Buitenland

Het is nu bevestigd: Islamitische Staat (ISIS) is een creatie van Amerika

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Islamitische Staat is net als Osama bin Laden en Al Qaida een creatie van Amerika. Dat blijkt uit geheime documenten die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA. Voormalig directeur van de DIA luitenant-generaal Michael T. Flynn bevestigde het nog eens tijdens een interview met Al Jazeera.

Bouthaina Shaaban, de naaste adviseur van de Syrische president Bashar al-Assad, zei drie jaar geleden al dat de rebellen wapens en geld kregen van overheden die tegen het Syrische bewind waren. Ze sprak ook van troepen die nog gevaarlijker waren dan Al Qaida. Deze claims werden ontkend door de Verenigde Staten, Turkije en andere landen die de rebellen steunen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Ik denk dat het een bewust besluit was”

In het interview gaf Flynn toe dat de extremistische opstand die uiteindelijk tot de Islamitische Staat leidde, onderdeel was van het Amerikaanse beleid in West-Azië. Generaal Flynn zei dat er duidelijk iets niet klopte aan het Amerikaanse beleid omdat het aantal terreurgroepen was verdubbeld.

Hij zei dat de oorlog had geleid tot de opkomst van de Islamitische Staat en dat de VS zich niet op het conflict had moeten richten, maar op oplossingen. Flynn bevestigde tijdens het interview dat de VS in 2012 al informatie had over de Islamitische Staat. “Ik denk niet dat ze het door de vingers hebben gezien. Ik denk dat het een besluit was. Ik denk dat het een bewust besluit was,” zei hij.

Verlenging van de militaire aanwezigheid

Bouthaina had vanaf het begin al informatie over de zogenaamde rebellen die werden bewapend en getraind door de VS, Turkije en de Golfstaten, om ten strijde te trekken tegen het Syrische regime. Eerst werden wapens de grens over gesmokkeld door kleine groepjes opstandelingen. Later werden ze vergezeld door salafisten en Al Qaida-strijders. De landen die Assad weg wilden hebben overspoelden de regio vervolgens met wapens en geld.

Generaal Martin Dempsey, de hoogste officier binnen het Amerikaanse leger, waarschuwde dat de oorlog tegen IS langer dan een generatie zou kunnen duren. Die Dempsey is een slimme generaal. Kort na zijn aantreden werden de rebellen bewapend en getraind in een poging de Syrische regering af te zetten en Bagdad te dwingen om Amerikaanse troepen in Irak toe te laten. En kort geleden bracht hij een bezoek aan de Afghaanse president Ashraf Ghani om in verband met de strijd tegen IS te praten over een verlenging van de militaire aanwezigheid in Afghanistan.

Goud geld

Lockheed Martin en andere Amerikaanse defensiebedrijven zoals AM General, SOS International en General Dynamics verdienen goud geld aan de strijd tegen IS. De overheid spendeert er steeds meer geld aan. De hoge bedragen laten zien dat het adagium ‘geen troepen op de grond’ niet klopt, aldus hoogleraar Laura Dickinson. Het werk wordt uitbesteed aan private ondernemingen.

[India TV]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Vluchteling…. . | pietvanheteiland
8 jaren geleden

[…] daar uitvoert. Bombardementen op IS, een organisatie die door de USA is opgezet, getraind en voorzien van de modernste wapens. Nu strijd het “Westen” tegen IS. Gelukkig is nu ook Rusland van de partij in Syrië. Een […]

trackback
Vluchtelingen tsunami, waarom nu pas? : Beyond the Matrix
8 jaren geleden

[…] Zou het zo kunnen zijn dat – net zo als ISIS een creatie is van het Westen (bewezen: zie hier) – ook de vluchtelingenstroom een creatie van het Westen zelf is? Zou het niet zo kunnen zijn dat […]

trackback
Griekse douande vind 14 containers wapens, bestemming vluchtelingenkampen : Beyond the Matrix
8 jaren geleden

[…] creatie is en dus eigenlijk een proxy-leger vormt voor het Westen, onder de vlag van de islam (zie hier). Links en rechts horen we steeds duidelijkere signalen over verkrachtingen in gedwongen prositutie […]

trackback
Griekse douane vindt 14 containers wapens, bestemming vluchtelingenkampen | HOME | IdentitairVerzet OZL
8 jaren geleden

[…] creatie is en dus eigenlijk een proxy-leger vormt voor het Westen, onder de vlag van de islam (zie hier). Links en rechts horen we steeds duidelijkere signalen over verkrachtingen in gedwongen […]

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x