Homepagina » Archeologie » “1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”
"1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is"

“1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”

Er is momenteel veel te doen rond de Bijbel die in 2000 is gevonden in het gerechtsgebouw in de Turkse hoofdstad Ankara. De Arabische zender Al Arabiya meldde in 2012 dat Jezus Christus een gewoon sterfelijk wezen was en nooit is gekruisigd.

De 1500 jaar oude Bijbel bevat onder meer het evangelie van Barnabas, een vroege leerling van Jezus. Het Vaticaan had eerder al officieel gevraagd het boek te mogen inkijken, aldus de National Turk. In het boek zou een passage staan die de kern van het christelijk geloof onderuit haalt. “Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man,” zou Jezus hebben gezegd. “Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elk ander mens.”

De passages ontkennen het goddelijke karakter van Jezus en de Drie-eenheid. Volgens dit evangelie is niet Jezus gekruisigd, maar Judas Iskariot. Ook de kruisiging en de wederopstanding van Jezus behoren tot de kern van het christelijk geloof.

De oude Bijbel is geschreven in gouden letters en is gebonden in leer. Jezus sprak West-Aramees ofwel Syriac, een dialect dat ooit in grote delen van het Midden-Oosten en Centraal-Azië werd gesproken. Het wordt gesproken door Syrische christenen en heeft daarnaast de Syrisch-orthodoxe Kerk in India overleefd.

In het evangelie van Barnabas heeft Jezus ook de komst van de profeet Mohammed voorspeld. Er is echter de nodige twijfel over de authenticiteit van het handgeschreven manuscript.

In 1986 verscheen een artikel op de voorpagina van de Turkse krant Türkiye Gazetesi, waarin gesteld werd dat het originele manuscript van het evangelie van Barnabas was gevonden in het oosten van Turkije.

Het boek, geschreven in het Aramees, zou in het jaar 48 geschreven zijn door Barnabas. Het evangelie zou door kerken geaccepteerd zijn en werd gebruikt tot het jaar 325, toen het na het Concilie van Nicaea uit de roulatie werd genomen.

[Al Arabiya, National Turk]
2.7 7 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
528 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
6 jaren geleden

Al die religie`s hebben hun eigen draai aan die bijbel(boeken) gegeven,ik hoop dat er een onafhankelijke groep mensen internationaal dit boek letterlijk kunnen vertalen….zodat we dan wat betere informatie krijgen……….raar he,maar over boedha wordt toch niet zoveel verschillende interpretatie`s geschreven,alhoewel er vele vormen van zijn……de leer blijft het zelfde en is ook veel ouder……vroeger mocht je van god niet fietsen op zondag??!! nu mag je mensen doden,je wordt er soms voor beloond in hun hiernamaals…..gewoon misbruik maken van een religie,de mens is volledig verantwoordelijk voor zichzelf,zn daden,zn gezondheid,zn leven……..

Amino
Amino
Reactie op  louise
6 jaren geleden

Precies, de mens is zelf verantwoordelijk voor zijn daden, leven en gezondheid. Iedereen gaat veroordeeld worden op de dag des oordeels. En niemand zal je zonden dragen ( ook geen jezus) je wordt veroordeeld voor je eigen daden. Welk geloof je ook aanhangt Of niet gelovig. We zullen allemaal het zelfde proces krijgen.

boem
boem
Reactie op  Amino
6 jaren geleden

Helemaal gelijk Amino, en mensen die zichzelf doden in de naam van god en denken dat ze daarvoor een beloning krijgen is niet waar. Je bent dan namelijk geen moslim. Islam is een goede manier van leven, maar jammer genoeg dat sommige mensen dat niet volgen. De islam is vrede en in de koran vindt je niet iets zoals: Kill alle joden of dood iedereeen blabla. Maar in de koran vindt je embryologie en de zee die aan de ene kant zout water is en aan de andere kant zoet in details beschreven. Je vindt zoveel tekens die wetenschappers zelfs nog niet eens hadden ondekt! Hoe kan een man die in een woestijn leefde, 14000 jaren geleden zoiets zelf verzinnen? Hij kon niet lezen of schrijven. En in de islam geloven wij in profeten die god naar de aarde heeft gestuurd met een boek, ja dat is waar. En dat geldt ook voor de herbreeuwse bijbel en de torah om het ware geloof te verspreiden, alleen omdat mensen er anders over dachten hebben ze het verandert. Daarom hebben ze in deze oude bijbel dit ondekt. Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man,” zou Jezus hebben gezegd. “Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elk ander mens.” En Jezus was ook een profeet en als God hem naar de aarde heeft gestuurd om het goede woord te verspreidden dan zou God hem niet laten doden door mensen. Wij geloven dat hij daarvoor al is opgestegen naar god. En niet dat hij werd gekruizigt want dat was een man die op hem leek. Omdat er zoveel ontwetendheid was over geloven kwam de laatste profeet Mohammed en hem is het wel gelukt.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  boem
6 jaren geleden

LS…

Op het moment dat je gaat verkondigen dat je het weet, ben je dommer dan wie ook. Religieuze kwezels weten helemaal niets…

areader
areader
Reactie op  boem
6 jaren geleden

Lees de het oude testament, zij die erin geloven, dan zal je veel meer over het Jezus lezen.. Dan zal je het ook beter begrijpen. God is geest. Alvorens je niet op 1 lijn met hem zit, zal niemand zijn woord begrijpen. Want God praat in de geest met ons. En velen begrijpen het niet. Ze baseren hun geloof op wereldse wijsheid. De bijbel is niet zomaar een boek. Zoals het boek geschreven door Columbus, Het verhaal dat een ieder klakkeloos overneemt. Was je erbij ? Vroeger werd ook door wetenschappers beweerd dat de aarde plat was. In de bijbel staat al veel langer geschreven dat de aarde rond is. en heel duidelijk.
Trouwens over de bijbel… Volgens de koran was Jezus toch voor Muhammed. En erkennen ze toch ook Jezus. Waarom zou ik Jezus moeten laten om Muhammed te dienen dan als ze beiden volgens velen gewoon profeten waren ?

Ismael
Ismael
Reactie op  areader
5 jaren geleden

Er is teveel geknoeid dan wel geknutseld aan het Christendom. Originele menuscripten van bijbelteksten zijn er niet meer. De betekenis van de oorspronkelijke Hebreeuwse teksten is bij de vertaling deels verloren gegaan. De bijbelboeken werden (her)schreven over een periode van bijna 16 eeuwen. Niet alle auteurs zijn bekend, waaronder de eerste 14 vermelden geen auteur. Dus wie waren deze schrijvers? En wat nog frappanter is dat we de oorspronkelijke Hebreeuwse of Aramese tekst niet kennen en dus een vertaling zijn vanuit het Grieks en aangepast zijn aan de katholieke leer. Iedereen schrijft maar wat dus allerlei contradicties tot gevolg. Dit wijst op feitelijke botsingen binnen het Chr. Iedere profeet kent zijn eigen tijdsfase en zo is het stokje destijds overgedragen aan Muhammed die de aangewezen persoon is voor deze tijdsperk. Hij is met een boek gekomen waarin alles helder en duidelijk wordt uitgelegd. U kunt het verleden, heden en toekomst vinden in dit boek die u voldoening zal geven en waarbij u ook antwoord zult vinden op uw vraag .

Marlon
Marlon
Reactie op  areader
5 jaren geleden

Beste adreader,

Ik begrijp je statement over Profeet Mohammed en Profeet Jezus volkomen. Moslims moeten geloven in alle #Abrahamic Faiths (Jodendom/Christendom). In elke tijdperk van het geloof heeft de geloof zich verkwist en veranderd (door mensen) waardoor deze niet meer in pure staat was en overeen kwam met de geloofsleer van de desbetreffende profeet en God. Vandaar dat er nieuwe profeten en heilige boeken verschenen. Dus als je het logisch bekijkt is Profeet Mohammed de profeet die nu gevolgd moet worden en de heilige boek die hij heeft verkregen staat in dat hij de laatste der profeten is voor de mensheid.

Numeri 23:19 God is geen mens
Numeri 23:19 God is geen mens
Reactie op  areader
4 jaren geleden

Hoi in het oude testament kom je jezus overall tegen,nou dan ben ik benieuwt waar dan ik kan hem nergens vinden

eleonora
eleonora
Reactie op  areader
2 jaren geleden

Je bent aardig misleidt door de islamieten.
Taqqyya heet dat. liegen tegen christenen.
De protestantse kerk ziet ook ineens zijn kans schoon, en haalt allerlei tecten aan uit de koran bv als zoude rk beelden aanbidden.
De neerste leiders, luther en calvijn waren neiden beinvloedt door de mofties waar ze mee schreven
evenals Hitler.
dus steeds meer hoor je ” van horen zeggen” en dan weet ik dat t eigenlijk van of via een moslim komt. ik hoor het aan de taal want ik heb vele hadith en de koran gelezen. Ik herken de stijl.
ze liegen n altijd overal tegen alle!! christenen. Altijd.
daarbij zijn alle islamieten gechiooed bij de geboorte.
heb al 45 jaar contact met islamieten.
maar blijf rk
In het verleden ,zo rond 1666 is er, zeer onterecht zo ontzettend veel gemold door het protestantisme net als isis in Syrie.
en waar gaat men op vakantie?
juist naar RK landen.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Amino
4 jaren geleden

Wij zijn hier allemaal op de aardse leerschool, om te onderzoeken, De Here Jezus Christus zal je bij de dood al voor Gods Gerecht laten komen, de duivel zal de aanklager zijn over al je aardse daden,door spijt zal je vergeving krijgen, Alleen door de Here Jezus, die de satan persoonlijk verslagen heeft, een andere afgod is daar niet voor in staat,die stond alleen voor de misleiding van de mens, de duivel tiert in deze eindtijd, oorlogen onthoofdingen, eerwraak alles het gevolg van de satan, aan de daden zie je welke god ze volgen, zich opblazen alles in naam van de satan,die een hekel heeft aan Gods Schepping de mens.

Michiel
Michiel
Reactie op  Amino
2 jaren geleden

nee Amino Jezus is de Weg de Waarheid en het Leven niemand komt tot de Vader dan door Hem. het geloof in Jezus Christus stelt je vrij van zonde!!!

Huub
Huub
Reactie op  louise
6 jaren geleden

Hallo allemaal, Er is in de hele wereld nergens zo veel historisch en juridisch bewijs te vinden als alles wat in de bijbel staat. Alle dingen die hier in staan zijn in tegenstelling tot dat velen hier beredeneren en menen te zeggen onderzocht door ontelbare wetenschappers, zowel niet christelijke aanhangers als christelijke aanhangers hebben nergens zo veel bewijzen gevonden als wat in de bijbel beschreven staat vermeld. Alles wat we leren krijgen we via waarnemingen die getoetst zijn en overgeleverd zijn door de generaties heen. We geloven dat de tweede wereldoorlog gebeurt is en we hebben duizenden bewijzen dat de holocaust gebeurt is, het ligt door onze ouders, grootouders nog vers in ons collectief geheugen, de beelden, documentaties en filmen tonen ons hoe verschrikkelijk dat geweest moet zijn, dat maakt het historisch. Zo is het ook met het nieuwe testament, hoe moeilijk het ook te geloven mag zijn, maar de vele brieven en schriften en archeologische onderzoeken over de jaren ten tijde van Jezus Christus en alles wat HIJ (Jezus) gezegd heeft kan nooit een collectieve leugen zijn geweest. Elf apostelen zijn na de dood en wederopstanding van Jezus gekruisigd, gestenigd, met het zwaard of de speer ter dood gebracht omdat ze allemaal getuige zijn geweest van de waarheid in de eerste eeuw van onze jaartelling.
In geen enkele geloofsvorm ter wereld zijn zoveel aanwijzingen te vinden als in het OT en NT dat de HERE Jezus de ware is. Hoe moeilijk het ook voor ons mensen te geloven is, hoe wetenschappelijker dat we menen alles te weerleggen, hoe meer bewijzen we menen te hebben van de evolutie, hoe ondoorgrondelijker ons geloof is. Het begint bij het woord geloven, we willen graag bewijzen hebben, een tastbare waarneming, dat begint bij studie van alle dingen die we samen verzamelt hebben door de eeuwen heen, daardoor zijn we nu in 2014 zover gekomen dat we samen onze kennis kunnen delen via internet, tv etc. Vroeger waren deze mogelijkheden niet, mensen moesten hun ervaringen met elkander delen en van generatie tot generatie aan elkaar vertellen, gelukkig maar. Maar dat wil niet zeggen dat ze vroeger meer spookverhalen/fantasieverhalen vertelden als tegenwoordig. Surf maar eens op internet over allerlei beweringen die door de wereld gaan. Als iemand een verhaal over de wereld verspreid met een of andere foto over een ufo dan moet je eens zien hoe veel reacties er op staan en krijg je talloze complottheorieën over je heen. Ik raad iedereen aan serieus te lezen in de bijbel, Koran, Talmoed en andere religiën in de wereld en dan eens serieus na te denken en te vergelijken. Leg alle wetenschappelijke kennis en historisch bewijs, en wetenschappelijke onderzoeken naast elkaar wat je maar kunt vinden over het OT en het NT naast alles wat je gelooft en niet gelooft. In ieder geval ik ben 52 jaar en zal zeker na alles wat ik tot heden toe gelezen heb en meegemaakt heb in dit leven Jezus de persoon is die boven alles staat van wat wij menen te weten van ons bestaan en leven. Hoe goed we ook ons best doen om dit te verklaren, weerleggen, en te bespotten en te ontkennen, en met wetenschappelijke waarnemingen en bewijzen menen te ontrafelen als een leugen en mythe, dan nog blijven er ontelbare meningen en vragen over het mysterie van het geloof zoals de Here Jezus dat in tegenstelling tot alle andere religiën in de wereld gedaan heeft. Geloof is geen woord maar een onweerlegbare waarheid die zo waar is als alle dingen die bestaan en van wat we menen te weten. Tip; lees eens het boek Jezus Feit of fictie van Josh McDowell, en speur eens op internet na, nergens kom je waar dan ook zo vaak de naam Jezus tegen, en dat nu al meer dan 2000 jaar later, verklaar dat eens dat een volgens velen verzonnen hersenspinsel van enkele arme mensen uit een van de kleinste landen van die tijd op de wereldkaart zo een grote stempel heeft achtergelaten dan b.v. welke koning of keizer of geleerde macht ter wereld dan ook, heeft iemand hier een antwoord op? In ieder geval van uit mijn hart hoop ik dat we met ons allemaal ons geloof in voor mij de reinste mens Jezus die ooit op aarde geweest is allemaal accepteren gaan, en inzien gaan dat de waarheid snel mogen komen en alle mensen van hun verdriet en pijn verlost mogen worden door de vader JHWH via de zoon Jezus die zich in opdracht van zijn Vader heeft laten kruisigen om ons te verlossen van onze zonden.

Vrijwillige Sabbatsvierder Marten Dek
Vrijwillige Sabbatsvierder Marten Dek
Reactie op  Huub
5 jaren geleden

Huub, je hebt mijn bevindingen weergegeven.
Maar er is nog een veel grotere bevinding als je gelooft.
Dan weet je dat Jezus gezegd heeft, Ik zal het voor je doen. Ik stuur de Heilige Geest om je te helpen. Jij hoeft alleen maar ja te zeggen.

Ik heb JA gezegd en veel geleerd. Er is geen één geloof of religie die zegt, of iemand die zegt wat Jezus zegt. Elk ander geloof dan dat Jezus brengt, leert dat je het zelf moet doen.

God en Jezus Zijn de Schepper van hemel en aarde, maar ook van de mens. Welk geloof heeft die waarde. Ook is God de Schepper van de mens en als zodanig gerechtigd met de mens te doen wat God wil.
Welk geloof zegt dat hij/zij schepper van de mens is?

Alles wat in Gods Woord staat is uitgekomen en komt nog uit.
Rampen die steeds groter worden.
Mensen die het gezag niet meer accepteren. Kijk om je heen.
Kinderen die uit de band springen en niet meer naar ouderen luisteren.
Het vuur zal van de hemel komen. Kijk eens naar wat er al een vuur, dodelijk vuur van de hemel is gekomen.
Dat tijden en wetten veranderd zullen worden door de tegenstrever. Zie Daniël 7:25.
Heb je vijanden lief zegt Jezus. Dat is bij de Islam wel even anders. Lees de Koran maar eens. En vergeet niet dat naamchristenen er ook wat van konden met moordpartijen. Tegen de Wil van Jezus en God in.
Rome dus!!!!
Brandstapels enz.
Als je hebt, Jezus gelooft, zul je alles krijgen wat nodig is. Niet verdienen maar krijgen uit Liefde van God en Jezus naar de mens toe.
Maar als je niet of half gelooft zal God en Jezus ook dat beetje wat je hebt van je af nemen.
Alleen jou JA, en de vraag om Kracht van God, maakt je sterk. Heel sterk.
Ik ben 75 en ondervind dat dagelijks.
Ik had een droom.
Een Isis strijder stond klaar om mijn keel door te snijden.
Ik vroeg hem of ik hem een hand mocht geven., voor hij mij ging doden.
Hij vroeg, geheel gemaskerd, waarom. Omdat mijn God zegt heb je vijanden lief. Omdat jij mij bij God brengt zodra je mijn keel doorsnijdt.
Toen werd ik wakker.
Allen die om het Woord van God sterven, zullen behouden blijven. Dat is een belofte van God en Jezus.

Met vr. gr.
Marten Dek martendek.nl

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Vrijwillige Sabbatsvierder Marten Dek
5 jaren geleden

Prachtig geschreven, klopt precies, de droom liet u al zien, dat u een Levende Steen van de Here Jezus Christus bent, waar Levende Stenen zijn dan Vloeit dat Getuigenis naar Buiten uit, Wij zelf kunnen Stenen niet Levend maken, dat kan alleen als ze tot Jezus Christus gaan.Jezus is de Levende Steen, Gods Goedheid proef je in de Here Jezus,Goedertieren dat is het Fundament,dat heb je bij andere geloven niet, Die hebben geen Redder en geen Verlosser, Wie zich Stoot aan het Woord stoot zich zelf van God Jezus af,het Heilige Kruis is de Sleutel die de Hemelpoort weer opende voor de gehele Wereld die Gods Woord Zal aannemen,Anders ben je Verloren na je Aardse dood,de Voornaamste Lessen heb je niet willen Leren,alleen de ergernissen en ongeloof zal je eeuwige deel zijn.dan zal alles ophouden Je koos dan zelf voor de duisternis die de Duivel zal Beheersen.het is tenslotte een Strijd tussen Hemel en Aarde, voor al die Verloren Zielen, waar Christus voor Stierf.

Ayla
Ayla
Reactie op  Vrijwillige Sabbatsvierder Marten Dek
5 jaren geleden

Aks goed zou bestaan vind ik hem een sadist, moorden en honger doet hij niks aan, erger nog hij staat toe te kijken, islam en christendom zijn beide gewelddadige geloven

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Ayla
5 jaren geleden

Al de Moorden in deze wereld ,al die sadisten die er rond lopen, heel de ellende van deze wereld is het werk van de duivel, de mensheid volgt het spoor van de duivel. ik ben een Burger van de Here Jezus Christus, die Liefde is, die voor al de Zonden van de Mensheid gestorven is aan het Heilige Kruis waar de Duivel zo bang van ons, ieder die niet in Jezus Christus zal geloven Is voor de Anti Christ, die al de Christenen nog graag zou willen Onthoofden,je ziet waar het Gevaar vandaan zal komen, de Duivel raast, door te Bidden zullen wij krachten krijgen van de Heilige Geest,de Christelijke kerk was ook duivels, zie hun werken , de duivel staat ook boven op de Kerk, dat heeft niks met Jezus te maken Jezus is God Zelf ,die preekt over de Liefde voor elkaar.,en gelukkig ging de Hemelpoort weer open ,anders zouden wij voor eeuwig in de duisternis vertoeven.alleen Jezus heeft de duivel verslagen., geen Mohammed of Boedha alleen de Here Jezus Christus ,Voor wie zal u Kiezen.

areader
areader
Reactie op  Ayla
5 jaren geleden

En daarnaast is( bijna ) een ieder zo was als jezus…. wat zouden we toch een mooie wereld hebben..

wat een onzin wat Ayla zegt. ga lezen voordat je begint te spreken.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Ayla
3 jaren geleden

Ayla wij hebben in deze wereld te maken met de satan,die zwerft over de wereld,al de ellende is van de satan zelf, de mensheid was zo slecht, dat ze de vrije keuze hadden in deze wereld, of je kiest voor de satan of je kiest voor de Heere Jezus Christus, het Offerlam van God zelf,voor de zonden van de mensheid, de mensheid pakt Gods Offerlam niet aan, maar offeren zelf dieren, God neemt deze offers niet aan, de satan is los, als de Islam zo vredelievend is, waarom haten ze Joden en Christenen,Haat is van de satan,het christendom heeft geleerd die liepen ook op het pad van de satan, daarom ben ik alleen een burger van de Heere Jezus Christus zelf,ook de RK kerk is duivels,met het aanbidden van afgoden.en het dragen van occulte symbolen,en het kussen van de koran, dan ben je de hoer van Babylon.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  louise
6 jaren geleden

Wat geloof betreft .. laat een ieder maar zelf bepalen wat hij of zij zelf wilt. Voor alles geldt je kan niet oordelen als je het geloof nooit hebt beleden. Of het boek gelezen. Budhisten zijn in de minderheid, daarom hoor je ze niet zoveel. Dat zal je altijd hebben. Maar of dit het ware geloof is..
Er zijn genoeg onparijdige mensen , ook wetenschappers, die( ik spreek nu vanuit het Christendom ) die de om als voorbeeld te noemen, de bijbel hebben onderzocht en de conclusies moesten trekken dat er heel veel waarheid in zit. Alles wat door de mensen vandaag de dag ontdenkt wordt, staat allemaal al in de bijbel..
Maar nogmaals. Laten de gelovigen hier van gedachten wisselen zonder elkaar te beledigen. Voor de Atheisten is er elders plek genoeg om over van alles en nog wat te praten. waarom moeten ze zo nodig de gelovigen op hun plaats zetten. De meesten vallen niemand toch niet lastig…. lijkt me !!

elizabeth
elizabeth
Reactie op  SO-TRUE
4 jaren geleden

Boeddhisten ,de Boeddha zocht het Licht, dat er veel meer zou zijn dan dit aardse leven,al die zieken, en armen, Boeddha zocht het Hogere, onder de Vijgenboom zocht Hij het Licht, Boeddha was vreedzaam, hij zocht het goede in de mens.Boeddha was een Prins,en had erbarmen met het volk, dit kan toch niet alles zijn, en ging in meditatie.naar het Hogere Geestelijke Ik, God gaf ieder mens de levens adem, na je dood blijft die Levens adem behouden, je eeuwige lichaam is een geschenk van je schepper, dit aardse is voor de leerschool hier, niet meer, tot stof zal het vergaan, de Opstanding zal met je geestelijke lichaam zijn,bij sommigen zal dat dood zijn,en moeten ze wachten tot de Here hun tot leven zal roepen, de ongelovigen in de Here Jezus, de mens die alleen geloofd in het Stof, Maar geloof mij het leven na de aardse dood gaat verder, dus ben op je Hoede van wat je doet en geloofd. Gods verrassing is Groot.

nicoringenaldus
nicoringenaldus
Reactie op  louise
5 jaren geleden

Er is geen god,er was geen god en er zal nooit een god zijn.Reactie van een zeer
gelovig ongelovige

elizabeth
elizabeth
Reactie op  nicoringenaldus
5 jaren geleden

Zo spreekt de Duivel oo, dezelfde woorden, Maar satan weet wel Beter, die heeft een Hekel aan Vader God, om die Zondige mens de Toegang tot de Hemel te Gunnen, waar hij zelf uitgesmeten is, voor u als dwalend Schaap is Christus aan het Heilige Kruis gestorven, zodat u net als Jezus de Opstanding zal krijgen,je klinkt Boastful pride Trots dat je niets zal Geloven, erg dom,de eeuwigheid zal lang duren, Nu krijg je nog de Kans,na je aardse dood, zal de duisternis over jou komen, dus Bekeer je zolang het nog kan, Het Kost je Niets, alles is Gratis, de Vrijheid is alleen Jezus de Heer, die je Identiteit Inhoud en Vorm zullen geven.

areader
areader
Reactie op  nicoringenaldus
5 jaren geleden

zwijg dan voorgoed en ga elders..

Denny
Denny
Reactie op  louise
5 jaren geleden

In de oudheid en lang daarna was het ook nog heel gewoon om in beeldspraak een heel verhaal te schrijven. Het kan dus best wel zijn dat de bijbel niet probeert te vertellen dat je een god moet eren maar men een les probeert te leren.
Jammer dat dat bericht bij de meesten niet is aangekomen

Linda
Linda
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Mischien omdat boeddha niet meer als een beeld is door mensen gemaakt, een beeld kan opzich zelf niet lopen leven ademen laat staan een God zijn en mee eens dat er veel religies zijn maar er is maar een God

Bep
Bep
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Mn twijfels over deze bijbel en alleen maar uit welke hoek hij vandaan komt.
De moslims zijn al decenia in strijd met het christelijk geloof eigenlijk een westerse
Benaming het woord christelijk.het moslim geloof zal nooi onder willen doen tegenover het christelijk.
Yeshua(jesus) zal altijd het middelpunt blijven tegenover een rabi,profeet mohamed die als een gewone mens heeft geleefd en ook is gestorven.men vergeet ook de grote rol van moslims in de bloedige slavernij.En het nu nog steeds doen en vergeten dat we nu in een ander tijd leven waar media alles en ook alles vastlegt,Dan in de oude tijd waar zulke middelen er niet waren er is veel verborgen en gelogen over de werkrlijke feiten in de oude tijd.

