Homepagina » Gezondheid » Vader behandelt epilepsie zoontje succesvol met medicinale cannabis
Vader behandelt epilepsie zoontje succesvol met medicinale cannabis

Vader behandelt epilepsie zoontje succesvol met medicinale cannabis

Op vierjarige leeftijd had Jayden David al meer dan 10 krachtige medicijnen geprobeerd om een zeldzame vorm van epilepsie te behandelen. De bijwerkingen waren desastreus.

Zijn radeloze vader Jason hoorde op een dag van een tiener die van school werd gestuurd omdat hij cannabis gebruikte tegen epileptische aanvallen.

Hij verdiepte zich in medicinale cannabis. Het kleine jongetje kreeg op 4 juni 2011 voor het eerst cannabidiol (CBD) toegediend. In tegenstelling tot THC is cannabidiol niet psychoactief. Het was voor het eerst in jaren dat Jayden een hele dag geen last had van aanvallen.

Syndroom van Dravet

Jayden slikt inmiddels geen 22 pillen per dag meer, maar 1,5. Hij krijgt weer vast voedsel binnen en heeft veel minder vaak last van aanvallen. Ook zijn de aanvallen minder heftig geworden. Voordat hij medicinale cannabis nam kon hij niet normaal lopen of een bad nemen.

Het jongetje lijdt aan het syndroom van Dravet. Kinderen met dit syndroom hebben veel verschillende soorten epileptische aanvallen en hebben vaak ook een ernstige verstandelijke beperking. De epilepsie begint al heel jong, binnen enkele maanden na de geboorte. De eerste aanvallen worden uitgelokt door koorts. De aanvallen kunnen lang duren, soms wel drie uur.

Dankzij de medicinale cannabis loopt Jayden niet alleen, hij rent, hij speelt in het park, klimt en klautert in het gymlokaal. Hij zwemt en gaat naar zijn favoriete restaurant voor een cheeseburger met champignons. Volgens Jason kon zijn zoon zich niet goed ontwikkelen door de krachtige medicijnen die hij kreeg.

Gedateerde regels

Jayden wordt geholpen door het Harborside Health Center in Californië. Het centrum analyseert de cannabis voordat Jason het toedient. Directeur Steve DeAngelo zei dat kinderen met autisme, epilepsie, ADHD en kanker kunnen worden geholpen door medicinale cannabis. Die zieke kinderen hebben vaak alleen geen toegang tot cannabis, aldus DeAngelo.

“Waar ik me zorgen om maak zijn de duizenden en duizenden kinderen zoals Jayden die onnodig lijden en die we kunnen helpen,” zei hij. “Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”

Bron: CNN.com Foto: Luis Sinco

Gerelateerd:

 Vind je dit interessant? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. “Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”
  Het enige wat tussen ons en onze gezondheid staat is Bigpharma. Het wordt steeds duidelijker waarom er zo fel tegen cannabis wordt geageerd.

  0 likes
 2. Ellende begint allemaal met VACCINATIES die het hele afweer systeem van zo’n net geboren hummeltje verwoest.
  Hoe lang duurt het nog voordat overheden eens de echte eerlijke maar nu stoffige onderzoeken uit de kast trekt en eindelijk inziet dat vaccinaties pure misdaad is.

  0 likes
 3. MEDICINALE Cannabis. is dat Cannabis van de Vrijmetselarij planten???

  0 likes
 4. Onmiddellijk stoppen met dit experiment, het kan de wereldeconomie ernstige schade toebrengen! Het gaat uiteindelijk in deze wereld nu eenmaal om geld en niet om gezondheid.

  0 likes
 5. Moedige mannen, die vader en die DeAngelo.

  0 likes
 6. Ook weer zo iets ,waarom worden die cannabis planten altyd in beslag genomen als ze klaar zijn voor de oogst ?
  is het dan niet zo opvallend voor de illuminatie om n ander de schuld te geven.?
  Maar hoop voor meer mensen deze mooie hulp van moeder natuur.

  0 likes
 7. Tja, ik heb het er eens over gehad met een psychiater voor mijn vrouw, die een van de zwaarste gevallen van epilepsie heeft volgens de neuroloog. Aangezien de artsen geen cannabis mogen voorschrijven, probeerde ik het via een psychiater.

  Helaas heeft dit ook een keerzijde. Om het gewenste effect te bewerkstellen, dien je dusdanig veel te roken dat je de hele tijd van de “kaart” ben.

