon allang en kan echt niet langer doorgaan zoals het gaat !!

  42 likes
 • Gaston schreef:

  Slechte mondkapjes dus, die zorgen juist voor een hoger besmettingsrisico dan helemaal geen mondkapje.
  De overheid wil dat we geen goede mondkapjes gebruiken en wil niet dat we geen mondkapje op hebben. Ze willen dus het besmettingsrisico verhogen. Waar is die 1,5 meter maatregel dan nog voor nodig? Om de schijn op te houden?

  41 likes
  • Jos schreef:

   Nee: om er zeker van te zijn dat ze in het najaar met grote blijdschap weer een nieuwe stijging in het aantal corona doden kunnen aankondigen. Om vervolgens te beweren dat alleen een massale vaccinatie de remedie tegen deze wereldwijde humanitaire ramp is.

   42 likes
  • janie schreef:

   Onze geachte politici vonden het immers ook prima dat het carnaval-feest doorging!!Nu uitproberen hoe snel het virus de ‘afgekeurde’ mondkapjes verslaat!!!!

   5 likes
 • Henk schreef:

  Ik wordt onderhand schijtziek van dat corona gebeuren , we zijn gewoon gegijzeld in ons eigen land en mondkapjes hebben geen zin . Waar in hemelnaam is deze regering mee bezig het duurt nu veel te lang allemaal . Stop toch eens met die stomme verhalen .

  41 likes
 • Hoop schreef:

  Mondkapje is slavensymbool, de mond gesnoerd. En slaven moesten ook altijd 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Ze lachen ons uit,

  40 likes
 • jan doornbos schreef:

  Nou ja, allemaal voor zover mogelijk de auto weer in. Zolang we met zijn allen niet zorgen voor een oplossing, blijven we deze ellende houden. Je hoeft niet heel erg intelligent te zijn om te snappen dat al het geneuzel over de niet bestaande opwarming van de aarde (klimaatverandering bestaat vanaf het begin van de aarde) en nu weer omtrent een “killervirus”, verhalen van geesteszieken zijn. Nee nee, dat zijn niet onze sinisters. Zij blaten “slechts” wat hen wordt opgedragen. De dienst wordt uitgemaakt door lieden niet door ons gekozen zijn. Mwa, kniesoor die daar op let. Toch?

  26 likes
 • John Doe schreef:

  Ik reis zowiezo al jaren niet meer met trein of bus (te duur) maar de OPLOSSING is heel simpel.

  Geen openbaar vervoer meer gebruiken, zelf niet eens een taxi (sorry voor de taxi chaffeurs) maar dit nazi BEFEHL is onacceptabel.

  Lege treinen, bussen en metro’s zal na een paar weken/maanden zeer doen financieel, en zodra het om GELD gaat dan zullen de hersenloze verraders in Den Haag zich toch eens achter de oren krabben.

  **NOS journaal van 20 Augustus 2020 – Openbaar vervoer sector in financiele nood !**

  Den Haag *Wij zijn een beetje geschokt dat dit dus niet de oplossing is, toch maar weer zonder mondkapje vanaf morgen ?!.*

  25 likes
 • Marcel schreef:

  https://www.politie.nl/themas/gezichtsbedekkende-kleding.html#alinea-title-wat-is-gezichtsbedekkende-kleding

  Kan iemand mij even uitleggen hoe het met deze tegenstrijdige verboden zit? Wel of geen mondkapje op?
  Echt nog erger dan kleine kinderen die pedo-satanisten in den haag…

  20 likes
 • Trix schreef:

  Ze kunnen lullen als brugman… Met wetten en regels… Prima hoor zou mij een rotzorg zijn. Zodra mijn eigen veiligheid in geding komt kunnen ze mijn **** likken… Met hun regels en wetten. Ze schrijven maar raak. Ik deponeer ze wel in den haag op de mat van die idioot…

  Niet best… Ik zit nu nog in india niet wetent of ik uberhaupt wel terug wil komen. WTF hoe heeft dit zo snel kunnen plaatsvinden ongelovelijk.. Nee ik blijf lekker hier. Ik maak nu planned om uit Goa te gaan en naar de bergen te reizen in het noorden om mijn eigen hutje te bouwen en tijdelijk te verblijven tot…. Tja… What to say

  20 likes
  • salvar schreef:

   @trix
   lekker daar blijven , misschien heb niets meer te zoeken in dit k*tland.
   zou zo willen komen helpen en in de natuur leven.
   mijn vrouw zie het niet zitten en daarom laat ik haar niet in dee steek.
   het is niets mooier om in de natuur te leven , geen gezeik aan je kop van de imbeciel rutte & co

   19 likes
 • Jos schreef:

  Zucht. Misschien mogen we straks ook niet meer uitademen en moeten we speciale onderbroeken gaan dragen.