So-true
So-true
Reactie op  louise
4 jaren geleden

het probleem is, dat niemand meer iets negatiefs over de Koran durf te schrijven. uit vrees voor wraakacties enz. als een christelijk boek bekritiseerd wordt echt niet bedreigd hoor. in velen landen gebeurt dat echt niet. misschien 1 land op de hele wereld. je geloof ook het boek van Columbus, een door de mens geschreven geschiedenis boek. je moest eens weten wat daar verdraaid is..

elizabeth
elizabeth
Reactie op  So-true
4 jaren geleden

Wraak acties zijn van de duivel, die pikt geen kritiek, je kan beter iemand rond de oren slaan met de Waarheid, dan dat je de Leugen kust, wij zijn hier op deze aarde geboren ,de aardse Leerschool, wij hebben het geluk dat wij niet vervolgt worden door aanhangers van de duivel, de duivel waart rond, de mens moet eerst nog ondervinden hoe slecht de mens kan zijn, de Here Jezus gaat terugkomen voor de Oordeling de mensheid zal zich moeten verantwoorden wat zij hebben aangedaan slachtingen waardeloze offers.wij Christenen leven in het Nieuwe Testament ,God kwam zelf als mens naar deze duistere aarde,om de mensheid te onderrichten, Gods Juk is licht, en milder dan de mens.alleen waar de duivel in de mens heerst,is angst en onderdrukking.God zegt heel duidelijk in de wet ,Gij zult op uw hoede zijn, en de naam van andere goden zult gij niet gedenken, uit uw mond zal hij niet gehoord worden.valse wetenschap.

Raël
Raël
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

ik vind dit zo erg gewoon dat julie echt dingen zeggen die niet zo zijn. hoe kan je nou zeggen dat God zelf als mens naar de aarde kwam. waar staat dat in de bijbel helemaal nergens. en christenen keuren oorlog ook goed vechten voor je land dat is ook geen liefde voor je naaste. je meede broeders en zusters dood schieten in naam van god….julie moeten echt wakker worden jezus zegt heel DUIDELIJK dat er maar 1 de ware geloof kan zijn tussen al die andere 3000 religies. (Mattheus 7:21-23).We moeten God aanbidden op de manier die hij goedkeurt. en niet anders. in Mattheus 20:28 zegt jezus dat hij niet gediend wil worden maar zijn ziel wil geven als losprijs. oftewel iets terug kopen wat vergaan is, wat adam verloren heeft, het vooruitzicht eeuwig op aarde te leven onder volmaakte omstandigheden. jezus is een relatie hersteller tussen ons en god, en omdat jezus deed wat zijn vader wilde werd hij daarvoor beloond. daarvoor moeten we doormiddel van jezus een gebed opzenden NAAR GOD want GOD/JEHOVAH is de hoorder van gebeden. en jezus is voor tijdelijk onze koning geworden en zal alles straks weer aan zijn vader terug geven-(1 korinthiers 15:24  wanneer jezus terug komt, wanneer hij het koninkrijk aan zijn God en Vader overdraagt, wanneer hij alle regering en alle autoriteit en kracht heeft tenietgedaan. 25 Want hij moet als koning regeren totdat [God] alle vijanden onder zijn voeten heeft gelegd).

mensen word AUB wakker julie moeten kijken wat ze zeggen oof dat ook werkelijk in de bijbel staat zo kan je te weten komen of dat ook de waarheid is

en jezus heeft nooit gezegt om zijn geboorte dag te vieren (word wakker) alleen zijn dood te herdenken. als god de geboorte dag van heidense koning opteken in zijn schrift zou het dan niet belanggerijker zijn om jezus zijn geboorte dag er ook in te zetten?.?.?

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Als jij dat zo erg vind Jehovah getuige ,

Ga dan eens maar heel Goed dit lezen uit de King James versie
Dus ren als hard als je kan van die Antichrist Cult weg wnat de WachToren Bijbel Nieuwe Staats Vertaling laat zelfs verzen weg Voorbeeld , Handelingen 8 Vers 37 , Wat staat daarniks Ja Niks
Wat zegt de King James Versie daar ,
Acts 8 Verse 37 , And Phil-ip said if thou believest with all thin heart thou mayest and he answerd and said i believe that Jesus Christ is the son of God ,

Maar waarom zegt de bijbel dan ook Dat Jezus God is
Dat is een hele Groote vraag wat veel mensen niet kunnen Begrijpen omdat ze achter hun vlees and Lopen achter de mens

En Niet de gene die het woord van YHVH is ,
EGO IMI ,Grieks , ik ben wie ik ben ,
Hebreews , Yavoh , Tz , Va , Ot , Elohim
Jahovah de aller hoogste God

Dus ren snel weg van je AntiChrist Cult en ga met Je Vader in de hemel wandelen Hand in hand ,

John 14:6 _ John 1:1:14 , Jesus die het Levende woord is wat Zich manifisteerde in het Vlees

God in Het Vlees
1 Timothy 3:16 ,

Wil je het Niet geloven ? , Prima Jou Keuze
Want hij die niet geloof dat hij in heet vlees is gekomen is Antichrist ,
The Second Epistle of John , Verse 7
For many deceivers are entered into the World who Confess not that Jesus Christ is Come in the Flesh this is a Deceiver and an AntiChrist

Hier onder zie je de waarheid dat Jesus is God
Incarnated in the Flesh
Genomen van de King James version
Doe er mee wat je wilt ? , Ik ben niet verantwoordelijk voor dingen die ander mensen doen , Ja ja het Licht word Breder
Wel sorry , Maar dan ben je wel Dom , Er is maar een licht Jesus Christus , En niet zoals de Wachtoren het leert ,
Dus ren zo hard als je kan weg , van de koning Rijks Zaal

En Zoek , en Gij zult Vinden
Deuteronomy 4:29 _ Jeremiah 29:11:12

Alles is genomen van de King James Version Bijbel

HOOP DAT JE WAKKER WORD IN DE NAAM VAN
YESHUA HAMASHIAC (JESUS CHRISTUS)
WAT BETEKENT JESUS ZIJN NAAM ?
HIJ DIE GEKOMEN IS OM TE REDDEN

Het ga je goed het bewijz ligt voor je neus

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Rael jij loopt echt op het pad van de anti-christ de duivel en je ziet het niet,omdat je al gehersenspoeld bent door de leer van de jehova’s, die hebben al zoveel ellende gebracht in familie.s .moeders die hun kinderen nooit meer zien,kinderen die hun ouders nooit meer zien, want dan worden ze afgestraft en verbannen,noem je dat geen oorlog ,je mag daar alleen de wachttoren eren, echt duivels hoor, ze lopen in pure duisternis en zijn blind voor de waarheid,de Here Jezus Christus tot Zijn apostelen,neemt en eet dit brood tot mijn gedachtenis, Maar in de koninkrijk zaal zal niemand dat stuk brood pakken,de schaal gaat gewoon voorbij, de duivel wilt niet dat je brood pakt als nagedachtenis, Jezus de Here sprak ook, zo iemand mij dient Volge mij na, en waar ik ben daar zal ook mijn dienaar zijn, de Here is God zelf die naar de aarde kwam in het vlees ,om als mens te dienen,zo volg de Heer,en niet het verderflijke wachttoren schap,lees de King James,word wakker nu het nog kan

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Alex bij ons in de bijbels staat ook gewoon dat vers hoor. en ook nog eens in het nederlands er staat Filippus zei tot hem: Indien gij met heel uw hart gelooft, is het geoorloofd.’ Hij gaf ten antwoord: Ík geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is.”’ maar wat wilt u hier mee zeggen dat god een zoon heeft???….En ik geloof ook dat Jezus een god is.. Maar hij is niet de God. Jezus is een Sterke god,,,Jesaja 6:9. Maar JHWH is de Almachtige God,,,Openbaring 11:17. hier zit een groot verschil in hoor. Satan is ook een god, een god van dit samenstel van dingen,,,2 korinthiers 4:4

in (Johannes. 14:1-6). sprak Jezus tot elf getrouwe apostelen. Hij beloofde hun een plaats in de hemel, maar zijn woorden zijn ook belangrijk voor mensen die een eeuwig leven op aarde krijgen lees maar,,,Openb. 7:9,10; 21:1-4). Waarom?

en 1 Timotheus 3:16 is gewoon het heilige geheim dat voor ons nu is geopenbaard, dat jezus onder elke omstangheid of beproeving rechtschapen bleef tegenover God.lees Maar Mattheus 4:1-11;– 27:26-50 en 1 Korinthiers 2:6-16

wat wil je hier nu eigelijk allemaal mee zeggen alex???

jehovahs getuigen zijn de gene die 1914 hebben voorspeld de komst van satan. Zins die tijd zijn de problemen in de wereld alleen maar erger geworden.

en nu gaan we met ze allen bij mensen aan de deur om ook de goeie nieuws te verkondigen, tot dat ze zullen roepen vrede en zekerheid 1 Thessalonicense 5:3.. en dat komt er een plotselinge vernieteging. weet dan dat de einde heel dichtbij is.

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

en elizabeth lees dit A.U.B nu ga je ook begrijpen waarom we niet eten van dat brood lees dit en oordeel dan pas.

Op de laatste avond met zijn discipelen sloot Jezus zelf ook een ander verbond met hen. „Ik sluit een verbond met u,” vertelde hij hun, „evenals mijn Vader een verbond met mij heeft gesloten, voor een koninkrijk” (Lukas 22:29). Dat is het Koninkrijksverbond. Het aantal onvolmaakte mensen dat in het Koninkrijksverbond is opgenomen, is 144.000. Zij zullen na een opstanding tot leven in de hemel, met Christus als koningen en priesters gaan regeren (Openbaring 5:9, 10; 14:1-4). Degenen die in het nieuwe verbond met Jehovah God zijn opgenomen, zijn dus ook opgenomen in het Koninkrijksverbond met Jezus Christus. Zij zijn de enigen die terecht van de symbolen van het Avondmaal des Heren gebruiken.
Hoe weten degenen die ervoor in aanmerking komen van de Gedachtenissymbolen te gebruiken, dat ze in een unieke verhouding tot God staan en mede-erfgenamen met Christus zijn? Paulus legt uit: „De [heilige] geest zelf legt getuigenis af met onze geest dat wij Gods kinderen zijn. Indien wij dan kinderen zijn, zijn wij ook erfgenamen, ja, erfgenamen van God, maar medeërfgenamen met Christus, mits wij te zamen lijden, opdat wij ook te zamen worden verheerlijkt.” — Romeinen 8:16, 17.
Door middel van zijn heilige geest, of werkzame kracht, zalft God de mede-erfgenamen van Christus. Daardoor krijgen ze de zekerheid dat ze Koninkrijkserfgenamen zijn en wordt in hen een hoop op hemels leven gelegd. Ze beschouwen alles wat de Schrift over hemels leven zegt, als tot hen gericht. Bovendien zijn ze bereid alle aardse banden op te offeren, inclusief het leven op aarde en alle menselijke betrekkingen. Hoewel met de geest gezalfde christenen beseffen dat het leven in het aardse paradijs schitterend zal zijn, is dat niet hetgeen waarop zij hopen (Lukas 23:43). Niet vanwege vals-religieuze denkbeelden, maar als een gevolg van de werking van Gods geest hebben ze een onveranderlijke hemelse hoop, en daarom is het terecht dat ze van de Gedachtenissymbolen gebruiken.
Stel dat iemand er niet absoluut zeker van is dat hij in het nieuwe verbond en het Koninkrijksverbond is opgenomen en ook niet het getuigenis van Gods geest heeft dat hij een mede-erfgenaam met Christus is? Dan zou het verkeerd zijn om van de Gedachtenissymbolen te gebruiken. Sterker nog, God zou zeer misnoegd zijn als iemand doelbewust zou doen alsof hij een roeping als hemelse koning en priester had, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. — Romeinen 9:16; Openbaring 22:5.

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Rael ik heb geen zin om zinloze disquisies aan te gaan ,

Want wat ik zie is dat je de Bijbel al uit zijn Context trekt ,

Waarom zeg ik dit , Omdat jij zegt dat Jezuz God is maar niet Jahovah God, Enz , . Terwijl de bijbel heel duidelijk zegt dat er maar een God is , Echad , hebreews ‘ Wat Betekent een ,

Maar in drie Gedaantes , Vader zoon Heilige Geest ,
______________________

Maar Jij zegt dat Jezus God is en Niet Jahovah God ‘

Simpel vraag naar jou Rael , is Jezus dan een Dimi God of Zo
Kleine God ? , Dacht het niet Rael , Want Jullie Geloven ook namelijk dat Jezus , Michaeal de Aards engel is ,

Terwijl hebreewen hooftstuk een En hebreewen hoofstuk Twee

Dit al aan de Kaak Stelt dat Jezus geen Engel is ,

En Over de Jehovah getuigen Bijbel gesproken ,

Dat jij wil beweren dat er in de Nieuwe Staats Vertaling van de Jehovah getuigen , in Filippus de zelfde Verz staat Geshreven
terwijl ik niet over Filippus Praate maar over het boek handelingen , Hoofstuk 8 Verze 37

Druk van 2006

en daar staat helemaal niks , als er zoveel verzen weg worden gelaten

Dat houd al in dat je Hier de boel zit te bedonderen (bedriegen)
of dat je gewoon een Error maakte , Dus begrijp me niet verkeert dat ik zeg dat je de boel bedonderd , Het is een van de 2 , Bedonderen , of dat je Niet Goed hebt Gelezen dat ik over het boek Handelingen Praate Hooftsuk 8 Verz 37

Want ik praat met jou via internet , Dus ik kan niet zeggen wat het is , Maar ik praat uit ervaring dat er zoveel Jehovah getuigen zijn geweest die bij mijn deur zijn geweest ,

Sommige waren oprecht en sommige waren gewoon dikke leugenaars , Tot welke Groep behoor Jij Rael ? ,

dat is een Vraag die ik niet kan Beantwoorden

En Trouwens wat mij het ergste Stoort aan de Watchtoren Gemeenshap is dat Jullie geen Bloed Transfusie mogen nemen

Terwijl al je heel Goed het oude testament leests
Dat God (Elohim) , Aan de Joden Beboden had gegeven

Over dieren dat all het Bloed er uit moet voor dat ze het mochten op eten

Maar als het Over Jullie Gaat , JW”S (Jehovah getuigen)
Julilie zeggen , Eet geen bloed wat verwijst dat Jullie ook Geen Bloed Transfusie mogen hebben ‘ Dit Noem ik nou de bijbel uit zijn Context rukken , Terwijl er gewoon over dieren word Gepraat , En dat all het Bloed er uit moet voor dat je het mag eten , Dus een Bloed transfusie mag Gerust ,

Maar jullie zegen nee , wat houd dat in al je Goed het oud Testament leest ? . dat zonder dat Jullie het door hebben
je Lichaam op een geestelijke manier op het altaar leggen van Moloch , (Bloed Offers) ,

Dus word wakker Rael ? , Want je word voor de Gek gehouden door de Wacht Toren Gemeensshap ,

Gezalfde Klasse , Ongezalfde Klasse

De Shaapjes huppelen (Ongezalfde Klasse) achter de Gezalfde
Klasse aan , Discreet slaves , (Onderdanig) , Want dat is wat de Shaapjes zijn Toch ? ,

Wel Sorry Rael ”

Deze shaap loopt achter Jezus aan

Het ga je goed
Dus begrijp me niet verkeert ik hou net zoveel van jou als een ieder mens , Maar ben bedroeft en niet alleen maar om jou om Velen , Omdat er maar een Weg is Jezus die de Goede Herder is

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Sorry maakte nu zelf een error , Gesproken over Filippus

Mijn Exuses , Las het even niet Goed , Wat je had geshreven

Alex bij ons in de bijbels staat ook gewoon dat vers hoor. en ook nog eens in het nederlands er staat Filippus zei tot hem: Indien gij met heel uw hart gelooft, is het geoorloofd.’ Hij gaf ten antwoord: Ík geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is.”’ maar wat wilt u hier mee zeggen dat god een zoon
________

Als dat in Jou Bijbel staat Niewe staats Vertaling van de Jehovah getuigen ? ,

Wel In mijn Bijbel die ik heb Gekregen van de Jehovah Getuigen Kleine Pocket Bijbeltje , Druk 2006 , Staat er niks

en Over 1914 Gesproken ‘ Ik heb Namelijk een Boekje van de Watchtoren , Druk , 1 April 2012 ,
Waarin word gezegt dat Jezus in 1914 zijn koningrijk Stichte en naar aarde kwam ,

Dus wat is het Nou ? , Zoals jij zegt over Satan 1914

Verwarrende Mensen zijn jullie hoor Jehovah getuigen

Maar voor mij is het Niet Verwarrend ,

Want de ene Jehovah getuigen zegt dit en de Ander zegt dat

wel sorry Deze Jongen gelooft zoals de Bijbel het zegt

Een waarheid een Weg
John 14:6 _ John 1:1:14

Want Jezus is God , Genesis 1 _John 1:1:14

Deze twee hooftsukken bewijzen het all

Zoals Vele Joden Het ook Ontdekken ,
Die eerst hun Verlosser afwezen ,
Maar Nu Messianse Joden zijn

Shema Yisrael Adonai Echad

Hear O Israel Our Lord is One

Isaiah 9:6 , For unto us a Child is Born unto us a Son is Given and The Government (Israel) , shall be upon his shoulders and his name shall be called wonderful councellor the Mighty God
The everlasting Father Prince of peace

Isaiah 7:14 , Therefore The Lord himself shall give you a sign
Behold a Virgin shall Conceive and bear a Son and shall Call his Name Emmanuel

Matthew 1:22:23 , Now all this was done that it might be fulfilled which was spoken of the Lord by the Prophet saying behold a Virgin shall be with Child and shall bring forth a Son and they shall Call his name Emmanuel which is being interpreted is
God with us

The voice of him john The baptist that crieth in The wilderness Prepare ye the way of the lord make straight in the desert a highway
for our god , Isaiah 40:3

John 1:23 , He said I am the voice of one crying in the wilderness make straight the way of the Lord as said the Prophet E-sa-ias >>(Isaiah)

Isaiah 44:6
Thus saith the Lord the King of Israel and his redeemer the Lord of Hosts I am the first and I am the last
and beside me there is no God

Isaiah 46:10
Declaring the end from the beginning and from ancient times the things that are not yet done
Saying my councel shall stand and i will do all my pleasure

Zoals er vele Verzen bewijzen ,

Dat er Maar een God ,
Maar Jij maakt Jezus een Kleine God Rael

Terwiijl De Bijbel heel duidelijk aan Geeft wie Jezus is ,

Jahovah Nissi (The Lord is my Banner)

in ander woorden Brenger van de waarheid (Provider)

En wie is dat Volgens de Bijbel , Jezus Christus

Johannes 14:6 , Jezus zei tot hem ik ben de weg en de waarheid en het leven niemand komt tot de vader dan door bemiddeling van mij

Dat is wat je Eigen Bijbel zegt Rael , Van de Jehovah Getuigen

En ja ja , Messianse Joden zeggen Zelfs Dat Jullie een Cult zijn

De hoogeraad van Hun in Israel , Hebreews is een Moelijke Taal
ik weet het iki kan het zelfs niet Goed maar wat ik weet is meer dan genoeg om te weten wat de King James versie zegt die heel dicht bij de Orginele Taal komt (Hebreews)

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

wow alex exuses aanvaard ik vind het wel tof van je dat je het tog even corrigeer toppie man we zijn allemaal onvolmaakt tog 😉 ik zie ook dat jij wachtoren publicaties leest leuk hoor. wij jehovahs getuigen hebben maar 1 leer.

en inderdaad jezus is ook als koning gaan regeren in 1914 dat is een beloning die gij heeft gekregen.

En het klopt ook wat jij zegt hoor dat jezus een god is…maar jehovah is de almatige god. en alex jij schreef tog ook dat het Michaeal de Aards engel is. je zegt het zelf ENGEL/JEZUS een engel heeft nooit een hogere positie dan God/jehovah lees maar dit hier ga jij van schrikken

Jehovah noemt zijn zoon ook ergens in de bijbel zijn eerstgeborene. geboren zijn wil ook wel zeggen dat het een begin heeft gehad, maar jij en ik weten dat de enige ware God de almachtige geen begin heeft noch een eind. wat je nu gaat lezen ga je ook even van schriken het lieft wil ik je dit persoonlijk oog tot oog vertellen maarja het is even niet anders.. de bijbel gaat jou zelf antwoord geven… stap voor stap
…………………………………………………………………………………….
Johannes 1:1-3 In [het] begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was een god. 2 Deze was in [het] begin bij God. 3 Alle dingen zijn door bemiddeling van hem ontstaan, en zonder hem is zelfs niet één ding ontstaan.

in Vers 1 van johannes word jezus het begin en het woord genoemd door jehovah… vers plus verwijs teksten hier onder

IN HET BEGIN (Spreuken 8:22 Jehovah zelf heeft mij voortgebracht als het begin van zijn weg, als het vroegste van zijn werken van oudsher.) (Kolossenzen 1:15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping;)

WAS HET WOORD (Johannes 12:50 Ook weet ik dat zijn gebod eeuwig leven betekent. De dingen die ik daarom spreek, spreek ik zoals de Vader [ze] mij heeft gezegd.”) (Openbaring 19:13 En hij is getooid met een bovenkleed dat met bloed besprenkeld is, en zijn naam wordt genoemd: Het Woord van God.)

EN HET WOORD WAS BIJ GOD (Spreuken 8:30 Toen werd ik als een meesterwerker naast hem, en ik werd degene op wie hij dag aan dag bijzonder gesteld was, terwijl ik te allen tijde vrolijk was voor zijn aangezicht,) (Johannes 17:5 En nu, Vader, verheerlijk mij naast uzelf met de heerlijkheid die ik naast u had voordat de wereld was.)

EN HET WOORD WAS EEN GOD (Jesaja 9:6 Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de vorstelijke heerschappij zal op zijn schouder komen. En zijn naam zal worden genoemd: Wonderbaar Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.) (Johannes 1:18 Geen mens heeft ooit God gezien; de eniggeboren god, die in de boezem[positie] bij de Vader is, die heeft hem verklaard.) (Filippenzen 2:6 die, alhoewel hij in Gods gedaante bestond, geen gewelddadige inbezitneming heeft overwogen, namelijk om aan God gelijk te zijn.)

in vers 2 van johannes 1.

DEZE WAS IS HET BEGIN (Genesis 1:1 In [het] begin schiep God de hemel en de aarde.) (Micha 5:2 En gij, o Be̱thlehem E̱fratha, die te klein zijt om onder de duizenden van Ju̱da [gerekend] te worden, uit u zal mij voortkomen degene die heerser in I̱sraël zal worden, wiens oorsprong is uit oude tijden, uit de dagen van onbepaalde tijd.)

BIJ GOD (Genesis 1:26 Verder zei God: „Laten wij de mens maken naar ons beeld, overeenkomstig onze gelijkenis, en laten zij de vissen der zee en de vliegende schepselen van de hemel en de huisdieren en de gehele aarde en al het zich bewegende gedierte dat zich op de aarde beweegt, in onderworpenheid hebben.”)… (Genesis 3:22 Verder zei Jehovah God: „Zie, de mens is als een van ons geworden wat het kennen van goed en kwaad betreft, en nu, opdat hij niet zijn hand uitsteekt en werkelijk ook [van de vrucht] van de boom des levens neemt en eet en leeft tot onbepaalde tijd.)

en als slot vers 3 van johannes1

ALLE DINGEN ZIJN DOOR BEMIDDELING VAN HEM ONSTAAN, EN ZONDER HEM IS ZELF NIET 1 DING ONTSTAAN (Johannes 1:10 Hij was in de wereld, en de wereld is door bemiddeling van hem ontstaan, maar de wereld kende hem niet.) (1 Korinthiërs 8:6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en wij voor hem; en er is één Heer, Jezus Christus, door bemiddeling van wie alle dingen zijn en wij door bemiddeling van hem.) (Hebreeën 1:2
2 heeft op het einde van deze dagen tot ons gesproken door bemiddeling van een Zoon, die hij tot erfgenaam van alle dingen heeft aangesteld en door bemiddeling van wie hij de samenstelsels van dingen heeft gemaakt.)
…………………………………………………………………………………….

