Homepagina » Natuur en Milieu » Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent
Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Als gevolg van een koude Arctische zomer is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar bijna een extra 1,5 miljoen vierkante kilometer oceaan bedekt met ijs, een toename van 60 procent.

Zes jaar geleden waarschuwde de Britse publieke omroep BBC nog dat de Noordpool rond de zomer van 2013 wel eens ijsvrij zou kunnen zijn.

Vlak voordat alles deze herfst weer begint op te vriezen strekt een ijskap die half zo groot is als Europa zich nu al uit van de Canadese eilanden tot de noordelijke kust van Rusland.

Misleid

De Noordwestelijke Doorvaart van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan is het hele jaar afgesloten geweest. Meer dan 20 jachten die van de doorvaart gebruik wilden maken kwamen vast te zitten en een cruiseschip dat de route wilde nemen moest noodgedwongen terugkeren.

Sommige wetenschappers denken dat de aarde de komende jaren verder zal afkoelen. Als dat zo is hebben computervoorspellingen van een catastrofale opwarming de mensheid op een gevaarlijke manier misleid.

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Hoezo global warming? IJskap Noordpool groeit met 60 procent

Vorig jaar bleek uit vrijgegeven data dat de aarde al 16 jaar niet meer warmer is geworden. Tussen begin 1997 en augustus 2012 is de temperatuur op aarde niet gestegen. Ook in de periode vóór 1980 is de aarde gedurende 40 jaar niet warmer geworden of werd het zelfs kouder op onze planeet.

Op basis van eerdere klimaatmodellen hebben veel overheden miljarden euro’s geïnvesteerd in ‘groene’ maatregelen om klimaatopwarming tegen te gaan. De voorspellers blijken er nu flink naast te zitten.

Cyclisch

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), een organisatie van de Verenigde Naties die de risico’s van klimaatverandering evalueert, komt als gevolg van dit nieuwsbericht later deze maand met spoed bijeen.

Het IPCC zegt onder andere dat het ‘met 95 procent zekerheid kan zeggen’ dat klimaatopwarming is veroorzaakt door mensen. Welke opwarming? Daarnaast denkt de organisatie ook dat de Noordpool uiteindelijk ijsvrij zal worden.

Er komt steeds meer bewijs dat het ijsniveau op de Noordpool cyclisch van aard is. Klimaathistorici hebben aangetoond dat in de jaren twintig en dertig veel ijs is gesmolten waarna er tot 1979 weer veel ijs is bijgekomen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Misleiding. Alweer misleiding. Niets dan misleiding. Alles om op ons gemoed te spelen om geld bij ons weg te trekken om die ‘voor ons vechtende’ wetenschappers met hun onbeschaamde salarissen te steunen.
  Ik vertrouw niemand meer en voor collectes aan de deur hoeft ook niemand meer bij mij te komen.
  Kankerfondsen, blinde geleidehondenfondsen, nierdyalisefondsen etc. etc. Ga maar bedelen bij big papa, want al het geld gaat daar toch naar toe, met leugens om ons een traantje te laten wegpinken.

  3 likes
 2. Voor een ijstijd heb je eerst een opwarming. Zo gaat het al miljoenen jaren.

  2 likes
 3. Nou de bron van dit materiaal is nogal discutabel. En een conclusie trekken op basis van twee foto’s vergelijken vind ik vreemd. in 1977 kon men voor het eerst maar met een ijsbreker langs rusland komen.

  1 likes
 4. Wat duidelijk opvalt op de foto is dat het extra ijs vooral richting rusland en alaska is gegroeid.

  Richting groenland en europa niet tot nauwelijks.

  Ik trek hier uit de conclusie dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van; verplaatsen van de noordpool en het stoppen van golfstromen.

  0 likes
  • Er bestaan geen golfstromen. Er bestaat slechts eén Golfstroom met hoofdletter genoemd naar de Golf van Mexico. Daar komt al dat relatief warme water vandaan waar wij onze zachte winters aan te danken hebben. Zonder de Golfstroom hadden we dezelfde ijskoude winters als Newfoundland of Noord Korea.
   Je bedoeld natuurlijk zeestromen.

   1 likes
 5. [quote name=”ikke”]
  Ik trek hier uit de conclusie dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van; verplaatsen van de noordpool en het stoppen van golfstromen.[/quote]
  Je hoeft niet te zoeken naar een bijzondere verklaring. Het zeeijs van de noordpool fluctueert sterk. 2007 25% er af 2008 20% er bij 2009 10 % er bij 2010 10 % er af, 2011 15 % er af vorig jaar 40 % er af en nu weer 60% er bij. Ook op de noordpool heb je warme en koele zomers, sterk wisselende druk- en stromingspatronen. Je moet naar de lange termijn kijken: dan zie je een gestaag dalende trend van iets meer dan 10% afname per 10 jaar.

