Gezondheid

Vader behandelt epilepsie zoontje succesvol met medicinale cannabis

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op vierjarige leeftijd had Jayden David al meer dan 10 krachtige medicijnen geprobeerd om een zeldzame vorm van epilepsie te behandelen. De bijwerkingen waren desastreus.

Zijn radeloze vader Jason hoorde op een dag van een tiener die van school werd gestuurd omdat hij cannabis gebruikte tegen epileptische aanvallen.

Hij verdiepte zich in medicinale cannabis. Het kleine jongetje kreeg op 4 juni 2011 voor het eerst cannabidiol (CBD) toegediend. In tegenstelling tot THC is cannabidiol niet psychoactief. Het was voor het eerst in jaren dat Jayden een hele dag geen last had van aanvallen.

Syndroom van Dravet

Jayden slikt inmiddels geen 22 pillen per dag meer, maar 1,5. Hij krijgt weer vast voedsel binnen en heeft veel minder vaak last van aanvallen. Ook zijn de aanvallen minder heftig geworden. Voordat hij medicinale cannabis nam kon hij niet normaal lopen of een bad nemen.

Het jongetje lijdt aan het syndroom van Dravet. Kinderen met dit syndroom hebben veel verschillende soorten epileptische aanvallen en hebben vaak ook een ernstige verstandelijke beperking. De epilepsie begint al heel jong, binnen enkele maanden na de geboorte. De eerste aanvallen worden uitgelokt door koorts. De aanvallen kunnen lang duren, soms wel drie uur.

Dankzij de medicinale cannabis loopt Jayden niet alleen, hij rent, hij speelt in het park, klimt en klautert in het gymlokaal. Hij zwemt en gaat naar zijn favoriete restaurant voor een cheeseburger met champignons. Volgens Jason kon zijn zoon zich niet goed ontwikkelen door de krachtige medicijnen die hij kreeg.

Gedateerde regels

Jayden wordt geholpen door het Harborside Health Center in Californië. Het centrum analyseert de cannabis voordat Jason het toedient. Directeur Steve DeAngelo zei dat kinderen met autisme, epilepsie, ADHD en kanker kunnen worden geholpen door medicinale cannabis. Die zieke kinderen hebben vaak alleen geen toegang tot cannabis, aldus DeAngelo.

“Waar ik me zorgen om maak zijn de duizenden en duizenden kinderen zoals Jayden die onnodig lijden en die we kunnen helpen,” zei hij. “Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”

Bron: CNN.com Foto: Luis Sinco

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
9 jaren geleden

“Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”
Het enige wat tussen ons en onze gezondheid staat is Bigpharma. Het wordt steeds duidelijker waarom er zo fel tegen cannabis wordt geageerd.

Jasper
Jasper
9 jaren geleden

Ellende begint allemaal met VACCINATIES die het hele afweer systeem van zo’n net geboren hummeltje verwoest.
Hoe lang duurt het nog voordat overheden eens de echte eerlijke maar nu stoffige onderzoeken uit de kast trekt en eindelijk inziet dat vaccinaties pure misdaad is.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

MEDICINALE Cannabis. is dat Cannabis van de Vrijmetselarij planten???

IIS
IIS
9 jaren geleden

Onmiddellijk stoppen met dit experiment, het kan de wereldeconomie ernstige schade toebrengen! Het gaat uiteindelijk in deze wereld nu eenmaal om geld en niet om gezondheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x