SATAN IS OOK EEN GOD KIJK MAAR VANDAAR 2 Korinthiërs 4:4 onder wie de god van dit samenstel van dingen de geest van de ongelovigen heeft verblind opdat het verlichtende licht van het glorierijke goede nieuws over de Christus, die het beeld van God is, niet zou doorschijnen…….EN DIT IS WAT ER MET JULIE GEBEURT DAT jEZUS DIE HET BEELD VAN DE WARE GOD IS NIET ZOU DOORSCHIJNEN WANT JULIE DENKEN DAT JEZUS JEHOVAH IS……

Alex nu begrijp ik heel goed waarom jij/en misshien wel meer mensen denken dat jezus god is, ik heb die versen opgezocht en een opmerkelijke vers vond ik (Isaiah 44:6
Thus saith the Lord the King of Israel and his redeemer the Lord of Hosts I am the first and I am the last
and beside me there is no God)…. omdat god zegt dat er maar 1 god is tog en dat hij de eertste en de laaste is. hier heeft god het gewoon over dat hij de machtigste is en dat er voor hem geen was. God is idd de loskoper maar jezus is het loskoopoffer.

en al die andere versen waar lord staat hoor jehovah te staan

STREKTE MAKKER ALEX ik vond het ooke aangenaam dat jij mij rael noemt ik voel me dan tog meer betrokken niet

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Hallo Rael die bijbel die jij gebruikt is een Verwarrde Bijbel wat niet Orgineel is , In Iedergeval ‘ik snao wat je bedoelt dat je Persoonlijk met mij graag zou willen praten over de bijbel en mij dingen wil leren wat Jullie als jehovah getuigen allemaal geloven
maar dat Hoeft niet want ik heb zelf familie leden Verloren die jehovah getuigen waren onder het gezag van de Wachttoren gemeenshap , Wat ik zelf vind als mens dat jullie als jehovah getuigen hele Lieve mensen zijn maar de Watchtoren gemeenshap Jullie allemaal Voor de gek houd ,
Want als Jezus niet zelf Jahovah is wat ze zo graag willen beweren , Maar gewoon een Kleine God (Demi God)
En zelfs willen beweren dat Jezus Michael de aards engel is
Terwijl Hebrewn hooftsuk een en hooftsuk twee dit al aan de kaak stelt dat Jezus dus niet een Engel is , En Over 1914 Gesproken dat Jezus zijn Koningrijk heeft Gesticht , Als dat zo zou zijn dan Raad ik je aan om maar eens heel Goed
2 Thessalonians 2 te gaan lezen dat is de mens van zeer Grote zonde moet komen de zoon des weteloosheid de Antichrist

En zo kan ik uren en uren over de bijbel Praten
Ondanks dat ik niet alles in pagt heb maar wat mij is gegeven door de here Jezus weet ik , Mijn Advies naar jou toe
Ga op je Knieen Bid naar Jezus en vraag hem om antwoorden
Klop aan zijn deur en zoek hem met heel je hart en ziel

Want zonder dat jij het door hebt denk je als Jehovah getuigen dat je in de waarheid wandelt maar helaas is dat niet zo ,

Ontdek het zelf , En Over de magazines Wachttoren boekjes gesproken die lees ik helemaal niet meer ik Gebruikte het alleen maar om Jehovah getuigen in te laten zien dat sommige dingen hoe het uit word gelegt dar in dat het de Bijbel uit zijn Context Rukt , Waarom omdat de King James Versie Bijbel heel duidelijk is Messianse Joden zeggen dit , Dat het heel indentiek is aan de hebreewse Taal en Grieks , Oude Testament hebreews
(Torah Tanakh) , Niewe Testament (Brit HaHadashah)
Ondanks dat in Sommige plekken wel de naam YHVH had moeten staan of terwijl adonai (Heer) of ook wel in het grieks Iésous (Jezus) , Maar omdat mensen niet hebreews en grieks Kennen word het Woord God Gebruikt overal , Want Jahovah zijn naam zoals het over staat in Jullie Bijbel op sommige Plekken hoort Jezus te staan , En Ondanks als je Toch Goed je Corrupte Perverte (Verdraaide Bijbel Gaat lezen) , Wacht Toren Bijbel en Vergeliijkt met een NBG
(nederlandse Bijbel Genootshap) Bijbel en daar nog eens een King James Versie bij Pakt dingen duidelijk worden voor Jou
Dat je al die Tijd voor gelogen bent door het WachtToren gemeenshap ,

Ik weet waar ik over praat Rael ook al vind ik niet echt leuk om te doen maar het is mijn taak als een Christen mensen te waarshuwen , Want zonder dat jij het weet zit je in een Cult
Sekte , ook al denk je dat het niet zo is maar helaas is het wel Zo ,

En als ik hier alles moet gaan uitleggen ben ik Uren bezich
Zou je graag wel in het echt willen zien om over de bijbel te praten , Maar ga niet mijn Email hier plaatsen

Dus mijn Enige advies wat ik je kan Geven Lees Deze drie Bijbels
De Jehovah getuigen Bijbel , NBG , En King James Versie

Dan word alles Duidelijker voor je , En als je wil Kan je naar mijn Youtube Kanaal Gaan , 777alexandro

Daar word alles haar uit uitgelegt in de Infobox en Video’s

Alles is genomen van de KingJames versie

Het ga je Goed en ga opreis met Jezus hand aan hand
Vraag hem om antwoorden

Want Jezus is God en geen Engel

en Niet een Kleine God en Engel zoals Julie Graag willen beweren

En Over de Trinity Gesproken Vader zoon en Heilige Geest

Echad , Hebreews , (Een) en de zelfde Karakter
Jullie Geloven daar zelfs niet in , maar dat het drie Vershillende Wezens zijn

dat alleen al maakt Jullie Tot Antichrist , Rael
Sorry maar de waarheid komt hard aan
Want de wachtToren houd Jullie allemaal aan het Lijntje
Jullie worden voord de gek gehouden door een sinisterse Organizatie Zonder dat je het door hebt

Nogmaals het ga je Goed Rael

En wens je een gezonde 2017

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Hallo Rael hier heb je iets wat ik een Zeven maanden Geleden
heb Gegeven aan een Zevende dags adventist die ook geloven dat Jezus Michael de aards engel is .

De Bijbel is duidelijk dat Jezus dus niet Michael de aards engel is
Dit Zelfde Dilemma zitten jullie ook mee

Het is wel in het Engels Genomen van de King James versie
het ga Je Goed en hoop dat je een keer wakker word ?
Die advies wat ik jou heb gegeven om de NBG en Jehovah getuigen Bijbel en King James Versie vergelijkt met elkaar
Neem Rustig de tijd er voor iedere dag als je een hoofstuk leest van Iedere Bijbel (De Zelfde hoofstuk van iedere Bijbel) ben je Ongeveer Klaar in een Jaar tijd ,
Voorbeeld Mattheus hoostuk 1 , als je dat hebt Gelezen in je Jehovah getuigen bijbel ga je naar de NBG Bijbel Lees je weer de zelfde hooftstuk Mattheus hooftstuk 1 , Ben je daar mee Klaar ga je naar de King James Versie Bijbel en Lees je weer de Zelfde Hoofstuk Matthew Chapter 1

In iedergeval hier heb je de Studie dat Jezus niet Michael de aards engel is

Jesus is not michael The Arch Angel ‘

Why here it is , Hebrews 1:4:13 _ Hebrews 2:9 ,

But why than according hebrew Accordance the name Michael means whom is like God , well That is a simple Answer according my Jewish friends whom Believe in Yeshua (Jesus) , What the name Michaell means is That Michael Was Jesus his assistance as well The Protector of him (Child Jesus when he was born) , As we can read in Revelation 12:1:9
And , Matthew 2 ,

Because herod Orderd That all Hebrew Children should be killed
because he was afraid that this Child what what was born (Jesus)
Would take his kingdom away . As well Gabriel Was Jesus Protector

These Two angels Michael And Gabriel Were Rolling The stone away when Jesus was rissen from the death and stood side by side him
So nope Jesus cannot be Michael
because there is as well another evidence for this
Daniel 10 ,
You SDA’s use this as proof That Jesus is Michael But SDA”s pull it out of Context . You can disagree with me Thats fine , But i think That Jews whom believe in Jesus knows it better than anybody else . And i Understand a Little bit hebrew . Because there is much more evidence in the Bible That Jesus is not Michael the Arch Angel

For Jesus is God , Genesis 1 _ John 1:1:14 _ 1 Timothy 3:16

1 Timothy 3:16 , Says as well seen by Angels .
As i can give many Verses from the Bible That Jesus is Clearly God
Why only by one hebrew word (Echad) which means Unity One and the same Character (Father Son and Holyghost)
So nope Jesus Cannot be Micheal The arch angel
Because the Bible says as well that we not must worship angels
But God

Because the worship of angels is forbidden. The worshipping of angels mentioned in Colossians 2:18 comes from denying “the Head” (verse 19) and is “will worship” (verse 23) rather than true worship. Revelation 22:8-9 informs us of the occasion when John “fell down to worship before the feet of the angel” and the angel refused him saying, “See thou do it not: for I am thy fellowservant, and of thy brethren the prophets, and of them which keep the sayings of this book: worship God.” This reveals to us that angels do not wish to be the recipients of man’s worship, they reject it. Do not seek to worship angels, the Bible forbids it.

So Nope Jesus cannot be Michael

Vriendelijke Groeten Alex

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

In den Beginne was het Woord, en het Woord was bij God,en het Woord was God,en het Woord is Vlees geworden,en heeft onder ons gewoond,een heerlijkheid als de Enig geborene van den Vader, Vol van Genade en Waarheid, openb 19-13, en Hij was bekleed met een kleed dat met bloed geverfd was, en zijn naam wordt genoemd, het woord Gods, de Heilige Geest is geen derde persoon ,maar de Kracht van de Opstanding Gods Kracht,met de Adem en de Wind de Ruach.Vader God is EEN wezen,God uit God.het Hogere Ik.

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Hallo Alex het heeft even geduurt maar ik ben er uit. Zo moeilijk was het niet ik heb drie bijbels vergeleken het het komt allemaal op het zelfde neer, als eerst gaat de bijbel jou weer een antwoord geven. LET OP

hebreeen 1:4 jezus heeft een hogere positie gekregen logies hij heeft de naam Gods zoon gekregen of te wel de eerstgeborene. engelen moesten voor hem hulde brengen. en we moeten via jezus een gebed opzenden naar God. en hij is ook als koning gaan regeren over de aarde met de 144.000 uitverkorene/gezalfde (Openbaring 5:10 en gij hebt hen gemaakt tot een koninkrijk en tot priesters voor onze God, en zij zullen als koningen over de aarde regeren.) het is niet meer als logies dat jezus een hogere positie heeft GEKREGEN!…

hebreeen 2:9 dat jezus voor een korte tijd lager dan de engelen was, omdat hij de dood heeft ondergaan…hier een verwijstekst (Filippenzen 2:7 Nee, maar hij heeft zichzelf ontledigd en de gedaante van een slaaf aangenomen en is aan de mensen gelijk geworden.) maar in de hemel is hij de hoogste van alle engelen oftewel michael twee verwijs teksten (Daniël 7:14 En hem werd heerschappij en waardigheid en [een] koninkrijk gegeven, opdat de volken, nationale groepen en talen alle hém zouden dienen. Zijn heerschappij is een heerschappij van onbepaalde duur, die niet zal voorbijgaan, en zijn koninkrijk een dat niet te gronde gericht zal worden.)…(1 Thessalonicenzen 4:16 want de Heer zelf zal uit de hemel neerdalen met een bevelende roep, met de stem van een aartsengel en met Gods trompet, en zij die dood zijn in eendracht met Christus zullen eerst opstaan.)<<<dit is al gebeurt in 1914 de gezalfde zijn uit de dood opgestaan.

en jehovah God heeft jezus opgwekt niet gabriel en michael waar haal je dat vandaan??? (Handelingen 2:31, 32.. 31 voorzag hij en sprak hij over de opstanding van de Christus, dat hij niet werd verlaten in Ha̱des en dat zijn vlees het verderf niet heeft gezien. 32 Deze Jezus is door God opgewekt, van welk feit wij allen getuigen zijn.)

Ey ik moet echt weer eelijk zijn dat de meeste joden niet in jezus geloven…en deze tekst past echt voor zulke mensen.
(2 Korinthiërs 4:4 onder wie de god van dit samenstel van dingen de geest van de ongelovigen heeft verblind opdat het verlichtende licht van het glorierijke goede nieuws over de Christus, die het beeld van God is, niet zou doorschijnen)<<<<zie je wat hiet staat HET BEELD VAN GOD satan doet echt goed zijn werk als julie geloven dat jezus God is en niet het beeld van God.

ik zie het al voor me Jezus die naar zichzelf een gebed opzendt. mensen die dat geloven worden echt voor de gek gehouden. triest

Bird
Bird
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

De drieeenheid bestaat wel degenlijk,je kan er zelfs niet omheen.
Onze God ,de Zoon en Heilige Geest.
Drieeenheid komt ook voor in de Natuur,door Onze God geschapen.
Bvb de Mens,lichaam Geest enZiel.
Of Water,ijs en Stoom.
Jezus is onze God,maar als je door vreemde en rare doctrines denkt dat dat niet zo is dat is niet bij de waarheid.
Johannes 1;1-3 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. (‭Johannes‬ ‭1‬:‭1‬ NBG51)
Jehova’s getuigen maken er “een god”van dat is een satanische doctrine voort gekomen door een Duitse priester genaamd Johannes Greber.
Deze priester was Katholiek en werd een satanist even zo zijn vrouw was een medium en samen met een aantal anderen vonden ze het nodig om Gods woord te veranderen vooral Johannes 1;1-3.
Dit is zeer satanisch,zelfs het hele boek van jg bijbel is zuiver van satan.
Bijvoorbeeld,Handelingen 8;37 is niet aanwezig.
Jezus onze God heeft gezegd dat een ieder die weg laat of toedoet zeer gestraft wordt,en geloof me,eigenlijk Geloof Jezus want Hij heeft het gezegd zal iedereen zwaar gestraft worden.
Jehova’s Getuigen is een Dwaalleer en zeer gevaarlijk omdat Jezus wordt gezien als niet zo belangrijk,dat is eigenlijk met alle geloven en richtingen waar de naam Jezus in voorkomt zo.
Je kan in deze wereld alle namen die in de Bijbel staan opnoemen dat is geen probleem maar praat niet over JEZUS.
Dat zegt heel veel over de wereld,alles eigenlijk.
Daarom is het aan satan gelegen om Jezus te verwijderen of in diskrediet te brengen en dat vindt ik verschrikkelijk voor mensen die Jezus dan ook niet accepteren als onze God.
Wie zei dat Jezus God is?
David noemde Hem God Matth 22;43-45.
Jesaja noemde Hem God,Jesaja 7;14 en Jesaja 9;6
Jeremia noemde Hem God,Jeremia 23;5-6
Mattheüs noemde Hem God,Mattheüs 1;23
Christus noemde zichzelf God Johannes 5;17-18 Johannes 8;58-59 Johannes 10;30-33 Openbaring 1;8.
De Engelen noemde Hem God Lucas 2;11
Johannes noemde Hem God ,Johannes 1;1-3,1Johannes 3;16 en 5;20.
De blinde man noemde Hem God Johannes 9;35-38.
Thomas noemde Hem God,Johannes 20;28
Petrus noemde Hem God,Handelingen 10;34-36
Paulus noemde Hem God,Handelingen 20;28,Filippenzen 2;5-6, 1Timotheüs 3;16 Titus 2;13
Nu komt voor ons verstand het moeilijkste en het onbegrijpelijke.
De Vader noemde Hem God,dat geeft de drieeenheid aan,voor veel mensen goed te begrijpen maar voor velen ook weer niet,en voor jehova’s getuigen helemaal niet te begrijpen helaas.
De Vader noemde Hem God Hebreeën 1;8-10 Hebreeën 1;8-10 is geciteerd van Psalm 45 en in Psalm 45 is het vanzelfsprekend dat God de Vader,Jehovah/Jahweh God,spreekt over de Zoon.
De Vader noemt de Zoon God,en de Zoon noemt de Vader God.
Dit is het mystrie van de Drieeenheid.
Alhoewel we de Drieeenheid dus niet goed kunnen begrijpen,geloven wij er wel in omdat het de leer is van de schrift.
Zalig zijn zij die niet zien maar wel geloven zegt Jezus onze God.
Zij aanbaden Jezus.
Bird.

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

dit is voor Bird,Alex,en Elizabeth… ten eerste er is geen drie eenheid dat was een verzonne tekst.. (deze drie zijn één) staat ook tussen haakjes in de oudere bijbels omdat die tekst erbij is geschreven.

ten tweede johannes 1:1-3 staat bij julie ook verkeerd in de bijbel. dit is wat er hoord te staan. ik heb een foto gemaakt zo kan je zien dat ik niet lieg. het is een vertaling van het grieks naar het engels., en naast engels staat de king james versie.>> http://imageshack.com/a/img924/3008/FHPB7o.jpg <>

en in handelingen is het precies de zelfde symbool en daar is het wel eerlijk vertaald kijk maar >> http://imageshack.com/a/img921/9042/wZhLKF.jpg <(Deuteronomium 4:35 U is het getoond, opdat gij weet, dat de Jehovah die God is; er is niemand meer dan Hij alleen!)…

2>(Johannes 5:30) Ik kan van Mijzelven niets doen. Gelijk Ik hoor, oordeel Ik, en Mijn oordeel is rechtvaardig; want Ik zoek niet Mijn wil, maar den wil des Vaders, Die Mij gezonden heeft.

er is zoveel bewijs dat er geen drie eenheid is of bestaad.. En de ziel betekend het leven van een mens of dier –>> Genesis 2:7 En Jehovah God ging ertoe over de mens te vormen uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten de levensadem te blazen, en de mens werd een levende ziel.<>Ezechiël 18:4 Ziet! Alle zielen — mij behoren ze toe. Zoals de ziel van de vader zo eveneens de ziel van de zoon — mij behoren ze toe. De ziel die zondigt, díé zal sterven.<<

Alex
Alex
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Hallo Rael ik vind het lief van je dat je deze Links hebt gegeven

http://imageshack.com/a/img924/3008/FHPB7o.jpg

http://imageshack.com/a/img921/9042/wZhLKF.jpg

Maar dat je zegt dat de drie eenheid niet bestaat dat het een verzonnen text is , Dat dat er bij is Geshreven
wel dank je wel dan maak je God dus tot Leugenaar die deze woorden aan Johannes heeft gegeven

King james Versie
1 John 5:6:10 , This is he that came by water and blood even Jesus Christ not by water only but by water and blood and it is The Spirit that beareth witness because that Spirit is truth For There are three that bear record in heaven The Father The Word and the Holyghost and these three are one and there are three that bear witness in earth The Spirit and the Water and the blood and these three agree in One if we Receive the witness of men the witness of God is Greater for this is the witness of God which he Testified of his Son
He that believeth on the Son of God hath the witness in himself
he that believeth not God hath made him a Liar because he Believeth not the Record that God gave of His Son
1 Timothy 3:16 , And without Controvercy great is the Mystery
of Godliness God was Manifested in the Flesh Justified in The Spirit seen of angels preached unto the gentiles believeth on in the World received up in to Glory

En Nu naar de Jehovah getuigen Bijbel
1 Johannes 5:6:10 , Deze is het die gekomen is door middel
Van water en bloed , Jezus Christus niet met het water alleen
Maar met het water en het bloed en de geest is het die getuigenis aflegt want de geest is de waarheid want er zijn er Drie die getuigenis afleggen en de geest en het water en het bloed en de drie stemmen overeen indien wij het getuigenis aanvaarden dat mensen geven het getuigenis dat God geeft is Groter want dit is het getuigenis dat God geeft het feit dat hij getuigenis heeft afgelegt betreffende zijn Zoon wie zijn geloof stelt in de Zoon van God heeft het getuigenis in zijn eigengeval
wie , geen geloof heeft in God heeft hem tot een Leugenaar
Gemaakt omdat hij zijn geloof niet heeft gesteld in het gegeven
getuigenis dat God als Getuige betreffende Zijn Zoon heeft Gegeven
1 Timotheus 3:16 , Ja het heilige geheim van deze God Vruchtige toewijding is zoals algemeen word erkent groot hij werd openbaar gemaakt in het Vlees werd rechtvaardig verklaart in Geest is Vershenen aan engelen werd gepredikt onder de natien werd gelooft in de wereld werd opgenomen in heerlijkheid
________

Dus hoe dom zijn Jullie Jehovah getuigen eigenlijk niet ?

En trouwens heb je wel eens de vertaling van Grieks naar engels
goed gelezen wat je mij hebt gegeven waar je een woord vind
Iesous , Weet je wel wat dat betekent ?

Dacht het niet anders zou je wel onderdrommels weten dat
de vertalling Jesus betekent dus ik zou zeggen
Lees maar eens , Genesis 1 , Oude testament
en Johannes 1:1:14 ,

Want Zevendedags adventisten komen met de zelfde Vers aan zetten als Jehovah getuigen dat Jezus met de Bazuin van een Trompet als een Engel . Wel als dat Jezus moet zijn als een Engel ? , Terwijl er ergens anders staat dat hij zijn engelen verzameld voor de dag des oordeels ,
Zoek het maar op want ik ga die verz niet geven waarom ,
Omdat jij al beweert dat je alle drie de Bijbels hebt door Gelezen
Ben je een Speed Reader” Snelle Lezer of zo ? , Dacht het Niet Rael want je houd je alleen maar zelf voor de Gek

Terwijl ik hier een Jehovah getuigen bijbel op mijn shoot heb Liggen Dus bij deze ben ik met je Klaar , Want je houd je alleen maar zelf voor de gek ,
Weet je Hoe God dat noemt in de Bijbel King James versie
Reprobate Mind , (Bekrompen Verstand)

Dus je bent niet Eerlijk Rael ,

want daar heb ik Genoeg ervaring in als ik iemand iets zie Schrijven of zeggen heb daar Ondersheid in ,

Dus wat nou ? , Nu Zit je met een Dilemma

Net zoals iedere Moslim of Zevende dags adventist of Mormoon die ook graag de Boel voor de Gek wil houden in zijn bekrompen
Verstand .

En Moslims zijn daar helemaal weg van , Liegen en Bedriegen
in het Arabish noem je dat Taqyyia , (Concealing Islam) Voor de Infidel , Kuffar , Want ik heb zelfs ook gezien dat je een Comment hebt geplaats over de koran , Het Boek van de Duivel
waar in staat , Faqtaluhu Wa Nassara wa Jahud wa Kaffara wa Mushrikun , Vertaling , Slacht de Christen en de Joden af en de Infidels ongelovigen

Ja ja Rael deze Jonge man Kan een beetje Arabish Grieks en Hebreews

Dus je hebt niet eens goed gelezen wat je mij hebt gestuurt
want ik zie al in een Woord in het Grieks Iesous
Jezus , als je niet een Klein beetje Grieks kan Rael stuur me dan niet zoiets want je maakt je alleen maar zelf belachelijk
wat ik heel jammer vind ,

Maar ja het ga je Goed dus bij Deze ben ik met jou Klaar tenzij je Eerlijk Terug komt naar mij Toe ben ik weer instaat om Terug te antwoorden , Maar nu op dit moment ben je niet Eerlijk

Zoals ik al kan zien Volgens hou eigen Bijbel dat je zegt dat de Driie eenheid verzonnen is , Wel Wat doet het dan in de Jehovah getuigen Bijbel ? , Als Jullie daar Toch niet in geloven

Nieuwe Dilemma , Voor Jou Rael

Nogmaals het ga je Goed
vriendelijke Groeten Alex

Raël
Raël
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

we geloven niet in kerst niet in de hell. we doen niet aan politiek. niet aan oorlog. geen sinterklaas geen paase. geen kinderdoop. we geloven niet in een drie eenheid.

en ik heb nooit gezegt dat ding over moslims wat jij beweert alex

en tog zegent God ons. we zijn wereld wijd een éénheid. we heiligen Gods naam jehovah die mensen hebben onheiligt door het te vervangen met Heer. we prediken het goede nieuws wat jezus ook deed onophoudend gaan we door met prediken tot dat er een roeping komt [vrede en zekerheid] 1 van de laatste profetie die nog moet uitkomen.