  1 likes
 6. http://www.scientias.nl/zee-ijs-noordpool-stevent-af-minimum-maar-lijkt-geen-record-gaan-breken/91269
  Dit is een niet helemaal eerlijke vergelijking: vorig jaar verbrak het zee-ijs alle records, er was nog nooit zo weinig zee-ijs op de Noordpool geweest. De laagste minima die we ooit gemeten hebben, vonden de laatste tien jaar plaats. Op lange termijn is er dus sprake van een neerwaartse trend.

  Vandaag arriveert in Rotterdam een schip dat via de Noordelijke Ijszee is gevaren, een route die nu commercieel aantrekkelijk wordt met dank aan de klimaatverandering. In 2012 voeren er al 42 handelsschepen via de Ijszee en China zet vol in op de Noordelijke route. Ijsland is bezig met een haalbaarheidsstudie naar een nieuwe poolhaven om hier munt uit te slaan. (NRC-next van 10/09) Niet iets wat je doet als je verwacht dat er steeds meer ijs komt…

  1 likes
 7. Zolang niemand hangt voor global warming leugens, zal het gros zijn schouders ophalen en weer doorgaan.

  Maar dat geldt eigenlijk voor alle leugens…maar je moet ergens beginnen.

  0 likes
 8. “Sommige wetenschappers denken dat de aarde de komende jaren verder zal afkoelen. Als dat zo is hebben computervoorspellingen van een catastrofale opwarming de mensheid op een gevaarlijke manier misleid.”

  Zolang computermodellen zelfs de temperaturen uit het verleden foutief weergeven ten opzichte van de waarnemingen is er iets fout. Dit kon een ieder vanaf het begin zien, toch iedereen negeerde het. Zolang computermodfellen nog geen jaar vooruit correct kunnen voorspellen(zoals gebeurt vanaf het begin), weet je dat ze niet werken. Zolang een instituut(let wel niet de wetenschappers) roepen er is consensus(iets dat niet bestaat in de wetenschap) weet je er is iets mis. Zodra keer op keer wordt aangetoont dat men liegt en bedriegt om de 97% te laten zien, dan weet je dat men misleid.

  Wanneer waarnemingen al jaren niet voldoen aan de data van de computermodellen dan weet je dat men liegt. Als je beseft dat men het GISS gebruikt en de temeperatuur uitvloeit over 1250KM, dan weet je dat het niet klopt. Men gebruikt voor de bergen van Bolivia de temperatuur van het strand in Peru(terwijl er op de zuidelijke hemisfeer nooit opwarming is gemeten!). Wanneer je beseft dat weerstations, wit geverfd zijn en door de tijd de witte verf verbladdert, er dus warmte wordt vastgehouden binnen het weerstation ipv weerkaatst, dan weet je dat ze de boel bedonderen. En als je dan ook nog eens de data vanuit die weerstation moet aanpassen alvorens je ze verwerkt in je computermodellen dan weet je dat je een fantasie voorspellingkrijgt.

  En zo kan je nog heel lang doorgaan, ok nog één dan, als je de film een unconvinient truth van leugenaa r Al Gore bekijkt en je neemt zijn twee grafieken, dan stijgt eerst de temperatuur en vervolgens de co2, je moet ze wel eerst even over elkaar heen leggen anders zie je het niet.

  Man MAde global warming de grootste linkse leugen tot nu toe, bedoelt om armoe te veroorzaken, eindelijk iederen gelijk!

  0 likes
 9. [quote name=”Linda”]Misleiding. Alweer misleiding. Niets dan misleiding. Alles om op ons gemoed te spelen om geld bij ons weg te trekken om die ‘voor ons vechtende’ wetenschappers met hun onbeschaamde salarissen te steunen.
  Ik vertrouw niemand meer en voor collectes aan de deur hoeft ook niemand meer bij mij te komen.
  Kankerfondsen, blinde geleidehondenfondsen, nierdyalisefondsen etc. etc. Ga maar bedelen bij big papa, want al het geld gaat daar toch naar toe, met leugens om ons een traantje te laten wegpinken.[/quote]

  Ga maar naar big papa… Dat is de oplossing en Big pappa kan alleen bestaan met overheden die enkel maar groeien en de zelfverantwoordelijkheid van de burger afneemt, omdat big pappa het beter weet. U mag vervolgens meer en meer belastingen betalen(dit geldt vooral en haast enkel als u werkt, dit noemen we nivelleren, wat een ander woord is voor algehele armoe-creatie) voor een overheid die via uw stem meer en meer macht naar zich toetrekt en vervolgens afstaat aan de EUSSR, alwaar de ras-socialitsen en de oud-communisten de scepter zwaaien.

