Archeologie

“1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel te doen rond de Bijbel die in 2000 is gevonden in het gerechtsgebouw in de Turkse hoofdstad Ankara. De Arabische zender Al Arabiya meldde in 2012 dat Jezus Christus een gewoon sterfelijk wezen was en nooit is gekruisigd.

De 1500 jaar oude Bijbel bevat onder meer het evangelie van Barnabas, een vroege leerling van Jezus. Het Vaticaan had eerder al officieel gevraagd het boek te mogen inkijken, aldus de National Turk. In het boek zou een passage staan die de kern van het christelijk geloof onderuit haalt. “Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man,” zou Jezus hebben gezegd. “Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elk ander mens.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De passages ontkennen het goddelijke karakter van Jezus en de Drie-eenheid. Volgens dit evangelie is niet Jezus gekruisigd, maar Judas Iskariot. Ook de kruisiging en de wederopstanding van Jezus behoren tot de kern van het christelijk geloof.

De oude Bijbel is geschreven in gouden letters en is gebonden in leer. Jezus sprak West-Aramees ofwel Syriac, een dialect dat ooit in grote delen van het Midden-Oosten en Centraal-Azië werd gesproken. Het wordt gesproken door Syrische christenen en heeft daarnaast de Syrisch-orthodoxe Kerk in India overleefd.

In het evangelie van Barnabas heeft Jezus ook de komst van de profeet Mohammed voorspeld. Er is echter de nodige twijfel over de authenticiteit van het handgeschreven manuscript.

In 1986 verscheen een artikel op de voorpagina van de Turkse krant Türkiye Gazetesi, waarin gesteld werd dat het originele manuscript van het evangelie van Barnabas was gevonden in het oosten van Turkije.

Het boek, geschreven in het Aramees, zou in het jaar 48 geschreven zijn door Barnabas. Het evangelie zou door kerken geaccepteerd zijn en werd gebruikt tot het jaar 325, toen het na het Concilie van Nicaea uit de roulatie werd genomen.

[Al Arabiya, National Turk]

3.1 13 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

534 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
9 jaren geleden

Al die religie`s hebben hun eigen draai aan die bijbel(boeken) gegeven,ik hoop dat er een onafhankelijke groep mensen internationaal dit boek letterlijk kunnen vertalen….zodat we dan wat betere informatie krijgen……….raar he,maar over boedha wordt toch niet zoveel verschillende interpretatie`s geschreven,alhoewel er vele vormen van zijn……de leer blijft het zelfde en is ook veel ouder……vroeger mocht je van god niet fietsen op zondag??!! nu mag je mensen doden,je wordt er soms voor beloond in hun hiernamaals…..gewoon misbruik maken van een religie,de mens is volledig verantwoordelijk voor zichzelf,zn daden,zn gezondheid,zn leven……..

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Jezus is niet gekruisigd, noch bestaat GOD. Ze – de gevestigde wereldreligies – draaien alles om en ook zoals nu Jezus mensen tracht te redden en wel terug is in de wereld (Om rampenbestrijdingscentra op te zetten) .

hans
hans
9 jaren geleden

holly s**t the cake was an lie al along
what has really happend to christ ??????

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De kern van het Christelijke geloof wordt hiermee onderuit gehaald; de Christelijke leer kan krankzinnig genoemd worden.

Back to top button
534
0
We lezen graag je reactie!x