1 Johannes 5:5-8 — Hoe hebben water, bloed en geest er getuigenis van afgelegd dat „Jezus de Zoon van God is? Het water heeft getuigenis afgelegd omdat toen Jezus in water werd gedoopt, Jehovah zelf te kennen gaf dat hij hem als zijn Zoon goedkeurde (Matth. 3:17 Zie! Ook kwam er een stem uit de hemelen, die zei: Dit is mijn Zoon, de geliefde, die ik heb goedgekeurd.”). Jezus’ bloed of leven, dat gegeven werd als „een overeenkomstige losprijs voor allen”, toonde ook aan dat Jezus Gods Zoon is (1 Tim. 2:5, 6 Want er is één God en één middelaar+ tussen God en mensen, een mens, Christus Jezus, 6 die zichzelf gegeven heeft als een overeenkomstige losprijs* voor allen — [hiervan] dient op de speciaal daarvoor bestemde tijden getuigenis te worden afgelegd.). En de heilige geest getuigde ervan dat Jezus de Zoon van God is toen hij bij Jezus’ doop op hem neerdaalde, zodat Jezus in staat was het land door te gaan „terwijl hij goeddeed en allen gezond maakte die door de Duivel onderdrukt waren”. — Joh. 1:29-34; Hand. 10:38.

ik ben geen dommert en ja ik heb niet alle bijbel uit gelezen maar ik vergelijk ik ze wel.. wij jehovah getuigen hebben nauwkerige kennis van God en jezus…. Johannes 17:3 Dit betekent eeuwig leven, dat zij voortdurend kennis in zich opnemen van u, de enige ware God, en van hem die gij hebt uitgezonden, Jezus Christus.

de groeten Alex

Alex
Alex
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

Hallo Elizabeth Heb Je Comments gelezen , Goed werk van je , Amen

Lees dit maar eens even heel Goed door , Van de King James Versie
Want het westen (Europa) Ligt te slapen op een Oor , De Katholieke Kerk is Antichrist , Dacht Het dus niet Nederland , vele worden wakker maar de meeste van Jullie liggen nog te slapen op een Oor ,

Wat zegt de Bijbel over de Islam ,

Revelation 11:2 _ Revelation 13:4:5 ,

Ja Ja Islam Het Beest ,

Misschien heb je wel een Gehoort van Walid shoebat ?
Ex Moslim Terrorist , Bekeert tot het Christendom in 1993,

Hij is wereld wijd bekent over zijn uitspraken , Tegen Islam en wat het met de Joden en Christenen wil doen ,

Nu zien we al het Begin van de ellende Lieve zuster Elizabeth

Maar Jezus maakt een einde aan Islam ,

Zechariah 2:8 , Zechariah 2:8 Van de King james versie Spreekt over zijn Volk De Joden en zijn oog Appel Israel En wat doen Moslims
(Psalm 83:1:5) Vergelijk het met je NBG of wat voor Nederlandse Vertaling , (Ismaelites) , Islamieten
Zechariah 3:2
Zechariah 12:1:11
Zechariah 14:1:4
2 Thessalonians 2:1:8
Revelation 20:10

Het ga Je Goed Zuster ook al Ken je me niet maar een ieder die de Heilige geest heeft weet wat de bijbel precies zegt Amen

Gezonde 2017 Toegewenst

Groeten Alex

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

Het klopt precies wat jij schrijft, ,de wereld slaapt, ze nemen nog liever de valse woorden van de satan op dan de woorden van God, de woorden van God zijn de Woorden van de Heilige Geest die in God is,de Here Jezus Christus is God,uit God, Jezus zijn woorden Zijn van de Eeuwigheid,de mensheid aanbidden hun god satan,ze zijn verblind van het Ware woord, Vurig heb ik verlangd dit Paasmaal met u te eten ,het Paasmaal is van de Offerdienst voor het Lijden van de Here die als mens naar de duistere aarde kwam, de Wijn is het Nieuwe Verbond ter vergeving van de zonden de apostelen kregen het brood .Jezus offerde zijn leven voor de wereld, de heilige Mis is een maaltijd .Doe dit tot Mijn gedachtenis dit Offermaal, Wie mij Eet zal Leven door Mij dit Brood zal leven in eeuwigheid het geestelijke brood en wijn, Je geloof zal je genezen in Jezus, de satan wil de mens daar van weer houden, de jehova zal er niets van nemen, van de geestelijke herdenking ,de Geboorte ,en de Opstanding die Feestdagen zijn de grootste feestdagen van de Heer, de satan zal deze dagen negeren, voor satan is het geen feestelijke herdenking, maar een donkere dag, Rael de satan is er altijd al geweest hoor van het Begin tot het einde zal die er zijn, die is er niet zomaar in het jehova jaar gekomen, die was er altijd al in die sekte, de satan sluipt overal binnen ,ook in de RK kerk, als je een echte gelovige bent en de Heilige geest is in je, gaan je ogen Zien en Horen, als je in de Here bent, en veel van Jezus zal houden,hoef je nooit meer in discussie te gaan omdat je het Weet, de satan zal in je dromen en visioenen en uittredingen verschijnen,en je aanvallen, er is dan EEN GEHEIM wat hem weg blaast, dat zijn de Heilige Woorden, Jezus Help Mij, God Help Mij.die woorden hebben een Goddelijke zware kracht,ik weet dat persoonlijk omdat ik daar mee te maken kreeg, Jezus Is God, ik heb het Geluk en de Gave gekregen van de Here om dat te mogen ondervinden, dus pas op voor de valse die zich willen voordien als Heiligen,geloof mij de jehova getuigen lopen op het spoor van de satan,probeer er maar eens uit te stappen,dan word je vervloekt voor de gehele gemeenschap, de leden mogen je nooit meer bekijken, je bent voor hun als dode opgeschreven,zo duivels.er is geen blijdschap te bespeuren alleen dwang en hersenspoeling, velen konden er niet mee leven en benamen zich het leven.ze werden verdoemd voor heel de koninkrijks zaal van de jehova, de naam van jehova komt niet van God, die hebben ze zichzelf gegeven al die oude leiders ,veel boekjes verkopen en veldwerk doen, pure dwang.word Wijs en zoek de waarheid nu kan het nog ,wij zijn tenslotte mensen van de eindtijd.laat het Licht schijnen in je geestelijk lichaam, want je aardse lichaam verbonden met je geestelijke lichaam sluist alles door naar je eeuwige geest en die komt op een dag voor de Here te staan,de satan zal dan jou aanklager zijn.

Raël
Raël
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

ALEX ALEX LEES DIT AUB DE BIJBEL GAAT JOU ZELF ANTWOORD GEVEN.

en inderdaad jezus is ook als koning gaan regeren in 1914 dat is een beloning die gij heeft gekregen. en saten is naar de aarde geslingerd

En het klopt ook wat jij zegt hoor dat jezus een god is…maar jehovah is de almatige god. en alex jij schreef tog ook dat het Michaeal de Aards engel is. je zegt het zelf ENGEL/JEZUS een engel heeft nooit een hogere positie dan God/jehovah lees maar dit hier ga jij van schrikken

Jehovah noemt zijn zoon ook ergens in de bijbel zijn eerstgeborene. geboren zijn wil ook wel zeggen dat het een begin heeft gehad, maar jij en ik weten dat de enige ware God de Almachtige geen begin heeft noch een eind. het lieft wil ik je dit persoonlijk oog tot oog vertellen maarja het is even niet anders.. de bijbel gaat jou zelf antwoord geven… stap voor stap
…………………………………………………………………………………………….
in Vers 1 van johannes word jezus het begin en het woord genoemd door jehovah… vers plus de verwijsversen die het antwoord geven hier onder. en let op dat (het woord was een god) met een kleine letter (g)od, geen hoofdletter dus dat is jezus

Johannes 1:1-3 In [het] begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was een god. 2 Deze was in [het] begin bij God. 3 Alle dingen zijn door bemiddeling van hem ontstaan, en zonder hem is zelfs niet één ding ontstaan.

IN HET BEGIN (Spreuken 8:22 Jehovah zelf heeft mij voortgebracht als het begin van zijn weg, als het vroegste van zijn werken van oudsher.)…(Kolossenzen 1:15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping;)

WAS HET WOORD (Johannes 12:50 Ook weet ik dat zijn gebod eeuwig leven betekent. De dingen die ik daarom spreek, spreek ik zoals de Vader [ze] mij heeft gezegd.”)….(Openbaring 19:13 En hij is getooid met een bovenkleed dat met bloed besprenkeld is, en zijn naam wordt genoemd: Het Woord van God.)

EN HET WOORD WAS BIJ GOD (Spreuken 8:30 Toen werd ik als een meesterwerker naast hem, en ik werd degene op wie hij dag aan dag bijzonder gesteld was, terwijl ik te allen tijde vrolijk was voor zijn aangezicht,)….(Johannes 17:5 En nu, Vader, verheerlijk mij naast uzelf met de heerlijkheid die ik naast u had voordat de wereld was.)

EN HET WOORD WAS EEN GOD (Jesaja 9:6 Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de vorstelijke heerschappij zal op zijn schouder komen. En zijn naam zal worden genoemd: Wonderbaar Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.)….(Johannes 1:18 Geen mens heeft ooit God gezien; de eniggeboren god, die in de boezem[positie] bij de Vader is, die heeft hem verklaard.)….(Filippenzen 2:6 die, alhoewel hij in Gods gedaante bestond, geen gewelddadige inbezitneming heeft overwogen, namelijk om aan God gelijk te zijn.)

in vers 2 van johannes 1.

DEZE WAS IS HET BEGIN (Genesis 1:1 In [het] begin schiep God de hemel en de aarde.) (Micha 5:2 En gij, o Be̱thlehem E̱fratha, die te klein zijt om onder de duizenden van Ju̱da [gerekend] te worden, uit u zal mij voortkomen degene die heerser in I̱sraël zal worden, wiens oorsprong is uit oude tijden, uit de dagen van onbepaalde tijd.)

BIJ GOD (Genesis 1:26 Verder zei God: „Laten wij de mens maken naar ons beeld, overeenkomstig onze gelijkenis, en laten zij de vissen der zee en de vliegende schepselen van de hemel en de huisdieren en de gehele aarde en al het zich bewegende gedierte dat zich op de aarde beweegt, in onderworpenheid hebben.”)… (Genesis 3:22 Verder zei Jehovah God: „Zie, de mens is als een van ons geworden wat het kennen van goed en kwaad betreft, en nu, opdat hij niet zijn hand uitsteekt en werkelijk ook [van de vrucht] van de boom des levens neemt en eet en leeft tot onbepaalde tijd.)

en als slot vers 3 van johannes1

ALLE DINGEN ZIJN DOOR BEMIDDELING VAN HEM ONSTAAN, EN ZONDER HEM IS ZELF NIET 1 DING ONTSTAAN (Johannes 1:10 Hij was in de wereld, en de wereld is door bemiddeling van hem ontstaan, maar de wereld kende hem niet.) (1 Korinthiërs 8:6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en wij voor hem; en er is één Heer, Jezus Christus, door bemiddeling van wie alle dingen zijn en wij door bemiddeling van hem.) (Hebreeën 1:2
2 heeft op het einde van deze dagen tot ons gesproken door bemiddeling van een Zoon, die hij tot erfgenaam van alle dingen heeft aangesteld en door bemiddeling van wie hij de samenstelsels van dingen heeft gemaakt.)
…………………………………………………………………………………….

SATAN IS OOK EEN GOD KIJK MAAR… 2 Korinthiërs 4:4 onder wie de god van dit samenstel van dingen de geest van de ongelovigen heeft verblind opdat het verlichtende licht van het glorierijke goede nieuws over de Christus, die het beeld van God is, niet zou doorschijnen…….EN DIT IS WAT ER MET JULIE GEBEURT DAT JEZUS DIE HET BEELD VAN DE WARE GOD IS NIET ZOU DOORSCHIJNEN WANT JULIE DENKEN DAT JEZUS JEHOVAH IS, EN NIET HET BEELD/PERSOONIFICATIE

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

Alex ik ben het Helemaal met jou eens, de Here Jezus Christus was echt geen engel, de Here Jezus is God uit God, de Heilige Geest is Gods Woord, de Adem en de Wind de Ruach.waar je geestelijk lichaam mee gevuld zal zijn, als je Gods Offerlam in je Hart zal ontvangen.Waarheid en Genade.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

Ik krijg tranen in mijn ogen ,omdat het mij zo raakt, Jij bent een echte Burger van de Here Jezus Christus,die Genade en Waarheid is,wat jij schrijft en onderricht aan Rael is pure waarheid, God zelf is nu met hem bezig, want hij verblijft in de val kuil van de duivel zelf, de jehova getuigen verdraaien heel de schrift, ze aanbidden de anti-christ satan zelf, ik heb hun daar ook al dikwijls op verwezen net als jij, ze noemden mij een opruier en mochten niet meer naar mij luisteren, anders worden ze vervloekt als ze niet luisteren voor heel de gemeenschap ,zo duivels, Hoe durven ze toch vol te houden dat de Here een aartsengel is,dat wil de satan hun laten geloven, want de satan heeft zo,n ergernis over Gods zoon ,die hem door het Heilige Kruis verslagen heeft, Ik kreeg van visoenen van de satan die verscheen aan mij ,omdat ik van de Here hield, mijn geest riep de Naam van de Here aan Jezus Help mij, en de satan verdween ,die Naam Jezus heeft zware Krachten op de satan, die kracht heeft geen enkele profeet gehad in deze wereld,geen boedha of mohammed,roep je hun maar aan,er komt geen kracht,alles zal leeg blijven, duisternis in je Hart,Met de Here Jezus zal de Goddelijke Vonk in je Hart tot eeuwig leven branden, je hoeft niet meer te zoeken, omdat je Weet.de Heilige Geest Gods woord zal in je Hart verblijven, die Rijkdom hebben de jehova,s niet, daar heerst pure duisternis en ze zijn blind.de jehova mag niet eens naar anderen luisteren,anders worden ze te slim.en volgen waarschuwingen.echt duivels.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

Rael vergeet nooit dat God JHWH ,zelf naar de duistere aarde kwam als Mens, om de kleine ongelovige mens te gaan onderrichten, omdat ze de duisternis aanbaden, hun ogen blind waren ,en ze doof waren voor de Heilige Woorden van God, daarom kwam God Zelf als Mens naar de aarde, een voorbeeld voor de mens om te leren, Daarom sprak Deze nederige mens die God was, een Gebed uit, zo behoort de kleine mens dat ook te doen, de Here Jezus was mens geworden,met het gevoel en leegte wat de mens heeft, Ik ben Uw God Uw Verlosser, de satan verdraaid alles voor de mens, ze zijn toch te dom omdat gene te begrijpen, kleine mens ,kleine gedachtes, van ongeloof, Rael jij zal als lid van de jehova in die duisternis blijven lopen, Ik wens jou wijsdom en zegen van de Here, en zorg dat je een Burger van de Here Jezus Christus zal worden, want de tijd is kort, en wat een onzin over de satan die de jehova voorspelde in 1912, de satan is er al geweest vanaf het Begin .alweer zo,n dommigheid van de jehova getuige en jij trapt daar in.

Raël
Raël
Reactie op  Alex
4 jaren geleden

Elizabeth hoor jij wel wat je zegt. dat God/JHWH naar de aarde kwam om de mens te onderichten, echt bespottelijk hoor om zoiets te zeggen. Lees wat JHWH vervolgens tegen salomo zegt. lees goed ik gebruik weer een bijbel teks als het woord van God die zelf spreekt tegen jou>> Elizabeth <> (1koningen 8:11 En de priesters konden vanwege de wolk niet blijven staan om hun dienst te verrichten, want de heerlijkheid van Jehovah vervulde het huis van Jehovah.) hier lees je dat de aanwezigheid van Jehovah zo heerlijk was dat ze zelf de heiligedienst van jehovah niet konden doen… en vervolgens vraagt salomo of jehovah ook wil verblijven in zijn tempel lees goed wat jehovah/JHWH zegt –>> in vers 12 In die tijd zei Sa̱lomo: „Jehovah zelf heeft gezegd in de dikke donkerheid te willen verblijven…..Jehovah God/JHWH zal zelf nooit naar de aarde gaan om een mens te worden om zo mensen te onderichten. hij deed dat altijd door middel van iets een wolk of een priester of een engel.

Maar ik snap dat jij aanhoud dat God jezus de almachtige is. Omdat julie in een drie eenheid geloven dat is puur verzonnen door mensen. Er is geen bijbel die zo’n leerstelling ondersteund.

Elizabeth jij blijf mij verhaaltjes vertellen die andere jou in praten. Ik heb je nauwelijks bijbel teksen zien gebruiken om te ondersteunen wat jij zegt…

Alex
Alex
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

Hallo Elizabeth dankje Voor Je Woorden , En Ja Satan sluipt ook RK binnen
En niet alleen maar daar hij kan het overal ,
Zoals Paulus al heeft Gewaarshuwt Over wolven
Handelingen Hoofstuk 20:28:31 . Acts 20:28:31 ,

En wat Zij Jezus daar Over en Waarshuwde , Voorwaar Voorwaar

Johannes Hoofstuk 10:1:18 _ John 10:1:18
John 10:27:30

Wat houd in als je op een andere manier omhoog klimt wat niet via hem is zijn stem niet hoort , Maar als je Jezus wel Volgy zijn stem wel
Hoort doe je dat niet dan komt de wolf om te stelen en te Roven en om te doden wat betekent dat Je Geestelijk dood gaat ,

Want satan is de grootse Manipulator die graag Jou Hersenen wil spoelen

Het ga je goed Zuster want alles wat je zegt Over Jezus en Rael waarshuwd
Voor het gevaar van de WachtToren Klopt als een Bus
_______________________________________
Lees dit maar eens , Het gaat over de heer maar ook over Satan Enz
En als je wil ga maar naar mijn Youtube Kanaal 777alexandro
Daar vind je veel Preken en Informatie in de Infobox over de bijbel KJV Van Bijna alle Video Filmjes

1 Timothy 4:1:2 , Now The Spirit Speaketh Expressly That in The Latter Times Some Shall Depart From The Faith Giving Heed To seducing Spirits And Doctrine,s of Devils Speaking Lies in Hypocrisy Having Their Conscience Seared With a Hot Iron , 1 Timothy 5:15 , For some Are already Turned Aside After Satan , Ezekiel 28:13 , Thou Hast Been in E’den The Garden of God Evry Precious Stone Was Thy Covering The Sardius Topaz And The Diamond the Berly The Onyx And Jasper The Sapphire The Emerald And The Carbuncle And Gold The Worksmanship of Thy Tabrets and of Thy Pipes was Prepared in Thee in The day That Thou Was created , Ezekiel 28:17:18 , Thine Heart was Lifted Up Because of Thy Beauty Thou Hast Corrupted Thy Wisdom By Feason of Thy Brightness i Will Cast thee to The Ground i will Lay Thee Before Kings That They May Behold Thee , Isaiah 14:12 , How Art thou Fallen From Heaven O Lucifer Son of The Morning How Art thou Cut Down to The Ground Which Didts weaken The Nations
2 Corinthians 11:3: , But i Fear Lest By Any Means As The Serpent Beguiled Eve Through His Subtilty So Your Minds Should Be Corrupted From The Simplicity That is In Christ
James 2:19 , Thou Believest That There is One God Thou Doest Well The Devils Also Believe And Tremble ,
Revelation 12:17 , And The Dragon Was Wroth With The Woman And Went To Make War With The Remnant of Her Seed Which Keep The Commandments Of God And Have The Testimony Of Jesus Christ ,
1 Thessalonians 5:10:28 , Who Died For Us That Wheter We Wake Or Sleep We Should Live Together With Him WhereFore Comfort Yourselves Together And Edifiy One Another even as Also ye do And we Beseech You Brethren To Know Them Which Labour Among you And Are Over you in The Lord And Admonish You And to Esteem Them Very Highly in Love For Their Work,s Sake And be at Peace Among Yourselves Now we exhort You brethren Warn Them That Are Unruly Comfort The FeebleMinded Support The Weak Be Patient Toward all men See That Non Render Evil For Evil unto any man but Follow That Which is good Both Among Yourselves and to All Men Rejoice Evermore Pray Without Ceasing In Evry Thing Give Thanks for This is The Will of God in Christ Jesus Concerning You Quench Not The Spirit Despise Not Prophesyings Prove All things Hold Fast That Which is Good Abstain From All Appearance Of Evil And The very God of Peace Sanctify You Wholly And i Pray God Your Whole Spirit and Soul and Body Be Preservend Blameless Unto The Coming of Our Lord Jesus Christ Faithful is He That Calleth You Who Also Will Do it Brethren Pray For Us Greet all the brethren with an holy kiss i charge you by the Lord that his Epistle Be read Unto All The Holy Brethren The Grace Of Our Lord Jesus Christ Be With You , Amen
________________

Moge de Genade van Jezus met Je zijn

Ephesians 6:10:20 , Ephesians 6:23:24 , KJV (King James Versie)

Groeten Alex , Wens je een Gezonde 2017

Alex
Alex
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

Hallo Elizabeth daar hoef je Toch geen Tranen voor te laten vallen Lieve Zuster , Maar snap het best wel , Want het is infeite de heilige Geest die Jou dat laat doen , dat zegt voor mij al Genoeg dat jij net zoals ik als vele anderen om de mensheid gegeven die in Dwaalleer hangen en verloren
Gaan , En ben blij dat je Rael ook probeert te helpen maar het is al Duidelijk genoeg voor mij dat zij haar zelf voor de gek houd in een Reprobate mind heeft Bekrompen Verstand , Liegen en Bedriegen

God is heel duidelijk in Zijn woord ,
Lieve Zuster

The epistle of paul to Titus
Chapter 3:10:11 ,
A Man that is a Heretick after the first and second admonition
Reject Knowing that he that is such is subverted and sinneth
being condemned of himself

________________

Collossians 2:8 , Beware lest any man spoil you through philosopy and vain deciet after the tradition of men after the rudiments of the world and not after Christ

_____________

2 Thessalonians 1:8:9 , in flaming fire taking vengeance on them that know not God and that obey not the gospel of our Lord Jesus Christ , Who shall be punished with everlasting destruction from the presence of the Lord and from the Glory of his power

_____________

1 Timothy 5:13 , And withal they learn to be idle wandering from house to house ; and not only idle but tattlers also and busybodies speaking things which they ought not
_____________

2 Timothy 4:3:4 , For the time will come when they will not endure sound doctrine , but after there own lust shall they heap to themselves teachers having itching ears , And they shall turn away their ears from the truth and shall be turned unto fables
_____________

Romans 16:18 , For they that are such serve not our Lord Jesus Christ , but their own belly and by good words and fair speeches deceive the hearts of the simple
____________

Romans 1:21:32 , Because that when they knew God they glorified him not as God neither were thankful ; But became vain in their imaginations and there foolish heart was darkened professing themselves to be wise they became fools , And changed the glory of the uncorruptible God in to a image made like corruptible man and to birds and fourfooted beasts and creeping things . Wherefore God gave them up to uncleanness through the lust of their own hearts , to dishonour their own bodies between themselves ; Who changed the truth of God into a lie and worshipped and served the creature more than the Creator who is blessed for ever , Amen . For this cause God gave them up unto vile affections ; for even their women did change the natural use into that which is against nature ; And likewise also the men leaving the natural use of the woman burned in their lust one toward another . men with men working that which is unseemly and receiving in themselves that recompence of their error which was meet . And even as they did not like to retain God in their knowledge ” God gave them over to a reprobate mind to do those things which are not convenient ; Being filled with all unrighetousness , fornication , wickedness , covetousness , maliciousness ; full of envy , murder , debate , deciet , malignity , wisperers , backbitters , haters of God , despiteful , proud boasters , inventors of evil things , disobedient to parents , without understanding , covenant breakers , without natural affection , implacable , unmerciful , Who knowing the judgement of God , that they which commit such things are worthy of death , not only do the same , but have pleasure in them that do them

_____________

2 Corinthians 11:3:4 , But i fear , lest by any means , as the serpent beguiled eve through his subtilty , so your minds should be corrupted from the simplicity that is in Christ . For if he that cometh preacheth another Jesus whom we have not preached , or if ye receive another spirit , which ye have not received , or another gospel , which ye have not accepted , ye might well bear with him
_____________

2 Corinthians 11:14:15 , And no marvel ; for Satan himself is transformed into an angel of light Therefore it is no great thing if his ministers also be transformed as the ministers of righteousness whose end shall be according to their works
______________

Groetjes Alex Godbless

elizabeth
elizabeth
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Religie is duivels,Boedha zocht het Licht, die zag de duisternis van het leven voor de mens, wij hebben te maken met een Levende God, een levende duivel, en levende engelen, met levende demonen,wij zien hun niet,maar zij ons wel, door het gebruik van drugs,komt hij je geest al binnen, verkrachtingen,moorden,alles zijn werk, eerwraak komt ook van de duivel, islam is gesticht door een paus in vroegere tijden, de paus is in feite de baas over de moslims.hier op de aarde ia alles vuil en vies, Macht en geld.iedere religie wil macht, Want anders heb je geen leven, je word verstoten of ten aanzien van een kerk verdoemt, zo duivels,zo werkt de Heere Jezus Christus niet die God is,het is de Drie eenheid in een God.de Heilige geest is de Kracht van Gods woord,geen persoon, maar het Vuur in jou Hart.welke God kies jij.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Jezus is niet gekruisigd, noch bestaat GOD. Ze – de gevestigde wereldreligies – draaien alles om en ook zoals nu Jezus mensen tracht te redden en wel terug is in de wereld (Om rampenbestrijdingscentra op te zetten) .

Luc
Luc
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

@kalki Hou toch a.u.b. op over het niet bestaan van God. Dit verhaal komt toch niet van Benjamin Creme hoop ik?. Zelfs op buienradar kom je hem tegen.
http://www.buienradar.nl/evenement/lezing-over-de-komst-van-de-wereldleraar/10296

Vonzie
Vonzie
Reactie op  Luc
6 jaren geleden

Hou zelf ook op! God bestaat niet. Hij is ooit verzonnen door wanhopige mensen die hoop nodig hadden omdat ze het harde leven, de harde ‘werkelijkheid’ niet aan kunnen/konden. Het heet niet voor niks “geloof” wat nog altijd niet zeker weten betekent!

Plien
Plien
Reactie op  Vonzie
6 jaren geleden

Vonzie, oorsprong van geloof is het volk met verhaaltjes dom en angstig te maken en geld af te troggelen middels collectes en kerkbelasting.
De slimmen zijn met u, Amen!

ellabellabeer
ellabellabeer
Reactie op  Vonzie
6 jaren geleden

griekse vertaling van het woord geloven > niet zeker weten
hebreeuwse vertaling van hetzelfde woord > niet kunnen zien toch zeker weten

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  ellabellabeer
6 jaren geleden

En welke van de vertalingen gebruik je in het dagelijksleven ?

aja
aja
Reactie op  ellabellabeer
6 jaren geleden

Dat is het niet kunnen zien en toch zeker weten en als je het zeker weet zal je Hem ook zeker zien.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  ellabellabeer
6 jaren geleden

Ok aja.
Dank voor je reactie. I ve got it. Zit wat in.
gr

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Vonzie
6 jaren geleden

LS…

God is gecreëerd door mensen die net iets meer wisten dan de angstige mens in wording die naar de hemel staarde en van alles zag gebeuren waar geen verklaring voor was. God is gecreëerd om die angstige mens te kunnen overheersen en terroriseren met wetten, angstaanjagende fabels en halve waarheden. Niet te vergeten de dreiging van hel en verdoemenis als etc. God is niets anders dan een verzamelnaam voor buitenaardsen die de mens in wording met DNA heeft proberen te veranderen in een slaaf voor eigen gewin. Toegegeven dat dat aardig is gelukt. Het is de satanische elite van de zogenaamde heersende klasse die meent het hele verhaal te kennen. Door de eeuwen heen is niets verandert. De buitenaardsen zijn al eonen onder ons en knoeien met onze DNA. Af en toe moet er grote schoonmaak worden gehouden om deze illegale fokkers aan het werk te houden. Het asiel zit barstens vol dus AB/ Ron/Obama kom er maar in…

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

Gods elite weet de Waarheid, ook God zoekt Uit, de aarde is onder invloed van de duivel,onthoofdingen stenigen ophanging de mensen lopen in het gelid van de duivel,de duivel ontkend ook alles van de Verlosser en de Opstanding, door ongeloof ben je al voor hem, angst komt van de duivel, onze God is Liefde en Vergeving.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Vonzie
5 jaren geleden

Zonder de Heer Jezus Christus kunnen ze de Werkelijkheid helemaal niet aan, Drugs Lusten, Moorden Diefstal, al deze vormen komen van de Heerschappij van de Duivel.over de mens angsten vervullen hun leven, verwardheid, Dat is hun leven zonder Herder.