  Big papa zal nog meer geldt nodig hebben, de belastingen nog verder verzwaren, indien u hulp nodig heeft zal de staat dit gaan geven(indien nodig via een basisinkomen), wat uieindelijk het enige zal zijn wat een ieder ontvangt, omdat er geen echte banen meer zijn die echt geld opleveren. Zij met een opleiding zullen verdwijnen naar het buitenland, de middelmaat en lager zal blijven, het land zal in complete chaos vervallen en de staat(Big papa) is opppermachtig.

  Het trieste is, er is in Nederland maar één partij die minder macht en minder utigeven door de staat wil. En die vinden we niet lief want we vinden de toon van zijn echte oplossingen niet aardig klinken. Maarja, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het bewijs ziet u elke dag! Dit en overheidsuitgaven in combinatie met een te ruim sociaalstelsel!

  0 likes
 10. het leven hier op aarde is één grote leugen, de media beliegt ons, de overheid beliegt ons,de wetenschap hetzelfde, en voor wat?
  steeds dezelfde reden, namelijk: GELD het slijk der aarde.
  de mensheid heeft dringend nieuwe leiders nodig ipv poppenkast-spelers!!!
  ben beschaamd om mens te zijn op deze wereld tegenwoordig…

  0 likes
 11. Ik heb die Gore, Al nooit geloofd! Maar let eens op hoe die man energie slurpt met zijn villa en auto’s. En wij worden misbruikt door onder valse voorwendsels extra belasting te betalen. Het kan niet zo zijn dat de lucht die we ademen gratis is ( Jantje Pronk) Hahaha, ik zou ermee lachen als het niet zo triest was.

  0 likes
 12. “Als gevolg van een koude Arctische zomer is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar bijna een extra 1,5 miljoen kilometer oceaan bedekt met ijs, een toename van 60 procent.”

  Tja, het door de CO2-emissie certificaten gegenereerde geld wordt namelijk over de polen uitgestrooid met vliegtuigen, zodat de bankbiljetten het ijs sneller laat aangroeien en ook nog veel steviger laat worden! En nog zijn er boze (complot) tongen die zeggen dat dat niet zou werken!

  0 likes
 13. [quote name=”svartvatten”]Wie weet nog wie de waarheid spreekt?
  http://tw.gs/RzR1dx%5B/quote%5D

  Persbureau AP heeft al verontschuldigingen aangeboden voor bovenstaande nepfoto.

  0 likes
 14. op de dalende trend van de afgelopen 35 jaar was 2012 een extreme uitschieter naar beneden (laagterecord); zo zijn er van jaar tot jaar sterke fluctuaties en iedereen verwachtte niet anders dan dat net als na het vorige laagterecord in 2007 het ijs weer zou stijgen; maar de dalende trend blijft. zie voor een grafiek bijvoorbeeld:
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/
  dat er in de jaren 20 en 30 ook veel ijs weg was is een hardnekkig fabeltje, zie bijv. dit artikel met bijbehorende grafiek (even op klikken om ‘m groter te maken):
  http://www.arctic.noaa.gov/essay_untersteiner.html
  wat betreft het stoppen van de opwarming: sinds de el nino uitschieter van 1998 zit er inderdaad weinig stijging in (wel iets, maar niet significant zie bijv deze grafiek: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif), maar dit is goed te begrijpen als je kijkt naar de aanhoudende la nina-condities; die zorgen normaal gesproken voor afkoeling. bovendien zorgen la Nina’s voor warmtetransport naar het diepe oceaanwater.
  als je het effect van natuurlijke invloeden zoals el nino/la nina, de zon, vulkaanuitbarstingen aftrekt van de ruwe data, dan krijg je het volgende te zien:
  http://www.skepticalscience.com/pics/FR11_All.gif

  0 likes
 15. Als je goed kijkt zie je dat de zoom van beide afbeeldingen niet gelijk is en ten tweede de hoek is anders.
  Dit is gezichtsbedrog denk ik.

  0 likes
 16. Het is duidelijk dat er met ons gespeeld wordt.

  0 likes
 17. Gaan de rijtaks, de inbedrijfstellingstaks, de Voordelen van alle aard die we al die jaren hebben betaald met als smoes de Co2 uitstoot van onze wagens ons dan nu worden teruggestort door onze vrienden van de overheid ?