  Dit kan natuurlijk een afweer zijn om te voorkomen dat mensen daadwerkelijk over gaan op natuurlijke producten, maar het kan ook werkelijk waar zijn… Voor een leek zoals mij kan het beide zijn…

  0 likes
 8. [quote name=”J. Selten”]Tja, ik heb het er eens over gehad met een psychiater voor mijn vrouw, die een van de zwaarste gevallen van epilepsie heeft volgens de neuroloog. Aangezien de artsen geen cannabis mogen voorschrijven, probeerde ik het via een psychiater.

  Helaas heeft dit ook een keerzijde. Om het gewenste effect te bewerkstellen, dien je dusdanig veel te roken dat je de hele tijd van de “kaart” ben.

  Dit kan natuurlijk een afweer zijn om te voorkomen dat mensen daadwerkelijk over gaan op natuurlijke producten, maar het kan ook werkelijk waar zijn… Voor een leek zoals mij kan het beide zijn…[/quote]
  Is het wel de bedoeling dat het gerookt wordt? Ik meen dat er andere toepassingen zijn zonder het stofje in te nemen dat je high maakt. Iedereen gaat er maar vanuit dat je het alleen maar kunt roken maar volgens mij is dat niet zo.

  0 likes
 9. days of our lives

  [quote name=”Linda”]“Het enige wat tussen deze kinderen en hulp staat, zijn achterhaalde regels die moeten worden veranderd.”
  Het enige wat tussen ons en onze gezondheid staat is Bigpharma. Het wordt steeds duidelijker waarom er zo fel tegen cannabis wordt geageerd.[/quote]

  Volgens mij is er juist een omslag t.a.v. cannabis. Er worden tegenwoordig door overheden gesubsidieerde onderzoeken uitgevoerd naar de mogelijk effecten van cannabis. Vijftien jaar geleden ging er echt geen cent naartoe, want: drugs.

  En het gaat hier om één stofje uit de plant, zodat toediening niet met de hallucinaties gepaard zal gaan. Die stof moet je isoleren en dat kunnen toch echt alleen de farmaceutische bedrijven.

  Zij zullen zeer zeker niet ageren tegen nieuwe medicatie wat ze zelf kunnen uitbrengen. Zeker als de nadelige effecten van cannabis (stoned zijn) er niet zijn, zullen velen voor dit middel kiezen.

  0 likes
 10. Persoonlijk raad ik Bio Hennepolie aan en geen cannabis die je rookt. Mijn ervaring met de hennepolie is zeer positief en ook nog eens goedkoper dan (chemische) medicijnen. Tevens bevat de hennepolie geen thc, want anders zou dit middel verboden zijn. Het is ook steeds duidelijker waarom cannabis sativa verboden is. Deze plant is zo veelzijdig dat het een bedreiging voor de inkomsteen is van vele “grote bedrijven”. Tip zoek maar eens op Hennepolie, enkel positief nieuws.

  0 likes
 11. [quote name=”J. Selten”]

  Helaas heeft dit ook een keerzijde. Om het gewenste effect te bewerkstelligen, dien je dusdanig veel te roken dat je de hele tijd van de “kaart” bent.[/quote]

  Uit het artikel ontneem ik dat het kind nu 1,5 pil medicinale cannabis per dag slikt en niet meer 22 stuks andere pillen. Dat lijkt niet erg op roken, denk ik zo. En zeker niet bij een 4-jarige.

  0 likes
 12. You Tubbe.

  Kijk naar Rik Simson

  0 likes
 13. ok, mijn fout, geef ik toe.

  Ik haalde het onderwerp cannabis aan. Toen werd mij dus verteld dat er zoveel gerookt dient te worden, ik heb het zelf nooit over roken, capsules of andere vormen van innemen gehad.

  Bedankt om me erop te wijzen, dit kan ik weer aanhalen voor een eventuele volgende keer. thnx mensen.

  0 likes
 14. Sorry om de foute naam, het moet zijn Rik Simpson,
  hier is de link. You Tubbe welte verstaan.

  http://www.youtube.com/results?search_query=rik+simpson&oq=Rik+Simpson&gs_l=youtube.1.0.0l2.4298.11399.0.13690.11.6.0.5.5.0.117.507.5j1.6.0…0.0…1ac.1.11.youtube.HRnMZHAHLyQ

  0 likes
 15. Tell it like it is

  Goeie vader,

  0 likes
 16. [quote name=”J. Selten”]Tja, ik heb het er eens over gehad met een psychiater voor mijn vrouw, die een van de zwaarste gevallen van epilepsie heeft volgens de neuroloog. Aangezien de artsen geen cannabis mogen voorschrijven, probeerde ik het via een psychiater.