Plien
Plien
Reactie op  Luc
6 jaren geleden

Oh jee, ik zie de bui al hangen 😉

Mtje
Mtje
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Plien……. Als je niet gelooft of bang bent voor fouten ( de dood) waarom ben je dan op deze site zo aan het brullen ? Ga dan zondag voor een kerk staan en zeggen dat god niet bestaat? Hoe je wend of keert God bestaat, net als lucht je ziet het niet mAar voelt het wel. En nog iets voor je Islam is de waarheid , hoe kan het zijn dat de bijbel al tig keren zijn bewerkt en zelfs de mens een bijbel heeft kunnen schrijven en mensen in kunnenlaten geloven terwijl de koran niet te bewerken is. Waarom ? Waarom kan een pastoor dominee paus, niet de hele bijbel uit zijn hoofd leren maar een kleine kind van 4 jaar wel de Koran ? De duivel is actief op aarde hij mag zich uitleven hier, wees geen onderdeel van zijn spel.

caesar Lion Cachet
caesar Lion Cachet
Reactie op  Mtje
5 jaren geleden

LS…

Arme kinderen om zich zo te moeten laten mishandelen…

Ayla
Ayla
Reactie op  Mtje
5 jaren geleden

Duivel is een bedacht iets, wat vroeger aan de mensen werd verteld om ze zoet te houden……

Valère De Brabandere
Valère De Brabandere
Reactie op  Luc
6 jaren geleden

-Misschien bestaat die god niet, die als persoon oneindig machtig en goed moet zijn ; en misschien bestaat die Christus niet als een zoon van god .
-Maar er zal wel zo-iets als het absolute ‘zijn’ of als een soort ‘god’ bestaan ; en er zal historisch wel zo-iemand als Christus bestaan hebben, die zich zoon van god noemde , een Christus die rondging als predikend en goed doende …en nadien veel volgelingen had tot nu toe …

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Valère De Brabandere
4 jaren geleden

slaap rustig verder, geloof mij ik heb de Heere Jezus Christus al mogen ontmoeten, en geloof mij, ik wilde niet meer terug naar deze aarde,de Heere Jezus zijn Lichaam is aangepast aan het Universum in de ether Krachtig,daar is dit gewone vleeslichaam van ons ,een jasje bij voor de kou, en die levende duivel is blij met jou dat je niet geloofd in God,duivel weet wel beter,wat God de mens na de aardse dood te bieden heeft,een Rijk Leven bij Hem.verspeel dat niet.zonder de Heere is er niets meer, alleen hoe kan ik het meeste geld vergaren,een leeg leven,zonder geluk en Hoop.

Freddie H
Freddie H
Reactie op  Luc
6 jaren geleden

Tja Vonzie, het vervelende is dat je ons niet hebt weten te verblijden met (rationele) ARGUMENTEN!! Argumenten voor het wel bestaan van wat jij God noemt. In feite ben ik al decennia lang op zoek naar logisch sluitende, onweerlegbare argumenten. Alle klassieke argumenten zijn nu al ettelijke, ettelijke, ettelijke malen keihard weerlegd. O ja, ik vergeet hier bijna te vermelden dat, mocht ik ooit een klassieke bijnadoodervaring doormaken, God onmiddellijk mijn grote held zal zijn. Ik heb er vrij veel over gelezen (over BDE’s) en vind het verschijnsel onweerstaanbaar fascinerend. Dus, lieve God ,alsjeblieft, doe je best, geef mij een eerlijke kans. Ik heb er recht op. Voila.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Freddie H
5 jaren geleden

Fred waarom zou jij een Doodervaring willen afdwingen van jou persoonlijke Schepper God,Fred het is ook fascinerend,je moet al blij zijn dat je er over mag lezen van mensen die dat meegemaakt hebben, gewoon Geloven in Jezus Christus die sprak na 3 dagen zal de tempel herrijzen,die tempel is je lichaam na je aardse dood, de korte doodervaring als jij die ooit mag krijgen zal misschien na je dood pas zijn, het begint zo,je kan opeens geratel in je oren horen,net een motor die zich gaat losmaken van je stoffelijk lichaam,blijf gewoon stilliggen zonder angst, even later ben je los,je geestelijk lichaam is een perfect lichaam,je gaat de hoogte in het universum door, je voelt de wind je adem ,en je gedachten zijn perfect.dan zal je ergens aankomen met je persoonlijke gids die jou iets laten zien.Het kan ook zijn dat je geestelijk lichaam plotseling gaat draaien rond je stoflichaam en vrij zult zijn,de Heilige Geest van jou Geloof zal je beschermen, anders zou je in gevaar komen ,dit heeft de wetenschap niet want het gaat boven denken uit,Gods creatie voor de mens een geschenk, begin eerst maar eens je dromen te onderzoeken,geest en lichaam zijn EEN, bij de meeste mensen is hun geest ver verwijderd van hun aardse lichaam,alles komt uit je geest, en werken door naar je Hersens.

So-true
So-true
Reactie op  Luc
4 jaren geleden

ha ha ha ja hij weet niet waar hij over praat die Benjamin..

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Jouw bewustzijn bestaat niet want het is niet meetbaar, niet zichtbaar en op geen enkele manier objectiveerbaar aanwezig. Dat zegt de wetenschappelijke methode (de huidige, dominante religie). Geen enkel gebied in de hersenen kan worden aangewezen als oorsprong van het bewustzijn, als we geloven dat onze hersenen de generator zouden zijn van bewustzijn (dat is uiteraard helemaal niet zo). Bewustzijn kan niet worden gemaakt in een lab als gevolg van materiële interacties en de wetenschap kan er helemaal niets mee.

Toch ervaren we dat we bewust zijn en de meesten kunnen dit alleen via woorden delen. We geloven dat bewustzijn bestaat doordat we steeds herhalen dat het zo is. Het is onmogelijk om te bewijzen dat jij over bewustzijn beschikt want ik ervaar alleen mijn eigen ervaringen. Je kunt mij wel vertellen dat je over bewustzijn beschikt, maar ach, waarom zou dat kloppen?

Maik
Maik
Reactie op  Mentinho Bassaro
6 jaren geleden

Niet om flauw te doen, maar je maakt hier zelf een aantal ernstige contradicties.
Het moment dat je iets kan delen, dit aan anderen kenbaar kunt maken. Hetzij via woorden, schrift of andere middelen, is het al meetbaar. Dus ja, bewustzijn is zeer zeker meetbaar. Overigens is de mate waarin iemand “bewust” is al redelijk objectief en betrouwbaar te meten in de wetenschap. Dat er haken en ogen zijn of een oorsprong niet direct aan te wijzen zijn, jazeker. Maar meetbaar, absoluut.

Freddie H
Freddie H
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Zo, zo, dat is even Groot Nieuws? Tjonge, jongen. En, eh, bestaat nu de mogelijkheid van een gesprekje onder vier ogen, met die Lieve Heer? I do hope so, want ik heb hem heel wat vragen te stellen. Overigens mogen we hopen dat hij niet alleen hier (weer) is t.b.v. de rampenbesrijding maar ook gelijk wil meenemen: de bestrijding van ziektes, armoede, etnische en andere (inter)nationale conflicten, discriminatie, onderdrukking, (georganiseerde en mini-) misdaad, staats en commerciele) corruptie, om maar een elftal dwarsstraatjes te noemen. Heel wat werk aan de winkel voor die oneindig goede Heer van jou. Maar ja, Hij is Almachtig, dus…….

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Freddie H
6 jaren geleden

Als iemand de bijbel niet leest, dan is hij in staat onzin te kramen. Let wel. Eens kom je tot de conclussie dat je God nodig hebt. Geloof me maar. Velen gingen je voor met je uitspraak, maar toen ze in het nauw zaten komden ze allen maar roepen God help mij a.u.b.
Persoonlijk heb ik mensen die nooit in God geloofden op hun sterfbed God horen aanroepen. Blijkbaar nam de angst toe of heeft iemand keihard voor hun gebeden. Die konden God nog aanroepen. Maar way als je plotseling heen gaat.. think about it
Dus hou op met je grootspraak en als je precies wilt weten waarom er zoveel onrecht ezn op de wereld is, dan ga je de bijbel juist lezen i.p.v, de vingers te wijzen naar God. God heeft een ieder een eigen keus gegeven. Je kiest voor hem of niet. Zonde van de mens maakt dat deze wereld zo ellendig is. Hijk heeft de mens geschapen, alleen om hem te dienen. Dat is het doel van de mens op aarde. en voor niets anders. maar door ongehoorzaamheid lijdt de mens met haar hele nageslacht!! Tenzij ze tot de heer komen. Dus geloof maar way je wilt of ga je eigen weg. Ik weet zeker, dat je daar niet gelukkiger van zal worden/ Je hebt misschien alles, maar je bent toch misschien toch eenzaam. Ja en idd.. hij is : THE ALMIGHTY GOD”

Flubert
Flubert
Reactie op  SO-TRUE
6 jaren geleden

Ik ken genoeg mensen die dit niet hebben gehad toen ze op hun sterfbed lagen. Dus er is overal iets over te zeggen.

Ik ken de bijbel en de koran redelijk en door deze boeken ben ik juist tot de conclusie gekomen dat ik er niets van geloof. Dus kom niet met de opmerking als iemand de bijbel/ koran niet leest eigenlijk het recht niet heeft om er iets over te zeggen..

Even deze opmerking van jou:
Dus geloof maar way je wilt of ga je eigen weg. Ik weet zeker, dat je daar niet gelukkiger van zal worden/ Je hebt misschien alles, maar je bent toch misschien toch eenzaam.

Dus je wilt zeggen dat mensen die niet geloven ongelukkig zijn? Volgens mij heb jij vreselijk dingen meegemaakt, herken je je hierin ofzo? Maar doe nou niet of dit bij alle mensen zo is en werkt.

Ik kan best aannemen dat je een prachtig persoon bent, maar veel dingen die ik hier zie dit je schrijft ben ik het zeer zeker niet eens. Daarom wil ik vragen te stoppen met je insinuaties?

De dingen die je schrijft maak ik juist andersom mee.

joep
joep
Reactie op  Flubert
6 jaren geleden

Niemand kent de bijbel…
ik ben aardig geleerd in Godsdienst. Maar de bijbel kennen doe je nooit

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Freddie H
5 jaren geleden

Al het kwaad in deze wereld is van de satan, corrupte leiders die hun volk arm houden, drugs, diefstal, al het smerige in deze wereld is te danken aan de satan, die nog even deze wereld beheerst, de mens moet eerst nog zien hoe slecht de mens kan zijn, de wereld zit in zijn eindtijd, God gaf de 10 geboden aan de mens, Maar ze kozen voor hun vrije wil het kwaad, ongelovigheid is ook van de satan, dan kan je immers doen en laten wat je wilt.Tot op een dag de Gerechtigheid zal komen.velen zitten vol van angsten, ze bidden niet het Onze Vader ,de angsten zijn van de satan, pillen helpen niet, die maken je steeds gekker, alles zijn werk,Kijk naar de Natuur,de stormen de aardbevingen,waar blijft dan die kleine ongelovige mens,zelfs de wind kan je niet zien, maar die is er wel.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Freddie H
5 jaren geleden

Alles wat jij beschrijft Fred is van de satan,Gods tegenstander.satan is de afgod van deze vervuilde wereld met vervuilde gedachten,je beoordeeld het tegengestelde de duivel op je pad.die geeft jou deze gedachten in.

So-true
So-true
Reactie op  Freddie H
4 jaren geleden

ja. roep hem op en spreek met hem alleen. dan zul je het weten. heb je dat al geprobeerd. wij mensen zorgen voor klimaatverandering en wat al dies meer en durven we God de schuld van alles te geven. macht en hebzucht dat is de oorzaak van alle ellende hier op de wereld en Goddeloosheid. arrogantie, wereldse wijsheid. denken dat we alles weten en kunnen. de mens is niks zonder God, maar dat wist je al natuurlijk. Het er niet om dat je dood gaat het gaat erom hoe je dood gaat, bang eenzaam , met haat, wrok, slecht enz…
en als je niet wilt geloven.. dan niet maar laat een ander met rust die dat wel doet. een mens is een mens, en maakt fouten. nobody is perfect. op houden met vingertje wijzen en ga wat doen, waar je lekker zin in hebt. Maar ga niet zitten janken dat het de schuld van God is. In de bijbel staat precies wat je moet doen om gelukkig te zijn en vrede met jezelf te hebben. Arm zijn en toch gelukkig zijn. Geld is niet alles integendeel door geld maken we elkaar af hier op de wereld. betweters. na 5 jaar zal je dit teruglezen en weten dat ik gelijk heb. hou op met bekritiseren van een ander en doe gewoon je ding. wat je wilt…
Gods zegen

areader
areader
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Je zal het wel zelf merken als je in de problemen zit en geen kant op kan? Je leven gaat nu zeker lekker heh
Jezus is gekomen voor zij die lijden.. Jij zo te lezen niet.. Ga maar door met je leven.. succes

janpieter
janpieter
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

wil je dat iedereen moslim word.Wat is je behoefte achter deze uitspraak. Wil je graag dat iedereenn voelt wat jij voelt bij de islam.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  janpieter
6 jaren geleden

Moslim worden,is pure duisternis,de duivel wil dat ze dit geloven, de duivel is als de Dood voor het Kruis,door het Kruis versloeg Jezus de duivel, waar de moslims zo bang voor zijn,ik spreek moslim vrouwen, die zeggen het lijkt of de duivel in ons zit, al die eerwraak en stenigen onthoofden komt regelrecht van de duivel die in de moslims zijn uitvoerders heeft,de duivel zal ook alles tegenspreken wat God de Vader zegt,hun allah is onze God niet Maar de god der duisternis,satan zegt jullie krijgen Maagden Denk goed na, hoe vies maagden uit de Hel krijgen ze wel,Wat je zaait zal je Oogsten.Jezus Christus is de Koning van het Universum,door mijn doods ervaring heb ik die Levende God Jezus al Mogen ontmoeten.en Geloof Mij het Leven na de dood is geen Sprookje,nu mag je nog kiezen op deze aardse leerschool,anders ben je gewoon een dood mens na je dood.geniet dan nu nog maar van je korte aardse leerschool Meer zal er daarna niet zijn voor jullie Ongelovigen,zichzelf opblazen komt regelrecht van de duivel,die een Hekel heeft aan onze Schepper. wij zijn ongelovigen in Mohammed die heeft weinig gedaan, die heeft de duivel niet verslagen, mohammed was een Rover,een Rover hemel je toch niet op.Denk gezond Na.

Ayla
Ayla
Reactie op  elizabeth
5 jaren geleden

Blij dat ik niet dogma’s heb..Ik leef met Moeder Natuur en haar seizoenen.. en ja ik ben een erfheks..

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Ayla
5 jaren geleden

Hekserij is afgoden aanroepen, duisternis, het is niet de Ware Bron, de levende Bron van Jezus Christus, God van Hemel en Aarde, God zond de Zondvloed over die aardse mensen uit, al dat kwaad en ongeloof in hun Harten, ze leerden van Niks, alleen hun eigen Ego, dat zo klein is als een Mier, de Mensheid kreeg nog een Kans, de Here Jezus Christus aan te nemen, ze geloven nog niet, Na de dood mag je dan echt Heks zijn, Zonder de eeuwige Bron.Waar Kies je Voor.nu Kan het Nog,na de aardse dood, heeft je eeuwige Geestelijk Lichaam de kracht die je nu wenst.en die is erg Klein.de Duivel bestaat echt, hij wilt graag dat je dat Ontkend,dus je Koos voor Hem.je Ziel is dan voor Hem

Faith
Faith
Reactie op  Ayla
5 jaren geleden

Heb je je heks-zijn ge-erft of woon je op een erf? m.i. is een heks een sprookjesfiguur afgeleid van de Druiden (Kelten) die door de Romeinen omgebracht werden vanwege hun enorme kennis en invloed. (waar de Romeinen zelf dus in te kort schoten, andrs maak je ze niet af.) Een ras met een geactiveerde 3e oog (pijnappelklier) gaan we vanuit, maar er zijn te weinig overleveringen en kennis over de Kelten an sich. Wat ik heel jammer vind want een super boeiende tijd moet dat geweest zijn. Nu hebben we starseeds, indigo’s, alle soorten lichtwerkers dus je kunt stellen dat het heks-zijn het nieuwe normaal gaat worden. De tekenen zijn overal zichtbaar. Ze willen niet voor niets de wereld naar zijn grootje helpen. Laat je vooral niet angstig en gek maken door de media mensen want hier kunnen die machtswellustige, egoistische, kortzichtige verstokte 3Ders niets mee.

So-true
So-true
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

zo is het maar net. En wie niet gelooft… ik zal voor jullie bidden. nu makkelijk praten hebben. totdat de dood voor je voor de dood staat terwijl je in de bloei van je leven staat, net carrière gemaakt hebt, net een gezin heb gesticht huis gekocht dan pas.. dan is het misschien te laat. ik zou zeggen. think about it…je hebt echt niks te verliezen als je God opzoekt..integendeel!!

Linda
Linda
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Er genezen nog steeds mensen in zijn naam ook niet echt zeker?

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Zonder de Here Jezus in je Hart ben je een verloren Ziel voor de eeuwigheid, als jij als kleine mens met kleine gedachten denkt dat Jezus niet bestaat,dan loop je op duistere grond van de duivel, die graag jou woorden hoort, Satan weet wel beter, al deze ellende op de aarde is het werk van Gods tegenstander, de mens heeft de vrije wil gekregen, God de Heer gaat ingrijpen ,maar de mens moet eerst nog ondervinden Hoe slecht de mens kan zijn, want geleerd hebben ze nog steeds niet, alles gaat over Macht en Geld, zo werkt de duivel, zelfs met Kerstmis valt er in de wereld een deken over de aarde dat de mens even nadenkt, het woord Vrede komt dan langzaam op in die verduisterende gedachtes, Liefde, al duurt het maar kort, maar het is als een zaadje in het Hart, satan regeert de aarde niet voor lang meer, wij zijn echt het volk van de Eindtijd.de Here zal terugkomen lopend over de Wolken ,en die kleine mens zal buigen,maar eerst zullen de zware stormen van de satan nog over deze wereld gaan.wij kunnen alleen nog maar Bidden tot de Here Jezus,Jezus is God, zonder Jezus zal God je niet verhoren,zijn Offerlam uit God zelf is God.

hans
hans
6 jaren geleden

holly s**t the cake was an lie al along
what has really happend to christ ??????

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De kern van het Christelijke geloof wordt hiermee onderuit gehaald; de Christelijke leer kan krankzinnig genoemd worden.

Sander
Sander
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Als je het krankzinnig noemt weet je overduidelijk niet waar het over gaat. De symboliek die achter veel verhalen zit is voor sommige belangrijker dan de verhalen zelf, gelijkenissen zijn bijvoorbeeld prima verhalen maar uiteraard niet echt gebeurt. Desalniettemin kan men er een les uit leren, fouten inzien en tot nadenken gezet worden.

Ik ken ook mensen die in de holle aarde theorie geloven, ondanks dat ik het er niet mee eens ben noem ik het niet krankzinnig. Ik zou willen dat ik in iets kon geloven waar geen aanleiding of bewijs voor is, dan is je leven een stuk makkelijker lijkt het vaak.

Kalki
Kalki
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Als je het niet krankzinnig noemt, wat is het dan wel?: Het staat o.a. bol van de corrupties en pedofilie, hoe wil je dat dan noemen?

Sander
Sander
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Dat staat niet in de bijbel. Dat zijn fouten gemaakt door mensen. Dat heeft echter geen connectie met de bijbel afgezien van interpretaties die tot fout gedrag leiden.
catcher in the rye bijvoorbeeld heeft ook misdaden als gevolg gehad, is dat echter de schuld van het boek? Is het niet de mens die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en bijbehorende fouten?

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

In Babylon begonnen de Farizeeërs hun mondelinge tradities op schrift te stellen in de vorm van de Babylonische Talmoed. Jezus had zich fel verzet tegen deze overleveringen. De Talmoed geeft weer hoe sterk de Joden afvallig waren geworden. In het begin had God de Hebreeuwen de meest vooraanstaande teksten gegeven die de mensheid ooit had gekend, maar de Talmoed wordt gezien als een schoolvoorbeeld van rebellie. Het geeft ook duidelijk aan waarom Jezus weinig flatteuze opmerkingen over de Farizeeërs verkondigde. Jezus beschreef de Farizeeërs als hypocrieten, kinderen van de hel, blinde gidsen, witte graven vol botten, kinderen van hun vader (de Duivel) en moordenaars. De Babylonische Talmoed bevestigt deze woorden. In Sanhedrin wordt het recht beschreven om iedereen te doden, zolang dit maar indirect gebeurt.

Babylonische Talmoed, Sanhedrin 77a:”Als iemand (Jood) zijn buur vastbindt waarbij deze van honger omkomt, dan verdient hij (Jood) niet de doodstraf.”

Op een vergelijkbare, indirecte manier hebben de Farizeeërs Jezus omgebracht door de Romeinen te manipuleren. Daarom wordt beweerd dat de Romeinen Christus hebben omgebracht en niet de Farizeeërs.

Christus noemde de Farizeeërs (in Romeinen 1:16, hoofdstuk 8) overspelige zondaars. In de Babylonische Talmoed (Sanhedrin 52b) staat:”Sex met een minderjarige valt niet onder de straf voor overspel, evenals sex met de vrouw van een minderjarige of de vrouw van een heiden.” De Babylonische Talmoed moedigt ook het verleiden aan van ongehuwde pubermeisjes en noemt hen ‘toegewezen horigen’.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Bedoel ke dat Mohamed hele jonge meisjes huwde en daarmee pedofolie in stand hield? mag dat als profeet..
De profeet jezus zegt( hij is voor mij meer dan een profeet trouwens ) laat de kinderen tot mij komen en verhinder ze niet !!

Ayla
Ayla
Reactie op  SO-TRUE
5 jaren geleden

incest komt in het oude testament ook voor….moorden en offeren van mensen..ik hoef niks te offeren als heks.. alles is toch van de Godin,

elizabeth
elizabeth
Reactie op  SO-TRUE
5 jaren geleden

de Here Jezus bedoelde Laat de kinderen tot mij Komen, Kinderen hebben het geloof die twijfelen niet, die Gellofden de Here God op zijn Woord, Waren de mensen maar zo trouw geweest, dan had de wereld er anders uit gezien, maar ze geloofden alleen zichzelf hun kleine mening.bekijk je Hand eens daar is er maar Een van in de gehele wereld met jou persoonlijke ID, zou dat uit het niets gekomen
of vanuit een Zandkorrel of Steentje, De Schepper heeft dat voor ieder mens gedaan.

aja
aja
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Jou onwetendheid is krankzinnig durf jij het maar eens blijkbaar heb je Jezus nodig doe je stoere praatje maar weg want jij weet het niet beter je loop achter en het leven is kort.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  aja
6 jaren geleden

Ach.. je komt er een x wel achter… hoop ik
God Bless!!

So-true
So-true
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

weer een onzin gekraak hier….ga zo door met het aanvallen van gelovigen, die echt hun geloof serieus nemen. Dat een aantal misbruik maken van hun positie wilt niet zeggen dat iedere gelovige zo is. Er zijn er miljoenen die Gods woord serieus nemen. En er ook naar leven. Als de wereld 50 % van deze mensen had, dan zou deze een stuk beter zijn. Want ze Jezus predikt liefde en geen haat. bedenk je hoe het op deze wereld zou zijn zonder haatpredikers en niet gelovigen, die haat zaaien en denken dat ze het voor het zeggen hebben op deze wereld. we hebben deze wereld te leen. niks is van ons !!Maar het is mens eigen om een iedere gelovige te bekritiseren. Je kan ok niet ieder Moslim een IS “strijder”noemen toch. Trouwens waar halen deze IS strijders hun motivatie vandaan. hebben ze dat zelf verzonnen? of hebben ze dat ergens gelezen? ben benieuwd waar ??