  0 likes
 18. Een van de punten in het global warming verhaal was, dat na een global warming er een global cooling zou kunnen komen…

  0 likes
 19. [quote name=”Rob ter Horst”]Een van de punten in het global warming verhaal was, dat na een global warming er een global cooling zou kunnen komen…[/quote]
  bron?

  0 likes
 20. [quote name=”redice”]het leven hier op aarde is één grote leugen, de media beliegt ons, de overheid beliegt ons,de wetenschap hetzelfde, en voor wat?
  steeds dezelfde reden, namelijk: GELD het slijk der aarde.
  de mensheid heeft dringend nieuwe leiders nodig ipv poppenkast-spelers!!!
  ben beschaamd om mens te zijn op deze wereld tegenwoordig…[/quote]
  De wetenschap liegt helemaal niet, door overheden gesponsorde organistaies (het IPCC van de VN met als doelstelling Man Made global warming bewijzen, en dus niet naar anders zal wijzen) die zijn niet te vertrouwen.

  0 likes
 21. [quote name=”Henk001″]op de dalende trend van de afgelopen 35 jaar was 2012 een extreme uitschieter naar beneden (laagterecord); zo zijn er van jaar tot jaar sterke fluctuaties en iedereen verwachtte niet anders dan dat net als na het vorige laagterecord in 2007 het ijs weer zou stijgen; maar de dalende trend blijft. zie voor een grafiek bijvoorbeeld:
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/
  dat er in de jaren 20 en 30 ook veel ijs weg was is een hardnekkig fabeltje, zie bijv. dit artikel met bijbehorende grafiek (even op klikken om ‘m groter te maken):
  http://www.arctic.noaa.gov/essay_untersteiner.html
  wat betreft het stoppen van de opwarming: sinds de el nino uitschieter van 1998 zit er inderdaad weinig stijging in (wel iets, maar niet significant zie bijv deze grafiek: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif), maar dit is goed te begrijpen als je kijkt naar de aanhoudende la nina-condities; die zorgen normaal gesproken voor afkoeling. bovendien zorgen la Nina’s voor warmtetransport naar het diepe oceaanwater.
  als je het effect van natuurlijke invloeden zoals el nino/la nina, de zon, vulkaanuitbarstingen aftrekt van de ruwe data, dan krijg je het volgende te zien:
  http://www.skepticalscience.com/pics/FR11_All.gif%5B/quote%5D
  Men roept bij het IPCC dat er een trend is in smeltend noordpool ijs. Dat het IJs al die tijd op de zuidpool aan het groeien was met een hoger percentage was nooit belangrijk genoeg om dat ook een trend te noemen, het aangroeiende ijs op de Zuidpool heeft men eigenlijk altijd in de publiciteit verzwegen terwijl de groei daar groter was dan de tijdelijke afname op de Noordpool! Ook de smoesje als dat het raar zou zijn dat het ijs smelt is onzin, noord en zuidpool zijn meerdere malen ijsvrij geweest. De Beringzee is zelfs door Nederland ontdekt om toen men een kortere route naar China zocht. verrassing toen was het ook ijsvrij!

  0 likes
 22. [quote name=”Rob ter Horst”]Een van de punten in het global warming verhaal was, dat na een global warming er een global cooling zou kunnen komen…[/quote]
  Wie heeft die punten ooitt genoemd dan?? Niemand die ik heb gehoord, ja nu wordt het geroepen. Echter nooit in de modellen waar heel de falende theorie op is gebouwd kwam het namelijk nooit naar voren. Het zou enkel maar een explosief stijgende temperatuur opleveren. Sneeuw zou iets van het verleden zijn. De winters(niet de zomers) zouden warmer worden. Veel meer regen. Tegen 20190 zouden we 50 miljoen klimaatvluchtelingen hebben. De maledive zouden verdwijnen. Die onzin heb ik wel gehoord.

  Er is nog niet één klimaat vluchteling, de bevolking van de Malediven groeit jaar in jaar uit, je vraagt je af waar ze de nieuwe bewoners laten, de winters gaan weer terug naar voregere temperaturen. En NIEMAND helemaal NIEMAND van de alarmisten zag dit aankomen. Het waren de critici die riepen dat dit zou gebeuren! Men gilt constant dat het ijs op de ene pool smelt, en men zwijgt in alle toonarden dat het op de andere toeneemt!

  Niets is zo vals en bedriegelijk als een alarmist, levend op belastinggeld en de angst in leven houden dat alles vandaag eindigt wanneer we niets doen.

  Volgens de alarmisten zijn wij verantwoordleijk voor de opwarming sinds de 70ér jaren, het alleen vervelend dat de opwarming voor de jaren 70 vele malen groter was. En niemand die het verschil kan onderbouwen, niet één argument houdt stand.