  Helaas heeft dit ook een keerzijde. Om het gewenste effect te bewerkstellen, dien je dusdanig veel te roken dat je de hele tijd van de “kaart” ben.

  Dit kan natuurlijk een afweer zijn om te voorkomen dat mensen daadwerkelijk over gaan op natuurlijke producten, maar het kan ook werkelijk waar zijn… Voor een leek zoals mij kan het beide zijn…[/quote]

  Je kan het ook als thee innemen

  0 likes
 17. DOOL heeft altijd wel heel veel begrip en vertrouwen in farmaceutische bedrijven.

  0 likes
 18. days of our lives

  [quote name=”kengai”]DOOL heeft altijd wel heel veel begrip en vertrouwen in farmaceutische bedrijven.[/quote]

  Waaruit blijkt dat? Je aanname klopt niet. Ik vind het ronduit schandalig dat er vele miljarden wordt verdiend uit toepassingen die m.i. tot basisbehoeften behoren. Net als de vele privatiseringen van nutsvoorzieningen, onderwijsinstellingen en woningbouwcorporaties. Maar ik heb het systeem niet bedacht en het is nou eenmaal zo gelopen.

  Wat ik probeer te zeggen is dat de farma-industrie het toepassen van dit stofje uit de cannabisplant niet zal tegenhouden, omdat er geen concurrentie is van de vrij verkrijgbare wiet.

  Als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zou de medicijnindustrie niet langer een “vrije markt” zijn.

  0 likes
 19. Ronnie Smith On Cannabis Hemp Oil Curing Cancer – Short Film by Ian Jacklin

  http://www.youtube.com/watch?v=trtAkJ6bPXA

  0 likes
 20. Medicinale toepassing cannabis.

  De Cannabisplant heeft in de harsen die de op de vrouwelijke bloemtoppen voorkomen, werkzame stoffen zitten die wij Phyto-Cannabinoïden noemen. De plant zelf gebruikt deze harsen als natuurlijke bescherming tegen oa uv-straling van de zon, ziektes en ongedierte. Deze zogenoemde Phyto-Cannabinoïden hebben het vermogen onbalans in ons eigen Endo-Cannabinoïden systeem te verhelpen. Het Endo-Cannabinoïde systeem wat wij als mens bezitten bevat onder andere de volgende bekende stofjes zoals: adrenaline, serotonine en melatonine. Dit systeem regelt de weerstand en gemoedstoestand van het menselijk lichaam. Endo staat voor binnenin het lichaam en Phyto staat voor plantaardig. Door allerlei verschillende redenen ontstaan er regelmatig bij mensen onbalans in hun endo-cannabinoïde systeem. Door dit systeem extern aan te vullen met phyto-cannabinoïden kunnen we deze balans op een natuurlijke en effectieve manier herstellen. Je kan als het ware zeggen dat ons lichaam erop gemaakt is deze stoffen makkelijk en effectief op te nemen om hiermee het lichamelijke en geestelijke welzijn weer te herstellen. Als eenmaal de balans hersteld is, is er vaak ook geen behoefte meer vanuit het lichaam om extern phyto-cannabinoïden aan te blijven vullen. Het lichaam heeft als het ware geleerd wat de onbalans veroorzaakte en heeft hierin een aanpassing gemaakt om deze onbalans niet meer te doen ontstaan.

  0 likes
 21. [quote name=”Diny”][quote name=”J. Selten”]Tja, ik heb het er eens over gehad met een psychiater voor mijn vrouw, die een van de zwaarste gevallen van epilepsie heeft volgens de neuroloog. Aangezien de artsen geen cannabis mogen voorschrijven, probeerde ik het via een psychiater.

  Helaas heeft dit ook een keerzijde. Om het gewenste effect te bewerkstellen, dien je dusdanig veel te roken dat je de hele tijd van de “kaart” ben.

  Dit kan natuurlijk een afweer zijn om te voorkomen dat mensen daadwerkelijk over gaan op natuurlijke producten, maar het kan ook werkelijk waar zijn… Voor een leek zoals mij kan het beide zijn…[/quote]

  Je kan het ook als thee innemen[/quote]
  of als olie… kijk op youtube maar eens naar Run from the Cure van Rick simpson… hij heeft 2500 mensen met kanker geholpen met die olie

  0 likes
 22. Ik wou dat mn vader mij cannabis had gegeven toen ik klein was… ik moest het zelf ontdekken…. Je word bedankt, pa…

  0 likes
 23. Beste mensen,

  Voor wie wil weten hoe aan medicinale hennepolie te komen, ga even kijken op de site van mediwiet; http://www.mediwiet.nl , ook kan men via deze site een nederlands gechreven boek omtrent de medicinale werking van wiet kopen. Kijk eens in het boek en bemerk hoe u jarenlang bent bedrogen door uw eigen overheid en de grote industrie.