Raël
Raël
Reactie op  So-true
4 jaren geleden

so-true denk jij dat god deze wereld steund. wat is volgens jou dan wel de bedoeling met de mens…so-true

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Kalki weet je waarom dat overal heerst, omdat het geen echte gelovigen zijn in Jezus Christus, ze volgen het werk van de duivel, dat is verkrachting en pedo;s dat is duivel zijn werk, om alles kapot te maken, de duivel werkt via de mens, via de vrije wil, welke Heer wil jij dienen, de Heer van de Liefde ,of de heer van de ontucht en geweld,zelfs in sektes heb je geen vrije wil, bij God wel.voor wie kiest je, aan de Boom zal je de vruchten herkennen.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Nou…
simpel toch. Lees de bijbel en bid elke dag. Geloof is het bewijs van de dingen die je niet ziet. zalig zijn zij die niet zien ( gezien hebben ) en toch geloven..Joh 20: 29

So-true
So-true
Reactie op  SO-TRUE
4 jaren geleden

Rael
Als je mijn tekst goed leest, dan vind je mijn antwoord. kan nog even wat toevoegen. In de wereld is er alleen maar ellende gekomen. Met de jaren. dat was niet wat God bedoelt heeft toen hij de mens schiep. Maar omdat een mens een eigen wil heeft kan die kiezen tussen goed en kwaad. het kwaad is niet van God, maar van de duivel. Maar toch hebben we de keus om goed te doen en volgens het woord van God te leven. daarmee hebben we ook de leus om God aan te roepen als we het moeilijk hebben. als we lijden. God dwingt niet. het geven van een eigen keus hoort bij de mens, anders had hij net zo goed robots kunnen creëren.
Ik zou zeggen, voordat je kritiek levert ga het boek onderzoeken. Dan zul je begrijpen waarom er op de wereld zoveel ellende is. Je zal je antwoorden vinden. Voordat je dat doet vraagt God om je te leiden daarin. Als je een opleiding volgt ga je ook de boeken die je krijgt bestuderen. Je gelooft Columbus meteen dat hij Amerika heeft ontdekt. zonder twijfel. maar is dat wel echt zo ? De bijbel is geen wetenschappelijk boek, maar een geestelijk boek. Maar toch zijn er veel wetenschappelijk zaken erin te vinden, zoals toen al werd aangegeven dat de aarde rond was. En nog veel meer betreft het sterrenstelsel. Ook werd er al gesproken over grote dieren op de aarde, die waarschijnlijk samen met de mens geleefd hebben. Onderzoekers komen telkens met skeletten van allerlei soorten uitgestorven grote dieren, waar nu uit blijkt dat ze waarschijnlijk niet zo lang geleden geleefd hebben. een hoop misleiding om hun zakken te vullen…
tot zover.

Raël
Raël
Reactie op  So-true
4 jaren geleden

so-true is best wel leuk hoe je dingen uitlegt en zo kloppen ook wat je zegt ik kan jou niets anders dan gelijk geven. waar gaan volgens jou de mensen heen als ze sterven???

Linda
Linda
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Er genezen nog steeds mensen in zijn naam ook niet echt zeker?

Sola
Sola
6 jaren geleden

Ongeacht wat echt is of wat niet, feit is wel dat tijdens het Concilie van Nicaea is besloten welke geschriften wel en welke niet tot de Bijbel mochten behoren. Geschriften die op dat moment te controversieel waren (bijvoorbeeld het boek van Enoch en het boek van Esther) zijn destijds voor het gemak maar weggelaten. Vergeet niet dat er destijds sprake was van een patriarchale maatschappij waarbij de kerk als machtsmiddel werd gebruikt om de massa onder de duim te houden en aan te sturen (lees: van te profiteren door een rijke elite). Hoe dan ook, de betreffende Bijbel en het geschrift van Barnabas kan heus wel echt zijn; elke volgeling/profeet schreef tenslotte zijn eigen (subjectieve) versie neer van de gebeurtenissen destijds. En net als schrijvers nu zullen ze ook wel elementen hebben toegevoegd die de hoofdpersoon/-personen wat meer “sjeu” hebben gegeven.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Sola
6 jaren geleden

advies: ga een onderzoeken en lees de bijbel van begin tot eind. en voor rmij part ook dat van Etsher

Gr

Alhamdoullilah
Alhamdoullilah
Reactie op  SO-TRUE
6 jaren geleden

vergelijkk de bijbel met de koran
de bijbel is zo veel bijverzonen

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Alhamdoullilah
5 jaren geleden

Zonder de Here Jezus Christus die voor ieder Mens gestorven is,door hun Zonden, Alleen Jezus heeft gezorgd dat de Poort van de Hemel weer open ging voor de zondige en ongelovige mens,alleen Jezus Christus heeft de gruwel van de satan verslagen, Dat Kon geen enkele profeet ,alleen Gods Zoon,die de Goddelijke Geest hebben, de mens die Zonder Jezus zal leven, Zal Nooit uit de Levende Bron van God drinken,na hun dood zijn het dorre takken.Roep daarna je eigen profeet aan,en zeg wat een Dwaalleer leerde je ons.dan zal Jezus tegen de Vader zeggen, ik ken deze persoon niet.hij wilde Mij niet Kennen.

Ayla
Ayla
Reactie op  elizabeth
5 jaren geleden

Bijbel en Koran is beiden bullsh*t ik geloof geen van die sprookjesboeken

Johan
Johan
6 jaren geleden

Dat de kerk gevraagd heeft het boek te mogen bekijken kan ik me voorstellen. Hoop echter dat het niet aan de kerk zal worden gegeven voor onderzoek, want het verdwijnt dan in het niets. Toen het eerste Concilie van Nicaea bij elkaar kwam waren er ook andere boeken voor de bijbel, die kwamen de kerk niet uit en werden ook niet opgenomen in de bijbel. Daar is het evangelie van Barnabas ook bij evenals het evangelie van Judas. Tevens werd hier de vrouw gedegradeerd tot “hoer” door de gehele kliek die er meesprak. Dus de hedendaagse bijbel is een schrijven dat niet echt strookt met de waarheid en is ontworpen om de mens in haar macht te houden. Dat de mensheid nog steeds geloof stelt in dit boek, de tig duizendste editie, en waar iedere keer een eigen interpretatie aangegeven is door de schrijvers is voor mij een raadsel. En elke keer werd het boek herschreven naar het land waar de schrijver woonde, leefde of tot welke overtuiging hij behoorde. Ik stel voor het eens te lezen als een Science Fiction boek en kom tot bizarre ontdekkingen.
Dat er twijfel is aan de authenticiteit van het boek kan ik me voorstellen, als dit klopt kan de kerk wel inpakken en de godsdienst ook, weg verhaal, weg macht en pracht en weg Vaticaan en dat zal pijn doen!!!!!!!!!

areader
areader
Reactie op  Johan
6 jaren geleden

Moet me toch weer even bemoeien. Want dit gaat om een advies.

Tegenwoordig in deze moderne tijd, zijn we vrij de bijbel zelf te lezen. Zonder dat iemand een geweer of zo tegen je hoofd houdt. Wat houdt e tegen om te onderzoeken. Let wel te onderzoeken !! Van mij mag je de koran ook onderzoeken als je dat nog niet gedaan hebt.

Hoop niet, dat je straks weer met een andere smoes komt.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  areader
6 jaren geleden

Ben het helemaal met je eens areader. je wordt niet gedood als je de bijbel leest. Natuurlijk zijn er heel wat Christenen de fout in gegaan in het verleden, maar wat ik zie, is dat de meesten herhaling proberen te voorkomen. Dat kan je niet val andere religies zeggen.
Voor mij mag een ieder in de Koran geloven als hij of zij dat wil. Maar laat de Christenen ook gewoon hun Bijbel lezen als ze ervoor kiezen. Het is niet aan iemand om daarover te oordelen. Als iemand niet in de bijbel wilt geloven, geloof dan niet. En als die wel in God gelooft, laat hem bidden en om wijsheid vragen. Ik denk, dat heel veel duidelijk zal worden dan.
Als iemand in de bijbel gelooft en daarnaar handelt, Wat is het probleem dan? het is toch juist goed. Jezus predikt vrede en liefde Als je het gelooft of niet.. vrede brengt alleen maar goeds met zich mee. Haat alleen maar oorlog.. De grondwet is gebasseerd op de 10 geboden. Daaruit vloeit het strafrecht. Dat is wat Jezus heeft bekrachtigd. THANK GOD. Wat een Chaos zou dat zijn.

“Meester, wat is het grootste gebod in de wet?’ Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’” (Matteüs 22:36-40). –

Verder gij zult niet stelen, niet doden enz..
Wat is er hier verkeerd aan. De mensen die hier niet in geloven, willen gewoonmet hun duistere leven doorgaan. Het pas niet in hun straatje, dus ontkennen ze de waarheid.

Als je zelf de bijbel leest en naleeft kan niemand macht over je krijgen. Simpel omdat je leert wat wel e niet mag. Dus ook wat een ander niet mag doen. Dat noemen ze bijbelse wijsheid.
En men moet ophouden ieder Christen over 1 kam te scheren. Klopt Christenen horen het goede voorbeeld te gevn. Maar we zijn mensen, en we maken fouten. net als niet Christenen of mensen die niet geloven.
Columbus wordt wel geloofd… maar die heeft ook zijn eigen ontdekking geschreven..tja…

So-true
So-true
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

Vaticaans heeft niks met het christendom in de tijd van jezus te maken. Het evangelie van Jezus. Jammer dat er zoveel mensen weinig kennis hiervan hebben. Deze volgelingen van Jezus zijn ook vervolgd en vermoord. Zelf door de nieuwe stromingen o.a het Vaticaan..en daar moeten we het over hebben. niet over de religieuze kerken, maar over de mensen die echt God dienen met een oprecht hart.

Uza
Uza
6 jaren geleden

Meer bewijs dat Islam de ware geloof is. Wanneer zullen jullie je ogen eens open doen.

@Vonzie
Juist zonder je geloof heb je geen doel in het leven. De reden dat er vaak zelfmoord word gepleegd, is omdat zij het nut van het leven niet meer inzien.

Plien
Plien
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Islam het ware geloof ? Proest! ja hoor! ik zal 10 meter achter een man gaan lopen en een burka tot over mijn enkels aan doen omdat manlijke Islam aanhangers anders rare gedachten krijgen en mij anders mogen verkrachten. Joepie! wat een geloof! Ik zeg je doe die mannen met de kop tussen de deur en dan stief an duwen! Dat is ook een vorm van stenigen maar ja dat is mijn geloof hè . Respect dit! jah!

Sje
Sje
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Dat die vrouwen ver achter een man lopen en in burka heeft totaal niets met islam te maken dat is hun keus! Staat nergens in de Koran dat dat moet. Eerst feite checken voordat je wat roept. En die persoon (uza)die riep dat islam t ware geloof is heeft z’n excuses gemaakt en opnieuw uitgelegd wat hij bedoeld (respect) dus lees verder zou ik zeggen!

Plien
Plien
Reactie op  Sje
6 jaren geleden

Sje
3 mei 2014 20:21 at 20:21, dus jij denkt dat vrouwen die 10 meter achter hun man lopen plots voor de man mogen gaan lopen omdat zij daarin een keuze zouden hebben? SJe, je hoofd in het zand steken is te gemakkelijk.

Vrouw 1 jaar gevangenisstraf en 150 stokslagen in Saudi-Arabië omdat ze in een auto reed. Auto rijden verboden omdat het in de koran staat of maakte de vrouw de keuze om mishandeld te worden?

Ik vind alle geloven een en al drek wat vanuit een zieke geest is ontstaan. Dus als iemand de Islam als ware geloof wil verkondigen krijg ik spontaan braakneigingen. Het ware geloof bestaat namelijk niet!

Sayhan
Sayhan
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Je negeert Sje, zoals Sje al zei: “Dat die vrouwen ver achter een man lopen en in burka heeft totaal niets met islam te maken dat is hun keus! Staat nergens in de Koran dat dat moet.”

En jij gaat gewoon verder met je hetze. Is er iets mis met je?

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

ow … het geloof in de evolutie, big bang, vistheorie, walvissen, wat heeft de wetenschap nog meer verzonnen… kan iemand mij helpen ? Dat is ook niet de waarheid dus? Ik zie het, Je gelooft enkel in je zelf. Ik hoop en bid voor je dat je nooit iemand nodug zal hebben. Want de mens is onbetrouwbaar.. God daarentegen wel.
Maar daar zal je met je alleen maar, let wel alleen maar kritische houding nooit achter komen…..

NOV
NOV
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Plien, jij wilt dus zeggen dat in de Koran staat dat het verboden is om in een auto te rijden?? dit meen je toch niet serieus he??
weet je wel wanneer de Koran is geopenbaard? 1436 jaren geleden!!!! volgens mij waren auto’s toen helemaal niet uitgevonden, toch?

en voor degenen die het niet wisten, in de islam geloven wij in de big bang theorie. In de Koran staat het zelfs! ik zal hieronder wel de verzen met de bijbehorende hoofdstukken benoemen:

Surah (hoofdstuk) 6, vers 101
Surah (hoofdstuk) 21, vers 30
Surah (hoofdstuk) 36, verzen 81-82
Surah (hoofdstuk) 51, vers 47

hier nog een link met extra informatie: http://www.islamreligion.com/articles/1560/

Ronald
Ronald
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Het ware geloof is voor ieder anders, immers we zijn allen individuen en bekijken de dingen allemaal van uit een ander oog punt wat dus het geloven voor een ieder op een andere manier gebeurd. Dit is dus persoonlijk geloven, wat ons zelf doet geloven, zo wij denken dat het heeft kunnen zijn.

sally
sally
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

een bewijs dat je dom bent!
ik denk niet dat het woordtje of het uitvinding “auto” in de koraan staat want de koraan is meer dan 1000 jaar geleden geschreven niet van de vorige decinia.
Denk na en bessef wat je zegt.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Ach er staat zoveel onzin in diverse boeken die de gelovigen aanhangen, en zoveel zaken niet, echter wat er in die boeken staat is niet zo belangrijk, het gaat om de interpretatie van die boeken, daar komen we bij een wezelijk verschil, op de Islam na, wordt el boek bestu=deert(Koran mag niet worden bestudeert behalve door de de zogenaamde geestelijke leiders) en de Koran moet beleeft worden zoals dat in 600 na Christus het geval was. Mannen moeten zich spiegelen aan een pedofiele oorlogszuchtige en slaafhoudende krijgsheer, die de koran zogenaamd letterlijk gedicteerd kreeg van zijn god. Een heilig boek, waarin je duidelijk de transformatie van Mohamed voorbij ziet komen, van zwakke leider die verbonden aan moest gaan met andere krijgsheren, tot de bloedlustige machtswellusteling welke hij eindelijk was.

Een expansionist welke het geloof door middel van het zwaard verspreide (bekeer of sterf, tenzij je belasting betaald voor bescherming tegen de bloedzucht en overheersingsdrang van de moslims, een belasting die zelfs heden ten dage gewoon geheven wordt in sommige zogenaamd gematigde islamitische landen), uiteindelijk een geloof achterlatend dat elke cultuur en wetenschappelijke ontwikkeling in de weg staat, dat dweept met zogenaamde wetenschappelijke ontdekkingen die aantoonbaar los staan van de islam, en enkel daar vandaan komen, waar de islam met het zwaard werd gebracht. Ontdekkingen van andere volken worden klakkeloos op het conto van de islam geschrveen en haar bloeddorstige volgelingen, die telkens weer bij geweld in naam van de islam hard om de beurt roepen dat het niets met de islam te maken heeft terwijl de aanleiding rechtstreeks uit de mond van de met geweld verspreidende dood en verderf verspreidende moslims is te horen, en waarbij de verwijzingen moeiteloos naar de koran kunnen worden herleidt, dan wel de hadith. Een logisch gevolg van het feit dat de koran niet in volgorde staat en het voor een leek moeilijk maakt om te lezen, je moet begrijpen dat de koran een bij elkaar geraapt zooitje is, dat van het (teon) heden en verleden springt. Waarbij door de geestelijke duidelijk is gesteld dat de aan zichtbare schizofrenie lijdende allah, en zichzelf dus constant tegensprekende allah enkel aan zijn laatste woord moet worden nageleefd. Waarbij we dus weer bij die steeds bloeddorstigere en machtiger wordende mohamed uitkomen, die naar mate zijn macht groeit, ook steeds gewelddadigere teksten van zijn allah door krijgt, waarin het uiteindelijke woord is dat elke ongelovige met het zwaard moeten worden geslacht, dat elke jood(lachwekkend want de koran is grotendeels gebaseerd op het eerste testament, en ook nog eens grotendeels in het Aramees is geschreven oftewel de taal van de Joden) vernietigt dient te worden (exact dat wat een vrede in het midden-Oosten in de weg staat, tussen de Israëliërs en de als grondtroepen aangewezen islamitische arabieren die zich valselijk Palestijnen noemen, een geweldige truc van Arafat de Egyptenaar die daar in de jaren zestig mee begon).

Nee wie de haat in de koran en in het geloof van de islam niet ziet of wil zien gaat voorbij aan 1400 jaar geschiedenis van moord verkrachtingen diefstal en overheersing om slaven handel(zo een beetje uitgevonden en tot op vandaag in stand gehouden door moslims) en is of bewust ziekelijk bezig of zo naïef dat zelfs geestelijke begeleiding niet meer helpt, tenzij je zelf een moslim bent uiteraard daar bij deze bevolkingsgroep van jongsaf aan wordt geleerd dat je ten alle tijde een slachtoffer bent, los van de gruwelijke daden die je begaat voor jezelf of uit naam van de islam, en dat aan het heilige sprookjesboek en de woorden van de geestelijk leider nooit getwijfeld mag worden.

Daarom zie je bij demonstraties voor vrijheid van spreken enkel moslims wanneer het hen uitkomt, zoals roepen om een intifada, en schitteren zij van afwezigheid, wanneer het zaken betreft waarin de islam negatief is betrokken. Daarom zie je bij demonstraties tegen geweld enkel booslims, als het de islam steunt, en schitteren zij van afwezigheid wanneer het de gevolgen van het geloof van de liefde betreft. Daarvoor hoef je mij niet te geloven, daarvoor hoef je enkel je tv aan te zetten of een keer zo en demonstratie te bezoeken. En dit is om de doodsimpele reden er zijn geen extremitische moslims, en geen gematigde er is enkel de islam, waarin sommigen het woord van allah uitvoeren, en zo goed als maar kan op mohamed probeert te lijken en zijn die het in stilte aanmoedigen, juist door de schitterende afwezigheid op het moment dat je je afgunst kan laten blijken voor de daden begaan in naam van de islam, en juist door die oorverdovende stilte op het moment dat je moet uitschreeuwen ik ben Charlie, ik ben tegen dit geweld, dat gebeurd echter niet omdat men weet dat dit bij de islam hoort, en het uitroepen dat je er tegen bent, je afschildert als een afvallige.

Daar kan geen door de koran geoorloofde leugen ( Takiyya) tegen op, je weet wel die leugen die vanuit de koran wordt goedgesproken om je anders voor te doen dan je bent om uiteindelijk van binnen uit te kunnen toeslaan! Ik zit nog steeds te wachten op die demonstraties en initiatieven, waarbij tienduizenden(dan wel honderdduizenden) moslim, overduidelijk hun afgunst laten blijken, tot die tijd is elk woord uit de mond van een moslim, takiyya, bedoelt om te misleiden. Niets spreekt duidelijker dan daden, ik zou zeggen laat ze maar zien.

Greet W
Greet W
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Mevrouw ,

Er staat niet in de koran dat een vrouw geen auto mag rijden. Dat heeft met de non-islamitische cultuur te maken waar een vrouw niks mag doen (dateert uit 3000jaar terug voor de islam ) en daar doen saudis nog aan . dus eerst verdiepen voordat je die l*lkoek op internet plaatst bulzak.

ron
ron
Reactie op  Plien
3 jaren geleden

Hoeveel seksslavinnen had Profeet Mohammed? Waarom gaat de zon onder in een modderige poel? Waarom liet Mohammed islamcritici liquideren? Waarom zegt Allah om naar Mekka te bidden terwijl de aarde rond is? Waarom viel Mohammed mensen aan die geen moslim waren. Waarom viel hij handelskaravanen aan om te plunderen en de eigenaren te doden? Waarom is zijn vrouwen minder waard dan een man? Waarom zegt de koran dat vrouwen dommer zijn dan mannen. Waarom zegt de koran dat moslims geen vriendschap met niet-moslims moeten aangaan. Waarom noemt de respectloze koran niet-moslims , ”ongelovigen?” Waarom is bestelen van niet-moslims halal. Waarom is liegen tegen niet-moslims halal. Waarom hebben jihadstrijders, d.w.z die de islamisering met geweld bevorderen, de beste plaatsen in de hemel met met een eigen harem met 72 seksslavinnen.

Uzzi
Uzzi
Reactie op  Sje
6 jaren geleden

Héhé, heeft totaal niks met de islam te maken, net zomin als de marathon iets te maken heeft met 42 km, maar de marathon IS wel 42 km.

Plien
Plien
Reactie op  Uzzi
6 jaren geleden

Uzzi
4 mei 2014 20:47 at 20:47
Precies! jij snapt het, maar waarom geloofsgenoten van de Islam hun broeders blijven verdedigen als zij vrouwen onderdrukken blijft voor mij een raadsel.

Frank
Frank
Reactie op  Uzzi
6 jaren geleden

Tjah wat is geloof, als kind zijnde geloofden we in sinterklaas en de paashaas…
Net zo min dat ze in Amerilka geloven in BigFoot..Ieder zijn eigen geloof, en eigen keuze in de manier waarop ze daar mee om gaan.
Volgens mij staat er ook in elk geloof dat je een ander hebt te respecteren…Maar als zelfs dat al amper kan..

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Uzzi
3 jaren geleden

Het is de religie van de satan, Mohammed had een huwelijk met een RK non , die duivels was, een moslim vrouw sprak tot mij in ons zit de duivel zelf, ik zei ga Bidden tot de Heere Jezus Christus, Jezus is God zelf, als je als moslim de islam de rug toekeert .word je gedood of vervolgd, duivel pikt dat niet.die heeft een hekel aan Gods volk, de moslim haten de Joden Gods uitverkoren volk, zo duivels zijn ze, en ze zijn Blind, hun ogen zien niet. nu kan je nog kiezen, na je dood niet meer, hier is de aardse leerschool, luister naar de liefde en vrijheid van God.duivel is wreed en blijft moorden ,liegen en stelen, verkrachten, en je hoofd er af slaan, duivelse praktijken.

Pema
Pema
Reactie op  Sje
6 jaren geleden

Cultuur en geloof moeten van elkaar gescheiden worden, dat een bepaalde cultuur iets oppakt uit de islam betekend nog niet, dat dat is wat de Koran bedoeld. Sterker nog, er wordt niet eens discreet over de hijab (hoofddoek) gepraat in de Koran. Van wat ik heb begrepen staat er iets in de Koran als: vrouwen bedek je, want de mannen zijn beesten. Hoe dat wordt opgenomem door een cultuur, heeft niets te maken met het geloof zelf. De burka, bukini ed zijn door de mens gemaakt, het is zeker niet zo dat het kwam met een berichtje van God met daarop he ps, doit moeten de vrouwen vanaf nu dragen, met 10 meter afstand van elke man. Denk eens na!

Sayhan
Sayhan
Reactie op  Pema
6 jaren geleden

Iedereen heeft al meerdere keren gelezen/gehoord dat Burka’s niet worden opgedragen door God/De Islam, net zo min als 150 zweepslagen etc.

En toch blijven ze het herhalen en herhalen.
Waarschijnlijk hebben ze nog een kater van vorig week, net als me buurman, hij heeft me al 5 keer gevraagd hoe lang we hier wonen.. vervolgens een paar biertjes en hij is het weer kwijt. Lang leve de onwetendheid.

ichbin
ichbin
Reactie op  Sje
6 jaren geleden

waarom word je dan scheef bekeken in bepaalde wijken ,landen als je geen hoofddoek op hebt. Bv stenigen is dat normaal? Vrijheid noemen ze dat dan!

Steffie
Steffie
Reactie op  Sje
6 jaren geleden

Het staat wel duidelijk in de Hadith dat vrouwen zich VERPLICHT moeten bedekken tot onder hun borst, die opdracht heeft de valse profeet mohammed aan de vrouwen gegeven…..eerst jij met goede feiten komen!!

Ayla
Ayla
Reactie op  Sje
5 jaren geleden

Boerka is afkomstig van het Jodendom

So-true
So-true
Reactie op  Ayla
4 jaren geleden

sinds wanneer doen Moslims wat Joden doen en vragen.. wel opmerkelijk.. je opmerking.

m de la rie
m de la rie
Reactie op  Ayla
11 maanden geleden

Wat een gel*l. Dit is een voorbeeld van het eerdergenoemde taqiyya.

Eleonora
Eleonora
Reactie op  Sje
3 jaren geleden

Staat niet in dekoran dat je een burka aan moet.
er staat echter wel dat je je gizicht en je haar en je lijf aan niemand anders mag laten zien als aan je broer van dezelfde moeder,je zoon en je vader.
Voor de rest kom een echte vrouw maar 2 x in haar leven uit huis, 1x om te trouwen en een keer als ze begraven wordt.
Daarbij, Bukhari. Al dawood 5851 zegt dat een vrouw. Besneden dient te worden.
zo ook muslim259.
Succes.

