Homepagina » Binnenland » Het ‘piept en kraakt’ op de Nederlandse IC’s en dus sturen we 43 artsen en verpleegkundigen naar Curaçao
ic's
Foto: Erasmus MC CC BY 3.0

Het ‘piept en kraakt’ op de Nederlandse IC’s en dus sturen we 43 artsen en verpleegkundigen naar Curaçao

De NOS toonde vrijdag een item over een nood-IC voor coronapatiënten van het UMC Utrecht die vorige week is geopend. “Het piept en kraakt op de Nederlandse IC’s, een jaar na de eerste coronagolf,” schrijft de staatsomroep.

Verslaggever Joris van Poppel zei dat er nog wel lege IC-bedden zijn, maar dat er niet genoeg verpleegkundigen zijn om ze te bemensen. IC-verpleegkundige Eva Hilhorst zei dat ‘de druk echt nog heel erg hoog is’.

Bovengrens in zicht

Het AD schrijft zaterdagochtend dat de IC’s in het hele land hun capaciteit weer uitbreiden en dat de bovengrens al in zicht komt. L1 meldt dat de wachtlijst bij het Zuyderland Ziekenhuis door de coronazorg tot 4500 ingrepen is.

En wat doen we als de bovengrens in zicht komt en IC’s niet kunnen worden bemenst? Dan sturen we nog eens 43 verpleegkundigen, artsen, vaccinatiemedewerkers en ondersteunend personeel naar Curaçao. “Groot respect voor hun besluit om te helpen! Veel sterkte,” twittert staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis.

Programmamaker Flavio Pasquino schrijft:

62 mensen

Volgens de Volkskrant is de situatie op Curaçao ‘superernstig’. De coronacrisis dreigt fors uit de hand te lopen. Vrijwel alle IC’s en bedden zijn bezet. Het aantal nieuwe besmettingen neemt dramatisch toe, vooral onder jongeren, verklaart overheidsepidemioloog Izzy Gerstenbluth.

Hoe ernstig is de situatie op Curaçao? Laten we eens kijken naar de cijfers. Er zijn op het eiland sinds het begin van de crisis 62 mensen met corona gestorven, op een bevolking van ruim 160.000 inwoners. Curaçao telt in totaal 50 IC-bedden.

Ter vergelijking: in 2019 stierven er op Curaçao in totaal 1387 mensen. Gelukkig zijn er nu Nederlandse vaccinatiemedewerkers onderweg om deze ‘superernstige’ crisis aan te pakken.

4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
5 maanden geleden

En dan nog weten dat mensen met ‘corona’ aan de beademing leggen juist doden oplevert. Maar nee, vooral geen HCQ of Ivermectine geven, want daar worden ze snel beter van, en dat willen we natuurlijk niet. Want dan is er ook geen reden voor paniek.

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Logisch besluit.
Het is elders in de wereld altijd nog slechter behalve in Texas en Florida.

Alice
Alice
5 maanden geleden

En ook een hospitaalschip met deskundig medisch personeel bood zich aan en kreeg vervolgens nul respons. Dat was vorig jaar ten tijde toen de nood volgens zeggen dramatisch hoog was. Je zou alles bijna gaan geloven.

R. Meijer
R. Meijer
5 maanden geleden

De besturen in de ziekenhuizen zijn niet blij geworden met de aangekondigde versoepelingen. Ze weten heel erg goed dat als de avondklok weer wordt opgeheven, alles weer opengaat, de 1,5 meter niet meer gaat gelden, dat hier net als in de zuidelijke VS-staten de coronacijfers fors gaan dalen en er een groepsimmuniteit gaat optreden. Daarmee zien ze hun inkomsten en subsidies van het Rijk als sneeuw voor de zon verdwijnen………

x

Check Also

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

verpleegkundige

IC-verpleegkundige: De Jonge heeft geen cijfers over prikstatus van covidpatiënten in ziekenhuis

Zorgminister Hugo de Jonge heeft de afgelopen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x