  Exact dit is de reden dat alarmisten hun data niet willen delen, of zelfs spontaan kwijtraken op het moment dat zij dit moeten overleggen! In tegenstelling tot hen die het afkraken, de sceptici overleggen gewoon alles om door anderen getest(reviewed) te kunnen worden!

  Dat is op zich al voldoende om te beseffen dat alarmisten liegen, leugenaasr dekken zich in en hebben zaken te verbergen!

  0 likes
 23. [quote name=”Henk001″][quote name=”Rob ter Horst”]Een van de punten in het global warming verhaal was, dat na een global warming er een global cooling zou kunnen komen…[/quote]
  bron?[/quote]
  Is vaak genoeg in documentaires op tv geweest, en heeft ook wel eens in de vakliteratuur gestaan.
  Tip: global cooling zelf ingeven als zoekopdracht bij google?

  0 likes
 24. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”redice”]het leven hier op aarde is één grote leugen, de media beliegt ons, de overheid beliegt ons,de wetenschap hetzelfde, en voor wat?
  steeds dezelfde reden, namelijk: GELD het slijk der aarde.
  de mensheid heeft dringend nieuwe leiders nodig ipv poppenkast-spelers!!!
  ben beschaamd om mens te zijn op deze wereld tegenwoordig…[/quote]

  De wetenschap liegt helemaal niet, door overheden gesponsorde organistaies (het IPCC van de VN met als doelstelling Man Made global warming bewijzen, en dus niet naar anders zal wijzen) die zijn niet te vertrouwen.[/quote]

  leiders noch andere personen met autoriteit zullen ons helpen. Met de duur wordt alles corrupt! De vraag is eerder:

  Waarom hebben wij sowieso iemand nodig die ons zegt wat er is, hoe we moeten leven, enzovoort! Kunnen we dan niet de reden van ons bestaan zoeken in onszelf?

  0 likes
 25. het klimaatverhaal is een afleiding voor de mogelijke gevolgen van de experimenten met het SDI programma van de VS, Het klimaatverhaal werd ongeveer gelijk opgestart met de op de theorieen van nicolai tesla gebaseerde SDI programma, het is een ‘raketschild’ / een in combinatie met satellieten soortement van ‘radar’achtig systeem waarmee je op grote afstand de bodem kan onderzoeken/ door het verwarmen van stategische luchtlagen kan je de straalstroom iets bijsturen waardoor je in een bepaalde mate invloed kan uitoefenen op het weer (geo engineering). indien je onder een bepaalde hoek, met een bepaalde frequentie, electromagnetische straling naar hogere lagen in de dampkring stuurt worden deze niet weerkaatst of doorgelaten maar geabsorbeerd en omgezet in warmte/energie waarmee je de straalstroom kan bijsturen/klimat bijsturen, onder een hoek uitgezonden dan worden deze weerkaatst door de dampkring en in een bepaalde mate opgenomen/gereflecteerd door de bodem, deze eigenschap in combinatie met meetapparatuuur in satellieten geeft de mogelijkheid om bodemonderzoek te doen (op grote afstand) ivm grondstoffen (gas/olie)
  het klimaatverhaal is dus een afleidings manoevre voor onderzoek van een nieuwe militaire/klimatologisch/bodemonderzoek techniek, die omdat deze nieuw is soms onverwachte gevolgen met zich meebrengt. de reden dat deze techniek waarvan de theorie al decenia bestaat pas de afgelopen 15 jaar actief is geworden is de komst van de supercomputer in combinatie met het inmiddels uitgebreide satellietstelsel met meetapparatuur.
  omdat het zo nieuw is wordt het angstvallig uit de media gehouden, want stel je voor dat burgers kritische vragen gaan stellen naar deze nieuwe techniek, je kan het een beetje vergelijken met de uitvinding van radar voor WW2 die aanvankelijk ook staatsgeheim was.

  0 likes
 26. ikke weet het

  het antwoord is helemaal niemand

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Viktor Orban loopt niet zoals de rest schaapachtig en slaafs achter het Europese project aan. Is dit de toekomst?

Viktor Orban loopt niet zoals de rest schaapachtig en slaafs achter het Europese project aan. Is dit de toekomst?

Europarlementslid Nigel Farage heeft gezegd dat de ...

Een klein, intelligent clubje extreme psychopaten beïnvloedt elk aspect van jouw leven. Zo gaan zij te werk

Een klein, intelligent clubje extreme psychopaten beïnvloedt elk aspect van jouw leven. Zo gaan zij te werk

Vlak voordat spreker David Icke op het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+