Someone
Someone
Reactie op  Eleonora
3 jaren geleden

Besnijdenis is in de islaam verboden voor vrouwen en wordt gezien als lichamelijke verminking. Er wordt zelfs beschreven dat tijdens de intieme momenten, echtgenoot er voor moet zorgen dat zn vrouw eerst tevreden is. Het is een beschreven recht. Bestudeer eerst de stof voordat je iets op het internet roept. Respect voor elkaar en elkanders overtuiging is een must aangezien we hoe dan ook zullen moet samenleven waar dan ook op aarde

Umm aaishah
Umm aaishah
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Vergeet niet dat volgens de Qoraan Jezus terug zal komen en dat er dan recht vaardigheid op aarde zal komen … Hoe lang hij zal leven weten we niet maar vroeg of laat zullen de woorden van Allah azza wa djall duidelijk gaan klinken in de oren voor sommigen onder ons zal het te laat zijn en voor sommige onder ons zullen ze blij zijn dat ze de juiste weg hebben bewandelt ! Vergeet niet dat alles wel en reden heeft wrm we hier zijn en leven na de dood zal er zo wie zo zijn … Want zegt Allah azza wa djall ook niet kijk hoe ik de aarde doe leven en dan weer doe sterven er moet toch en teken in zijn wie zoekt die zal ooit de waarheid ontdekken ,.. In shaa Allah … Worden we allemaal juist geleid

Niqaab of hoe je het ook mag noemen ik zal je eens vertellen hoe ik het bekijk … Je bent en jong persoon die leeft zonder echt geloofd te hebben je word ouder .. Je begint je te verdiepen en te beseffen van de zonden en de fouten in je leven … Je krijgt opeens spijt maar hoe kan je het bedeken en verder gaan als geen zondaar zonder dat iemand je zou erkenen van het verleden en je zonden bekend maken ?! Je begint je te bedeken met de burka niqaab zo zie niemand je wie je werkelijk bent en kan je verder met je leven als berouw vol meisje die zich bewust is van wat waar is en wat niet daarom zegt Allah azza wa djall bedek je zonden zo dat ik je kan bedekken …

Malawi
Malawi
Reactie op  Umm aaishah
6 jaren geleden

Je zegt het zelf, Vergeet niet dat volgens de Qoraan Jezus terug zal komen.
Jezus komt terug maar mohamed komt niet terug en Jezus komt terug om zijn volgelingen te halen om met hem in de hemel ta gaan wonen bij GOD. maar hoe zit het nu met de mensen die niet in Jezus geloofden, vergeet niet dat hij op aarde was en alles wat hij gezegd heeft wat er zal gebeuren wanneer hij terug komt in de bijbel staat geschreven wand hij heeft het zelf laten schrijven door Johannes, Mattheus, Markus en Lukas .
Ik geloof in Jezus, hij is opgestaan uit de dood en staat nu aan de rechterhand van GOD en hij komt spoedig terug

Adam
Adam
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Het gaat niet om de volgelingen van Jezus. Het gaat om de volgelingen van God/Allah/Jewa (is dezelfde god).

Krete
Krete
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Adam, het gaat absolúút niet om dezelfde God. Er is namelijk maar één. Denk niet dat Allah en God dezelfde zijn.

Krete
Krete
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Interessant zo’n discussie op het internet, hoeveel mensen het wel niet in beweging brengt.
In het stuk, dat op het internet gezet is over de oude bijbel die gevonden is staat, dat Jezus heeft gezegd dat hij ook een mens van vlees en bloed is. En dat daarom de drie- eenheid onderuit wordt gehaald.
Grappig, want het is juist het tegenovergestelde. God stuurde zijn zoon naar de aarde, om onder de mensen te gaan wonen. Om als mens, net als iedereen van vlees en bloed, mensen te de kracht van God te laten zijn.
Jezus was van vlees en bloed, om in levende lijfe zijn leerlingen te vertellen over de kracht van de Here God. De drie- eenheid wordt niet onderuit gehaald, maar benadrukt.

Angelina
Angelina
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Amen…jezus is de waarheid.
En die. Bijbel die 1500 jaar oud zou zijn en gevonden in turkije
Is vals…….onze bijbl is toch veel ouder……niemand komt in de hemel
Alleen door de zoon……..hij doet nog steeds wonderen in mensen leven.

Ik ben daar getuigen van….jezus redt.

Rien
Rien
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Pas het boek gelezen van onderstaande link.
Als ik ooit getwijfeld heb dan is die twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen. Teveel gaten in de verhalen uit de bijbel en koran.
http://www.ingeleest.nl/recensie/recensie-guus-kuijer-de-bijbel-voor-ongelovigen-het-begin/

Ruud
Ruud
Reactie op  Malawi
6 jaren geleden

Je bent gewoon gek als je in die sprookjes geloofd
Weg met ALLE religie’s

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Malawi
5 jaren geleden

Dat klopt precies, de Here Jezus Christus zal terugkomen, Jezus Is God,alleen Jezus heeft de Duivel overwonnen, dat heeft geen Boedha of Mohammed gedaan,die kracht kregen hun niet omdat ze niet Goddelijk waren, maar gewone profeten
de Hemelpoort zou via hun Nooit open gaan,Boedha zelf Zocht het Hogere Licht,de Boedhisten zijn ook vredelievende mensen,Jezus sprak Word als een Kind, het Hart van een Kind vangt iedere Wijsheid op,er is maar EEN God,de God van de Heilige Drie Eenheid,het Vuur waar je Hart mee gevuld zal worden,Jezus kwam in het Vlees naar deze Hel de Aarde, deze Aardse Leerschool,zodat de meesten onder ons niet Verloren zullen gaan,ieder mens kreeg van God een Geestelijk Lichaam,het Lichaam voor Na onze dood, Wie Jezus verwerpt Zal door God verworpen worden,dat Zware Kruis waar de Duivel zoveel angsten van Heeft.dat Kruis werd een Overwinning,Zalig die het Kruis aangenomen hebben,de Konings Kinderen van de Vader God.loop op het Pad van Liefde voor de Ongelovigen en bid voor hun ,ze zullen het nodig hebben bij het verlaten van deze aarde.Zorg dat je Licht zal Branden.voor de Geest van Christus.en aanbid geen Afgoden die je Niets te Bieden hebben,alleen angsten en vernietiging.want dat is het pad van de duivel. Zie wie je aanbid.

......
......
Reactie op  Umm aaishah
6 jaren geleden

weet iemand de regels van de Islam ik kan ze nergens vinden en ik maak een werkstuk over iekand met als geloof de Islam

elizabeth
elizabeth
Reactie op  ......
5 jaren geleden

Vader God Wist dat de Mens Zondig was, en gaf Ons de 10 Geboden.daar staat alles beschreven wat wij moeten doen.
de Koran heeft geen 10 Geboden.Hun moeten kijken naar de Onze Dan zal er Vrede komen.dan kom je al een heel Eind op de goede Weg naar de Hemel op de Hoogste geestelijke Trappen.het Licht,de Waarheid en het Leven.

ami
ami
Reactie op  Umm aaishah
4 jaren geleden

als jij iemand wilt uitleggen kom dan met feiten.de laatste profeet vzmh is al geweest.hiernaar komt niemand.dus jezus vzmh komt hier ook niet trug.lees de koran goed.Jezus vzmh keert trug als wij ook trug keren naar Allah swt.op de dagdesoordeel keert jezus vzmh trug om te bevestigen dat hij niet de zoon van god is.Jezus vzmh moet zich verantwoorden voor dingen die er worden gezecht over hem.

Raël
Raël
Reactie op  ami
4 jaren geleden

Gods naam komt meer dan 7000 keer voor in de heilige schriften. later weigerden de joden echter door bijgeloof de naam uit te spreken en gebruikten inplaats daarvan het woord HEER. Lees aub (Jeremia 23: 27,36 ,,,,,Zij zinnen erop mijn volk mijn naam te doen vergeten door middel van hun dromen, die zij elkaar blijven vertellen, net zoals hun vaderen mijn naam hebben vergeten door middel van Ba̱äl. en dan vers. 36 Maar van de last van Jehovah dient GIJ niet meer te gewagen, want de last zelf wordt voor een ieder zijn eigen woord, en GIJ hebt de woorden van de levende* God, Jehovah der legerscharen, onze God, veranderd……)

de christenheid heeft dezelfde traditie gevolgd en liet bij het overschrijven van de heilige schrift zelfs de naam weg. De Qor’aan spreekt over iemand bij wie kennis was van de schrift (Al-Naml,[27]:40) het was asaf de zoon van berechja. hij was een rechtvaardig man. Hij kende Gods grootste naam en altijd wanneer hij die aanriep werd hij verhoord.
Maar wie is deze asaf de zoon van Berechja , die de grootste naam van god kende ?
De Qor’aan geeft heel vaak de raad om naar de gods oude boeken terug te gaan om het antwoord te verkrijgen (Zie Soera [10]:94…[16]:43…[21]:7…deze zeggen ons dat Asaf de zoon van Berechja, degene was die onder inspiratie Psalm 83 Schreef (1 kronieken 15:17; Psalm 83, opschrift). in vers 18 van Psalm 83 lezn wij, Opdat men weet dat gij, wiens naam Jehovah is, gij alleen de Allerhoogste zijn over heel de aarde. Wij zien dus dat jehovah de grootste naam is. Asaf was niet de eenigste die deze grote naam kende. Allen profeten die in het verleden door god werden geinspireerd om de heilige geschriften te schrijven, kenden die naam en gebruikten hem.hij maakte ook veel deel uit van eingennamen waarvan we sommige in de Qor’aan aantreffen.

de naam van de profeet Johannes(Yahya) betekent ,,jehovah is goedgunstig geweest (Soera[19]:7 En de engel antwoordde hem: O Zacharias! waarlijk wij brengen u tijdingen van een zoon, wiens naam Yahya zal zijn. Wij hebben niemand vóór hem dien naam doen dragen).,,;

de naam van de profeet Elia(Ilyas) betekent mijn god is jehovah (Soera [37]:123 En Elias was mede een dergenen, die door ons werden gezonden).

de naam Zacharia betekent ,,,Jehovah is gedachtig geweest

dit alles zijn feiten…en bewijstukken…geen fabels of broodje aap vehalen

Wat de Qorʼaan over Christus zegt
◆ De engelen maakten Maria goed nieuws van God bekend. Zij zou Jezus baren. — Āl ‘Imrān [3]:45.
◆ Hij werd door Gods geest voortgebracht, zonder menselijke vader. — Al-Anbiyāʼ [21]:91.
◆ Hij werd heilig („zonder gebrek”, MMP) geboren. — Maryam [19]:19.
◆ God maakte hem tot een teken voor de mensen en een barmhartigheid vanwege Hem. — Maryam [19]:21.
◆ Er werd over hem gezegd dat hij het Woord van God en zijn Geest was. — Vergelijk Āl ‘Imrān [3]:45; Al-Nisāʼ [4]:171.
◆ God stelde hem als profeet en apostel aan. — Al-Nisāʼ [4]:171; Maryam [19]:30.
◆ God onderwees hem het Boek en de Wijsheid, de thora en de Injīl. — Āl ‘Imrān [3]:48.
◆ Hij verrichtte wonderen van God en werd door Hem met heilige geest gesterkt. — Al-Baqarah [2]:87; Al-Māʼidah [5]:113.
◆ Hij genas de blinden en de melaatsen, wekte de doden op en voorzei het onbekende. — Āl ‘Imrān [3]:49, L.
◆ God maakte dat hij geëerd zou worden in deze wereld en voor altijd daarna en dat hij zou behoren tot degenen die het dichtst bij God zijn. — Āl ‘Imrān [3]:45.
◆ God bewerkte dat Christus stierf, wekte hem tot leven op en hief hem vervolgens tot Zich op. — Āl ‘Imrān [3]:55; Maryam [19]:33.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  ami
4 jaren geleden

Wat een Gods lastering ,dit is echt van de satan zijn woorden,allah is onze god niet dat is de maan god,wij hebben God zelf,Jezus is uit God,de Heilige Geest,is van God ,het innerlijk van God,dus het Licht,de Here Jezus gaat terug komen,wij leven in de eindtijd,de duisternis waart over de wereld,de mensheid en vooral de genen die de duisternis predikte,zullen ter Helle gaan, de oordeling zal de Here Jezus zelf doen God zelf, de satan zal de aanklager van de mensheid zijn,alleen God Jezus heeft de satan verslaan, door het Heilige Kruis waar de satan zoveel angsten van heeft,want dat Kruis heeft de duisternis overwonnen.zelfs mohammed komt onder de veroordeling.de tijd is nog maar kort,tot bekering,heel veel mensen zijn al tot het Licht de waarheid en het leven gekomen,dus gered na hun aardse dood.hun geestelijk lichaam zal leven in het Licht van God de Vader.

So-true
So-true
Reactie op  ami
4 jaren geleden

\wat een onzin. zeker iemand die gewoon luister naar wat anderen zeggen. Ik zou zeggen ga de bijbel lezen en kom dan terug. lees voor mijn part daarna de koran of omgekeerd. Nou dan zal je het zelf mee maken. Stop om anderen na te praten..

Eleonora
Eleonora
Reactie op  ami
3 jaren geleden

Jahweh is zeker niet allah.
allah betekent eikenboom in het oud heebreeuws.
Mekka is nog steeds een plaats waar een steen wordt aanbeden zoals beschreven door de romeinen rond t jaar 350.
Sint Nicolaas was toen al 100 jaar oud.
Daarbij aanbidden ze in mecca,in de heilige steen de vaginaingang van de vrouw.
Zoals beschreven:
Mannen en vrouwen liepen naakt rond de heilige steen ,kaaba genoemd, en de penissen van de mannen drupten nog van het vocht.
Abraham,genesis 11.27 heeft een vader Tera.
Ibrahim een ander e vader,sura 6.75. Azar
als in Azarbeijan.
Dus zeker niet dezelfde.

PvtMadnage
PvtMadnage
Reactie op  Umm aaishah
3 jaren geleden

2 Thessalonians 2:1-3King James Version (KJV)

2 Now we beseech you, brethren, by the coming of our Lord Jesus Christ, and by our gathering together unto him,

2 That ye be not soon shaken in mind, or be troubled, neither by spirit, nor by word, nor by letter as from us, as that the day of Christ is at hand.

3 Let no man deceive you by any means: for that day shall not come, except there come a falling away first, and that man of sin be revealed, the son of perdition;

m de la rie
m de la rie
Reactie op  Umm aaishah
11 maanden geleden

Hou op met die onzin. Ik heb genoeg staaltjes van “netheid’ van deze vrouwen/meiden met welke vorm van lichaamsbedekking volgens de koran dan ook gezien op een ROC en daarbuiten. Dus als ik het goed begrijp is deze lichaamsbedekking een vrijbrief voor losbandigheid, want de zonden zijn immers bedekt en niemand die het ziet, dus kan men gewoon doorgaan met sletterig gedrag en dergelijke. Zaken waarop niet-moslim vrouwen als hoeren worden afgerekend door moslims.
Btw, hoe zit het met de zonden van mannen? Dit wordt gewoon getolereerd? Een moslim-man voelt zich zelf zeker onaantastbaar? Hij mag gewoon niet- moslim vrouwen lastig vallen, gewelddelicten plegen tegen niet-moslims, de Nederlandse wetgeving met voeten treden, ongestraft oorlogsmisdaden enz. begaan. Zo lang dit allemaal gebeurd, zou deze vorm van zedenpreken beter maar achterwege gelaten worden.

nadia
nadia
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Sorry plien ik ben een moslima ik draag geen burka en loop ook niet 10 meter achter mijn man altyd maar die vooroordelen klaar hebben en altyd het zelfde riddeltje burka onderdrukking bla bla bla mensen hou op met oordelen get a life niemand dwingt iemand om moslim te worden he word geraakt of niet zo simpel is het geniet van het mooie weer iedereen

SO true
SO true
Reactie op  nadia
6 jaren geleden

ja Ruud.. je hebt gelijk ! en weg met al die atheisten ! en de aanhangers van Darwin, die zo graag van de apen willen afstammen. ook zo weer een sprookje he Ruud. ieder keer komt er wat bij. Waarom er nog steeds apen zijn. Ik vraag me af of ze nog willen evolueren. nu de mens zich zo gedraagt….?

Andre
Andre
Reactie op  SO true
6 jaren geleden

SO true..Og og wat een niveau. Vragen waarom er nu nog steeds apen zijn, bewijst dat je helemaal niks weet over de evolutie theorie. En ja: de apen willen nog steeds evolueren. Net als de mens. Je ziet het alleen niet omdat zoiets niet in een avond gebeurd. Over een miljoen jaar zal de mensheid, en de apen, compleet veranderd zijn.. Maar jij vindt dus een verhaal over 2 mensen die alles begonnen aannemelijker? Dus dan zijn wij allemaal het gevolg van incest? Er zou namelijk geen andere manier zijn dan dat adams zoon met zijn dochter moest vrijen.. Beetje vies!!

Michel Aardbewoner
Michel Aardbewoner
Reactie op  nadia
6 jaren geleden

Nadia, geniet van het mooie weer, en ga niet zeggen dat niemand gedwongen wordt om moslim te worden. Wel eens van de christenvervolging door (extremistische) moslims in indonesië gehoord? Vrede zij met u.

zee
zee
Reactie op  Michel Aardbewoner
6 jaren geleden

Michel, wel eens van de moslimvervolgingen in Bosnië gehoord? Geen terreur maar etnische zuivering genoemd (zoals hedendaags in CAR) Ga nou niet zeggen dat niemand gedwongen wordt om christen te worden. De vervolgingen van ieder iemand is wreed, uitgevoerd door n persoon die niet kan accepteren dat men anders denkt of misschien een andere kleur heeft. Zelfs de zogenaamde vredelievende boeddhisten vervolgen moslims in Myanmar. Hier is het cijfer van moslimvervolgingen het hoogst!

En je kan inderdaad niemand dwingen om te bekeren of ergens in te geloven. Omdat het gevoel uit het hart moet komen. EN niemand heeft jouw gevoelens onder bedwang.

All against Islam
All against Islam
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

illuminati members exposed! Ik bedoel het is al jaren tegen de islam wereld vertel waarom? Ze maken het zwart Nederlandse media werkt ook voor de U.S, Manipulatie continu Je ziet alleen maar die amerikaanse shit op tv wat doen die amerikanen op ons tv? EboLIE is er niet eens en ze maken iedereen bang, zit in de trein hoor 2 scholieren praten over eboLIE eentje zegt: Weetje alsje ebola hebt dat er dan bloed uit je ogen komt allemaal….. die dag dacht ik ook ff de in de krant te kijken, wist dat er iets over EboLIE stond 2de pagina zag ik het al.. gratis krant gratis manipulatie http://www.youtube.com/watch?v=Z2KBfynW09I There is no ebolie but get the Flushot 😉 Neem nooit vaccinaties.

Flubert
Flubert
Reactie op  All against Islam
6 jaren geleden

Geen Ebola? Wel een beetje ontopic blijven graag 🙂

Maar om even terug te komen op je Ebola verhaal. Ik denk dat je eens met mijn vader moet gaan praten, dan piep je wel anders. Hij is nl arts en staat elke dag bloot aan deze ziekte. Dus begin alsjeblieft niet met je alu hoetje complottheorie achtige bull wil je?
Kom eerst eens op te proppen met onderzoek en ga niet dingen lopen verkondigen die gebaseerd zijn op aanname 😉

Ook dit bericht dat Jezus nooit gekruisigd is kun je in twijfel nemen.
Wanneer is iets absolute waarheid? Als het geschreven staat bedoel je???
Wie zegt dat dit bijbel verhaal bericht 100% waarheid is…? … Juist het is een aanname.
Die aanname kun je op een hele creatieve manier aan het licht brengen en zeker als hier mensen tegenaan staan te drukken die wat meer aanzien hebben lopen wij, lees normaal klootjesvolk, als makke schapen er achteraan te hobbelen.
En zo is het ook met het geloof, of je nou christen, moslim of boeddhist bent. Je neemt het aan als waarheid en je gelooft erin zonder te weten of het echt zo is zoals het beschreven staat.
Ik heb zelf eens gezien dat 2 kinderen elkaar te lijf gingen omdat de 1 zei dat sinterklaas niet bestond 🙂 Dus ik bedoel maar;)
Wie zegt dat het geloven in god (welke god het is kun je voor je zelf uitmaken) een soort verwassen manier is als geloven in sinterklaas??? Ik geef eerlijk toe, ik weet het niet?

kristine Gilson
kristine Gilson
Reactie op  Flubert
6 jaren geleden

Wat zijn zij die niet zien en toch geloven ! Ik ben zo’n gelukkige !

Flubert
Flubert
Reactie op  Flubert
6 jaren geleden

Nou dat is toch prachtig dat je daar gelukkig mee bent, daar gaat het tenslotte ook om dat je gelukkig bent:)

Dit staat ergens in Johannes 20? (Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven) Omdat dat geschreven staat is het dus zo?
Aan Kinderen is ook verteld dat sinterklaas bestaat en hebben daarover gelezen en geloven er heilig in…. ….. Afijn, je snapt wel wat ik bedoel.

Ik “geloof” dat we allemaal voor de gek gehouden worden :p en ben verder ook heel gelukkig.

So-true
So-true
Reactie op  All against Islam
4 jaren geleden

Andre.. ik zou zeggen.. lees de bijbel en bid elke dag.. dan kom je vanzelf veel te weten.. zo simpel is dat..

jako
jako
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

nee. jij hoeft geen burka te dragen. jij mag met blote bille lopen.

bosanac
bosanac
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Er is een groot verschil tussen geloof en cultuur !

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  bosanac
6 jaren geleden

Zo is het maar net bosanac. Maar er zijn nu eenmaal mensen die het niet snappen. Dit is een topic voor de gelovigen. Laat ze hun gaan gaan en hun mening geven. Ik snap niet waarom atheisten, humanisten, bhoedisten, enz zich hiermee bemoeien. Gaan jullie maar lekker met elkaar over jullie visie praten. Want jullie hebben toch dezelfde insteek. Praten jullie maar verder over Darwin leer, Big bang theorie enz enz. Genoeg stof in ieder geval. Er wordt toch van alles steeds ontdekt. genoeg boeken om te lezen zou ik maar zeggen. Hou je zelf op dat punt op de hoogte, als dat jullie toch intereseert.
Laat de gelovigen met rust. Of het nu Christenen, Joden, Moslim, Hindus, zijn. Je kan toch ook geen appels met peren vergelijken om het even maar zo te noemen.
Het is geen stelling voor niet gelovigen en gelovigen. So keep your mouth shot. In een andere topic ga ik graag de discussie met jullie aan als jullie dat zo graag willen voeren…

religieisoorlog
religieisoorlog
Reactie op  SO-TRUE
6 jaren geleden

so treu jou bericht getuigt niet van heel veel intelligentie, aangiezien je zelf aangeeft dat je doelbewust zelf oogkleppen opzet, hoop voor je dat je het meemaakt in je leven om als een mens te gaan denken en niet als een schaap. geloof is een poging om van de mens een kuddedier te maken, bij jou aardig gelukt hahahahaha

Iraq
Iraq
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Jongen het heeft toch geen zin om te blijven zeggen dat die dingen niks met de Isla te maken hebben. Ik kom uit Mosul de stad die door isis wordt gecontroleerd. We weten allemaal dat isis alleen maar de islam strikt volgt. Er zijn veel verkeerde dingen die nu een maal bij de islam horen en we die intern moeten bestrijden in plaats van te ontkennen dat ze met de islam te maken hebben wanneer we met niet moslims praten en met elkaar bemoedigen om te volgen omdat het nu eenmaal het wil van Allah is.

So true
So true
Reactie op  Iraq
6 jaren geleden

Ik snap je punt Iraq.. zo is het maar net. Ze willen niet erkennen wat er fout staat en dat is juist het grote probleem..

Drica
Drica
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Het is zo jammer dat mensen iets zo.moois niet willen aan nemen !! De Slam is beautyful! Als jij de tijd neemt om te Koran te lezen en je concentreert op wat je nodig hebt als mens , of ben jij een vrouw of een man bent dan snap je het en wordt er zo blij van !! Een burka dragen is iets heel anders , het si je vrije wil ; Je trekt je schoenen uit ook uit respect , maar niemand dwingt je Tot niks !!! Een man hoort zijn vrouw te beschermen , respecteren en haar van alles voorzien wat ze nodig hebt !! Ze mag heel veel doen om haar man te helpen , maar ze mag haar geld voor zichzelf houden en er mee doen wat zijn wilt !! Ik vind da nu zoals het gaat , met ons vrouwen , zijn we helemaal ons zelf niet meer , door de media , de mode , porno industrie en etc. Liever draag ik een hoofd doek , toon liefde aan de God die mij heeft geschapen , deze wereld en alles wat bestaat , dan dat ik probeer elke dag perfect eruit zien voor mensen die toch altijd ontevreden zijn , en die er van alles anders willen !! ALLAH IS ALLES GROOTSTE EN ALLES MOOISTE !!

Sanna
Sanna
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Ik zie dat mensen veel vooroordelen hebben.erg jammer maar waar.Ik ben christelijk opgevoed.ik heb respect voor de islam omdat in de loop der jaren m’n ogen zo geopend zijn en ik zie hoe de media de islam kapot en zwart maakt en de mensen en geloven tegen elkaar uitspelen.onze bijbel is zo enorm vervalst dat wij zelfs niet eens meer achter de volledige waarheid kunnen komen,behalve met de kennis van god (god is ook een gemaakte naam door de mens zelf)en hoe sterk ons geloof is in hem.alle voorspellingen die in de bijbel staan en Koran komt uit!ik heb veel kennis opgedaan en er staat ook geschreven dat wij niet mogen strijden en elkaar moeten respecteren.mensen trekken vaan hun eigen conclusies.mensen moeten eerst research doen voordat ze conclusies trekken en praten. Hoe is de bijbel ontstaan?hoe is de Koran ontstaan? Het zijn heilige boeken en de Tora ook. Er staat Gods woord in.kijk verder terug , the scriptures… Die zijn alle 3 verwerkte in de Koran , Tora en bijbel….als jij echt gelovig bent en je aan de wetten van onze almachtige houd dan zul jij je medemens lief hebben en respecteren en geen kwaad spreken over een ander.en niet gaan strijden met iemand anders dat jou geloof de enigste en beste geloof is wat er bestaat.hou het voor jezelf , als iemand interesse toont in je geloof ,vertel hem ,maar ga niet te koop lopen met je geloof,dat mag niet en dat staat geschreven.het is aan de almachtige om z’n oordeel te geven over jou!
Heb elkander lief!

Sander
Sander
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

@Uza

Ten eerste, het is *het ware geloof. Ik denk ik verbeter het even, gezien Nederlands wellicht niet je eerste taal is.

Ten tweede, er zijn ook genoeg mensen die geloven (ja, ook in de islam) die zelfmoord plegen. Nut in je leven staat los van geloof. Zodoende is je argument onjuist.

