Natuur en Milieu

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als gevolg van een koude Arctische zomer is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar bijna een extra 1,5 miljoen vierkante kilometer oceaan bedekt met ijs, een toename van 60 procent.

Zes jaar geleden waarschuwde de Britse publieke omroep BBC nog dat de Noordpool rond de zomer van 2013 wel eens ijsvrij zou kunnen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vlak voordat alles deze herfst weer begint op te vriezen strekt een ijskap die half zo groot is als Europa zich nu al uit van de Canadese eilanden tot de noordelijke kust van Rusland.

Misleid

De Noordwestelijke Doorvaart van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan is het hele jaar afgesloten geweest. Meer dan 20 jachten die van de doorvaart gebruik wilden maken kwamen vast te zitten en een cruiseschip dat de route wilde nemen moest noodgedwongen terugkeren.

Sommige wetenschappers denken dat de aarde de komende jaren verder zal afkoelen. Als dat zo is hebben computervoorspellingen van een catastrofale opwarming de mensheid op een gevaarlijke manier misleid.

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Vorig jaar bleek uit vrijgegeven data dat de aarde al 16 jaar niet meer warmer is geworden. Tussen begin 1997 en augustus 2012 is de temperatuur op aarde niet gestegen. Ook in de periode vóór 1980 is de aarde gedurende 40 jaar niet warmer geworden of werd het zelfs kouder op onze planeet.

Op basis van eerdere klimaatmodellen hebben veel overheden miljarden euro’s geïnvesteerd in ‘groene’ maatregelen om klimaatopwarming tegen te gaan. De voorspellers blijken er nu flink naast te zitten.

Cyclisch

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), een organisatie van de Verenigde Naties die de risico’s van klimaatverandering evalueert, komt als gevolg van dit nieuwsbericht later deze maand met spoed bijeen.

Het IPCC zegt onder andere dat het ‘met 95 procent zekerheid kan zeggen’ dat klimaatopwarming is veroorzaakt door mensen. Welke opwarming? Daarnaast denkt de organisatie ook dat de Noordpool uiteindelijk ijsvrij zal worden.

Er komt steeds meer bewijs dat het ijsniveau op de Noordpool cyclisch van aard is. Klimaathistorici hebben aangetoond dat in de jaren twintig en dertig veel ijs is gesmolten waarna er tot 1979 weer veel ijs is bijgekomen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Voor een ijstijd heb je eerst een opwarming. Zo gaat het al miljoenen jaren.

Linda
Linda
10 jaren geleden

Misleiding. Alweer misleiding. Niets dan misleiding. Alles om op ons gemoed te spelen om geld bij ons weg te trekken om die ‘voor ons vechtende’ wetenschappers met hun onbeschaamde salarissen te steunen.
Ik vertrouw niemand meer en voor collectes aan de deur hoeft ook niemand meer bij mij te komen.
Kankerfondsen, blinde geleidehondenfondsen, nierdyalisefondsen etc. etc. Ga maar bedelen bij big papa, want al het geld gaat daar toch naar toe, met leugens om ons een traantje te laten wegpinken.

ReneH
ReneH
10 jaren geleden

Zolang niemand hangt voor global warming leugens, zal het gros zijn schouders ophalen en weer doorgaan.

Maar dat geldt eigenlijk voor alle leugens…maar je moet ergens beginnen.

koe
koe
10 jaren geleden

Nou de bron van dit materiaal is nogal discutabel. En een conclusie trekken op basis van twee foto’s vergelijken vind ik vreemd. in 1977 kon men voor het eerst maar met een ijsbreker langs rusland komen.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x