  0 likes
 24. [quote name=”roeland”]Ik wou dat mn vader mij cannabis had gegeven toen ik klein was… ik moest het zelf ontdekken…. Je word bedankt, pa…[/quote]
  Ho ho niet gelijk zo oordelen over je vader.mischien wist hij dit allemaal nog niet.Vroeger werd het alleen gebruikt door de hippy,s,en in de flower pouwer tijd,Door de pc zijn heel veel mensen gaan onderzoeken,en komen er steeds meer over canabis los.De oudere generatie valt niets te verwijten,mijn moeder zou zeggen wat is dat ze heeft er wel eens van gehoordmaar verder weet ze het niet.Dus generatie van nu zijn wakker en weten meer, dus niemand verwijten maken.Deze kunnen wij beter de Farma,de schuld geven.

  0 likes
 25. Cannabis??Deze vader kon onze oude fossiel Opstelten, nog een lesje leren.Maar opstelten handhaaft het liefst het pavlof effect.Pavlof effect betekend: Voorwaardelijke reflex.Dus je praat er zo over,(cannabis,) dat half Nederland denkt, dat het nog de waarheid is, ook nog.Terwijl de burgers worden voorgelogen.Opstelten bromt cannabis weg ermee,en weet niet hoe het de cannabisgebruikers, in het domste hoekje van Opstelten zijn ONERVAREN brein te drukken.Maar zoals u als lezer heeft kunnen zien, heeft Opstelten criminelen promotie gegeven.Zie Limburg!Wat een stakker van een minister.Als ik hem op straat zou tegen komen, kreeg ie het te horen van mij.REKEN MAAR!En ik zou hem ook even duidelijk maken dat in een democratie, ik zelf bepaal welk stofje ik tot me neem.En ik zou hem zeggen:Doe eerst maar eens een wetenschappelijk onderzoek, waarin cannabis haar werk goed doet.Tenslotte help ik dan de minister van volksgezondheid met geld besparen, aan een farmaceutje met als directeuren ZW.ENDELAAR en DHR,OP.LICHTER.En de brombeer, is in zijn hempie gezet.Wat tijd wordt.

  0 likes
 26. Lampje, het gaat in bovenstaand artikel over MEDICINAAL cannabis. Dat is iets anders dan de cannabis die jij bedoelt, vermoed ik.

  0 likes
 27. Proof Marijuana CURES Cancer

  Cannabis extract medicine, also known as “hemp oil” when referring to the type pioneered by Rick Simpson, is a concentrated formulation of cannabis that is ingested orally. By eating large quantities of the oil over a three to six month period, nearly any disease you can imagine can either be cured or completely controlled. This is possible because cannabis medicine works fundamentally through the endocannabinoid system, the superregulatory system of our bodies that maintains homeostasis in the other systems.

  You can see the reality of cannabis medicine’s effectiveness in all the things that smoking it is good for. It is widely known and observable that people with cancer, chronic pain, inflammatory conditions, and other conditions smoke cannabis with remarkable efficacy.

  When you think about that, it’s pretty crazy that setting something on fire and inhaling the resulting smoke (thus getting the cannabinoids in a low-concentration form through the lungs, which are not meant to ingest things) works better than many expensive pharmaceuticals.

  But with cannabis extract oil, there are two primary differences.

  First, the cannabinoids are much more concentrated than with smoking, so it has a more powerful effect on your system.

  Second, the oil is ingested, not smoked, meaning it is digested through the system that is meant to absorb nutrients.

  Essentially, you are feeding your body the pure molecules that enable it to stay balanced, and since all disease is an imbalance of some kind, this medicine is effective against nearly anything. At least, that’s what the bulk of science and real experience show.

  http://www.youtube.com/watch?v=9cUC8tjoB_0&NR=1&feature=fvwp

  ..

  0 likes
 28. Dit bedoel ik nu met de krachten van die plant, legaliseren wordt tegengehouden onder druk van de chemische en pharma industrie, anders zou zo,n plantje niet zo vervolgt worden, juist de aandacht voor drugs brengt mensen er aan, mijn buurman met reuma gebruikt er thee van die beter helpt als zijn pijnpillen die toch wel serieuze bijwerkingen hebben.

  vrg kees

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

nos journaal

NOS Journaal ‘verspreidt gif’. Een vergelijking tussen twee aanslagen

Een jaar geleden heeft journalist Arnold Karskens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.