Verder is het ook *wordt na het woord zelfmoord

Mag ik vragen welk ”bewijs” er voor jou is dat de islam het ware geloof zou zijn? Allerlaatst wil ik je erop wijzen dat je de islam op deze manier niet promoot, integendeel. Deze vorm van ”kijk ons, wij hebben het juist, jullie niet, wanneer gaan jullie nou eens geloven in het enige dat klopt?” is niet alleen erg irritant, maar bovendien ook totaal niet tolerant. Hiermee bereik je dus juist wat je (neem ik aan) niet zou willen bereiken.

Dergelijke instellingen zijn een schande tegenover islamieten die zich wél tolerant opstellen, en ja.. die zijn er.

Uza
Uza
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Mijn fout dat ik mijn argument verkeerd heb opgesteld. Nu ik het zelf even goed lees komt het inderdaad slecht over. Zo heb ik het zeker niet bedoeld.

Ik neem terug wat ik heb gezegd en het is aan jullie de keus wat jullie willen geloven of niet. Ik heb islam als mijn geloof en mijn bewijs is het vertrouwen erin.

(Nederlands is trouwens niet mijn eerste taal, mijn welgemeende excuses als je fouten ziet. Aarzel niet om het te verbeteren, zo kan ik er ook nog even wat van leren.)

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Het taalgebruik van de – zogenaamd goed geïntegreerde, autochtone – “Nederlander” is nou doorgaans ook niet bepaald van een hoog niveau qua correctheid en spelling.

Volgens de LOI wordt Nederland steeds slimmer en dat is grappig op het moment dat je een “blanke”, “autochtone” Nederlander op TV hoort zeggen:”Ze moeten allemaal maar terug naar Istanbul, want daar komen al ‘die Marokkanen’ toch vandaan?”

😉

m de la rie
m de la rie
Reactie op  Mentinho Bassaro
11 maanden geleden

@Mentinho Bassaro; Het is geen taalkundig maar een aarderijkskundig manco. Dus zelf nog maar even op herhaling op school? Wat een gemierencopuleer.

Hamoudi
Hamoudi
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk. God leidt wie hij wil leidden. als je de zon wilt zien en je hebt je ogen dicht zul je de zon nooit zien. Dus iedereen moet voor zichzelf bepalen wat hij gelooft. Ik ben het met je eens. Ik vind het alleen jammer dat van beiden kanten dingen worden gezegd uit ontwetenheid. Eerst moet je bereid zijn om een dialoog aan te gaan en geen debat. anders is het een kwestie van hoe kan ik mijn gelijk halen en doet het andere er niet toe. Oftewel open eerst je ogen en dan pas kan je de zo’n zien. En o ja kijk niet al te lang anders kun je blind raken.

Jantje
Jantje
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Zolang moslims een steen aanbidden in Mekka en zolang ze iemand als voorbeeld zien die mensen heeft vermoord, een kind heeft getrouwd, mensen als slaaf heeft behandeld een blinde heeft laten zitten zichzelf als profeet heeft neergezet, denk ik niet dat de islam het juiste geloof is.

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  Jantje
6 jaren geleden

Hoelang ben je zelf al moslim en wat denk je te weten over datgene waarvan wij zeggen dat het DE Islâm is? Het gaat niet om die steen, trouwens. Bovendien kan en mag iedereen zichzelf “moslim(a)” noemen. Dat woord betekent gewoon van oorsprong: hij/zij die zich van nature onderwerpt aan de Universele Almacht. Als iemand ergens baat bij heeft, mag dat dan niet? Los van de gebruikelijke vooroordelen die men heeft ten aanzien van de ganse groep? Alsof “de moslims” een grote, homogene groep mensen zouden zijn die op hetzelfde moment allemaal hetzelfde doen, denken, zijn en ervaren … Bovendien heeft niet iedereen evenveel kennis en ervaring op het vlak van de originele Islâm zoals deze oorspronkelijk is bedoeld. DE Islâm bestaat overigens niet. Merk ook op dat het geloof Islâm heet en niet “arabierendom” omdat het niet gaat over een etnocentrische filosofie die anderen niet het licht in de ogen gunt.

Het is ook zo makkelijk om te beweren dat de armoede in christelijke landen uit de derde wereld een gevolg is van het christendom en wanneer een “Nederlander” in mijn tuin piest kan ik gaan denken dat alle Nederlanders viezeriken zijn die hun joods-christelijke waarden op mij uitoefenen …

Overigens zijn christenen (wat is dat ook precies?) ook niet bepaald heilige engeltjes. De kruistochten waren vooral plundertochten om aan kennis en materiële welvaart te komen door het te gaan halen waar dat toen te halen viel. Het grappige is dat er vlak na de kruistochten minder christenen voorkwamen in het gebied waar het christendom van oorsprong vandaan komt dan ervoor, omdat de kruisridders gewoonweg het verschil niet merkten tussen christenen, joden en moslims. Ze besloten dan maar ze allemaal in Jeruzalem af te slachten. De oorspronkelijke christenen werden toen trouwens gezien als afvalligen waarbij het Westen alweer meende zich het recht toe te kunnen eigenen om datgene wat ze van anderen hadden gejat voor te stellen als een “westerse” uitvinding. Alsof Rome de plaats is waar het christendom zou zijn ontstaan :-).

Freddie H
Freddie H
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Bewijs? Hoezo bewijs? Ten eerste valt de authenticiteit van dit “evangelie” zeer te betwijfelen. Er zijn geen betrouwbare, secundaire bronnen aan te wijzen, die de stelling ondesteunen dat het hier om een antiek geschrift gaat, afkomstig van iemand die ten tijde van apostelen en hun leerlingen heeft geleefd. Verder – en zelfs nog veel belangrijker wellicht, is de vraag hoe men de WAARHEID van beweringen met een transcendente (=”goddelijke”) betekenis werkelijk kan bewijzen. Dit geldt voor zowel voor de bijbel als de torah en de koran. Dat Mohammed ooit een heilig geschrift uit handen van de engel Gabriel zou hebben ontvangen kan vooralsnog als een volstrekte Mythe worden beschouwd. Op geen enkel betrouwbare wijze is aangetoond dat dit dogma op waarheid berust. Voor het merendeel van de zg heilige geschriften geldt dat je de inhoud, voor zover die niet concreet en onomstotelijk kan worden geverifieerd, als een verzameling puur vrome verzinsels kan en feitelijk moet worden gezien. Geloof het allemaal maar als je dat prettig en nuttig vindt, maar eis niet van anderen, de ongelivigen in het bijzonder, dat ze je vrome praat als waarheid erkennen. Word eens wakker: we leven in de 21e eeuw en niet ergens in de achterlijke Middeleeuwen. Alsjeblieft, doe ons een plezier.

BrainStorm
BrainStorm
Reactie op  Freddie H
6 jaren geleden

‘ Geloof het allemaal maar als je dat prettig en nuttig vindt ‘
en….
‘ Word eens wakker: we leven in de 21e eeuw en niet ergens in de achterlijke Middeleeuwen. Alsjeblieft, doe ons een plezier. ‘
Nok Nok… on your head…
U schopt tegen een steen, maar krijgt zelf kromme tenen?
Geloof is tijdloos. Zelfs in dit achterlijke tijdperk.

So true
So true
Reactie op  BrainStorm
6 jaren geleden

JUIST… MOOI GEZEGD !.. GELOOF IS TIJDLOOS> JE MOEST EENS WETEN HOE DICHT JE BIJ DE WAARHEID ZIT.!!!

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

In de begintijd heeft de profeet Mohammed erg getwijfeld aan het idee om zijn ervaringen (die tot hem kwamen tijdens ‘meditatie’ in de bekende grot) überhaupt te delen met anderen. Voor zover we dat kunnen weten heeft hij nooit opdracht gegeven tot het op schrift stellen ervan.

Pas veel later hebben mensen besloten teksten op schrift te gaan stellen. Mensen besluiten op eigen houtje teksten op te gaan schrijven en mensen interpreteren, veranderen en misbruiken deze vervolgens.

Wat is “waar”? Hoe weet je dat? Wat kan je weten? Maakt het wat uit?

Virano
Virano
Reactie op  Mentinho Bassaro
6 jaren geleden

Tjonge tjonge wat een getetter, geloven in almachtige komt allemaal uit de hindoeïsme meer dan 10.000 jaar oud, en heeft vele stroming uitgebracht met de kennis wat daarin wordt meegegeven.

God, Allah, mahadev, budha. Zijn allemaal de zelfde, verschillende gedaante voor verschillende tijden. De belangrijkste is je ego, niet is groter beter en sterker, je bent gelijk.

Bijna alle geschriften hebben kennis vän de veda”s sommige verhalen zijn in een ander taal veranderd met nieuwe namen soms beetje aanpassingen.
Wel een beetje raar zoveel oordelen van mensen zonder te begrijpen wat de geschiedenis is, leest die geschriften maar. Zonder iemand te beledigen kan je vrede hebben, m gandi. Heeft oorlog gewonen van de machtigste rijk Britse zonder 1 iemand te doden en dat allemaal door de rigveda. Planeten enz” wetenschap, geneeskunde alles staat er in 10000 jaar oud.

Hansz Pint.
Hansz Pint.
Reactie op  Virano
6 jaren geleden

Hey Virano, Ik ben het met je eens, maar kan je wat meer zeggen en wat verwijzingen naar die geschriften plaatsen, dank je wel 🙂

rbr
rbr
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Bij de zoektocht naar de waarheid is niet de vraag “Wat is waar?” maar “Wat wil ik geloven?” de eerste die beantwoord dient te worden.

sanne
sanne
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Elk geloof is zoals alle geloven een illusie als je de ogen open doet en volwassen wordt, geloof is een waanidee, die sommige mensen blijkbaar nodig hebben omdat ze niet met de realiteit kunnen leven en eindelijk eens gewoon verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. Als je wilt geloven, geen probleem…, maar denk niet dat het iets met realiteit te maken heeft. Het is net als kleine kinderen die in sinterklaas geloven, op een dag moet je leren dat het niet echt is. Zie het als een levenswijze en rituelen die je graag wilt doen, prima. De bijbel en/of koran of welk ander boek van een geloof dan ook, is gewoon een boek dat ooit geschreven is en als je het een goed boek vind, prima. Maar het is niet meer of minder dan dat, ik ken betere boeken. Laten we eens bezig zijn met realiteit en eindelijk is gaan zorgen voor de wereld waar we in leven en goed zijn voor elkaar en niet verschuilen achter verhaaltjes (soms goede verhaaltjes, maar niet meer dan dat), de wetenschap heeft allang uitgewezen dat de bijbel niet klopt en alles wat er toen gebeurd is, is niet belangrijker als wat er nu gebeurd. 1 ding is wel duidelijk, de mensen die dit geschreven hebben waren heel goedgelovig en misschien wel met psychotische neigingen, want geen gezond mens gelooft die onzin.

aja
aja
Reactie op  sanne
6 jaren geleden

Dat is echt een dwaas een ongelovige die denkt te weten wat waar is of niet waar .Het leven zonder God is niet te vergelijken met een leven met God ik had eens ook een dwaze mening als Sanne toen ik een heiden was ‘ en dat is logies als je een leek bent dus Sanne en de andere ongelovigen aub kijk maar als jij instaat bent om te gaan geloven .het geloof is alleen voor de ongelovigen om tot geloof te komen voor de christen is het een zekerheid. Een ongelovige kan mij niets wijs maken dat God of de bijbel ilusie is want je waar het niet beter je loopt achter. Ik was ongelovig en ben nu al 15 jaar bekeerd dus ik weet het wel beter.
Kies voor Jezus Hij is de weg en de waarheid en het leven .

Faith
Faith
Reactie op  sanne
6 jaren geleden

Nou moet je ook best goedgelovig zijn als je de Teletoeter nog gelooft of de commercieële televisie. Ze schreeuwen nog steeds om het hardst door ernstige sensatiezucht (psychische afwijking) met die reclames en beloven je koeien met gouden horens, de leugenaars. Maar jij noemt geloof een illusie? Als je dan toch kan zappen van de ene illusie naar de andere dan zet ik de tv en alle msm toch maar liever uit, geen gezond mens gelooft die onzin, dan moet je ook best psychotische neigingen hebben als je dat je ganse leven hebt zitten bekijken toch? Over verschuilen achter verhaaltjes gesproken…Ik geloof toch maar liever in E.T’s die beloven dat die darkies uitgeschakeld worden. Je ziet het nu notabene al in slow motion gebeuren! maar dan moet je het wel willen zien en dat is met alle geloof natuurlijk zo.

Drica
Drica
Reactie op  sanne
6 jaren geleden

De Duivel is je aan het aanvallen !! En van voren ook nog !! Had ik ook hoor , was boos en in de war. STOP even , maak je hart open en de koran .Het

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Drica
5 jaren geleden

Als je de koran moet gaan openen,Open je het boek van de duivel,ieder die de Here Jezus Christus verwerpt,is de dienaar van de satan,de Hel is van hem,satan zal geen genade kennen ,ondanks dat je hem zal aanbidden,omdat satan een mensen hater is, omdat satan weet dat de mens Gods Schepping is.opblazen van je leven is regelrecht de Hel ingaan.

zionnoiz
zionnoiz
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

ik weet dat een Moslim meer Christelijk is dan Christen. De bijbel is idd niet het woord van Jezus maar van Paul en wat de kerk erbij heeft verzonnen. En dat Allah niet de God is van Jezus het is eerder dat God niet de vader is van Jezus omdat Jezus noot het woord God heeft gebruikt maar Jahwe en Hebreeuwse benamingen voor zijn vader en niiet te vergeten in het Aramees Allahi! Het woord God komt van het Germaanse heidense afgod

elisabetelisabethh
elisabetelisabethh
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

Zionnoiz een moslim is geen christen, moslims aanbidden de afgod die duisternis geeft,bekijk hun werken,jullie allah is niet onze allah,jullie aanbidden de maangod,veel moslims geven al aan dat de duivel in hun huist pure duisternis,door 5 keer te bidden op een dag roepen ze de duisternis aan die steeds sterker zal worden,moslims hebben het ware geloof van JHWH en Yeshua niet aangenomen,JHWH gaf zijn Offerlam aan de mens ter vergeving van de zonden in ieder die Zijn Offerlam aannamen, zonder de Here Jezus Christus zou ieder mens na de dood in de duisternis van de duivel verblijven,de Here Jezus geeft bevrijding,jullie allah de afgod geeft angst en onderdrukking ,bij onze JHWH God is de vrouw Hoogstaand,bij de moslims zijn de vrouwen niet veel waard,Waarom zijn de moslims zo bang van het Heilige Kruis,Christenfobie,wij JHWH volgers zijn het Goud der aarde in JHWH s Ogen.daarom komen zoveel moslims tot Geloof in de Here Jezus Christus, die Naam daar vlucht de duivel van weg.niet als iemand mohammed zal roepen die heeft de satan niet verslagen.

soep eet je niet met een vork
soep eet je niet met een vork
Reactie op  elizabeth
3 jaren geleden

Wat een verschillen in mening!!een touwtrekkerij waar je niets aan hebt lijkt mij,ik zou zeggen bid eens tot een aantal goden om zich te openbaren in uw leven en draag uw laatste gebed op tot Jezus,zoon van God almachtig,zeg hem maar in uw gebed dat u graag iets van zijn aanwezigheid zou willen ervaren!!beter dan al dat welles nietes gedoe toch?de uitkomst zal u zeer zeer waarschijnlijk snel duidelijkheid geven,succes en veel geluk en liefde toegewenst aan een ieder die dit leest.

areader
areader
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Ja, echt heh.. waar is je geloof in de machtige God als je zelfmoord pleegt vanwege je geloof en onschuldige meeneemt. Dat is eigen rechter spelen…. Maar God is de enige rechter.
Maar mensen zullen altijd in hun voordeel praten toch?
Ik zou zeggen, ga God dienen en doe zoals God je ingeeft en als je veranderingen in je leven ziet. dan zal dat de juiste manier zijn. Want God zegent hen, die hem gehoorzamen. God is liefde.. !!

areader
areader
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Niet klakkeloos alles overnemen?
Trouwens ik heb van vele Moslims gehoord, dat de Koran het wel degelijk over Jezus schrijft als een profeet en over nog meer bijzondere dingen. De wonderen enz. Wat moet ik met dit boek aan dan ?? wat een onzin.. dit deze bewering.
En niet moorden in de naam van God en ook niet juichen als iemand dat doet. Gen zelfmoord actie. Want dat is eigen rechtertje spelen.. Alleen God is een rechter..

elizabeth
elizabeth
Reactie op  areader
5 jaren geleden

Mensen Moorden in de Naam van de satan,Vader God is tegen Moord, je kan alleen maar tot de ware God komen door Zijn enige zoon de Here Jezus Christus, Allah is de Maan God, niet de God van Jezus Christus.zichzelf opblazen is van de duivel, niet van God, het is de Hel die dit opdraagt.

Ayla
Ayla
Reactie op  elizabeth
5 jaren geleden

De toveres zult gij niet laten leven.” (Exodus 22:18) Mozes roept op de heksen te vermoorden.

Slaven, onderwerp je aan je meester met alle respect, niet alleen een rechtvaardige maar zelfs een wrede meester” (1 Peter 2:18)

wat is dit dan staat wel in de bijbel

Faith
Faith
Reactie op  Ayla
5 jaren geleden

Dit zal er rond 1970 tussen gefrommeld zijn, in de tijd van de commercialisering van de televisie, de wereld, Tatcher, Reagan, Ain Rand. Als je nu nog niet instinctief aanvoelt dat dergelijke uitspraken niet kloppen en alleen een klein clubje idiots dienen, dan is het wel triest gesteld met je innerlijke compas.

Ruben
Ruben
Reactie op  elizabeth
3 jaren geleden

Hoop echt dat moslims die de koran lezen zich eens gaan navragen wie Jezus in de koran is. Tel op hoevaak Jezus en hoevaak Mohammed allebei genoemd worden.

Kijk hoeveel er over de moeder van beiden geschreven is.

Kijk welke wonderen Jezus deed en welke Mohammed deed.

Kijk waar ze volgens de koran allebei nu zouden zijn. Of ze nog terug komen ooit.

Kijk wie het woord van allah is. Wie volgens de koran de geest van allah is. Waarom de profeet Mohammed over een monotheïstische godsdienst spreekt, terwijl hij de drie dochter goden eert. Waarom als de bijbel het woord van god is en men geen gesneden, neergezet steen (kabaa) mag aanbidden en dat toch doet. De halve maan staat voor de god saturnus. Welke een afgoden leer van satan is. Waarom de koran 666 woorden kent.

De koran spreekt over dat door het woord van allah de wereld is gecreëerd.

Jezus is het woord van God volgens de koran, Jezus is God, Jezus maakt van ons kinderen vam God. Voor Allah is iedereen een slaaf en Allah meester. Wil je een slaaf zijn? Of liever in de veilige armen van onze verlosser Jezus Christus. Die voor onze zonden, omdat wij niet deze kunnen dragen, voor ons gestorven is en opgestaan is. Ken de waarheid, de liefde van Jezus Christus. Denk goed na, want hij komt spoedig en zal zijn Koninkrijk hier gaan vestigingen. En allen die in hem geloven zullen door hem vrijgesproken zijn van het eindoordeel.

Yassy
Yassy
Reactie op  Uza
6 jaren geleden

Ik zeg altijd, het moment dat de mens zichzelf vernederde en niet meer in zichzelf geloofde ontstond God. Nelson Mandela riep niet God aan, maar zorgde er zelf voor dat apartheid werd afgeschaft. Ik geloof er daarom in dat we zelf god zijn en dat er niet een God bestaat zoals wij dat beschrijven. Wel geloof ik erin dat er byzondere mensen op deze wereld zijn en zijn geweest, alleen waren ze zo nederig en bescheiden dat ze vonden dat het God of Allah het moest zijn. Het moment dat we gaan geloven in Ons zelf, zal de wereld een betere wereld worden. We zullen dan niet zeggen dat het aan God, Allah of de Duivel ligt, maar weten dat we het zelf doen. Wie heeft ons dan geschapen? Mijn vraag is dan “Wie heeft God dan geschapen? En de volgende is “Waarom aanbid je een God die het zo barslecht doet. Die niet eens in staat is aan de mensen duidelijk te maken wat hij nou precies wil? Moeten we de Koran, de Bijbel, de Veda’s wat moeten we geloven. Hij is niet in staat ons dat duidelijk te maken. En wat is de wereld die hij dan geschapen zou hebben een puinhoop, als een sterveling van zijn kleine land zo een puinhoop maakt wordt hij ontslagen, de gelovigen roepen…”God is machtig of Allah is groot!” Anderen zeggen, maar dat is geen God dat is de Duivel, ja,ja wie heeft volgens de gelovigen de Duivel geschapen, heeft hij naast het feit dat hij er een puinhoop van maakt, ook nog iets geschapen wat hij duidelijk niet aankan?

Alsjeblieft toch, de Grieken zijn er al achter. Tempels bouwden ze voor hun goden, maar nu noemen ze hun religie de Griekse mythology. Religie is een mythe, maar we geloven in God en zijn profeet of de messias, zoals een kind gelooft in Sinterklaas en zijn zwarte Piet.

SO-TRUE
SO-TRUE
Reactie op  Yassy
6 jaren geleden

Je komt er wel achter…

Flubert
Flubert
Reactie op  SO-TRUE
6 jaren geleden

En als yassie er al eigenlijk al achtergekomen is door dit te zeggen?

Opmerkingen zoals ” je komt er wel achter ” vind ik eigenlijk nogal een kort door de bocht antwoord, dit soort antwoorden zie ik wel vaker bij mensen die in een god geloven die per abuis argumenten op hun bord krijgen zoals die van Yassy 😉

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Flubert
5 jaren geleden

Het is ook Zo, Je komt er nog wel achter, Na je aardse dood, zelfs in dit aardse leven Zal je niet uit de Bron je krachten ontvangen.de Bron van de Levende Vader God.

Raël
Raël
Reactie op  Yassy
4 jaren geleden

mensen zoals jij denken veels te makkelijk. geloof kan je vergelijken met met iemand die blind is, jij weet wat de kleur groen is maar een blinde niet. jij weet dat het bestaat, maar een blinde niet. zo is de heilige geschrif/bijbel ook die opend de ogen van blinden/sluier. god weet dat al die dingen eraan komen hij openbaart ze zelf in zijn heilige boek. mensen worden velblind door de wereld waar satan de macht over heeft. ze geloven in,, evolutie,,reincarnatie,,de onsterfelijkheid van de ziel,,praten met de doden,,heidense feesten zoals sinterklaas,paase,kerst,verjaardagen,wat allemaal een leugen is,, ze geloven dat mensen worden gestraft is een hell… het is satan goed gelukt om mensen blind te maken. ik weet dat god hier allemaal een eind aan maakt omdat hij dat heeft geschreven in zijn boek. en heeft laten zien dat hij het kan. daarom kan ik met zekerheid zeggen dan HERBREEEN 11:1 gelijk heeft,,

1 Geloof is de verzekerde verwachting van dingen waarop wordt gehoopt, de duidelijke demonstratie van werkelijkheden die echter niet worden gezien.
2 Want hierdoor werd er ten aanzien van de mannen uit de oudheid getuigenis afgelegd.
3 Door geloof bemerken wij dat de samenstelsels van dingen door Gods woord geordend werden, zodat hetgeen gezien wordt, ontstaan is uit dingen die niet zichtbaar zijn.

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Raël
4 jaren geleden

Rael ik neem aan dat jij een echte Jehova getuige bent, die alleen mogen aannemen wat de wachttoren hun oplegt,de Bijbel het woord van JHWH hebben ze met hun eigen woorden verdraaid ,,ik bemerk bij de jehova getuigen veel Godslastering, ze zien de Here Jezus niet als God,Jezus is God zelf die naar de duistere aarde kwam om de satan te verslaan,God is uit God,je zal alleen tot God kunnen komen via zijn Offerlam,anders volg je een dwaalleer, de angsten die ik bemerk bij jehova getuigen ,de vervloekingen die ze krijgen van de jehova top, zijn duivels, satan houd niet van de herdenking van God in Jezus aan deze wereld, de herdenking van de Opstanding ,de verjaardag en geboorte is een doorn in het oog van de satan,Eert uw Vader en uw moeder, is Gods woord, de jehova getuige moet alles negeren broers en zusters,omdat ze het jehova geloof niet aannemen,dat is duivels.een dwaalleer in een sekte,zelfs het voorspellen van de datum dat de wereld zou vergaan is duivels, alleen de Vader weet de tijd die komt als een dief in de nacht ,Zorg dat je Licht Brand, en dat je Olie brand.

Raël
Raël
Reactie op  elizabeth
4 jaren geleden

elizabeth maar wat zijn dan al die profetieën die uitkomen dat er in de laatste dagen een volk zou opstaan geplukt uit elke stam en natie. ze zullen de oorlog niet meer leren. en dat ze het goede nieuws van het koningkrijk prediken en dat gods naam word geheiligt jhwh. ze zullen 1 god hebben ze zijn in eendracht met jezus zoals jezus met god was. en trouwens wist jij dat er in de statenvertaling gewoon jehovah hoort te staan. er staat in de kantlijn van de statenvertaling dat waar je overal HEER ziet staan jehovah moet lezen waarscheinlijk wist je dat niet. en nog 1 ding niemand heeft god gezien als jezus god is dan liegt de bijbel want daarin staat dat geen mens god heeft behalve jezus dan… en elizabeth wat is gods koningkrijk als ik vragen mag??? we bidden allemaal of zijn naam mag worden geheiligt niet. Maar wat is zijn naam dan…