  19 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Het is ook verboden om een mondkapje te dragen dat voorzien is van een CE-keurmerk en helpt tegen besmettingen.
  dit is voor boa’s aangepast aan hun intertekstueel vermogen toch zeker allen zijn gelijk.. daarnaast draag ik mijn mondkapje onder mijn boerka ha ha ha..

  het kan nog sterker de daklozen in delft slapen in de nacht opvang op 85cm. uit elkaar de hele nacht.. ook nu er de 1.5 mrt. economie is en dit bij wet in de maak verboden
  dus bij een klacht en hulp vraag aan de burgemeester van delft.. heeft een ambtenaar deze klacht onder zocht en ra ra wat is de bevinding is de klacht is ongegrond dus de gemeente delft doet niet mee aan de 1.5mrt. eis voor daklozen in die stad.. wel lopen deze daklozen de gehele dag door de stad en moeten deze nu wel of niet 1.5 mtr. afstand houden op de ambtelijke beslissing niet dus.. dus met deze opzak, is bij bekeuren door boa en voor de rechter komen dit de vrijbrief of beter zeg maar de kapersbrief ter vrijmens zijn.. lol om de slim zijnde ambtenaren.. die alleen aan zijn/haar salaris denkt.. de katvangers der elite en ver-raders regels en wetten..

  13 likes
 • Elise schreef:

  Goedkoop zijn die mondkapjes van etos, hema kruidvat ook al niet. Ting Ting Kassa.
  Mensen die al geen geld hebben, kunnen niet eens meer met het OV. Dan ligt alles toch weer plat. Stel die mensen moeten met de bus naar het ziekenhuis. Ik zeg maar iets. Dat is armoede discriminatie.

  9 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  de KKK droegen al vroeg mondkapjes, kregen er punthoofd van.. hier hoor ik dat de meesten er irritatie van ondervinden mogelijk van de imitatie door van overheidswegen geregelde meningen van buitenaf..

  3 likes
 • PREDATOR schreef:

  Hoe sterk zijn “Wij” nu eigenlijk???..Die paar handelingen wat we konden ondernemen is afgeschaft..(referum etz)..Tijd zal het leren..

  3 likes
 • Straalmans schreef:

  Vreselijk, die mondkapjes. Helaas zal ik ze ook moeten gaan aanschaffen. Ik hoor bij de Hema en Kruidvat? Waarom de mensen dan niet gelijk in een astronautenpak steken? Dan weet je echt dat niemand een ander besmet.
  P.S: serieuze vraag: als een besmet persoon een scheet laat, is dit lucht dan besmettelijk of niet? Zo ja, moeten we dan straks speciale onderbroeken dragen?

  3 likes
 • Alfredo schreef:

  Stap uit het systeem en je bent bevrijd, take the red pill and get enlightened!

  3 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  je weet ook waarom er geen touwtjes aan de mondkapjes zitten maar elastiekjes toch..

  wel dit is als je niest deze niet schuurt maar weer terug veert op zijn plaats..

  daarnaast is het goed dat het virus niet via de oren naar binnen kan dringen (al hoe wel) dan worden er mondkapjes met oor dopjes ontworpen en we luisteren zonder al niet naar elkaar..

  zijn mondkapjes er dan symbolische voor om ons de mond te snoeren zeker in het open baar vervoer en dan alleen in het vervoer er net buiten niet? corona’s reizen zeker ook graag openbaar maar snappen nog niks van overstappen hun AI zal nog een buiten natuurlijke update nodig hebben.. met als in amerika nat zand bevat geen corona’s tov het droge zand wel ..
  en ja er zijn mensen (nou ja volgers) die dit nog geloven ook.. ja we hebben ook sprookjes en heeel diep weg zit waarheid ieder zijn waarheid wel te verstaan..
  ergens hoog in de ivoren toren hoor ik schaterlach, heel geniepig en vals als het synoniem van politiek..

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >